News Update :

ΑΕΚ - Καρμιώτισσα: 3-0: ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ!!

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Καλύτερο ξεκίνημα δεν μπορούσα να φανταστώ για την ομάδα μας. Σίγουρα η νίκη στην πρεμιέρα δεν συνδυάστηκε με την πρώτη εμφάνιση στο μικρό μας παλατάκι, αλλά αυτό καμία σημασία δεν έχει! Προσωπικά θέλω να μπώ στο νέο μας γήπεδο όταν αυτό θα είναι 100 τα 100 έτοιμο να υποδεχθεί τους ποδοσφαιριστές μας. Η κατάσταση του χλοοτάπητα ήταν πολύ κακή και σωστά έπραξε η διοίκηση μας να αναβάλλει την 1η επίσημη παρουσία της ομάδας στο νέο μας γήπεδο! Απέναντι στην συμπαθητική νεοφώτιστη ομάδα της Καρμιώτισσας, η ομάδα μας με σβηστές τις μηχανές θα έλεγα, κατάφερε να πετύχει 3 γκολ και να πάρει τους πρώτους 3 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Σε αυτά τα παιχνίδια το μόνο που μετράει είναι οι 3 βαθμοί και η ομάδα μας πέτυχε τον σκοπό της χωρίς πολλά πολλά. Περιθώρια βελτίωσης πάντα θα υπάρχουν και σίγουρα όσο περνάει ο καιρός θα βλέπουμε καλύτερο θέαμα και καλύτερες εμφανίσεις από την ομάδα μας. Το μόνο που με προβληματίζει προσωπικά, πέραν του τεράστιου ρίσκου να μην αποκτηθεί σέντερ φορ πίσω από τον Άλβες, είναι η αργή ανάπτυξη της ομάδας. Από τα παιχνίδια της Ευρώπης φαίνεται ότι έχουμε αλλάξει τον τρόπο που ανεβαίνουμε στην επίθεση και έχουμε γίνει πολύ αργοί στις κινήσεις μας. Αυτό είναι θέμα τακτικής και είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Θα το αναλύσω φυσικά στην συνέχεια.
  
Σε σχέση τώρα με το παιχνίδι, ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με τον Μινιό στο τέρμα και τους Ορτίθ-Μουρίγιο-Καταλά-Γκαρίδο από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Μοναδικό αμυντικό χαφ ο Μπόλιεβιτς με τους Τομάς-Λαρένα να κινούνται μπροστά του και τους Τέτε αριστερά και Τρισκόφσκι δεξιά να πλαισιώνουν τον Άλβες.

Η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και στο πρώτο 10λεπτο δημιούργησε 3 εξαιρετικές ευκαιρίες για γκολ με τους Τρισκόφσκι-Τέτε να μην μπορούν να σκοράρουν. Στο 14ο λεπτό όμως ο Τέτε με σέντρα βρήκε τον Άλβες μέσα στην μικρή περιοχή με τον τελευταίο να στρώνει με το στήθος στον Λαρένα, με τον ισπανό να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα με το αριστερό και να γράφει το 1-0. Στο 20ο λεπτό ο Τομάς με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Άλβες αριστερά στην περιοχή της Καρμιώτισσας με τον τελευταίο να μην μπορεί να σκοράρει στο τετ α τετ με τον Καϊρίνο. Η ομάδα μας είχε την καθολική υπεροχή στο 1ο μέρος με την Καρμιώτισσα να απειλεί μόνο στο 35ο λεπτό με μία προσπάθεια του δραστήριου Βαττή η οποία απέφερε κόρνερ για την λεμεσιανή ομάδα.

Το 2ο μέρος ξεκίνησε με την Καρμιώτισσα να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να κερδίζει τον χώρο του κέντρου. Στο 48ο λεπτό ο Κονέ κέρδισε στον αέρα τον Μίνιο σε εκτέλεση φάουλ από δεξιά και έστειλε την μπάλα άουτ ενώ στο 49ο λεπτό ο Βαττής έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της Καρμιώτισσας στον αγώνα όταν αφού πέρασε όποιο βρήκε μπροστά του σούταρε με το αριστερό πάνω στον Μινιό ο οποίος αποσόβησε σίγουρο γκολ. Η ομάδα μας έδειχνε λίγο αποσυντονισμένη ενώ στο 57ο λεπτό ο Καταλά ένιωσε ενοχλήσεις και έγινε αλλαγή με τον Μοϊσοφ. Στο 67ο λεπτό όμως μετά από εξαιρετική συνεργασία Λαρένα-Ορτίθ-Τρισκόφσκι, ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα τον Καϊρίνο και έγραψε το 2-0 για την ομάδα μας. Κάπου εκεί τελείωσε και το παιχνίδι με την ομάδα μας να κάνει συντήρηση δυνάμεων μέχρι τέλους. Στο 70ο λεπτό ο Τέτε άφησε την θέση του στον Ακοράν ενώ στο 75ο λεπτό ο Τομάς μετά από εξαιρετική σέντρα του Ορτίθ και τρομερό κατέβασμα με το στήθος του Άλβες πέτυχε το τελικό 3-0. Στο 78ο λεπτό ο Τρισκόφσκι άφησε την θέση του στον Χαραλαμπίδη και η ομάδα μας κράτησε χωρίς καμία δυσκολία το υπερ της αποτέλεσμα μέχρι τέλους.

Όπως είπα και στον πρόλογο μου αυτό που έχει σημασία είναι οι 3 βαθμοί της νίκης, ιδιαίτερα σε παιχνίδια πρεμιέρας. Ακολουθεί ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη απέναντι στην Δόξα στο ΓΣΖ το οποίο επίσης θα πρέπει να καθαρίσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε αφού την Κυριακή θα ταξιδέψουμε στην Λεμεσό για να αντιμετωπίσουμε στο 1ο ντέρμπι της χρονιάς τον Απόλλωνα. Στο παιχνίδι με την Δόξα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Γιωργαλλίδης-Γκαρίδο οι οποίοι δηλώθηκαν στην ομάδα μετά το παιχνίδι της 1η αγωνιστικής και ως εκ τούτου θα βρίσκονται εκτός αποστολής. Εκτός αποστολής θα βρίσκεται και ο Καταλά ο οποίος θα κάνει αγώνα δρόμου να φτάσει το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Λεμεσό. Αυτό που επιβάλλεται να γίνει είναι σωστή διαχείριση των ποδοσφαιριστών της ομάδας για να τους έχουμε όλους έτοιμους στην συνέχεια.

Ανέφερα στον πρόλογο μου για αργή ανάπτυξη της ομάδας. Τι θέλω να πω με αυτό; Δεν φεύγει γρήγορα η μπάλα από την άμυνα για να βρεθεί στην επίθεση. Αυτό ήταν ένα από τα μεγάλα μας όπλα τα τελευταία 2 χρόνια. Οι ποδοσφαιριστές είναι οι ίδιοι και δεν τίθεται θέμα να έχουν ξεχάσει την μπάλα που ξέρουν. Είναι καθαρά θέμα τακτικής και είμαι της άποψης ότι αν δεν αλλάξει το χαρακτηριστικό αυτό τότε θα έχουμε πρόβλημα στην συνέχεια. Πρέπει να τρέξουμε την μπάλα για να εκμεταλλευτούμε αυτό το πλεονέκτημα που έχουμε με τους πολύ γρήγορους ακραίους Τρισκόφσκι-Τέτε. Η αργή ανάπτυξη δεν μας προσφέρει πλεονέκτημα και βγάζει εκτός παιχνιδιού τα δυνατά μας άκρα. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα παρατηρηθεί μεγάλη βελτίωση μέσα από τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΜΙΝΙΟ: Δεν χρειάστηκε πέραν της μεγάλης ευκαιρία του Βαττή στο 49ο λεπτό την οποία αποσόβησε σωτήρια. Στο κτύπημα φάουλ που προηγήθηκε όμως πραγματοποίησε άστοχη έξοδο με αποτέλεσμα να κινδυνέψουμε με γκολ. Όπως έχω σημειώσει από την 1η στιγμή που τον είδα, σε εκτελέσεις στημένων παίζει πάνω στην γραμμή του τέρματος και δεν επιχειρεί εξόδους. Επιχείρησε έξοδο στο παιχνίδι του Σαββάτου και ήταν εντελώς άστοχη και ελπίζω να μην επαναληφθεί αυτό. Είναι καλός τερματοφύλακας και παίζει καλά με τα πόδια. Πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα μας κάνει να ξεχάσουμε τον Τόνιο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΟΡΤΙΘ: Εξαιρετικό παιχνίδι, χωρίς κανένα λάθος και με συμμετοχή στα 2 από τα 3 γκολ της ομάδας. Είχε την ασιστ στο 2-0 και από αυτόν ξεκινάει το 3-0. Μεγάλος ποδοσφαιριστής, με τρομερές δυνατότητες από την μέση και πάνω και πάρα πολλά τρεξίματα. Άρχισε και φέτος καλά την χρονιά και θα πρέπει να τον διαχειριστεί σωστά ο Ιντιάκεθ ούτως ώστε να τον έχει φρέσκο στα μεγάλα παιχνίδια των play off!!    
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΟΥΡΙΓΙΟ: Καλός και ο Μουρίγιο χωρίς όμως να δεχθεί πολύ μεγάλη πίεση. Είχε κάποιες λανθασμένες μεταβιβάσεις αλλά σε γενικές γραμμές ήταν καλός. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και το έχω καταγράψει πάμπολλες φορές. Θα πρέπει όμως να είναι σταθερός και ελπίζω να μείνει μακριά από τραυματισμούς μέσα στην χρονιά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΚΑΤΑΛΑ: Αλάνθαστος ο αρχηγός για όσο αγωνίστηκε αφού στο 57ο λεπτό έγινε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων. Ο Καταλά αγωνίζεται ανελλιπως τα τελευταία 4 χρόνια και είναι λογικό πλέον στα 36 του προς 37 να είναι επιρρεπής σε μυικους τραυματισμούς. Θα πρέπει και αυτός να τύχει καλής διαχείρισης και να είναι έτοιμος όταν πραγματικά θα τον χρειάζεται η ομάδα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΓΚΑΡΙΔΟ: Καλός ποδοσφαιριστής με πολύ καλή ανασταλτική συμπεριφορά. Δεν φαίνεται να είναι τόσο καλός επιθετικά αλλά είναι πειθαρχημένος και έχει εύκολα την θέση. Είναι ποδοσφαιριστής με μεγάλη εμπειρία και επίσης έχω παρατηρήσει ότι έχει πολύ καλά στημένα. Θέλει τον χρόνο του και παιχνίδια στα πόδια του. Θα ήθελα να τον δω σε ποιό δύσκολο παιχνίδι για να βγάλω καλύτερα συμπεράσματα. Δεν θα τον έχουμε στο παιχνίδι της Τετάρτης.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ: Καλή εμφάνιση από τον Μπόλιεβιτς μετά από την τραγική εμφάνιση στην Τσεχία. Στην Τσεχία τον έβλεπα και δεν τον αναγνώριζα και ελπίζω να μην δω ξανά τόσο άθλια εμφάνιση από τον Μαυροβούνιο. Στο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα ήταν αρκετά καλός ενώ όταν έπεσε λίγο η απόδοση του στο πρώτο 15λεπτο του 2ου ημιχρόνου είχαμε προβλήματα. Είναι ο πιο σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ισορροπία της ομάδας αφού αυτός ενώνει την άμυνα με την επίθεση και είναι ο 1ος που αναχαιτίζει στο γήπεδο. Ελπίζω να ανέβει στην συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΛΑΡΕΝΑ: Εξαιρετικός σε όλο το παιχνίδι με πολύ καλά κρατήματα της μπάλας και εξαιρετικές κάθετες πάσες. Έκανε το παιχνίδι του όπως αυτός ξέρει καλύτερα ενώ άνοιξε και το σκορ πολύ νωρίς. Τα έχω πει πολλάκις δεν χρειάζεται να προσθέσω περισσότερα. Αυτό που πρέπει όμως να βελτιώσει είναι την ανασταλτική του λειτουργία και τις βοήθειες που δίνει στην αμυντική γραμμή και στον Μπόλιεβιτς. Εκεί σηκώνει αρκετή βελτίωση. Κατά τα άλλα πολύ καλός.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΤΟΜΑΣ: Έχω παρατηρήσει ότι η κερκίδα τα βάζει μαζί του συνεχώς και υπάρχει μία μουρμούρα για τον ισπανό παικταρά. Και εγώ έχω απαιτήσεις από τον Τομάς αλλά δεν μπορεί να τα κάνει όλα σωστά μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν προσπαθεί ρε παιδιά και στο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα σκόραρε, πάσαρε και αναχαίτισε πολλές προσπάθειες των αντιπάλων. Σίγουρα είναι πίσω από τις δυνατότητες του αλλά δεν μπορούμε κάθε φορά που κάνει κάτι λάθος να μουρμουρούμε. Ο Τομάς θα μας αποζημιώσει με εξαιρετικές εμφανίσεις και την φετινή χρονιά!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΤΕΤΕ: Ουσιαστικός, πολλά τρεξίματα και πολλές βοήθειες στον Γκαρίδο. Πάρα πολύ καλός και με άμεση συμμετοχή στο 1-0. Ο Τέτε συνεχίζει από εκεί που έμεινε πέρσι και μακάρι να συνεχίσει έτσι μέχρι τέλους. Μεγάλε Γίγαντα!!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Ακόμα μία εξαιρετική παρουσία από τον σκοπιανό. Είναι ότι πιο ποιοτικό υπάρχει στο νησί στην θέση του και φροντίζει κάθε παιχνίδι να το αποδεικνύει. Εξαιρετικό γκολ και μεγάλη συμμετοχή στις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας. Αποθεώθηκε στην αλλαγή του στο 78ο λεπτό με τον Μπίδη και έχει αρχίσει να δένεται με τον κόσμο της ομάδας. Θα πετύχει πάνω από 15 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΑΛΒΕΣ: Ισχύουν τα ίδια με όσα ανέφερα για Τομάς. Ο Άλβες είναι εξαιρετικό σέντερ φορ και θα πετύχει τα γκολάκια του σιγά σιγά. Στο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα έδωσε 2 ασιστ και ξεκίνησε με το δεξί το πρωτάθλημα. Θα μπορούσε να σκοράρει φυσικά και ο ίδιος αλλά θα έρθουν τα γκολ σιγά σιγά. Μεγάλο σέντερ φορ, ο οποίος όμως παίζει δίχως αντίπαλο και αυτό σίγουρα δεν θα του κάνει καλό.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΟΪΣΟΦ: Μπήκε μέσα και βοήθησε και αυτός με την σειρά του. Δεν έκανε καλά παιχνίδια μέχρι τώρα και θα πρέπει σιγά σιγά να ανεβάσει απόδοση. Μας έδειξε πέρσι από τι είναι φτιαγμένος και είμαι σίγουρος ότι όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται καλύτερος!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΑΚΟΡΑΝ:  Ξέρει μπάλα και αυτό φαίνεται από τις κινήσεις του. Είναι όμως λίγο έξω από τα νερά του και θα πρέπει να τον πιστώσουμε ακόμα λίγο για να εκφέρουμε πλήρη γνώμη για τις δυνατότητες του. Είναι πολύ σημαντικός για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ:  Ο Μπίδης έπαιξε για ένα 15λεπτο και έδειξε ότι είναι έτοιμος να προσφέρει όποτε του ζητηθεί. Είναι έμπειρος και αρκετά ποιοτικός και θέλω να πιστεύω ότι θα κάνει την διαφορά εκεί που πρέπει!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Το παιχνίδι πήρε την πορεία που ήθελε ο προπονητής μας στο 1ο μέρος. Σκοράραμε γρήγορα και θα έπρεπε να πετύχουμε και 2ο γκολ μετά για να καθαρίσουμε το παιχνίδι. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και δώσαμε το δικαίωμα στους αντιπάλους να πιστέψουν ότι μπορούν στο 2ο μέρος να σκοράρουν. Αυτό όμως δεν έγινε και μετά το γκολ του Τρισκόφσκι ανακτήσαμε πλήρως τον έλεγχο και πετύχαμε και 3ο γκολ.

Όπως έχω πει δεν μου αρέσει η αργή ανάπτυξη της ομάδας και θα ήθελα να δω βελτίωση άμεσα στο κομμάτι αυτό. Ειδικά στον χώρο του άξονα και όταν παίρνει την μπάλα ο Μπόλιεβιτς δεν βγαίνει πάνω γρήγορα. Αυτό επιβάλλεται να αλλάξει αν θέλουμε να μην έχουμε προβλήματα με αυτές τις ομάδες στο μέλλον.

Είναι γρήγορα για να κριθεί και θα πρέπει να δούμε την φιλοσοφία του μέσα από τα παιχνίδια για να εκφέρουμε καλύτερη άποψη. Αυτό αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και μόνο γιατί σαν προπονητής εμένα με έχει κερδίσει από την στιγμή που παραδέχθηκε λάθος του σε παιχνίδι! Αυτό σημαίνει ότι είναι 1ος μάγκας. Είδωμεν!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10







Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.