News Update :

Απόλλωνας - ΑΕΚ: 0-1: ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΝΙΚΗ!!

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Είχα πει ότι περιμένω το παιχνίδι της Λεμεσού για να κρίνω πιο αυστηρά τον προπονητή μας και κατ’ επέκταση την ομάδα μας. Δεν θα προχωρήσω σε σχολιασμό των φάσεων του αγώνα αλλά θα αναλωθώ στο τι είδαμε στο παιχνίδι της Λεμεσού και το πόσο καλά πήγαν τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές.

Για μένα είναι πλέον ξεκάθαρο το πλάνο του προπονητή μας το οποίο πιστεύω θα τηρήσει πιστά σε όλη την πορεία του πρωταθλήματος. Με έχει ξενίσει το γεγονός ότι ο Ρόκα δήλωνε ότι έφερε στην Άεκ έναν προπονητή της ίδιας φιλοσοφίας με τον Κρίνστιανσεν ο οποίος και θα τελειοποιούσε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Αυτό που βλέπω όμως δεν έχει καμία σχέση με Κρίνστιανσεν. Η Άεκ του Ιντιάκεθ έχει πρώτιστο στόχο να μην δεχθεί γκολ και αν μπορεί να σκοτώσει το παιχνίδι του αντιπάλου. Στην συνέχεια θα επιτεθεί χωρίς ρίσκο για να μπορέσει να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης. Αυτό δεν το πρόσεξα μόνο στο ντέρμπι της Λεμεσού αλλά και στα 2 παιχνίδια που προηγήθηκαν με φαινομενικά εύκολους αντιπάλους.

Στην Λεμεσό η ομάδα στο 1ο 45λεπτο ήταν αρκετά καλή και με εξαίρεση το 15λεπτο από το 30ο μέχρι το 45ο λεπτό είχε την πλήρη έλεγχο του αγώνα. Η τοποθέτηση του Λαμπάν στον άξονα έδωσε φρεσκάδα και πολύ καλή πρώτη πάσα στην ομάδα. Όποτε παίρναμε την μπάλα ο Λαμπάν γινόταν 3ος κεντρικός αμυντικός δίνοντας την δυνατότητα στους Μουρίγιο κυρίως και Μοϊσόφ να κατεβάσουν την μπάλα από την άμυνα. Ο Ορτίθ όργωνε την δεξιά πλευρά αφού ο Τρισκόφσκι ερχόταν κοντά στον Άλβες ενώ Λαρένα και Τομάς έρχονταν πιο κοντά στα τετράγωνα του Απόλλωνα. Φυσικά και ο Απόλλωνας επέλεξε να μας αφήσει την μπάλα αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να μετουσιώσουμε την υπεροχή μας σε γκολ. Στο 43ο λεπτό ο Μινιό έδειξε την τεράστια κλάση του στο σουτ του Ντα Σίλβα ενώ στο 45ο λεπτό ο Τομάς έχασε το άχαστο.

Στο 2ο μέρος μόνο ο Απόλλωνας κατέβηκε στο γήπεδο. Πήρε την κατοχή και προσπάθησε να επιτεθεί στην εστία μας. Εμείς από την πλευρά μας αμυνόμασταν πάρα πολύ καλά αλλά επιθετικά δεν υπήρχαμε στον αγωνιστικό χώρο. Αλλαγές δεν έγιναν γρήγορα και θεωρώ ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι ο Ιντιάκεθ. Ευτυχώς ήρθε το γκολ του Τέτε στο 74ο λεπτό και η ομάδα πέτυχε αυτό που ήθελε. Η αλλαγή του Ακοράν με τον Άλβες έφερε τον ισπανό στην κορυφή της επίθεσης στο 79ο λεπτό ενώ στο 84ο λεπτό ο Μπόλιεβιτς πήρε την θέση του Τέτε με τον Τομάς να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τον Μπόλιεβιτς να παίρνει θέση δίπλα από τον Λαμπάν. Η τελευταία αλλαγή ήρθε στο 89ο λεπτο με τον Εγγλέζου να παίρνει την θέση του Τρισκόφσκι και να παίρνει την θέση του στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Πολλοί θα πουν ότι σε ένα ντέρμπι μετρά το αποτέλεσμα και όχι η εμφάνιση και θα συμφωνήσω μαζί τους. Κανείς δεν θυμάται τις καλές εμφανίσεις αλλά τους βαθμούς της νίκης και μόνο. Αυτό που σημειώνω εγώ είναι ότι η ομάδα στο 2ο μέρος ήταν μέτρια έως κακή μεσοεπιθετικά και θα μπορούσε να στοιχίσει αν δεχόμασταν πρώτοι γκολ. Χρειαζόμαστε περισσότερη ταχύτητα στην ανάπτυξη μας και σιγουριά στο τελείωμα των φάσεων. Εδώ όμως έρχεται και το άλλο. Πώς είναι δυνατόν ρε παιδιά να έβγαλε 90λεπτο ΑΥΤΟΣ ο Τομάς; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έμεινε στο γήπεδο 90 λεπτά. Ο χειρότερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου όχι μόνο της ομάδας μας. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η μεγάλη ευκαιρία του 45ου λεπτού, πραγματικά είναι το τελευταίο που θα σκεφτώ. Όποτε έπαιρνε την μπάλα ή θα έκανε λάθος πάσα ή απλά θα έχανε την κατοχή της μπάλας. Εκτός τόπου και χρόνου, χωρίς καμία βοήθεια στους συμπαίκτες του και με την ίσως χειρότερη του εμφάνιση με την φανέλα της ομάδας.

Έχω σημειώσει επανειλημμένως και θα το πω ξανά ότι η ομάδα μας χρειάζεται ποδοσφαιριστή που θα μπορέσει να βάλει πίεση στον Τομάς. Αυτό δεν γίνεται τα τελευταία 3 χρόνια και ο Τομάς γνωρίζει ότι θα είναι πάντα εκεί. Αυτό δεν του κάνει καθόλου καλό. Δεν δέχομαι ότι φταίει μόνο αυτός για αυτό που βλέπουμε από τον ίδιο. Ευθύνη έχει και ο Ρόκα που δεν του βάζει πίεση στην θέση που αγωνίζεται και δεν τον αναγκάζει να παλέψει για την θέση του. Με αυτόν τον Τομάς πάντως δεν έχουμε μέλλον. Το λέω και το υπογράφω. Αν δεν ανεβάσει απόδοση ή καλύτερα αν δεν τον βοηθήσει η ομάδα και βοηθήσει και ο ίδιος τον εαυτό του θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα.

Από την άλλη, καλύτεροι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας κατά σειρά ήταν οι Λαμπάν-Μουρίγιο-Τέτε-Ορτίθ. Πραγματικά ο Λαμπάν έκανε τεράστιο παιχνίδι με τον Μουρίγιο να κατεβάζει την μπάλα ιδανικά από την άμυνα και να έχει καθοριστικά μαρκαρίσματα προς το τέλος του αγώνα. Ο Τέτε πέτυχε το γκολ της νίκης για την ομάδα μας και ο Ορτίθ συνεχίζει τις πολύ μεγάλες εμφανίσεις.

Μπροστά μας έχουμε το παιχνίδι με τον Εθνικό την Τετάρη στο Δασάκι και ώρα 19:00. Ένα παιχνίδι που δεν δικαιούται να αγωνιστεί ο Γκαρίδο και θα δούμε τον Χαραλάμπους να επιστρέφει στην 11άδα. Θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές στην 11άδα με σκοπό να φρεσκαριστεί η ομάδα. Πρέπει και επιβάλλεται να ταξιδέψουμε όλοι στο Δασάκι και να στηρίξουμε την ομάδα μας για να πάρει ακόμα ένα μεγάλο 3ποντο. Στόχος είναι το 2 στα 2 με Εθνικό και Ανόρθωση και ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Όλοι Δασάκι λοιπόν την Τετάρτη για να φέρουμε στην Λάρνακα ακόμα ένα 3ποντο!!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΜΙΝΙΟ: Έχω πει για τον τερματοφύλακα μας ότι είναι λίρα εκατό και ότι θα μας κάνει να ξεχάσουμε τον Τόνιο. Η φάση του 43ου λεπτού και η απόκρουση στο σουτ του Ντα Σίλβα ήταν όλα τα λεφτά. Φανταστική απόκρουση σε ένα σουτ που έσκασε μπροστά του και όσοι παίξαμε λίγο ποδόσφαιρο γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι για έναν τερματοφύλακα τέτοιο σουτ. Φυσικά, όπως έχουν όλοι παρατηρήσει, έχει ένα θέμα στις εξόδους. Το πρόβλημα όπως έχω πει ξανά είναι ότι στα στημένα παίζει πολύ στην γραμμή του τέρματος και δεν έχει την αυτοπεποίθηση να βγει στην μπάλα. Δεν είναι αδύνατος στον αέρα απλώς δεν βγαίνει μπροστά από την εστία του να μπλοκάρει. Αυτό θέλω να πιστεύω ότι θα βελτιωθεί στην συνέχεια. Θεωρώ όμως ότι είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας και προσφέρει αρκετά στην ομάδα μέχρι τώρα!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΟΡΤΙΘ: Ότι και να γράψω είναι λίγο. Έκανε ακόμα μία τρομερή εμφάνιση τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Όταν ανεβαίνει την γραμμή και έχει χώρο μπροστά του είναι ασυγκράτητος. Αυτό που θέλω να γίνει με τον Ορτίθ είναι να διατηρηθεί φρέσκος μέχρι τα σημαντικά παιχνίδια των play off. Εκεί πρέπει να είναι έτοιμος να δώσει όσα δεν μπόρεσε να δώσει πέρυσι. Εκεί είναι όλα τα λεφτά!!!! Δέχθηκε την 1η κίτρινη του κάρτα στο πρωτάθλημα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΟΥΡΙΓΙΟ: Εξαιρετικό παιχνίδι με τον ισπανό. Του άφησαν την μπάλα στο 1ο ημίχρονο θεωρώντας ότι δεν είναι τόσο καλός όσο ο Μοϊσοφ για να κατεβάζει την μπάλα από την άμυνα. Ο Μουρίγιο όμως ήταν αλάνθαστος και έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι. Είναι αυτά τα παιχνίδια που κάνει που με ωθούν στο να λέω ότι είναι ο καλύτερος αμυντικός στην Κύπρο. Στην καλή του μέρα είναι πραγματικά απολαυστικός. Μεγάλη εμφάνιση, αρχηγική θα έλεγα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΟΪΣΟΦ: Τα πήγε αρκετά καλά ο Σκοπιανός. Δεν του άφησαν την μπάλα οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κάνει παιχνίδι από πίσω ο Μουρίγιο. Στα μαρκαρίσματα του όμως ήταν καλός και δείχνει να ανεβαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είναι παικταράς ο Μοϊσοφ και θεωρώ ότι μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της άμυνας θα κάνουν εξαιρετικό πρωτάθλημα!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΓΚΑΡΙΔΟ: Πειθαρχημένος, γνώστης της θέσης και με καλά μαρκαρίσματα. Είχε ένα κακό μαρκάρισμα στο 1ο μέρος όταν έφυγε στην πλάτη του ο Πέδρο αλλά σε γενικές γραμμές τα πήγε πάρα πολύ καλά. Ούτε και στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα ανέβηκε την γραμμή αλλά δεν ξέρω αν ήταν οδηγίες του προπονητή αφού από την άλλη πλευρά ανέβαινε συνεχώς ο Ορτίθ. Δεν είναι καλός επιθετικά αλλά φαίνεται η εμπειρία του από πολύ μακριά. Μόλις εγκλιματιστεί περισσότερο θα αποδώσει ακόμα καλύτερα.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΛΑΜΠΑΝ: Ο καλύτερος όλων. Τα έκανε όλα στο γήπεδο σωστά. Ερχόταν συνεχώς δίπλα στα σέντερ μπακ για να πάρει μπάλα και να αρχίσει το παιχνίδι. Φαίνεται φρέσκος και με πάρα πολλή όρεξη να βοηθήσει. Σωστή κίνηση από τον προπονητή μας να τον κατεβάσει στην αρχική 11άδα και τον δικαίωσε πλήρως. Ο Λαμπάν επιβάλλεται να διατηρηθεί σε τέτοια επίπεδα και με τέτοιο Λαμπάν πολύ δύσκολα θα δεχόμαστε γκολ! Δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 90 +3.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΛΑΡΕΝΑ: Καλύτερος από τον Τομάς σίγουρα αλλά όχι όσο καλός θα τον ήθελα. Προσπάθησε να ανεβάσει την ομάδα όποτε του δόθηκε η ευκαιρία και είχε κάποιες ωραίες μεταβιβάσεις στον χώρο. Δεν ήταν όμως από τα καλύτερα του παιχνίδια και η μέτρια δική του απόδοση καθόρισε και τον τρόπο παιχνιδιού των 2 ομάδων στο 2ο μέρος. Θα πρέπει να βρει σταθερό ρυθμό ο Χόρχε γιατί όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει. Τον περιμένω να ανεβαίνει άμεσα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΤΟΜΑΣ: Τι άλλο να γράψω; Τι άλλο. Δεν μπορούσε να τον βλέπω στο γήπεδο. Τραγικός. Χωρίς αρχή, χωρίς τέλος, χωρίς ψυχολογία. Δεν είναι αυτός ο Τομάς που όλοι ξέρουμε και κάτι πρέπει να γίνει να ανέβει. Το έχω πει και πιο πάνω με τέτοιο Τομάς δεν πάμε πουθενά. Τίποτα άλλο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1/10

ΤΕΤΕ: Μόνο και μόνο που κατάφερε να σουτάρει στην αντίπαλη εστία και να σκοράρει για μένα ήταν άψογος! Πολύ καλός όποτε πήρε την μπάλα και πολλές βοήθειες στον Γκαρίδο. Αθόρυβη δουλειά στον αγωνιστικό χώρο και πήρε και την 1η του κίτρινη στο πρωτάθλημα. Παίκτης κλειδί στην διάσπαση της αντίπαλης άμυνας ο ισπανός γίγαντας!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10
  
ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Πολύ μέτριο παιχνίδι από τον σκοπιανό παικταρά. Κλείστηκε πολύ καλά και δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Στην φάση του 45ου λεπτού δεν ήταν έτοιμος μετά την 2η προσπάθεια του Τομάς και απώλεσε μεγάλη ευκαιρία. Είναι τεράστιος παίκτης όμως και θα επανέλθει σε καλά παιχνίδια άμεσα!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΑΛΒΕΣ: Ο Άλβες ψάχνεται ακόμη. Δεν έχει κάνει την διαφορά σε κάποιο παιχνίδι αλλά έχει κάποιες ασιστ οι οποίες είναι εκπληκτικές. Ο Τρόπος που βγάζει μόνο του τον Τομάς στο 45ο λεπτό είναι εκπληκτικός. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής αλλά είναι και παίκτης ψυχολογίας. Πρέπει να βάλει κάποια γκολ για να πάρει μπρος και ελπίζω να αρχίσει από το Δασάκι όπως άρχισε και πέρσι!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΑΚΟΡΑΝ: Μπήκε στο 79ο λεπτό στην θέση του Άλβες και πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης. Τελικά είναι για όλες τις θέσεις της επιθετικής γραμμής ο ισπανός. Έχει μείνει να τον δούμε ως αριστερό εξτρεμ αν δεν κάνω λάθος αφού έπαιξε και δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης αλλά και πίσω από τον επιθετικό. Δεν νομίζω ότι του κάνει καλό η εναλλαγή θέσεων αλλά ο προπονητής ξέρει καλύτερα. Είναι καλός ποδοσφαιριστής αλλά θέλει ακόμα παιχνίδια και χρόνο για προσαρμογή.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ:  Μπήκε στην θέση του Τέτε στο 84ο λεπτό και πήρε θέση δίπλα στον Λαμπάν. Προσπάθησε να αναχαιτίσει τις επιθέσεις των αντιπάλων και βοήθησε και αυτός στο να κρατήσουμε το τελικό αποτέλεσμα. Τον βλέπω να ξεκινά στο Δασάκι.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ:  Ο Εγγλέζου έπαιξε πολύ λίγο για να κριθεί αυστηρά αλλά είχε μία μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει την οποία απώλεσε. Θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα την τελευταία φάση της ομάδας μας και να τελειώσει τον αγώνα. Τον πιστεύω πολύ και θέλω να τον δω να αγωνίζεται και βασικός σε κάποια παιχνίδια!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -/-

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Όπως είπα η φιλοσοφία του είναι δεν δεχόμαστε γκολ και θα βάλουμε 1. Αυτό θα βλέπουμε από την Αεκάρα μας φέτος. Έχει βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας αλλά μεσοεπιθετικά θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα. Η ομάδα δεν πείθει ακόμη αλλά σίγουρα θα χρειάζεται κάποιο χρόνο για να παρουσιάσει ακόμη καλύτερη την ομάδα. Ίσως επίσης να προετοιμάζει την ομάδα για να παρουσιαστεί στα καλύτερα της προς τα μέσα της σαιζόν.

Αυτό που δεν μου άρεσε είναι το ότι άργησε πολύ να βοηθήσει από τον πάγκο. Ο Τομάς δεν βλεπόταν ενώ ούτε ο Λαρένα ήταν καλός. Χρειαζόταν μία αλλαγή στον χώρο αυτό για να βοηθήσει την ομάδα και να αλλάξει κάτι. Οι αλλαγές του ήρθαν αργά και η αλλαγή του Τέτε με τον Μπόλιεβιτς περισσότερο αποσυντόνισε την ομάδα παρά να την βοηθήσει αφού ήρθε ο αρνητικός Τομάς στα αριστερά και μπάζαμε πλέον και από αριστερά. Η τελευταία του αλλαγή έγινε περισσότερο για φρεσκάδα.

Πέρασε το παιχνίδι της Λεμεσού και κατάφερε να πάρει ακόμα 3 βαθμούς. Η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν ψηλού επιπέδου αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Ο συντελεστής είναι 3Χ3 και πάμε στο Δασάκι για να πάρουμε ακόμα μία νίκη για την ομάδα μας. Τον στηρίζουμε και μέσα από καλόπιστη κριτική προσπαθούμε να επισημαίνουμε κάποια σημεία τα οποία δεν είναι καλά. Τίποτε περισσότερο τίποτα λιγότερο!! VAMOS!!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10


Share this Article on :

2 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

AEK....EPA...POl είπε...

Eise midenistis sto thema tou Tomas ...oson afora ton Tete an den skorare tha itan arnitikos protagonistis.... tou lipi poli I fisiki dinami

Unknown είπε...

Ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι η μεγαλη σε σκορ νικη δεν ηλθε για τις πολλες λανθασμενες μπαλιες που ειχαμε το δευτερο ημιχρονο,δεν μας εχει συνηθισει η ΑΕΚ να κανει πανω απο μια δυο λαθος πασες σε καθε αγωνα,αμα δωσεις πανω κατω δεκα λαθος πασες στη περιοχη του κεντρου του γηπεδου αυτο θα πει χαθηκαν πανω κατω δεκα επιθεσεις, δεκα ΑΕΚτζητικες επιθεσεις ειναι πανω κατω 2-3 γκολ, αυτο χαλασε και την καλη εικονα της ομαδας στο δευτερο μισο του αγωνα. η ΑΕΚ ειναι ακομα πιο ποιοτικη φετος, μας αρεσει να εχουμε μια καλη αμυνα αλλα θελουμε την ομαδα να βγαζει φωτιες οπως τα τελευταια 2 χρονια.Ο Τομας πρεπει να μεινει στο παγκο απο την αρχη του επομενου αγωνα, εχουμε κετνρωους εστω και αν δεν αποκτηθηκε καθαροαιμο 10αρι, αν δεν κανω λαθος ο Χαραλαμπιδης στον Παναθηναικο επαιξε 10αρι. Καθε παιχνιδι πρεπει να εχει 1-2 αλλαγες να εχουν στα ποδια τους παιχνιδια ολοι οι παικτες. Ο Μιντικης μαζι με τον Τρισκο εβγαζαν φωτιες σε ενα απο τα ευρωπαικα παιχνιδια, Ο Ηλιας ο Χαραλαμπους ειναι γνωστος για το παθος και τη τεχνη του......

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.