News Update :

ΑΕΚ - ανόρθωση: 3-0 (πρώτο παιχνίδι κυπέλλου): ΨΕΚΑΣΤΕ, ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Η ομάδα μας πάρα πολύ εύκολα και χωρίς κανένα πρόβλημα κατάφερε να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση από το 1ο παιχνίδι. Χωρίς ίχνος αντίστασης από έναν πολύ μέτριο αντίπαλο πήραμε σκορ πρόκρισης από το 1ο παιχνίδι και θα πάμε στον επαναληπτικό του Παπαδόπουλος σε 2 βδομάδες για να σφραγίσουμε και τυπικά την πρόκριση. Πραγματικά κάποιες φορές απορώ με κάποιους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα με τον προπονητή της Ανόρθωσης. Έρχεσαι κύριε Πάους να πάιξεις την Άεκ Λάρνακας, μέσα στο ΓΣΖ, την καλύτερη ομάδα του κυπριακού πρωταθλήματος με 2 ποδοσφαιριστές στον άξονα; Είναι πραγματικά για γέλια όταν το σκέφτομαι. Ευχαριστούμε πάντως τον προπονητή της Ανόρθωσης για την ευκολία με την οποία μας έδωσε την νίκη. Από εκεί και πέρα η ομάδα ήταν εξαιρετική και θύμισε Άεκ του 2015 με εξαιρετική κυκλοφορία, αλληλοκαλύψεις και πολύ γρήγορες επιθέσεις. Τρομερή εμφάνιση από την 3άδα του άξονα οι οποίοι δεν είχαν αντίπαλο και κυριολεκτικά και μεταφορικά, ενώ ο Ηλίας Χαραλάμπους έδειξε ακόμα μία φορά πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι. Ο Τέτε έδωσε την ασιστ του σε ακόμα ένα παιχνίδι ενώ το κεντρικό αμυντικό μας δίδυμο ήταν αλάνθαστο. Ο Ορτίθ έκανε ένα από τα γνωστά καλά παιχνίδια του και ο Τρισκόφσκι έδειξε πόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι. Ο Σορόα ήταν σταθερός και όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών ενώ ο Μυτίδης πέτυχε το γκολ που πιστεύω θα του δώσει μεγάλη ώθηση για την δύσκολη συνέχεια.

Θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφερθώ και στην ομάδα καλαθόσφαιρας της ομάδας μας. Τεράστια εμφάνιση, ψυχή και πολλά καρύδια από την ομαδάρα μας η οποία πέταξε εκτός διοργάνωσης τους Λευκορώσους. Πραγματικά οι καλαθοσφαιριστές μας τα έδωσαν όλα και πέτυχαν μία τεράστια και δύσκολη πρόκριση. Με τον Μακφάντεν οδηγό και τον Λέσλι να κάνει μεγάλο παιχνίδι με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ παρακαλώ δεχθήκαμε την πιο γλυκιά μας ήττα. Τι να πει κανείς για αυτή την ομάδα και το πόσο περήφανους μας κάνει τα τελευταία 3 χρόνια. Εξαιρετικές παρουσίες, συνεχόμενα πρωταθλήματα, ανεπανάληπτη ευρωπαϊκή πορεία και μεγάλοι καλαθοσφαιριστές με την φανέλα της. Αξίζει την αγάπη μας η καλαθοσφαιρική ομάδα και την υποστήριξη μας. Αντίπαλος στην φάση των 16 η Φράπορτ Σκάϊλαϊνερς Φρανκφούρτης με το 1ο παιχνίδι στην Γερμανία στις 17 Φεβρουαρίου, το 2ο παιχνίδι στην Λάρνακα στις 24 του ίδιου μήνα και σε περίπτωση που χρειαστεί 3ο παιχνίδι στις 2 Μαρτίου στην Γερμανία. Ελπίζω και εύχομαι η απίστευτη αυτή πορεία να συνεχιστεί και να φτάσει μέχρι και το φάϊναλ φορ!!!

Στο παιχνίδι του ΓΣΖ τώρα, ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με τον Σορόα στο τέρμα και τους Ορτίθ- Μοϊσόφ- Καταλά-Χαραλάμπους από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Αμυντικό χαφ ο Μπόλιεβιτς με τους Τομάς-Λαρένα μπροστά του και τους Τέτε αριστερά και Τρισκόφσκι δεξιά ως ακραίους επιθετικούς. Μοναδικός προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης ο Άλβες.

  • Μόλις στο 3ο λεπτό Τρισκόφσκι-Τομάς άλλαξαν την μπάλα με τον τελευταίο να βγάζει σε θέση βολής απέναντι από τον Κόπριβετς τον Μυτίδη ο οποίος από κοντά πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης και κέρδισε το κόρνερ.
  • Στο 10ο λεπτό ο Χαραλάμπους εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κόπριβετς και να απομακρύνεται στην συνέχεια.
  • Η ομάδα μας συνέχισε να κρατάει την μπάλα και να κάνει ότι θέλει και στο 23ο λεπτό ο Τρισκόφσκι με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Κόπριβετς σε νέα μεγάλη απόκρουση σε κόρνερ.
  • Η υπεροχή της ομάδας μας καρποφόρησε εν τέλει στο 30ο λεπτό με τον Χαραλάμπους να σεντράρει στο ύψος του πέναλτι και τον επερχόμενο Τομάς με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του πορτιέρο της Ανόρθωσης και να γράφει μέσα σε αποθέωση το 1-0.
  • Η Ανόρθωση προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα με τον Ντλοβού να σουτάρει και τον Σορόα να αποκρούει με γροθιές ενώ η ομάδα μας απάντησε με το δοκάρι του Μυτίδη στο 38ο λεπτό μετά από εξαιρετική συρτή σέντρα του Τρισκόφσκι.
  • Στο 42ο λεπτό ο Πελέ εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Σορόα ενώ στο 39ο λεπτό την κίτρινη κάρτα δέχθηκε ο Βίκτορ για σκληρό μαρκάρισμα στον Τέτε στο κέντρο του γηπέδου.
  • Η απάντηση της ομάδας μας ήρθε με γκολ στο 45+1 με τον Τέτε να σεντράρει και τον επερχόμενο Μπόλιεβιτς με σουτ από το ύψος της περιοχής να σημειώνει το 2-0 για την ομάδα μας.
  • Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μαρτίνες να παίρνει την θέση του Κουλούρη για την Ανόρθωση και την ομάδα μας να σκοράρει στο 51ο λεπτό με τον Μυτίδη μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Λαρένα και εξαιρετικό τελείωμα από τον κύπριο επιθετικό μας γράφοντας τίτλους τέλους στο παιχνίδι.
  • Στο 54ο λεπτό ο Λαϊφης δέχθηκε κίτρινη κάρτα ενώ στο 60ο λεπτό κίτρινη κάρτα δέχθηκε ο Καταλά.
  • Στο 64ο λεπτό ο Τρισκόφσκι μετά από παράλληλη σέντρα του Τέτε σούταρε με το αριστερό με την μπάλα να περνάει μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κόπριβετς.
  • Στο 65ο λεπτό ο Μυτίδης μετά από ακόμα μία εξαιρετική κάθετη πάσα του Λαρένα ολιγώρησε και έχασε την τεράστια ευκαιρία απέναντι στον Κόπριβετς.
  • Στο 70ο λεπτό είχαμε από 1 αλλαγή για κάθε ομάδα με τον Μαϊσουράτζε να παίρνει την θέση του Βίκτορ και τον Άλβες να παίρνει την θέση του Μυτίδη.
  • Στο 74ο λεπτό ο Πελέ με πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα μόλις έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σορόα.
  • Στο 77ο λεπτό ο Αβραάμ πήρε την θέση του Κάλβο και ο Ρόσα πήρε την θέση του Τέτε ενώ στο 83ο λεπτό ο Κυπριανού αντικατέστησε τον εξαιρετικό Τρισκόφσκι.
  • Στο 85ο λεπτό κίτρινη κάρτα δέχθηκε ο Πελέ για την Ανόρθωση ενώ στο 90+2 ο Ρόσα έχασε την τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι με το πλασέ του να σταματάει πάνω στον Κόπριβετς.


Το παιχνίδι δεν σηκώνει ιδιαίτερη κριτική. Η ομάδα μας κατατρόπωσε πολύ εύκολα έναν αντίπαλο, ο οποίος κατά την δική μου άποψη πάντα, είναι μετρίων δυνατοτήτων. Η Ανόρθωση δεν μπορεί να σταθεί απέναντι σε Άεκ-Αποέλ σε βάθος χρόνου ίσως όχι και με αυτόν ακόμα τον Απόλλωνα. Αυτά δεν τα γράφω μετά την νίκη και λόγο της έκτασης της αλλά αυτή είναι η άποψη που έχω σχηματίσει μέσα από τα παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλου. Οι ποδοσφαιριστές μας έδειξαν ότι έχουν και ποιότητα και χαρακτήρα και η εμφάνιση τους στο χθεσινό παιχνίδι έκλεισε και πολλά στόματα συνοπαδών μου που στο 1ο κακό αποτέλεσμα θυμούνται ότι δεν έχουμε λύσεις και αρχίζουμε την κατηφόρα. Φίλοι συναγωνιστές πάρτε το χαμπάρι ότι η ομάδα μας πάει για το πρωτάθλημα και για το κύπελο την φετινή χρονιά. Δεν υπάρχει ομάδα καλύτερη από την Άεκ και από τα δικά μας πόδια θα κριθεί η έκβαση τόσο του πρωταθλήματος όσο και του κυπέλου.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον τρόπο που αντιμετώπισαν το παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές μας αλλά και την σοβαρότητα που έδειξαν και στα 90 λεπτά του αγώνα παρά το υπερ τους προβάδισμα και την ευκολία με την οποία το διατηρούσαν. Επίσης φαίνεται να έχει πετύχει λίρα εκατό ο Ρόκα με τις μεταγραφές Ιανουαρίου, αφού με εξαίρεση τον Μουρίγιο, του οποίου οι ικανότητες είναι γνωστές, οι άλλες 3 μεταγραφές φαίνεται ότι ανεβάζουν ακόμα ένα σκαλί επίπεδο την ομάδα. Ο Μοϊσόφ είναι πραγματικά παικταράς και μαζί με τον Καταλά θα συνθέσουν εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο ενώ από πίσω έρχονται οι Μουρίγιο-Νίνου. Ο Φάρλευ Ρόσα από την πλευρά του, διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και πολύ καλό τελείωμα και μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στα άκρα της επίθεσης όσο και στην θέση των Τομάς- Λαρένα που είναι και η φυσική του θέση. Όσον αφορά τον Τρισκόφσκι τα λόγια είναι περιττά και αυτό που περιμένουμε μόνο είναι να βρει ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια και να βοηθήσει την ομάδα. Είναι ποδοσφαιριστής που έχει το γκολ, έχει τελείωμα, βοηθάει και αμυντικά και το συνολικό πακέτο του είναι τέλειο.

Επόμενο παιχνίδι λοιπόν το Σάββατο και ώρα 17:00 με την Ομόνοια στην Λευκωσία. Ακόμα ένα μεγάλο ντέρμπι για την ομάδα μας απέναντι σε έναν αντίπαλο που πήρε τα πάνω του το τελευταίο διάστημα και παρά τις απώλειες που είχε με την Πάφο και την τεράστια απουσία του Ασίς, θεωρώ ότι θα τα δώσει όλα στο γήπεδο για τους 3 βαθμούς της νίκης. Ο κόσμος θα πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα και να συνεχίσει τις δυναμικές παρουσίες που έχει το τελευταίο διάστημα. Χωρίς την βοήθεια του κόσμου τίποτα δεν είναι εφικτό και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Επιστρέφει στο παιχνίδι με την Ομόνοια ο Εγγλέζου ενώ διαθέσιμος θα είναι και ο Λαμπάν. Μοναδικοί απόντες οι Μιντίκκης, ο οποίος είναι τραυματίας, και ο Μαρτσίνιακ ο οποίος δέχθηκε ακόμα 2 αγωνιστικές ποινή από την δικαστική.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΣΟΡΟΑ: Κέρβερος ο ισπανός πορτιέρο! Με ηρεμία που σπάζει κόκκαλα, χωρίς άγχος και με περίσσια άνεση κράτησε πολύ εύκολα απαραβίαστη την εστία του. Μπορεί να είχε δοκάρι η Ανόρθωση αλλά ο ίδιος ποτέ δεν αγχώθηκε ή έχασε την ψυχραιμία του. Είχε ένα λαθάκι με την μπάλα στα πόδια που απέφερε και κίτρινη κάρτα στον Καταλά αλλά σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλός!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΟΡΤΙΘ: Τα γράφω κάθε αγωνιστική σχεδόν και δεν υπάρχει και κάτι άλλο να πω. Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην θέση του, εξαιρετικά κοντρολαρισμένος και όποιος αγωνίζεται μπροστά του έχει τρομερές βοήθειας από τον δεξιό ακραίο μας. Μεγάλος ποδοσφαιριστής με εξαιρετική σέντρα και πολύ καλή αντίληψη του παιχνιδιού. Ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι από τον ισπανό.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΟΪΣΟΦ: Ακόμα ένα παιχνίδι για τον σκοπιανό στα πόδια του και ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση. Ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι και πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια έδειξε ότι θα συνθέσει εξαιρετικό δίδυμο με τον Καταλά. Πολύ καλή επιλογή για τον Ρόκα, ο οποίος φυσικά μας έχει συνηθίσει σε τέτοια, και εύχομαι η συνέχει να είναι πολύ καλύτερη. Στο παιχνίδι με την Ομόνοια στην Λευκωσία θα έχει ακόμα μία δύσκολη αποστολή στην οποίο είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί εύκολα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΚΑΤΑΛΑ: Πολύ καλό παιχνίδι από τον αρχηγό ο οποίος επέστρεψε από την τιμωρία του και δέχθηκε και 1 κίτρινη κάρτα. Θα είναι σημαντικό να προστατευτεί στον επαναληπτικό ή αν αγωνιστεί να μην δεχθεί άλλη κίτρινη γιατί αυτόματα χάνει το επόμενο παιχνίδι κυπέλου. Μαζί με τον Μοϊσόφ θα συνθέσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο και ελπίζω να πραγματοποιήσει ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση το Σάββατο στην Λευκωσία. Ξεκουράστηκε και παρουσιάστηκε πολύ φρέσκος στο παιχνίδι της Τετάρτης. Μεγάλος ποδοσφαιριστής και ηγετική φυσιογνωμία.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Σαν το παλιό καλό κρασί. Απίστευτος ποδοσφαιριστής που αποδεικνύει συνέχεια ότι είναι εδώ για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Έκανε κτήμα του την αριστερή πλευρά μαζί με τον Τέτε με τον οποίο συνεργάζονται ΤΕΛΕΙΑ και είχε την ασιστ στο 1-0. Επίσης με εκτέλεση φάουλ παρακαλώ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Προσωπικά εκτιμώ αφάνταστα τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και πάλι προσωπική άποψη είναι ότι έχει αδικηθεί όσο κανείς άλλος μέσα στην ομάδα την φετινή χρονιά. Τρομερός ο Ηλίας και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Μαζί με τον Μαρτσίνιακ είναι το καλύτερο δίδυμο αριστερών ακραίων αμυντικών στο Κυπριακό πρωτάθλημα.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ: Είναι από τις εμφανίσεις που χαίρεσαι να τον βλέπεις. Είχε μία λάθος πάσα σε όλο το παιχνίδι. Απίστευτα γρήγορος στις κινήσεις του, πολύ καλός με την μπάλα και ένα εξαιρετικό γκολ στην λήξη του ημιχρόνου που έδωσε τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα μας. Έκανε κτήμα του τον χώρο του κέντρου και έδωσε πάρα πολλές βοήθειες στους 2 επιθετικούς χαφ μας Λαρένα-Τομάς. Πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής ο οποίος θα πρέπει να ανανεώσει άμεσα το συμβόλαιο του με την ομάδα για πολλά χρόνια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΟΜΑΣ: Επιτέλους έκανε την εμφάνιση του ο γνωστός Τομάς! Με εμφάνιση επιπέδου δικής του έδειξε σε όλους πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι. Πέτυχε γκολ με το κεφάλι και κέρδισε πολλές μονομαχίες από τους αντιπάλους. Ο Τομάς παλεύει πολύ μέσα στο γήπεδο και βρίσκεται συνεχώς δίπλα σε συμπαίκτη του για να βοηθήσει στα μαρκαρίσματα. Αυτό τον κάνει πολύ ξεχωριστό γιατί ενώ υπερτερεί σε επιθετικά προσόντα με τα τρεξίματα του και τα μαρκαρίσματα του δίνει τρομερές βοήθειες στους υπόλοιπους. Μεγάλο παιχνίδι και πάει τώρα στο αγαπημένο του ΓΣΠ για να σκοράρει ξανά!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΛΑΡΕΝΑ: Επανήλθε και εδώ θα μείνει ο ισπανός παικταράς. Άφησε πίσω του τις μέτριες εμφανίσεις και εδώ και 1 μήνα πραγματοποιεί αρχηγικές θα έλεγα εμφανίσεις. Στο παιχνίδι με την Ανόρθωση ήταν ο κορυφαίος και αν μπορούσε να του έβαζα 11 θα του έβαζα 11. Απίστευτος με ή χωρίς την μπάλα, τρομερή κάθετη στον Μυτίδη στο 3-0 και συμμετοχή σε όλες τις καλές ευκαιρίες της ομάδας. Πολύ ποιοτικός και εξαιρετικός χειριστής την μπάλα. Μπορεί να είναι αργός αλλά έχει πολύ γρήγορη σκέψη και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξέρει που θα κινηθεί ο συμπαίκτης του πριν να πάει την μπάλα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΕΤΕ: Ο ισπανός γίγαντας έχει βαλθεί να με διαψεύσει για την έντονη κριτική που του έχω ασκήσει από την αρχή της χρονιάς. Φυσικά τώρα φαίνεται να έχει προσαρμοστεί και δίνει στην ομάδα πάρα πολλά παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να σκοράρει. Έδωσε ακόμα μία ασιστ την Τετάρτη και με τις κινήσεις του δεν άφηνε σε ησυχία τον Τζανακάκη ο οποίος δεινοπάθησε μαζί του. Εξαιρετική συνεργασία με τον Ηλία και πολλές βοήθειες στα μαρκαρίσματα. Εξαιρετικός σε ακόμα ένα παιχνίδι ο γίγαντας και στην Λευκωσία επιβάλλεται να κάνει την διαφορά!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Έδειξε από την 1η του συμμετοχή στην 11άδα γιατί αποκτήθηκε. Δεν έχει καμία σχέση με τον Μοντέϊρο αγωνιστικά και φρόντισε να το δείξει άμεσα. Είναι γρήγορος, πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, δυνατός στον αέρα και έχει εξαιρετικό τελείωμα και με τα 2 πόδια. Ο Τρισκόφσκι είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει την διαφορά απλώς θα πρέπει να προστατευτεί και να μπει στην ομάδα όπως πρέπει. Είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής μας θα τον διαχειριστεί σωστά και ελπίζω να είναι ένας από τους λόγους που θα πάρουμε το πρωτάθλημα!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΥΤΙΔΗΣ: Διαθέτουμε τον καλύτερο κύπριο επιθετικό με διαφορά από οποιονδήποτε άλλο. Είναι αυτή την στιγμή 2ος επιθετικός πίσω από τον Άλβες αλλά περιμένει καρτερικά την ευκαιρία του. Έκανε μεγάλο παιχνίδι την Τετάρτη αν και χωρίς πολλά παιχνίδια στα πόδια του και πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ μετά από κάθετη πάσα του Λαρένα. Θα μπορούσε να σκοράρει ακόμα 3 φορές αλλά δεν τα κατάφερε και πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένος στην τελική του προσπάθεια. Ο Μυτίδης είναι παικταράς και στην συνέχεια του πρωταθλήματος και του κυπέλου θα πετύχει πολλά γκολ. Είμαι σίγουρος για αυτό. Μόνο να είναι συγκεντρωμένος 100 τα 100 στην ομάδα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΑΛΒΕΣ: Πέρασε στην θέση του Μυτίδη στο 71ο λεπτό και έγινε επικίνδυνος σε αρκετές περιπτώσεις με αποκορύφωμα την φάση στο 90+2 με την καλή πάσα στον Ρόσα ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει. Σωστά έμεινε στον πάγκο για να πάρει ανάσες και για να πάρει αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του ο Μυτίδης και θα παρουσιαστεί αρκετά φρέσκος απέναντι στην Ομόνοια. Τον βλέπω να σκοράρει για ακόμα μία φορά το Σάββατο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΡΟΣΑ:  Πέρασε στο γήπεδο στο 78ο λεπτό στην θέση του Τέτε και πήρε θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Πολύ δραστήριος και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση από τον νεαρό βραζιλιάνο. Έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 90+2 και έδειξε ότι μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα! Πολύ καλός ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή μέσα από την ομάδα μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ:  Έπαιξε πολύ λίγο για να κριθεί.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -/-

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με 4 αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στον Εθνικό. Οι Σορόα-Καταλά-Τρισκόφσκι και Μυτίδης πήραν τις θέσεις των Τόνιο-Νίνου-Κυπριανού και Άλβες αντίστοιχα.

Φαντάζομαι ότι με το που είδε την 11άδα της αντίπαλης ομάδας θα χάρηκε και ο ίδιος. Με τους 3 του άξονα της ομάδας μας, ο οποίος άξονας είναι και το ισχυρό μας όπλο, να μην έχουν αντίπαλο και να έχουν πολλά μέτρα ελεύθερου χώρου δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβληθεί του αντίπαλου προπονητή και να εφαρμόσουν οι ποδοσφαιριστές μας ότι τους ζήτησε μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα ανανέωνε συνεχώς επιθέσεις ενώ τα ακραία μπακ μας βοηθούσαν συνεχώς στην επίθεση τους Τρισκόφσκι-Τέτε οι οποίοι σύγκλιναν προς τον άξονα για να δημιουργήσουν ελεύθερους χώρους για Ορτίθ και Χαραλάμπους. Τα γκολ ήρθαν εύκολα και μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες ενώ η ομάδα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα πέραν του δοκαριού του Πελέ από στημένο.
Στο 2ο μέρος η ομάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και παρά την είσοδο του Μαρτίνες τίποτα δεν άλλαξε στον αγωνιστικό χώρο. Στο 51ο λεπτό ο Μυτίδης τελείωσε ουσιαστικά τον αγώνα με το 3ο γκολ της ομάδας μας ενώ από εκεί και πέρα οι αλλαγές του βοήθησαν στο να φρεσκαριστεί η ομάδα και να κρατήσουμε πολύ εύκολα το τελικό αποτέλεσμα.

Σίγουρα θα έμεινε ευχαριστημένος από την καλή εμφάνιση της ομάδας και το ότι κρατήσαμε το 0 παθητικό που στην ουσία είναι το ζητούμενο σε παιχνίδια κυπέλου. Η νίκη αυτή του δίνει την δυνατότητα να προβεί και σε αλλαγές αν το επιθυμεί στον επαναληπτικό του Παπαδόπουλος και να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές αν το επιθυμεί αν και μετά τον επαναληπτικό του Παπαδόπουλος αγωνιζόμαστε με την Αγία Νάπα στο Παραλίμνι. Η ομάδα έχει όλα τα φόντα για να κατακτήσει και τα 2 τρόπαια την φετινή χρονιά και ελπίζουμε να διαχειριστεί σωστά τα παιχνίδια που έμειναν για να κλείσει η χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βελτιώνεται συνεχώς και μπορώ να πω ότι αυτή την στιγμή είναι ο καλύτερος προπονητής στο κυπριακό πρωτάθλημα. Μπράβο Κόουτς!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

Share this Article on :

6 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Xristos είπε...

Efxaristoume file gia tin analisi me tin opia simfono apolita. Apistefti emfanisi apo tin omadara pou ekane tin ano na fenete apla mia mikromesea omada. Apla na prostheso oti kata ti gnomi mou panta o ilias prepi na pezi vasikos. Kata ta alla tin tetarti aggiksame to telio. Pame dinata

Ανώνυμος είπε...

poli kali analisi!
ehoume poli dromo akoma se protathlima kai kipelo. pistevo stin omada kai prepi na vlepoume paixnidi me paixnidi.
tha prepi na ekmetaleutoume to momentum tis nikis mas!
sigxaritiria kai sta paidia tou mbasket
Mpravo !!

Ανώνυμος είπε...

Αφού ο Μουρίγιο δεν είναι έτοιμος πιστεύω ότι έπρεπε να αποκτηθεί ένας άλλος κεντρικός αμυντικός και να μην επανεγραφεί ο ίδιος στο ρόστερ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Σταύρο σε ευχαριστούμε ακόμα μια φορά. Δυστυχώς όταν είπα πριν λιγες μέρες ότι η παράγκα και η βρωμιά του κυπριακού ποδοσφαίρου δεν θα αφήσουν την ΑΕΚ να πάρει τίτλο δεν ήμουν ήμουν και πολύ μακριά. Στο παιχνίδι με Ομόνοια φάνηκε καθαρά ότι το σχέδιο να ρίξουν την ΑΕΚ από εκεί που βρίσκετε μπήκε σε εφαρμογή από την στιγμή που ήταν 6 βαθμούς μπροστά. Είμαι απο΄αυτούς που πιστεύω στην ομάδα και στους παίχτες, προπονητή και διοίκηση. Όμως είναι καιρός και η διοίκηση μας να αλλάξει πολιτική σε σχέση με την διαιτησία, τώρα πριν να είναι αργά. Είναι αδιανόητο η ομάδα που έχει κατοχή στα περισσότερα παιχνίδια, προσπάθεις για γκολ να δέχετε με ευκολία της κίτρινες. Ναι σίγουρα ο Τόμας πολλές φορές είναι αδικαιολόγητος, αλλά μήπως τελικά δεν είναι;;; Όταν από το πρώτο λεπτό δέχετε σκλήρα και αντιαθλητικά μαρκαρίσματα και οι διαιτητές απλά κανουν τα στραβά μάτια και με το πρώτο φάουλ που θα κάνει αμέσως εισπράττει την κίτρινη, τότε καταλαμβαίνεις τι παίζετε. Πάντα ήμουν περίφανος για την ομάδα μου, γιατί ποτε δεν ήταν μέρος του κατεστημένου, ίσως για αυτό είδαμε πως μας αντιμετώπιζαν. Απλα να σου υπενθυμίσω ότι όταν η ΑΕΚ ήταν μπροστά 6 βαθμούς, τα "λάστιχα" άρχισαν να έχουν παράπονα για την διαιτησία!!! Και στο εκτός παιχνίδι με ΑΕΛ η διαιτησία τους έσπρωξε σε νίκη. Πιστεύω ότι η διοίκηση μας πρέπει να δει το θέμα πολύ σοβαρά και αλλάξει πολιτική. Την περσινή χρόνιά είμασταν πολύ κοντά σε ένα τίτλο, αλλά τελικά ο τίτλος κατέληξε στην πρωτεύουσα. Φέτος γίνετε μια τεράστια προσπάθεια από όλους και οι διοίκηση μας έφερε παίχτες πολύ καλούς και ξόδεψε αρκετά χρήματα για να είμαστε πρώτοι. Στόχος είναι να τερματίσουμε πρώτοι, γιατί αυτή η ομάδα το αξίζει. Είναι άδικο να αφήσουμε να πάει χαμένη και αυτή η χρονιά αφού η πολιτική του καλού παιδιού δεν οδηγεί πουθενά. Είναι κρίμα να αφήσουμε την ομάδα μόνη και απροστάτευτη γιατι τελικά τα πρωταθλήματα στην Κύπρο παίζοντε και εκτός του αγωνιστικού χώρου. Αυτά ήθελα να πως και ελπίζω η διοίκηση μας να δει τον παλμό και την ανησυχία όλων των Αεκτζίδων και να δράσει ανάλογα.

Ευχαριστώ

Ηλίας

Ανώνυμος είπε...

Επειδή τα νήματα κινούνται μέσω συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης, η μόνη απόφαση που θα βοηθούσε να αλλάξει η προκλητική στάση εναντίων της ΑΕΚ θα ήταν η μαζική κατάθεση εκλογικών βιβλιαρίων και αποχή από τις βουλευτικές που θα ζήμιωνε λόγω της κομματικής προέλευσης της πλειοψηφείας των ΑΕΚτζήδων αυτήν ακριβώς την πολιτική παράταξη.

Σταύρος είπε...

φιλε 7:44 καταλαβαινω το σκεπτικο σου αλλα σκεφτου το οικονομικο κοστος της υποθεσης εχοντας πλεον 2 παικτες (Σερραν+Μουριγιο) να πληρωνονται και να μην παιζουν (δεν φταινε προφανως οι ιδιοι, για να μην παρεξηγηθω). Αποκτηθηκε ο Μοισοφ και εχουμε πλεον ενα αρκετα αξιοπιστο τριδυμο μαζι με Νινου που για 3η επιλογη ειναι μια χαρα(οι αλλοι εχουν καλυτερους; η ανορθωση εχει πρωτη επιλογη των χολγκερσον, η ομονοια παιζει με ενα κοφτη βαφτισμενο κεντρικο αμυντικο κλπ). απλα μας κτυπησε η "κακοτυχια" με τις καρτες του αρχηγου. Επισης παιζει κεντρικος αμυντικος και ο μαρσινιακ και ο ηλιας και ο λαμπαν. Ειμαστε πολυ καλα στη θεση με αρκετες ποιοτικες επιλογες. Μόνο στη θεση του κοφτη έχουμε ενα μικρο θεμα πιστευω (3 παικτες για 2 θεσεις) αλλα ευτυχως μεχρι στιγμης Λαμπαν, Λαρενα και Μπολιεβιτς ειναι σιδερενιοι.
ολοι στο γηπεδο μεθαυριο συναεκτζηδες. στηριξετε την ομαδα τζιαι για μας που εν ειμαστε κυπρο. ΑΕΚ ΣΚΑΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.