News Update :

ΑΕΚ-Δόξα: 2-0: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Σε ένα πολύ κακό σε θέαμα παιχνίδι η ομάδα μας επικράτησε εύκολα θα έλεγα της Δόξας με 2-0. Παρά το γεγονός ότι ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με 6 αλλαγές στην αρχική 11άδα σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Καρμιώτισσα, η ομάδα δεν έχασε από την σοβαρότητα της και με σωστό πλάνο και υπομονή πήρε ακόμα 3 βαθμούς. Σίγουρα η ομάδα δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και σίγουρα ο προπονητής μας έχει μία άλλη φιλοσοφία από τον προκάτοχο του. Δεν βλέπω να παίζουμε γρήγορα με την μπάλα ούτε κινούμαστε γρήγορα στον κενό χώρο. Ήταν κάτι που μας χαρακτήριζε τα τελευταία 2 χρόνια αλλά φέτος αλλάζει. Η ομάδα προσπαθεί να αναπτυχθεί με σίγουρες κοντινές πάσες οι οποίες γίνονται μακρινές στον σωστό χρόνο. Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει αυτή η τακτική προσέγγιση αλλά δεν έχω λόγο να την κρίνω τόσο γρήγορα. Όπως και να έχει, αυτού του είδους παιχνίδια όπως με την Δόξα θα πρέπει να τα καθαρίζουμε εύκολα και χωρίς πολύ ιδρώτα. Στο παιχνίδι της Τετάρτης εν τέλει αυτό έγινε. Δεν κρατήσαμε πολύ την μπάλα αλλά δεν απειληθήκαμε και ιδιαίτερα.


Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με τον Μινιό στο τέρμα και τους Ορτίθ-Τρουγιόλς-Μοϊσοφ-Χαραλάμπους από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Μοναδικό αμυντικό χαφ ο Λαμπάν με τους Τομάς-Λαρένα να κινούνται μπροστά του και τους Χαραλαμπίδη αριστερά και Ακοράν δεξιά να πλαισιώνουν τον Τρισκόφσκι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο αφού μόλις στο 6ο λεπτό ο Λαμπάν με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Τρισκόφσκι στο ύψος της μεγάλης περιοχής ο οποίος με το στήθος έστρωσε την μπάλα στον Τομάς και από εκεί με ωραία κάθετη πάσα η μπάλα έφτασε στον Ορτίθ ο οποίος πλάσαρε όμορφα για το 1-0. Ήταν ένα εξαιρετικό γκολ με πολύ καλή συνεργασία 4 ποδοσφαιριστών μας. Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα μας και ηρεμία για την συνέχεια του παιχνιδιού. Στο 17ο λεπτό μετά από ωραία σέντρα του Ακοράν με το αριστερό από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Χαραλαμπίδη ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι δεν πρόσφερε τίποτε ιδιαίτερο μέχρι και το 44ο λεπτό όταν ο Λαμπάν με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ βρήκε το κεφάλι του Χαραλάμπους ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νέγκρι.

Με την έναρξη του 2ου μέρους ο Ενινφούλ πήρε την θέση του Πουτζιουρή για την Δόξα ενώ στο 52ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαμπάν, ο Σεράν Πόλο άθελα του με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Νέγκρι γράφοντας το 2-0 για την ομάδα μας ενώ στο 53ο λεπτό ο Λαμινέ πήρε την θέση του Περάλτα. Το παιχνίδι ήταν κακό χωρίς κάτι το ιδιαίτερο με τον Φοφανά να παίρνει την θέση του Εντμάρ στο 57ο λεπτό ενώ στο 70ο λεπτό ο Εγγλέζου πήρε την θέση του Τομάς για την ομάδα μας. Στο 75ο λεπτό ο Τρισκόφσκι με πλασέ έστειλε την μπάλα στα χέρια του Νέγκρι ενώ στο 76ο λεπτό ο σκοπιανός άφησε την θέση του στον Άλβες. Στο 82ο λεπτό ο Λαρένα αποχώρησε για να περάσει στην θέση του ο Μπόλιεβιτς και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τίποτα άλλο αξιοσημείωτο δεν έλαβε χώρα.

Το παιχνίδι ποιοτικά ήταν από τα χειρότερα που έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια. Από την άλλη όμως αυτό που μας ενδιαφέρει την συγκεκριμένη στιγμή είναι οι 3 βαθμοί. Οι 3 βαθμοί ήρθαν πολύ εύκολα και η ομάδα πάει στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα χωρίς καμία απώλεια και χωρίς να δεχθεί ούτε γκολ αλλά ούτε και κίτρινη κάρτα. Κρατάω από το παιχνίδι το ροτέϊσιον του προπονητή μας ο οποίος έβαλε στην 11άδα παιδιά που δεν είχαν πολλή συμμετοχή μέχρι τώρα και ξεκούρασε επίσης Τομάς-Λαρένα-Τρίσκο έστω για λίγο. Είναι τεράστιο θέμα η διαχείριση του έμψυχου δυναμικού και ελπίζω να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο ο προπονητής μας.

Έχω σημειώσει αρκετές φορές και θα το πω ξανά ότι το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι πολύ χαμηλό. Δεν χρειάζεσαι μεγάλα ονόματα για να κερδίσεις αλλά χρειάζεσαι ΟΜΑΔΑ με όλη την σημασία της λέξης. Η ΑΕΚ είναι ΟΜΑΔΑ και αυτό θα φανεί στην πορεία του πρωταθλήματος.

Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Λεμεσό περιμένω να δω στην 11άδα τον Λαμπάν ο οποίος έδειξε ότι είναι πανέτοιμος να βοηθήσει. Ο Μπόλιεβιτς έκανε καλό παιχνίδι με την Καρμιώτισσα αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ πίσω σε σχέση με πέρσι και σε παιχνίδια που πάνε στην δύναμη όπως αυτό που έπεται στην Λεμεσό είναι απαραίτητος ο Γαλλοκύπριος. Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 18/09 και ώρα 18:00  για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς το οποίο δυστυχώς θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών! Πάμε για ακόμα ένα 3ποντο που θα δείξει σε όλους ότι η ομάδα μας θέλει και μπορεί για τον τίτλο!!!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΜΙΝΙΟ: Πέρασε ίσως το πιο ήσυχο του απόγευμα. Δεν χρειάστηκε σε καμία φάση αλλά έπαιξε πολύ με την μπάλα στα πόδια. Κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και για μένα δείχνει από παιχνίδι σε παιχνίδι ότι γίνεται καλύτερος. Μπορεί να είναι γρήγορα ακόμη αλλά θεωρώ ότι είναι η καλύτερη φετινή μεταγραφή του Ρόκα. Πολύ καλός τερματοφύλακας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΟΡΤΙΘ: Ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Θεωρώ ότι μαζί με τον Λαμπάν ήταν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές του γηπέδου. Πέτυχε το γκολ του και είχε συνέχεια ανεβάσματα στο γήπεδο. Πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τύχει σωστής διαχείρισης. Ο Ορτίθ πρέπει να είναι φρέσκος στα τελευταία παιχνίδια της χρονιάς. Εκεί τον χρειαζόμαστε να κάνει την διαφορά.    
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΡΟΥΓΙΟΛΣ: Πειθαρχημένος, καλό άλμα και καλή ταχύτητα. Προσωπικά όμως δεν μου έδειξε ότι μπορεί για κάτι περισσότερο από το να είναι ο 4ος αμυντικός της ομάδας. Δεν είδα κάτι το ιδιαίτερο σε αυτόν ούτε κάποιο στοιχείο που θα τον κάνει να ξεχωρίζει. Σίγουρα όμως αν είναι έτσι πειθαρχημένος και σοβαρός σε κάθε παιχνίδι θα μπορεί να δώσει τις λύσεις που χρειάζεται η ομάδα. Δεν είναι όμως ποδοσφαιριστής ποιότητας ως οι άλλοι 3 κεντρικοί αμυντικοί μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΟΪΣΟΦ: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Σκοπιανό μετά από αρκετό καιρό. Πολύ σίγουρος στα μαρκαρίσματα του και πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας με το αριστερό πόδι. Είναι εξαιρετικός αμυντικός ο Μοϊσοφ αλλά δεν είχε ξεκινήσει καλά την χρονιά. Δείχνει να επανέρχεται την κατάλληλη στιγμή. Με τον Απόλλωνα στην Λεμεσό θα πρέπει να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα απόδοσης!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ο γνωστός καλός Ηλίας. Πολύ καλές προσπάθειες με ή χωρίς την μπάλα και ανίκητος στον αέρα. Έχασε κάποιες φορές τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά σε γενικές γραμμές τα πήγε περίφημα. Εξαιρετικός με την φανέλα της ομάδας μας και όποτε χρειαστεί τα δίνει όλα. Θα τον δούμε ξανά βασικό στο παιχνίδι με τον Εθνικό στο Δασάκι. Μπορούσε για το γκολ στην φάση του 44ου λεπτού.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΛΑΜΠΑΝ: Ο καλύτερος όλων. Πολλά τρεξίματα, πάντα πρώτος στην μπάλα, καλή μεταβίβαση και εξαιρετικά στημένα. Τα έκανε όλα ο Λαμπάν πλην του να σκοράρει αν και ανάγκασε τον Σεράν να στείλει την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Πέρσι έκλεισε εξαιρετικά την χρονιά με σειρά καλών εμφανίσεων. Φέτος έμεινε στην σκιά του Μπόλιεβιτς, άδικα κατά την προσωπική μου άποψη αφού ο Μπόλιεβιτς δεν βλεπόταν, και τώρα που του δόθηκε η ευκαιρία την άρπαξε από τα μαλλιά. Αξίζει θέση βασικού με τον Απόλλωνα και περιμένω να τον δω στην 11άδα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΛΑΡΕΝΑ: Μέτρια εμφάνιση από τον ισπανό παικταρά, χωρίς τρεξίματα και πολλή διάθεση στο γήπεδο. Δεν πέρασε καμία κάθετη πάσα και κινήθηκε σε πολύ αργό τέμπο. Ίσως να το έπραξε και συνειδητά αυτό για να είναι έτοιμος την Κυριακή αλλά δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο. Με τον Απόλλωνα στην Λεμεσό θα είναι ποδοσφαιριστής- κλειδί για την εξέλιξη του παιχνιδιού.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΤΟΜΑΣ: Συμμετείχε στο 1-0 της ομάδας και έδειξε ότι έχει την τελική πάσα. Έγινε αλλαγή στο 70ο λεπτό και αυτό ήταν κάτι που εξέπληξε ευχάριστα θα έλεγα όλους τους οπαδούς μας. Δεν θυμάμαι πότε έγινε ξανά αλλαγή ο Τομάς από επιλογή του προπονητή. Πήρε ανάσες για το μεγάλο παιχνίδι που έπεται στο οποίο θα πρέπει να δείξει από τι είναι φτιαγμένος και να πάρει την ομάδα στους ώμους του. Έφθασε η ώρα του ισπανού!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: Δεν ήταν καλός ο Μπίδης. Πέραν της φάσης του 17ου λεπτού δεν έκανε καθόλου αισθητή την παρουσία του. Ο Μπίδης δεν είναι παίκτης που συγκλίνει αλλά αρέσκεται να παίζει στην γραμμή. Από τα αριστερά όμως δεν μπορεί να παίξει με αυτόν τον τρόπο και ίσως αυτό να τον επηρέασε. Μπορεί όμως για πολύ περισσότερα και επιθυμώ να τον βλέπω να κινείται σε καλύτερα επίπεδα απόδοσης.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΑΚΟΡΑΝ: Δείχνει ότι ξέρει μπάλα. Ο τρόπος υποδοχής της μπάλας, τα γυρίσματα του, οι σκέψεις που έχει όταν κρατάει την μπάλα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι καλός ποδοσφαιριστής. Δεν φαίνεται όμως να έχει προσαρμοστεί και στις κινήσεις του διακρίνω μια φοβία ή καλύτερα ένα δισταγμό που δεν ξέρω που ακριβώς οφείλεται. Πρέπει να ελευθερωθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να βοηθηθεί από τους υπόλοιπους μέσα στην ομάδα για να δείξει την πραγματική του αξία. Θα του δώσω πίστωση χρόνου γιατί βλέπω πολύ καλά στοιχεία σε αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Θα δείξει η πορεία όμως. Μέχρι στιγμής δεν έχει βοηθήσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Είναι τεράστιος ποδοσφαιριστής. Τρομερά ποιοτικός σε σημείο που κατεβάζει μπάλα από όπου και αν έρθει. Δεν μου αρέσει ως σέντερ φορ γιατί θεωρώ ότι χάνει από την τεράστια δυναμική του. Από την άλλη όμως, όπως έχει δημιουργηθεί το ρόστερ της ομάδας, αυτόν έχουμε πίσω από τον Άλβες. Ελπίζω να πάει καλά ο βραζιλιάνος και να μην χρειαστεί πολλές φορές στην κορυφή της επίθεσης ο Τρίσκο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ: Τα είχε λίγο χαμένα στην θέση του επιθετικού χαφ αλλά προσπάθησε πολύ. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής ο Νικόλας και θα πρέπει να πάει ευκαιρίες μέσα στην χρονιά. Ο ίδιος θα πρέπει να είναι έτοιμος και μόλις του δοθούν οι ευκαιρίες αυτές να τις αρπάξει από τα μαλλιά!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΑΛΒΕΣ:  Πέρασε και δεν ακούμπησε ο βραζιλιάνος αφού η μπάλα δεν έφθανε κοντά του. Σημασία έχει να είναι σε τοπ φόρμα την Κυριακή και να πετύχει το 1ο του γκολ στο πρωτάθλημα!  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ:  Πέρασε στο 82ο λεπτό στο γήπεδο και βοήθησε στο να κρατήσουμε το υπερ μας αποτέλεσμα. Έχω πει και πιο πάνω ότι δεν άρχισε καλά την χρονιά και πέραν της καλής εμφάνισης με την Καρμιώτισσα στα υπόλοιπα ήταν κάτω. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, τον πιστεύω πάρα πολύ αλλά αυτή την στιγμή θεωρώ ότι δεν αξίζει φανέλα βασικού. Ίδωμεν!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Η ομάδα όπως έχω πει και πιο πάνω δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Παρά τις δηλώσεις του Ρόκα ότι ο προπονητής που ήρθε είναι της ίδιας φιλοσοφίας με τον προκάτοχο του, εγώ σε 10 παιχνίδια της ομάδας μας δεν διέκρινα κάτι τέτοιο. Η ομάδα έχει άλλη φιλοσοφία στο γήπεδο, δίνει την μπάλα στον αντίπαλο και έχει φέρει τις γραμμές της ομάδας πιο κοντά. Αυτό σημαίνει καλύτερη αμυντική συμπεριφορά αλλά και πολύ πιο αργή ανάπτυξη. Όπως έχω πει και πιο πάνω δεν μου αρέσει αυτό το στυλ παιχνιδιού αλλά τα αποτελέσματα μέχρι τώρα τον δικαιώνουν.

Στο παιχνίδι με την Δόξα δεν δίστασε να κάνει 6 αλλαγές προσώπων και να δείξει στους ποδοσφαιριστές του ότι σας θέλω όλους έτοιμους. Αυτό είναι εξαιρετικό νέο και δείχνει και την πρόθεση του για το πώς θα διαχειριστεί την ομάδα στην πορεία. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα θα δώσει το πρώτο του μεγάλο τεστ για εμένα και εκεί θα μπορέσω να τον κρίνω αυστηρά.

Ελπίζω και εύχομαι να φύγουμε από το Τσίρειο με τους 3 βαθμούς της νίκης και να αποθεώσω στο επόμενο άρθρο μου τον προπονητή μας για τον τρόπο που παρέταξε και διαχειρίστηκε την ομάδα στο παιχνίδι!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10


Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.