News Update :

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ- ΙΔΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ!!

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019


Η ομάδα μας μπαίνει στην νέα χρονιά με τους ίδιους στόχους που ξεκινάει τα τελευταία 3 χρόνια. Στόχος είναι η καλή πορεία στην Ευρώπη και ο πρωταθλητισμός στο εγχώριο πρωτάθλημα. Η κλήρωση του φετινού Europa League δεν μας έκλεισε το μάτι αφού στον 2ο προκριματικό γύρο, εφόσον όλα πάνε καλά στον 1ο προκριματικό απέναντι σε ένα αδύνατο αντίπαλο, θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μία εκ των Λέφσκι Σόφια ή Ρουζομπεροκ Σλοβακίας. Ιδανικός αντίπαλος θα είναι η Σλοβάκικη ομάδα λαμβανομένου υπόψη της δυναμικής των Βούλγαρων και του καλού ρόστερ που διαθέτουν αλλά ότι και να πούμε σήμερα είναι θεωρίες και όλα θα κριθούν στις 4 γραμμές των αγωνιστικών χώρων. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και εν πάση περιπτώσει δεν θεωρώ ότι αποτελούν φόβητρο οι αντίπαλοι μας αλλά σίγουρα δεν είναι και οι πιο εύκολοι που θα μπορούσαν να μας τύχουν. Βήμα-Βήμα, με προσοχή και συγκέντρωση θα πετύχουμε τον στόχο μας και εύχομαι από καρδιάς να καταφέρουμε ξανά την είσοδο μας στους ομίλους του Europa. Για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα και στην συνέχεια της χρονιάς.

Σε σχέση με την ομάδα τώρα, θα ήταν παράλειψη μου να μην πω ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον αρχηγό της ομάδας μας Νταβίντ Καταλά ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Θεωρώ ότι ήταν η πιο σωστή απόφαση στο πιο σωστό σημείο και αποχωρεί με το κεφάλι ψηλά. Ο Καταλά πρόσφερε πάρα πολλά στην ομάδα μας και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της ΑΕΚ μας. Το γεγονός ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στην ομάδα είναι πολύ θετικό γεγονός και εύχομαι να πετύχει απόλυτα στο νέο ρόλο που έχει αναλάβει. Από εκεί και πέρα διανύουμε μεταγραφική περίοδο και θα ήθελα να σημειώσω τις σκέψεις μου σε σχέση με το ρόστερ της ομάδας. Ειδικότερα θα τα συνοψίσω ως εξής:

1) Από την ομάδα αποχώρησαν 7 ποδοσφαιριστές. Έφυγαν οι Καταλά-Φακούντο-Ιγκορ-Λαρένα-Τζεφρέν-Ακίνο και Ρουσιάς ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουμε ανακοινώσει κανένα ποδοσφαιριστή. Διαβάζω και εγώ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τις ανησυχίες πολλών οπαδών της ομάδας αλλά παιδιά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ούτε και πανικού από το γεγονός ότι η ομάδα μας δεν ανακοίνωσε ακόμη κάποιο ποδοσφαιριστή. Αυτή την στιγμή η ομάδα έχει 3 θέσεις ξένων/κοινοτικών άνω των 23 ετών οι οποίες θα πρέπει να πληρωθούν ενώ μπορούμε να φέρουμε απεριόριστο αριθμό ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών ως επίσης και κύπριους. Οι θέσεις στις οποίες θα πρέπει οπωσδήποτε να έρθουν ποδοσφαιριστές είναι του αριστερού κεντρικού αμυντικού, δεξιού μπακ-χαφ και μεσοεπιθετικού. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι κίνηση θα γίνει και για ακόμα ένα μεσοαμυντικό, μεσοεπιθετικό και εξτρέμ. Προβλέπω 6 μεταγραφές για την ομάδα μας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

2) Σήμερα παίζει δυνατά το όνομα του Αρτυματά και γίνονται συνεχείς αναφορές για πρόταση της ομάδας μας για απόκτηση του. Φαίνεται, από όσα διαβάζουμε, ότι ο ποδοσφαιριστής προτιμά την ανόρθωση και δεν επιθυμεί να έρθει στην ομάδα μας. Αν ισχύουν όλα αυτά τότε δεν υπάρχει και κανένα θέμα να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με την εν λόγω υπόθεση αφού όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν θέλει τότε δεν υπάρχει και λόγος να τον φέρουμε στην ομάδα μας. Πέραν αυτού όμως, μιλώντας πάντοτε ποδοσφαιρικά, η άποψη μου είναι ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην περίπτωση Κατελάρη και όχι στην περίπτωση Αρτυματά. Ο Κατελάρης είναι περίπτωση ποδοσφαιριστή που ταιριάζει πολύ περισσότερο στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας μας, μπορεί να αγωνιστεί και στο κέντρο αλλά και σε 3άδα αμυντικών πίσω ενώ έχει και πολύ μεγαλύτερη προοπτική από τον Αρτυματά. Ο Κατελάρης σε αυτή την Αεκ, με αυτούς τους συμπαίκτες και εφόσον έχει το κεφάλι κάτω και δουλέψει θα απογειώσει την καριέρα του. Αυτή είναι η άποψη μου ποδοσφαιρικά αλλά επειδή υπάρχει θέμα μεταγραφής στο ενδιάμεσο και χρημάτων που αξιώνει η Ομόνοια δεν μπορώ να γνωρίζω την πορεία των διαπραγματεύσεων. Μεταξύ των 2 όμως θα προτιμούσα πολύ εύκολα τον Κατελάρη.

3) Η ομάδα μας είναι ήδη γεμάτη σε όλες τις γραμμές με εξαίρεση το δεξί άκρο όπου έχει μείνει μόνο ο Ακοράν. Εκεί αυτή την στιγμή είναι τεράστια η ανάγκη προσθήκης ακόμα ενός πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή ικανού να εκτοπίσει και τον Άκο από την 11άδα. Ο Άντερ έκανε πολύ καλή δουλειά την περσινή χρονιά και στο θέμα επιλογών άνω των 23 ( με εξαίρεση τον Ασσούμπρε) ενώ και κάτω των 23 έφερε ποδοσφαιριστές που βοήθησαν τα μέγιστα βλέπε Ιγκορ-Φακούντο. Φαίνεται ότι η προοπτική του Ιγκόρ ανοίγει ξανά και ελπίζω να υπάρχει η δυνατότητα εκ νέου δανεισμού του. Από εκεί και πέρα η ομάδα με το υπάρχον ρόστερ μπορεί να αγωνιστεί άνετα και στους 2 πρώτους προκριματικούς χωρίς κανένα πρόβλημα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Άντερ δεν θα συμφωνήσει με τους μεταγραφικούς του στόχους το συντομότερο. Απλώς σημειώνω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης ούτως ώστε να γίνουν οι καλύτερες δυνατές προσθήκες και να μειωθεί εντελώς η πιθανότητα ρίσκου στην επιλογή.


Με βάση τα πιο πάνω αλλά και τα όσα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια θεωρώ ότι είναι ότι χειρότερο να βγάζουμε συμπεράσματα από τον Ιούνιο για το αν η Ομάδα θα πάει καλά, αν θα πετύχει τους στόχους της και αν θα έρθουν οι ποδοσφαιριστές που θα κάνουν την διαφορά. Η υπομονή είναι η μεγαλύτερη αρετή και θα πρέπει να δείξουμε όλοι ότι εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε τους διοικούντες και το τεχνικό επιτελείο της Ομάδας μας οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν προσφέρει αμέτρητες συγκινήσεις και χαρές. Θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη ότι το γήπεδο μας μπαίνει στην τελική του φάση κάτι που σημαίνει ότι με την νέα χρονιά θα μπορούμε να αγωνιζόμαστε και σε φάση ομίλων στην Αρένα. Αν όλα αυτά δεν μας κάνουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να δείξουμε εμπιστοσύνη και να έχουμε υπομονή σε θέματα καταρτισμού ρόστερ της Ομάδας τότε τι να περιμένουν αυτοί οι άνθρωποι από εμάς; Όλοι πρέπει να αγοράσουμε τα εισιτήρια διαρκείας μας και εγώ είμαι κάτι περισσότερο από βέβαιος ότι και φέτος θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές με την ομάδα μας.

Υ.Γ. 1: Να σημειώσω την απογοήτευση μου και την μεγάλη μου λύπη σε σχέση με την απομάκρυνση του φυσιοθεραπευτή της ομάδας ο οποίος ήταν εκεί εδώ και τόσα χρόνια κάνοντας πάντοτε την δουλειά του με αγάπη για την ομάδα μας όντας ΑΕΚΤΖΗΣ! Τα δικά μας παιδιά πρέπει να τα προστατεύουμε και να τα έχουμε κοντά στην ομάδα όχι να τους διώχνουμε φέρνοντας στην θέση τους επαγγελματίες οπαδούς άλλων ομάδων. Θεωρώ ότι έγινε μεγάλο λάθος με τον Μιχάλη και η ομάδα θα έπρεπε να χειριστεί πολύ διαφορετικά το θέμα αφού η όλη στάση της ομάδας άφησε σκιές και δεν ξεκαθάρισε τα πράγματα σε σχέση με την απομάκρυνση του.

Υ.Γ. 2: Η ανανέωση Νάτσιο Κάσες ήταν η πιο σωστή απόφαση του Μουρίγιο μέχρι την επόμενη. Είμαι βέβαιος ότι την φετινή χρονιά αν ο Νάτσιο μείνει μακριά από τραυματισμούς και με τον Ιμανόλ στον πάγκο από την αρχή θα κάνει πολύ μεγάλα πράγματα.

Υ.Γ. 3: Θα ήθελα και ευελπιστούσα μέχρι και πριν λίγες μέρες να δω ξανά τον Ντάνι Ακίνο Ακίτα το αλάνι με την φανέλα της ομάδας μας. Μεγάλη παιχτούρα και μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα και να επιστρέψει στην ομάδα μας αν και όπως έχει διαμορφωθεί το ρόστερ μας είναι δύσκολο να έρθει ποδοσφαιριστής άνω των 23 ετών για εκείνη την θέση. Θα δείξει η πορεία φυσικά. Αναμένουμε.
  


Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μουριγιο τζοιμαται. Νομιζει οτι με αυτους του παιχτες εν να προκριθρει στα Ευρωπαικα. Αγρον ηγορασεν. Η ΑΕΚ η πιο αργοσχολη και μυστικιστικη ομαδα. Καθε χρονο τα ιδια. Τζαι περσι συγκυριακα προκριθηκε στους ομιλους.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.