News Update :

Για να δούμε τι θα δούμε...

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013



Γράφω σήμερα τις σκέψεις μου κάτω, με αφορμή το κλείσιμο των 19 χρόνων από την ίδρυση του πολυαγαπημένου μας συλλόγου, της ΑΕΚ.

Η γενέθλιος ημέρα της ομάδας μας, χρίζει ιδιαίτερης σημασίας, καθώς εκτός από την συμβολική έννοια της διαιώνισης του συλλόγου, μας υπενθυμίζει τον λόγο που η ΑΕΚ γεννήθηκε ως παρακαταθήκη δύο επιτυχημένων ομάδων - του Πεζοπορικού και της ΈΠΑ. Αναμφισβήτητα, οι άνθρωποι οι οποίοι προέβησαν στο εγχείρημα της ενοποίησης, το έπραξαν με πυξίδα το πρωταγωνιστικό τους όραμα για την ομάδα. Με πάθος, ζήλο, μεράκι και προπάντων αγάπη για την πόλη του Κίμωνα, δημιούργησαν την ΑΕΚ, με την ελπίδα πως θα χαράξει την δική της, θριαμβευτική ιστορία στο στερέωμα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου. Όλοι εμείς, μικροί και μεγάλοι που υποστηρίζουμε το σύλλογο, νιώθουμε περήφανοι ως πρεσβευτές και υποστηρικτές της ΑΕΚ. 

Πιο κάτω, θα εκφράσω τα συναισθήματά μου για τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό, θεωρώντας πως πρεσβεύω την γνώμη των πλείστων οπαδών της ομάδας.

Ας κάνουμε αρχή, με την χρονιά που μας πέρασε. Η ομάδα έχασε την χρονιά και άφησε ανεκπλήρωτους τους στόχους της. Δεν μπόρεσε να κάνει το μπάσιμο στο ´´finish line´´ και ως αποτέλεσμα αυτού, επήλθε η αγωνιστική κατρακύλα μένοντας με άδεια χέρια. Ομολογουμένως αυτή η κατάληξη, πίκρανε της καρδιές μας, αφού η ομάδα είχε Φοβερή απόδοση κατά διαστήματα και άξιζε δικαιωματικά την επίτευξη των στόχων της.

Επόμενο πλήγμα, η μυστήρια απώλεια του Βen Shimon. Ο Ισραηλινός αποχώρησε από την ομάδα, ενώ είχε συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο, χωρίς να γίνονται γνωστοί οι όροι τις συμφωνίας. Απορίας άξιον αν η ΑΕΚ αποζημιώθηκε οικονομικά. Τον ευχαριστούμε, ήταν ίσως ο καλύτερος στα 19 χρόνια ζωής της ΑΕΚ, όμως η απουσία του στα 2 τελευταία παιχνίδια ήταν καθοριστική.

Φτάνουμε τώρα στις πιο πρόσφατες των περιπτώσεων. Η αρπαγή της Περσεφόνης - Jason - από την Ανόρθωση. Ήταν ένα πολύ βαθύ πλήγμα στον εγωισμό των φιλάθλων, ειδικότερα με τον εξαιρετικά παράδοξο τρόπο που επήλθε. Ένας παίχτης που αγαπήθηκε πολύ, την έκανε, για μια ομάδα 4 χιλιόμετρα πιο δίπλα, η οποία παραδοσιακά δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με την ΑΕΚ. Ο αναιδής Jason -σύμφωνα με τη διοίκηση- αθέτησε τον λόγο του για μετάβαση στην Αγγλία, προδίδοντας έτσι τον κόσμο που πίστεψε και στάθηκε δίπλα του και την διοίκηση που του έδωσε ψωμί και ευκαιρίες. Ας μην παραμερίζουμε βέβαια τον υποχθόνιο και αντιεπαγγελματικό τρόπο που αποκτήθηκε, παρ´όλο που η διοίκηση επέδειξε αφέλεια μικρού παιδιού. Ουδείς αναντικατάστατος, ας πάρουμε ένα καλό μάθημα για τους ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν την ομάδα. Θεοποίηση και υπέρμετρη λατρεία δεν αρμόζει σε παίχτες που στο κάτω κάτω είναι επαγγελματίες μισθοφόροι. 

Αλλάζουμε θέμα, γενικεύοντας μια κοινή παρατήρηση όλων μας. Η ομάδα μας απουσιάζει από το παζάρι της δυναμικής αγοράς ποδοσφαιριστών φέτος. Οι καιροί δύσκολοι, και κατανοητές οι οικονομικές δυσκολίες, όμως στα μάτια ενός απλού οπαδού, σαν εμένα, αυτό ισοδυναμεί με έλλειψη φιλοδοξιών. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υποτιμήσω το υπάρχων ρόστερ, απλά το γεγονός ότι οι παραδοσιακές δυνάμεις στελεχώνονται με αξιόλογους ποδοσφαιριστές, μου τρέφει διάφορες ανησυχίες για την ανταγωνιστικότητα της ομάδας. Θέλω να επαναλάβω πως δεν θέλω να υποτιμήσω την ομάδα, και αυτή μου η σκέψη είναι απότοκος της ανησυχίας που νιώθω για την ομάδα, μιας και δεν έχουμε λάβει δείγματα γραφής προς το παρών. Εύχομαι αυτή η ανησυχία μου να μετουσιωθεί σε έκπληξη και θαυμασμό για την απόδοση και τον χαρακτήρα της ομάδας μας!

Σε μια φρεσκότερη εξέλιξη, θέλω να εκφράσω την απορία για την καθαίρεση του Γιώργου Πετρή, εκπρόσωπου τύπου της ομάδας. Ένας εκπρόσωπος τύπου, που ΔΕΝ μάσαγε τα λόγια του, τα έλεγε όλα έξω από τα δόντια, στήριξε και ήταν αρωγός στις προσπάθειες της ομάδας, ήταν κοντά στους φίλους και διακρινόταν για το δημοσιογραφικό του θράσος. Κρίμα πραγματικά καθώς υπήρξε ένας Ε.Τ ο οποίος λίγο πολύ εξέφραζε τις απόψεις όλων εμάς των ΑΕΚτζήδων.

Τον τελευταίο καιρό διακρίνω αναβρασμό και ανησυχία στους συναγωνιστές ΑΕΚτζήδες. Αυτό διαπιστώνεται μέσω συζητήσεων που έχουμε με άλλους φίλους ΑΕΚτζήδες, συζητήσεις στο blog και γενικότερα στις προσωπικές αναλύσεις κάθε ´´προπονητή της καρέκλας´´. Το γεγονός πως η διοίκηση με δυσκολία πείθει τον κόσμο για τους στόχους και φιλοδοξίες της ομάδας, τα απανωτά χτυπήματα που δεχόμαστε αλλά και το ήδη πεσμένο ηθικό των φιλάθλων εγείρει διάφορα ερωτήματα και μία φυσική ανακατωσούρα η οποία δημιουργείται από περιέργεια για το τι μέλλει γενέσθαι στον σύλλογο.

Πολλοί φίλοι θέλησαν να ξαποστείλουν την ομάδα πριν καλά καλά ξεκινήσει η πρώτη προπόνηση. Με αυτούς θα διαφωνήσω, αφού η ομάδα καλά καλά δεν έχει ξεκινήσει καν την προετοιμασία της. Ο πρόωρος καταδικασμός της ομάδας δεν ωφελεί σε τίποτα και δεν επιβεβαιώνει την εικόνα του φιλόδοξου ΑΕΚτζη. Πρέπει επίσης να αντιληφθούμε, πως πρώτο μέλημα είναι η επιβίωση του συλλόγου και ύστερα οι επιτυχίες. Η ΑΕΚ δεν δημιουργήθηκε για να γεμίζει απλά τον τόπο, αλλά για να είναι πάντα παρούσα σε επιτυχίες. Δυστυχώς όμως οι δύσκολοι οικονομικά καιροί, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια για κατασπατάλες, και γι´αυτό θα συνιστούσα υπομονή και κατανόηση. Μόνη μας απαίτηση είναι περισσότερη διαφάνεια για τις ενέργειες και στόχους, αλλά και η υπόσχεση πως η δουλειά που γίνεται, γίνεται προς όφελος της ΑΕΚ έτσι ώστε ΠΑΝΤΑ η ομάδα μας να είναι πρωταγωνιστής. Άλλωστε γι´αυτό γεννήθηκε!

Υποστηρίζουμε την πιο τίμια, καθαρή και όμορφη ομάδα στην Κύπρο. Πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι και να φουσκώνουμε τα στήθια μας υπερηφανευόμενοι για το γεγονός αυτό. Όλοι μας ανησυχούμε με τα τεκτενόμενα και ελπίζουμε το καλύτερο για την ομάδα. Ας αποδείξουμε έμπρακτα την υποστήριξη μας στην ομάδα της καρδιάς μας και στο γήπεδο. Ας δείξουμε αισιοδοξία για την ομάδα μας και πίστη στο έργο των ποδοσφαιριστών και της διοίκησης.

Η ομάδα μας χρειάζεται. Ας σταθούμε δίπλα της παραμερίζοντας τις αμφιβολίες μας και εκφράζοντας την αγάπη που νιώθουμε γι´αυτήν προσβλέποντας σε καλύτερες μέρες. Ας ελπίσουμε πως... κάτι καλό μαγειρεύεται τελικά στην Πολωνία!

*Γράφει ο Θεόδωρος Φωτεινός
Share this Article on :

12 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

για να παραμείνει καθαρή και τίμια πρέπει να σηκωστεί να φύει ο κύριος που έκαμε άνω κάτω την ομάδα και στο παρελθόν και το φετινό καλοκαίρι. ΚΑΝΕΙ, ηρέμησε για λίο και τωρά πάλε τα ίδια. ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΥΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ, ΟΥΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥ, και οι πως βαστά ένα αυτοκίνητο και βουρά να νομίζει ότι κάποιος είναι... όσο και να τρέξει δε μπορεί να κρυφτεί, επέσαν οι μάσκες ΚΑΙ είχαν και δίκαιο τα σκουλήκια για το πανό τελικά!

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλτατο Θεόδωρο για τι σκέψη και μόνο να αναφέρει την απομάκρυνση μου!!! Ευχαριστώ και πάλι

Ανώνυμος είπε...

kala re file 2:43 epidi o anthropos troi lies mizes,kamni lio show k kamni lies nekatosies gia na kamni ti dulia tu k na ksanapiai ti palia tu thesi prepi na ton katigorume?? o anthropos valli toso... xrono. men tu kamnete epithesi tu xuarta. ta vasana mas en piso akoma..

Ανώνυμος είπε...

μπορείς να μας πεις τί έγινε και με ποιον?

Ανώνυμος είπε...

και έχει και κάποιους ξερόλες που κατηγορούν και το συφι. έχει ένα μες την επίσημη σελίδα της ομάδας στο φέισμπουκ που γράφει ότι το συφί έφαε το θωμά για να φέρει τον πολυβίου. μεγάλε ή είσαι 5 χρονών εσύ που τα γράφεις ή ζεις σ ένα παράλληλο σύμπαν και ρίχνεις λάσπη. κανένα πολυβίου δεν υποστήριξε ποτέ το συφί ούτε έφαε κάποιον στη διοίκηση για να ανοίξει το δρόμο για άλλους. και μεν ανοίεις το στόμα σου να γράφεις ότι θέλεις και να κατηγοράς ανθρώπους και καταστάσεις που δεν έχεις ιδέα. ΤΟ ΣΥΦΊ έκανε και κάμνει ό,τι είναι καλό για την ομάδα, αλλά αν εσύ λειτουργείς με άλλο τρόπο στη ζωή σου εν λογικό να βλέπεις ότι ούλλοι λειτουργούν για συμφέροντα και χρήμα σαν εσένα. μετά το θωμά ήταν ο σοφοκλέους πρόεδρος, και πολυβίου δεν υπάρχει σε κανένα χάρτη.

Ανώνυμος είπε...

η χρονιά θα είναι δύσκολη αν δεν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σε όλους τους τομείς, γιατί όπως γράφτηκε αν προστεθούν σε τούτα ούλλα και πιθανές αγωνιστικές αποτυχίες σάστα τζιαι εγύραν ούλλα. πρέπει μόνο το αγωνιστικό να μας αποσχολεί όταν θα ξεκινήσει η χρονιά για να κυλήσουν ομαλά τα πράγματα στην ομάδα. η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή εν καζάνι που βράζει αλλά κανένας νομίζω που τους διοικούντες δεν έχει γνώση το τί επικρατεί στον κάθε ΑΕΚτζη με όσα έγιναν, διαβάζουμε και ακούμε 2 μήνες τώρα.

Ανώνυμος είπε...

posa diarkias exume os tora? 50? inta psishi na ananeosume me tin katantia pu mas eferan jinoi pu mas eferan..

Ανώνυμος είπε...

KAI MESA SE OLA ERXETAI KAI TO KERASAKI STIN TOURTA.
ERXONTAI TA SKOULIKIA KAI MAS DINOUN TON PIO PROBLIMATIKO PAIKTI POU PERASE POTE APO TA ELLHNIKA KAI KYPRIAKA GIPEDA, TON TONI KALVO GIA NA MEN KLAIME POU MAS EPIASAN TON JASON. TI ALLI MALAKIA THA AKOUSOUME. KAMNOUME TI MIA RIFKIA PANO STIN ALLI. GIREFKOUN KAI ARISTERO EPITHETIKO GIATI FEFKEI O MAATSI ALLA DEN PROKEITAI NA MAS TO POUN. KATA TA ALLA PAME OLOTAXOS GIA EUROPI ::::))))))))))))))))))

Ανώνυμος είπε...

πάει και για πιντάδο η ανόρθωση!!! τίποτε άλλο? εν να μας αφήκει λίη αξιοπρέπεια τούτη η διοίκηση?

Ανώνυμος είπε...

καλά ρε παιθκιά προβληματίζεστε για τους παίχτες την ώρα που δεν έχουμε πρώτο προπονητή? τα υπόλοιπα είναι για να περνά η ώρα.ήβραν ποιος θα δηλώνεται ως πρώτος προπονητής? και πάω και στο ακραίο σενάριο, πείτε ότι η χρονιά κυλήσει ιδανικά και φκούμε ευρώπη ποιός θα κάθεται στον πάγκο? η διοίκηση έκλεισε τον ελε απλά για να περάσει μια χρονιά? έκλεισε τον για να υλοποιήσει στόχους ή απλά ήβραμε τον φτηνό και εσύραμεν τον τζιαμέ? αν κάμνει η διοίκηση κινήσεις για να είμαστε εντάξει οικονομικά, γιατί δεν συνάδουν και οι κινήσεις τους για να είμαστε εντάξει αγωνιστικά? εγώ που είμαι ο κλαμένος δε βλέπω κοινή γραμμή στα ζητήματα, απλά βλέπω να γίνεται ό,τι βολέφκει τον καθένα. τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας πάλε δικά τους. και ρωτώ επήραν χαπάρι ότι γιορτάζουμε 20χρονα ή περιμένουν μόνο στις εκδηλώσεις να πανηγυρίσουμε?

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΕΚ ΚΟΥΚΛΙΩΝ έκανε καλύτερες μεταγραφές από μας!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όλα πήγαιναν καλά μέχρι στιγμής τα τελευταία 3 χρόνια γιατί υπήρχει πλάνο. Τώρα; με πλάνο έχουν με τίποτα, πως θα υπάρξη στρατιγική; συνέχεια στο www.aektzis.com

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.