News Update :

Εθνικός Άχνας - ΑΕΚ: 0-3: ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΗ!!!

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Η καλύτερη φετινή εμφάνιση της ομάδας μας ήρθε στο Δασάκι της Άχνας απέναντι στον Εθνικό. Η ομάδα με μία πειστική εμφάνιση έφυγε με τους 3 βαθμούς της νίκης πετυχαίνοντας συνάμα και 3 γκολ με 3 διαφορετικούς σκόρερ. Αυτό που κρατάω σίγουρα από το παιχνίδι είναι το γεγονός ότι για ακόμα μία φορά οι αλλαγές του προπονητή στην αρχική 11άδα δεν επηρέασαν καθόλου την λειτουργία της ομάδας μας. Είχαμε εξαιρετικές άμυνες στο παιχνίδι ενώ η ομάδική προσπάθεια ήταν εμφανής!

Είναι η 1η φορά από την ημέρα που συνυπάρχουν στην Άεκ, που έχουν ξεκινήσει σε αγώνα μαζί οι Λαμπάν-Μπόλιεβιτς στην ευθεία. Όλες τις υπόλοιπες φορές που έπαιζαν μαζί στην 11άδα έπαιρνε ο ένας τον ρόλο του άλλου. Στο Δασάκι όμως έπαιξαν και οι 2 την θέση τους και ήταν πραγματικά υπέροχοι! Αποδείχθηκε σε αυτό το παιχνίδι πόσο έχασε η ομάδα μας πέρυσι που δεν αγωνίστηκαν ΠΟΤΕ αυτοί οι 2 δίπλα δίπλα. Με Λαμπάν-Μπόλιεβιτς το κέντρο φαντάζει άτρωτο και οι επιθέσεις της ομάδας μας εκτός του ότι ανανεώνονται συνέχεια, ξεκινούς και από σίγουρα πόδια. Επίσης εξαιρετικές εντυπώσεις μου άφησε ο Ακοράν. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά όπως έχω πει και σε άλλα άρθρα μου θα πρέπει να βρεθεί ο ρόλος του μέσα στην ομάδα και να μην είναι ποδοσφαιριστής-τζόκερ. Είναι κρίμα τέτοιος ποδοσφαιριστής απλά να κλείνει τρύπες και να μην έχει συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα. Στο παιχνίδι της Τετάρτης ήταν πάρα πολύ καλός ως 2ος φορ και όσο περνάει ο καιρός και εγκλιματίζεται θεωρώ ότι θα γίνεται καλύτερος.

Άξιο αναφοράς επίσης είναι το γεγονός ότι ξεκίνησαν στην 11άδα 3 κύπριοι. Χαραλάμπους-Εγγλέζου και Χαραλαμπίδης έπαιξαν όλο το 90λεπτο ενώ ο Θωμάς Ιωάννου έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με την φανέλα της ομάδας μας στο 86ο λεπτό. Αυτό που εύχομαι είναι να συνεχιστεί η χρησιμοποίηση αυτών των ποδοσφαιριστών αφού όλοι έχουν δείξει ότι και μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν! Ειδικά ο Χαραλαμπίδης ήταν απολαυστικός και πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ από απόσταση.

Μπροστά μας τώρα έχουμε το παιχνίδι με την Ανόρθωση στο ΓΣΖ. Ένα παιχνίδι στο οποίο είμαστε το ξεκάθαρο φαβορί και θεωρώ ότι έχουμε την δυνατότητα να το καθαρίσουμε και αυτό από το 1ο μέρος. Η Ανόρθωση είναι πολύ μέτρια ομάδα και μπορώ να πω πιο κάτω και από την περσινή της ομάδα. Σίγουρα δεν χωρεί υποτίμηση και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το παιχνίδι σοβαρά αφού πρόκειται για ένα ντέρμπι απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα. Από την άλλη όμως είναι η άποψη μου ότι υπάρχει μεγάλη ποιοτική διαφορά μεταξύ των 2 ομάδων και εύκολα ή δύσκολα θα πάρουμε τους 3 βαθμούς της νίκης. Επιστρέφει στην ομάδα ο Γκαρίδο ενώ αναμένω να δω αν θα αφήσε 1 εκ των Λαμπάν-Μπόλιεβιτς στον άξονα ή αν θα αφήσει και τους 2 και να προσθέσει έναν εκ των Λαρένα-Τομάς μπροστά τους. Είμαι πολύ περίεργος για την κίνηση αυτή του προπονητή μας αφού έχουν δείξει οι Λαμπάν-Μπόλιεβιτς ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Ραντεβού λοιπόν στο ΓΣΖ για το τελευταίο ντέρμπι που θα παίξουμε στο γήπεδο αυτό αφού το επόμενο μεγάλο ντέρμπι που θα είναι με το Αποέλ στις 29 Οκτωβρίου θα το παίξουμε στην ΑΡΕΝΑ!!! Παιδιά όντως ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ φέτος και το ΑΛΛΙΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!!! ΜΟΝΟ ΑΕΚ!!!!


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΜΙΝΙΟ: Είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας και θα το λέω συνεχώς. Δεν χρειάστηκε στο παιχνίδι αφού οι ποδοσφαιριστές της Άχνας δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σε κανένα σημείο αλλά έπαιξε σωστά με τα πόδια με εξαίρεση ένα κακό διώξιμο στο 2ο μέρος. Λίρα εκατό ο ισπανός!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΟΡΤΙΘ: Εξαιρετικός, διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας και δίνει πάρα πολλά στην ομάδα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Έπαιξε έξυπνα στο παιχνίδι της Τετάρτης και κράτησε πολλές δυνάμεις αφού δεν ανέβαινε πάρα πολύ. Δεν υπήρχε και λόγος άλλωστε με το αποτέλεσμα υπερ μας. Μεγάλος ποδοσφαιριστής με απίστευτες ικανότητες.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΡΟΥΓΙΟΛΣ: Πάρα πολύ καλός στον αγώνα ιδιαίτερα με την μπάλα στα πόδια. Έπαιξε σωστά, ήρεμα και καθάρισε αρκετές φάσεις. Δεν τον βοηθάει το ύψος του στις εναέριες μονομαχίες αν και με το κεφάλι είναι αρκετά καλός. Όταν έχουμε τον Τρουγιόλς ως 4ο κεντρικό αμυντικό τότε αντιλαμβάνεσαι πόσο περισσότερες λύσεις έχουμε από τις προηγούμενες 2 χρονιές. Θα βοηθήσει σίγουρα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΟΪΣΟΦ: Για μένα ο καλύτερος του γηπέδου. Άρχοντας, κέρδισε το πέναλτι και πέτυχε ένα τεράστιο γκολ με άλμα στο θεό. Δεν έχασε μονομαχία και έδειξε την μεγάλη του κλάση. Έχει μπει σε καλούς ρυθμούς και δεν θυμίζει τον κακό Μοϊσοφ του καλοκαιριού. Άλλη κλάση αμυντικός ο οποίος θα μείνει, πιστεύω, για πολλά χρόνια στην ομάδα μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ότι και να γράψει κανείς για αυτόν τον παικταρά που τιμά την φανέλα της ομάδας μας θα είναι και λίγο. Εδώ και 3 χρόνια τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο και δεν είναι τυχαίο ότι τυγχάνει γενικής αναγνώριση από όλο τον κόσμο της ομάδας. Προσωπικά χαίρομαι που τον βλέπω να φοράρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και του εύχομαι από καρδιάς να σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή φέτος γιατί το αξίζει! Μεγάλε Ηλία!  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΛΑΜΠΑΝ: Ακόμα μία αψεγάδιαστη εμφάνιση και ακόμα μία ασιστ για γκολ. Από δική του εκτέλεση κόρνερ ξεκινάει το 0-2 για την ομάδα μας. Μπήκε εξαιρετικά στην χρονιά και δείχνει ότι φέτος θα κάνει την διαφορά. Είναι πραγματικά εξαιρετικός, χωρίς κανένα λάθος ούτε σε μαρκαρίσματα ούτε σε μεταβιβάσεις και φέτος επαναλαμβάνω θα είναι η χρονιά του!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ: Επιστροφή στην 11άδα με γκολ και με πολύ καλή εμφάνιση. Έδεσε αμέσως με τον Λαμπάν στον άξονα και δεν άφησαν τίποτα να περάσει από τον δικό τους χώρο. Είναι γνωστές οι ικανότητες του μαυροβούνιου και όπως είπα και πιο πάνω έχω μια προαίσθηση ότι θα ξεκινήσουν δίπλα δίπλα και με την Ανόρθωση. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΑΚΟΡΑΝ: Δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως και είναι κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα. Δείχνει όμως ότι ξέρει μπάλα και μπορεί να βοηθήσει σε πολλές θέσεις. Μου άρεσε το γεγονός ότι χρησιμοποιεί και τα 2 πόδια αλλά και το ότι έχει τελειώματα με δυνατά σουτ. Είναι μεταγραφή- κλειδί αφού αν μπορέσει να κάνει την διαφορά τότε κερδίζει ακόμα ένα όπλο ο προπονητής μας. Τον πιστεύω και περιμένω ότι θα κάνει την έκρηξη του σύντομα!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: Τα έδωσε όλα στο γήπεδο και δεν σταμάτησε να τρέχει ποτέ. Πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ δείγμα της μεγάλης του κλάσης. Είναι πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής και φαίνεται να έχει κίνητρο και να διψάει για ποδόσφαιρο. Με την εμπειρία που έχει θα βοηθήσει και τους υπόλοιπους στην δύσκολη χρονιά που έπεται. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μπίδη και πρώτη τούμπα με την φανέλα της ομάδας μας!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ: Εξαιρετικό 1ο μέρος από τον Νικόλα με πολύ καλές ενέργειες και σωστές επιλογές. Στο 2ο μέρος κουράστηκε αλλά έκανε πάλι αισθητή την παρουσία του όπως επίσης κέρδισε και την κόκκινη κάρτα του Κατσιαράβα. Είναι παικταράς και θα βοηθήσει και αυτός με την σειρά του. Όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει και αν δουλεύει σωστά στις προπονήσεις θα κάνει την διαφορά εκεί που θα χρειαστεί.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΑΛΒΕΣ: Δεν του βγαίνει τίποτα ακόμη και είναι ένα δείγμα της κακής ψυχολογίας που έχει. Απώλεσε ακόμα ένα πέναλτι και φαίνεται ότι είναι κάτω ψυχολογικά. Ένα γκολ θα τον απελευθερώσει και ελπίζω να έρθει στο επόμενο παιχνίδι με την Ανόρθωση. Είναι μεγάλο φορ, παίζει εξαιρετικά με την πλάτη και δίνει συνεχώς βοήθειες στους συμπαίκτες του. Θα βρει τον ρυθμό του σιγά σιγά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Στο 70ο λεπτό πήρε την θέση του Ακοράν στο γήπεδο. Είχε κάποιες καλές ενέργειες αλλά δεν σπατάλησε πολλές δυνάμεις. Τον θέλουμε έτοιμο απέναντι στην Ανόρθωση και να πετύχει το γκολάκι του. Έχει καιρό να σκοράρει ο σκοπιανός!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΛΑΡΕΝΑ:  Πέρασε στην θέση του Λαμπάν στο 82ο λεπτό και κράτησε και αυτός δυνάμεις. Είχε κάποιες καλές προσπάθειες αλλά δεν πιέστηκε και ιδιαίτερα. Θα τον έχουμε φρέσκο με την Ανόρθωση και περιμένω ότι θα κάνει την διαφορά!  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΙΩΑΝΝΟΥ:  Στο 87ο λεπτό αντικατέστησε τον Μοϊσοφ και έπαιξε για 5 λεπτά. Θα μπορούσε να περάσει πιο γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο αλλά σημασία έχει ότι πήρε το βάπτισμα του πυρός. Με το που μπήκε στο γήπεδο πήγε ως κεντρικός αμυντικός ο Ηλίας και ο Ιωάννου έπαιξε αριστερό μπακ. Είναι καλός ποδοσφαιριστής και αν τον βοηθήσει η ομάδα θα προσφέρει πολλά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Πέτυχε αυτό που ήθελε χωρίς πολύ κόπο. Μπήκε η ομάδα δυνατά στο γήπεδο και πέτυχε πολύ γρήγορα γκολ. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν πολύ εύκολα και με την αποβολή του ποδοσφαιριστή του Εθνικού όλα τελείωσαν.

Η επιλογή του να ξεκινήσει Λαμπάν-Μπόλιεβιτς μαζί έδειξε ότι σκέφτεται πολλά πράγματα για την ομάδα και αυτό μόνο καλό κάνει. Οι 2 τα πήγαν περίφημα και του έδωσαν την επιλογή, όταν το επιθυμεί, να ξεκουράζει έναν εν των Τομάς-Λαρένα ή και να ξεκινάει την ομάδα με αυτόν τον σχηματισμό ο οποίος δυναμώνει ακόμη περισσότερο την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Το γεγονός ότι σε 4 παιχνίδια δεν δεχθήκαμε γκολ λέει πολλά. Με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, στα άλλα 3 δεν κινδυνέψαμε σχεδόν καθόλου και αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που αμύνεται η ομάδα ο οποίος έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Περιμένω να κατεβάσει την ομάδα πανέτοιμη με την Ανόρθωση και να πάρουμε ακόμα ένα 3ποντο το οποίο θα μας εδραιώσει στην κορυφή!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10


Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.