News Update :

αελ – ΑΕΚ: 0-0: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ…

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Σε ένα πραγματικά πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας, έτσι όπως είχαν εξελιχθεί τα παιχνίδια του Σαββάτου, δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα πολύ μεγάλο διπλό μέσα στην Λεμεσό απέναντι στην αελ. Ένα παιχνίδι που με εξαίρεση το 1ο 10λεπτο ελέγξαμε πλήρως και θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε από το 1ο ημίχρονο με τις τεράστιες ευκαιρίες των Τρισκόφσκι και Γιάννου ενώ τεράστια χαμένη ευκαιρία είχαμε και στο 2ο ημίχρονο με τον Χέφελ. Αν η ομάδα μας έπαιρνε την νίκη σε αυτό το παιχνίδι τότε θα έμπαινε δυναμικά στο κόλπο διεκδίκησης της 3ης θέσης και με ακόμα 3 θετικά αποτελέσματα στις τελευταίες 3 αγωνιστικές της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος τότε θα μπορούσαμε να μιλούμε και για περισσότερα πράγματα. Με τα αν όμως δεν κέρδισε κανείς κάτι και αυτή την στιγμή είμαστε στην 4η θέση με 32 βαθμούς και έχουμε από πίσω Σαλαμίνα και ανόρθωση οι οποίες ακολουθούν με 30. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μας και θεωρώ ότι με τους ποδοσφαιριστές που έχουμε και με τον Ιμανόλ στον πάγκο μπορούμε για πολύ περισσότερα.
 
Ο Ιντιάκεθ επέλεξε τους ίδιους 11 όπως και στο παιχνίδι με την ανόρθωση με μοναδική αλλαγή τον Στόλη στην θέση του Ακίνο. Η διάταξη και ο προσανατολισμός της ομάδας ήταν ο ίδιος όπως και στα περασμένα παιχνίδια και προσπαθήσαμε να βάλουμε πίεση στον αντίπαλο και να τον αναγκάσουμε στο εύκολο λάθος. Η μεσοεπιθετική μας γραμμή δούλεψε άψογα στο 1ο μέρος με εξαίρεση τον Χέφελ ο οποίος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και δημιουργήσαμε 3 τεράστιες τελικές ευκαιρίες για γκολ. Στις 2 φορές ο Τρισκόφσκι δεν τα κατάφερε ενώ ο Γιάννου απώλεσε τεράστια ευκαιρία ενώ είχε εύκολη πάσα δίπλα του τον Τρισκόφσκι ο οποίος είχε μπροστά του κενό το τέρμα του αντιπάλου. Η ευκαιρία του Γιάννου θεωρώ ότι ήταν η πιο σημαντική στο παιχνίδι και αν ο επιθετικός μας έδινε την μπάλα στον Τρίσκο δεν υπήρχε περίπτωση να μην σκοράρει.

Στο 2ο μέρος δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση από τον πάγκο της ομάδας μας και συνεχίσαμε σε ένα πιο ήρεμο ρυθμό ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι. Δεν είμασταν τόσο δημιουργικοί όσο στο 1ο μέρος αλλά προσπαθούσαμε να φτιάξουμε ευκαιρίες με καλές προσπάθειες. Ο προπονητής της αελ ανακάτεψε την τράπουλα προσπαθώντας να ισορροπήσει το παιχνίδι αφαιρώντας από το γήπεδο στο 54ο λεπτό τον Χουράδο και περνώντας στην θέση του τον Αβραάμ ενώ στο 61ο λεπτό ο Λεάντρο Σίλβα πήρε την θέση του Αγκάνοβιτς. Με αυτόν τον τρόπο και βάζοντας φρέσκα πόδια στο γήπεδο κράτησε λίγο περισσότερο την μπάλα η αελ από ότι στο προηγούμενο χρονικό διάστημα και πήραν ανάσες οι ποδοσφαιριστές στην μεσοαμυντική της γραμμή οι οποίοι είχαν πάρα πολλή δουλειά μέσα στο παιχνίδι. Δυστυχώς ο προπονητής μας δεν πήρε γρήγορα απόφαση για να βοηθήσει την ομάδα ενώ στο 73ο λεπτό χάθηκε και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας στο παιχνίδι με τον Χέφελ μέσα από την μικρή περιοχή να στέλνει την μπάλα άουτ με δεξί σουτ. Στο 75ο λεπτό ήρθε η 1η αλλαγή από τον πάγκο με τον Τζεφρέν να παίρνει την θέση του Τέτε και τον Χέφελ να πηγαίνει ως αριστερός φουλ μπακ και τον Τζεφρέν να παίρνει την θέση του τελευταίου στον άξονα. Ο Μυτίδης πήρε την θέση του Μακρή στο 86ο λεπτό ενώ η αελ είχε και μία καλή προϋπόθεση για γκολ στο μεσοδιάστημα. Τελευταίες αλλαγές για την ομάδα μας στο 90 με τον Τρουγιόλ να παίρνει την θέση του Κάσες ενώ στο 90+1 ο Ακίνο πήρε την θέση του Γιάννου. Στο ίδιο λεπτό με την αλλαγή του Ακίνο είχαμε την πιο μεγάλη ευκαιρία της αελ στο παιχνίδι με τον Τζαρσίνιο να προλαβαίνει τον Τόνιο ο οποίος έκανε την έξοδο του Μεσολογγίου και τον Ακοράν στην πρώτη προσπάθεια και τον Φακούντο στην δεύτερη να αποσοβούν σίγουρο γκολ για τον αντίπαλο. Ο Τόνιο πραγματικά δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του βγαίνοντας τόσο ψηλά από την εστία του και πραγματοποιώντας ακόμα ένα τεράστιο λάθος στην φετινή χρονιά.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο. Η ομάδα μας θα έπρεπε να κερδίσει το παιχνίδι στην βάση της συνολικής της εικόνας στο παιχνίδι αλλά και των τεράστιων ευκαιριών που είχε για να το καθαρίσει. Δυστυχώς η αστοχία μας μπροστά στην αντίπαλη εστία δεν μας επέτρεψε να προηγηθούμε στο σκορ και κατ’ επέκταση να φύγουμε με τους 3 βαθμούς της νίκης από την Λεμεσό. Καλύτεροι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας οι Κάσες-Λαρένα, οι οποίοι πραγματικά έκαναν τεράστιο παιχνίδι στον χώρο του κέντρου, ενώ πολύ καλά πήγαν οι 3 κεντρικοί μας αμυντικοί για ακόμα ένα παιχνίδι. Ειδικά ο Φακούντο τα πάει περίφημα στην εν λόγω θέση ενώ με το φάουλ που έκανε στο τέλος κράτησε την ισοπαλία για την ομάδα μας. Θεωρώ ότι υστέρησαν ο Χέφελ πρωτίστως σε όλο το 90λεπτο ενώ και ο Τόνιο δεν προσφέρει καθόλου ασφάλεια στην άμυνα της ομάδας. Ακόμα και όταν του επιστρέφεται η μπάλα δεν δείχνει την σιγουριά που έδειχνε πιο παλιά ενώ πιστεύω πλέον ακράδαντα ότι η έλλειψη ανταγωνισμού στην θέση 1 δεν του κάνει καθόλου καλό. Αντιθέτως δεν είναι καθόλου συγκεντρωμένος στα παιχνίδια και αν συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Επίσης ο Ακοράν στο τελευταίο 20λεπτο κουράστηκε και δεν μπόρεσε να πάει στο 1 με 1 απέναντι στον Γουϊλερ και να δημιουργήσει καταστάσεις ενώ στο 1ο μέρος ήταν εξαιρετικός.

Σε σχέση με το γεγονός ότι ο Ιμανόλ δεν προχώρησε σε πιο γρήγορες αλλαγές στο παιχνίδι θα καταθέσω την άποψη μου πιο κάτω. Σίγουρα η ομάδα πήγαινε πολύ καλά σε γενικές γραμμές και ίσως να θεωρούσε ότι δεν χρειαζόταν η επέμβαση του. Εκεί όμως που ο Κέρκεζ ισορροπούσε το παιχνίδι με φρέσκα πόδια, θα έπρεπε να λάβει πιο γρήγορα αποφάσεις και να βοηθήσει την ομάδα. Φαινόταν σε όλο το παιχνίδι ότι ο Χέφελ δεν πήγαινε καλά και για ακόμα ένα παιχνίδι έβγαλε 90λεπτο. Αντιλαμβάνομαι ότι από αυτόν τον ποδοσφαιριστή, τόσο ο Ιραόλα όσο και ο Ιμανόλ, έπαιρνε ο 1ος και θεωρεί ότι θα πάρει ο 2ο, πολλά στο γήπεδο σε θέμα ταχυτήτων και συνεχούς κίνησης αλλά ως εκεί ρε παιδιά. Δεν στοχοποιώ τον ποδοσφαιριστή ο οποίος όπως έχω πει και σε άλλα άρθρα μου είναι ο τελευταίος που ευθύνεται για αυτό, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο για αυτή την ομάδα να μην βγαίνει από την 11άδα ο Χέφελ. Ειδικά στο παιχνίδι της Λεμεσού δεν έδωσε τίποτα στην ομάδα πέραν από τα τρεξίματα του και την ασιστ στον Τρισκο στην 1η μεγάλη φάση της ομάδας. Θυμίζω ότι στον πάγκο είχαμε τους Τζεφρέν-Ακίνο, με τον τελευταίο να έχει δείξει από τα πρώτα 3 παιχνίδια που αγωνίστηκε ότι έχει προσαρμοστεί πλήρως και ότι μπορεί να δώσει πολλές λύσεις σε εκείνη την θέση. Εν πάσει περιπτώσει όμως, το γεγονός του ότι δεν έγιναν αλλαγές γρήγορα δεν βοήθησε την ομάδα από το να βάλει ακόμα περισσότερη πίεση στον αντίπαλο και να σκοράρει το πολυπόθητο γκολ. Η αλλαγή δε Ακίνο-Γιάννου στο 90+1 και ενώ η ομάδα είχε κερδίσει κόρνερ δεν μπορώ να αντιληφθώ σε τι αποσκοπούσε. Όπως και να έχει κριτική θα γίνεται, πάντα καλόπιστα και χωρίς καμία διάθεση να μειώσουμε καταστάσεις ή να το παίξουμε ξερόλες. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου και το καταγράφω.

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα μας απέναντι στην Αλκή στην Αρένα την Κυριακή 10/02 και ώρα 18:00. Στο παιχνίδι αυτό δεν θα είναι διαθέσιμοι οι Τέτε-Χέφελ και Φακούντο οι οποίοι συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό κιτρίνων καρτών αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που μας φοβίζει αφού λύσεις υπάρχουν. Θεωρώ ότι θα πρέπει να δούμε επιτέλους κύπριο στην 11άδα της ομάδας με έναν εκ των Αντωνιάδη-Ιωάννου να παίρνουν θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας ενώ ίσως δούμε και αλλαγή σχηματισμού με την επιστροφή και του Ιγκορ. Είναι παιχνίδι που επιβάλλεται να κερδίσουμε και θεωρώ ότι αν είμαστε σοβαροί δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα.

Υ.Γ. 1: Είχαμε στον πάγκο με την αελ τους Τζεφρεν, Ακίνο, Ιγκορ, Τρουγιολ, Αντωνιάδη, Ρουσιά και Αναστασίου ενώ εκτός αποστολής ήταν οι Σάστρε-Ιωάννου-Φλοριάν και Μικέλ. Αν αυτή η ομάδα δεν είναι υπερπλήρης τότε τι να πω. Ελπίζω όμως να αξιοποιηθούν πλέον όλοι οι ποδοσφαιριστές όπως πρέπει.
Υ.Γ. 2: Ο Ιντιάκεθ δεν άλλαξε μέσα σε 6 μήνες ούτε περίμενα ότι θα αλλάξει. Ο κάθε άνθρωπος έχει τον τρόπο σκέψης του και την φιλοσοφία του και θα πρέπει να την σεβαστούμε. Από την άλλη, επειδή το είχα γράψει άπειρες φορές τα προηγούμενα 2 χρόνια, ελπίζω να μην αδικήσει πάλι τον εαυτό του ο ίδιος. Έχει τρομερό υλικό στα χέρια του και πρέπει να το διαχειριστεί όπως πρέπει δίνοντας ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά κρατώντας και όλη την ομάδα ευχαριστημένη. Θεωρώ ότι μπορεί να το κάνει και αναμένω ότι θα είναι πιο σοφός αυτή την φορά.
Υ.Γ. 3: Ο κόσμος της ομάδας δήλωσε παρών στο Τσίρειο και σίγουρα δεν έχουμε παράπονο από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας. Αν συνεχίσουν οι ποδοσφαιριστές μας σε αυτούς τους ρυθμούς τότε θα αυξάνεται και ο κόσμος στις κερκίδες της ομάδας κάθε αγωνιστική. Μπορούμε και έχουμε την δυναμική να παίρνουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και αυτό θεωρώ ότι θα γίνει στην συνέχεια!

Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.