News Update :

ΑΕΚ - σαλαμίνα: 2-0: ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟΥΣ 8!

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Όπως όλοι περιμέναμε η ομάδα μας κατάφερε να περάσει στους 8 του κυπέλλου χωρίς πολλά προβλήματα και με μία ακόμα σοβαρή και μεστή εμφάνιση μετά τον ερχομό του Ιντιάκεθ στην ομάδα. Με το γνωστό του 3-4-3 και τους Τόνιο κάτω από το τέρμα, Τρουγιόλ-Μοϊσοφ-Καταλά στην άμυνα, Ακοράν δεξιά και Τέτε αριστερά με τους Νάτσιο-Λαρένα 2άδα στον άξονα και τους Γιάννου-Χεφρέν πίσω από τον προωθημένο Τρισκόφσκι, πετύχαμε σε ακόμα ένα παιχνίδι 2 γκολ διευρύνοντας το εκπληκτικό σερί με τον Ιμανόλ στον πάγκο σε 10-0. Σημειώνω ότι πετύχαμε 5 γκολ με Δόξα, 3 με Ανόρθωση και 2 απέναντι στην Σαλαμίνα. Όλα τα γκολ μας ήταν εξαιρετικά σε δημιουργία και κατόπιν πολύ καλών ομαδικών προσπαθειών. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πνέει νέος αέρας στην ομάδα και σίγουρα μόνο θετικά μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον.  


Μοναδικά μελανά σημεία του παιχνιδιού με την Σαλαμίνα αποτελούν ο τραυματισμός του Μικέλ, ενός πολύ σημαντικού ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της ομάδας, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στο πόδι το οποίο ελπίζω να μην τον κρατήσει πολύ καιρό εκτός ομάδας. Επίσης, η 2η κίτρινη κάρτα την οποία δέχθηκε στο θεσμό του κυπέλου ο Κάσες, σημαίνει ότι ο Ισπανός δεν θα είναι διαθέσιμος στο 1ο παιχνίδι των 8 του κυπέλου. Όπως έχω σημειώσει σε όλα τα τελευταία μου άρθρα, ο Κάσες πραγματοποιεί καταπληκτικές εμφανίσεις και θεωρώ ότι είναι ο κύριος λόγος της ποδοσφαιρικής μεταμόρφωσης της ομάδας μας. Στο παιχνίδι με την Σαλαμίνα συνέχισε σε ψηλές πτήσεις και μαζί με τον Λαρένα ηγούνται της προσπάθειας μας για επιστροφή σε ψηλές πτήσεις.

Όπως έχω σημειώσει πολλάκις, το παιχνίδι με την Αελ στην Λεμεσό έχει αποκτήσει χαρακτήρα τελικού. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κερδίσουμε και είναι καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Με νίκη στην Λεμεσό όλα αλλάζουν και πλέον η διεκδίκηση της 3ης θέσης, ακόμα και πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και της έναρξης των play off, δεν θα είναι απομακρυσμένο σενάριο. Δεν θα προχωρήσω να αναλύσω και τα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν γιατί θεωρώ ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με την Αελ στο οποίο ενδεχόμενη νίκη μας βάζει ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης της 3ης θέσης αλλά και της καταδίωξης των 2 διεκδικητών του τίτλου αποέρλ και απόλλωνα. Η ομάδα έδειξε ότι είναι έτοιμη και η ενδεχόμενη επιστροφή Ιγκορ και Σάστρε γεμίζει ακόμα περισσότερο την φαρέτρα του Ιντιάκεθ.

Τέλος, θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερα αναφορά σε 2 ποδοσφαιριστές, πέραν του Νάτσιο Κάσες τον οποίο θεωρώ τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της ομάδας αυτής την στιγμή σε απόδοση και επιρροή στον τρόπο παιχνιδιού, τους Τρισκόφσκι και Μοϊσοφ. Ειδικότερα:
 
1)   Ο Ιβαν Τρισκόφσκι, μετά και τον τραυματισμό του Φλοριάν, μετακινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης και πραγματικά έχει πάρει φωτιά. 3 γκολ απέναντι στην Δόξα, 2 γκολ απέναντι στην ανόρθωση και 1 γκολ απέναντι στην Σαλαμίνα συνθέτουν τα στατιστικά του στα τελευταία 3 παιχνίδια. Η δε ευστοχία του είναι απίστευτη. Με την Δόξα σε 3 προσπάθειες στο αντίπαλο τέρμα πέτυχε 3 γκολ ενώ με την ανόρθωση σε 5 τελικές προσπάθειες, οι 3 κατέληξαν στον στόχο και οι 2 έγιναν γκολ. Δίνει πολλές μονομαχίες στο γήπεδο τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος και κερδίζει αυτές σε πολύ ψηλό ποσοστό. Ο Τρίσκο είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και φροντίζει με την απόδοση του να μας θυμίζει το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Ελπίζω να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς και να σκοράρει απέναντι και στην Αελ!!!
2)  Ο Ντάνιελ THE BOSS Μοϊσοφ από την άλλη, επέστρεψε πιο δυνατός από ποτέ και είναι σαν και δεν έλειψε ούτε μία μέρα! Θα σταθώ σε ένα ιδιαίτερο στατιστικό στοιχείο το οποίο δεικνύει πολλά σε σχέση με την παρουσία του στην ομάδα. Στα παιχνίδια με Δόξα και ανόρθωση για το πρωτάθλημα είχε 160 προσπάθειες μέσα στο παιχνίδι εκ των οποίων οι 136 ήταν πετυχημένες. Μιλάμε για ένα ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 85% ενώ είχε 118 πετυχημένες πάσες σε 120 που έδωσε σε αυτά τα 2 παιχνίδια! Όσον αφορά τις μακρινές μπαλιές; Επιχείρησε 9 εκ των οποίων οι 8 ήταν πετυχημένες! Κάποιες φορές τα νούμερα αποτυπώνουν την αλήθεια. Δεν είναι κανόνας αλλά θεωρώ ότι τις πλείστες φορές τα νούμερα στο ποδόσφαιρο αντικατοπτρίζουν την ποιότητα ενός ποδοσφαιριστή. Ο Μοϊσοφ έχει τρομερά στατιστικά στοιχεία και παρά το γεγονός ότι έμεινε έξω λόγω τραυματισμού για πολύ μεγάλη περίοδο επέστρεψε πιο δυνατός από ποτέ και είναι έτοιμος να ηγηθεί της ομάδας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος! Με τον Μοϊσοφ υγιές και δυνατό δεν φοβόμαστε τίποτα!

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή στις 16:00 στο Τσίρειο. Ελπίζω και εύχομαι οι Αεκτζήδες να ακολουθήσουν την ομάδα σε αυτή την δύσκολη έξοδο η οποία επαναλαμβάνω θα καθορίσει και την περαιτέρω πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Υ.Γ. 1: Ο Τζεφρέν δεν είναι έτοιμος και αυτό φάνηκε τόσο στο παιχνίδι με την ανόρθωση όσο και απέναντι στην Σαλαμίνα. Η ποιότητα του είναι αδιαμφισβήτητη και φαίνεται από τις επαφές που έχει με την μπάλα. Αν προσαρμοστεί και βρει ρυθμό είναι ικανός να μας κάνει να παραμιλάμε. Ελπίζω μέσα από τα παιχνίδια να ανέβει και να βοηθήσει την ομάδα!
Υ.Γ. 2: Με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν βλέπω κύπριους στην ομάδα οι οποίοι να υπολογίζονται σοβαρά. Αντιλαμβάνομαι το ότι υπάρχει πλέον έντονος ανταγωνισμός και ότι οι μόνοι Κύπριοι που μπορούν να παλέψουν στο ρόστερ μας είναι οι Αντωνιάδης-Ιωάννου και Ρουσιάς, αλλά θα πρέπει να πάρουν και τις ευκαιρίες τους από εδώ και πέρα. Αναμένω να τους δω να παίρνουν χρόνο και να βοηθούν και αυτή με την σειρά τους.
Υ.Γ. 3: Ντάνι Ακίνο-Ακίτα αλάνι! Μεγάλη παιχτούρα, τρελλή ποιότητα και αναμένω το 1ο του γκολ το οποίο θα μας απογειώσει! Τον βλέπω βασικό με αελ και πιστεύω ότι θα σκοράρει το 1ο του γκολ!! 


Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.