News Update :

ΑΕΚ - γάνδη: 1-1: ΟΜΑΔΑΡΑ!!

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019


ΑΕΚΑΡΑ!!! Δεν γίνεται να μην ξεκινήσω με αποθεωτικά λόγια για την ΟΜΑΔΑΡΑ μας!!! ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ απέναντι σε έναν ΤΡΟΜΕΡΟ αντίπαλο τον οποίο παίξαμε στα ίσα και καταφέραμε να τους δημιουργήσουμε 10 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 4 ήταν πραγματικά κλασσικές ( Ακοράν – Γιάννου- Τρίσκο (δοκάρι) στο 1ο ημίχρονο και κεφαλιά Γιάννου στο 2ο μέρος) ενώ οι αντίπαλοι μας κατάφεραν να ολοκληρώσουν 4 τελικές προσπάθειες με το σουτ του Κούμπο στο 18ο λεπτό, το γκολ του Γιάρεμτσουκ στο 26ο, το δοκάρι του Οφόε στο 45+1 και το τετ α τετ του Τζιόναθαν στο 64ο λεπτό. Η Γάνδη είναι η καλύτερη ομάδα που έχω δει στην Αρένα και δεν εννοώ στα παιχνίδια της Ευρώπης μόνο αλλά και γενικά από την ημέρα που αγωνιζόμαστε στο νέο μας γήπεδο. Ομάδα με πλάνο, πολύ δυνατή στις μονομαχίες, απίστευτα γρήγορη μετάβαση από φάση άμυνας σε επίθεση και το αντίθετο ενώ και όλοι οι ποδοσφαιριστές από το κέντρο και πάνω είναι ποιοτικοί. Αυτό που έχω αναφέρει πιο πάνω όμως, δείχνει και την τεράστια ποιότητα της ΟΜΑΔΑΡΑΣ μας και το πόσο μεγάλο παιχνίδι κάναμε στην Αρένα. Επίσης, μαεστρική καθοδήγηση από τον Ιντιάκεθ και θα πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο στο τεχνικό επιτελείο πρωτίστως για την μελέτη του αντιπάλου αλλά και την διαχείριση του παιχνιδιού. Προσπαθήσαμε και κάναμε το παιχνίδι μας και σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν κρυφτήκαμε. Αυτό είναι προϊόν σωστής προετοιμασίας, ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών και εξαιρετικής καθοδήγησης της ομάδας από τον προπονητή. Πάμε τώρα και στο παιχνίδι.

Η ομάδα μας κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με το γνωστό 3-4-3 και τους Τόνιο κάτω από τα δοκάρια, Τρουγιόλ-Μοϊσοφ-Μικέλ 3άδα στην άμυνα με τους Ακοράν-Σάστρε-Κάσες-Τετε στην δεύτερη 4άδα ενώ Χέφελ-Γιάννου τοποθετήθηκαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τρίσκο. Στον αντίποδα η Γάνδη με ένα 4-3-2-1 με τον Καμίνσκι στο τέρμα και 4άδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Λούστιγκ- Πλαστούν- Νγκατζούϊ- Ασάρε, 3άδα στο κέντρο από δεξιά προς τα αριστερά τους Οφόε- Οβούσου- Ντετζαεγκερε οι οποίοι είχαν μπροστά τους Τζιόναθαν-Κούμπο και τον Γιάρεμτσουκ μοναδικό προωθημένο. Σε πολλές περιπτώσεις ο Κούμπο πλαισιώνε τον Γιάρεμτσουκ αφήνοντας χώρο στον Τζιόναθαν ο οποίος κινείτο ως επί το πλείστον πίσω από τον επιθετικό.

Από την αρχή του παιχνιδιού η ομάδα μας έβαλε πίεση ψηλά στον αντίπαλο και προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι οι 2 αμυντικοί των αντιπάλων δεν μπορούν να ανεβάσουν μπάλα με αριστερό πόδι με αποτέλεσμα να αφήνουμε την μπάλα στον Νγκατζούϊ και να κλείνουμε συνεχώς την 1η πάσα προς τον Οβούσου ο οποίος θα ξεκινούσε και το παιχνίδι της ομάδας. Πολύ καλή δουλειά προς τούτο έκαναν οι Γιάννου-Χέφελ οι οποίο έβαζαν συνέχεια πίεση στον Οβούσου ενώ και ο Τρίσκο με την συνεχή κίνηση του ανάγκαζε τους αντίπαλους αμυντικούς να πουλούν την μπάλα. Η τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού δούλεψε άψογα με αποτέλεσμα να δημιουργούμε συνεχώς καταστάσεις και στο 17ο λεπτό χάσαμε την 1η μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Ακο ενώ δεν αφήναμε τον αντίπαλο να δημιουργήσει από τον άξονα που είναι και το δυνατό τους σημείο. Εκεί που ελέγχαμε το παιχνίδι ήρθε το 0-1 με τον Γιάρεμτσιουκ να εκμεταλλεύεται την ατομική προσπάθεια και ασιστ του Ντετζαεγκερε σε μία φάση που όλη η ομάδα μας αδράνησε. Το 0-1 των αντιπάλων δεν πτόησε τους ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι συνέχισαν στο ίδιο ψηλό τέμπο με αποτέλεσμα στο 35ο λεπτό ο Γιάννου και στο 42ο λεπτό ο Τρίσκο να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες με το σουτ του Τρίσκο να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καμίνσκι. Η απάντηση της Γάνδης ήρθε στο 45+1 με τον Οφόε να σιουτάρει έξω από την  περιοχή και η μπάλα αφού κόντραρε σε αμυντικό της ομάδας μας να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Τόνιο.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τρουγιόλ στο 50ο λεπτό να αποχωρεί τραυματίας και στην θέση του να περνάει ο Ρουίζ με το σύστημα της ομάδας να αλλάζει σε καθαρό 4-4-2 και τον Χέφελ να έρχεται στο αριστερό άκρο. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στον αντίπαλο να κερδίσει χώρο στο γήπεδο, ιδιαίτερα στο κέντρο, κάνοντας τις επιθέσεις τους ακόμα πιο επικίνδυνες. Η είσοδος του Ρουίζ όμως βοήθησε την καλύτερη ανάπτυξη από το δεξί άκρο αφού Ακο - Ρουίζ ήταν πολύ επικίνδυνοι αφού έχουν την ντρίμπλα και το καλό ανέβασμα στην αντίπαλη περιοχή. Στο 61ο λεπτό ο Γιάννου με κεφαλιά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την σέντρα του Τέτε ενώ στο 64ο λεπτό ο Τζιόναθαν νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Τόνιο σε μία μοναδική ευκαιρία για την Γάνδη. Στο 67ο λεπτό ο Χέφελ ανάγκασε τον Καμίνσκι σε δύσκολη απόκρουση με εκτέλεση φάουλ και στο 71ο λεπτό ο Ασσούμπρε πήρε την θέση του Τέτε με τον Χέφελ να πηγαίνει αριστερό μπακ και ο Ασσούμπρε αριστερό εξτρεμ. Η ομάδα μας προσπαθούσε να δημιουργήσει καταστάσεις αλλά φαινόταν ότι είχαμε κουραστεί και χρειαζόμασταν καθαρό μυαλό. Στο 82ο λεπτό ο Φλοριάν πήρε την θέση του Ακο με τον Γιάννου να πηγαίνει στο δεξί άκρο και τον Φλοριάν να παίρνει θέση δίπλα από τον Τρίσκο. Εν τέλει ο Τρίσκο με μία εξαιρετική κεφαλιά από σέντρα του πολύ καλού Ρουίζ έφερε το παιχνίδια στα ίσα και έβαλε φωτιά στο γήπεδο για τα τελευταία λεπτά. Παρά τις προσπάθειες της ομάδας μας δεν μπορέσαμε να πετύχουμε και 2ο γκολ και πάμε τώρα στο Βέλγιο για να πάρουμε την πρόκριση!

Θα πρέπει να σημειώσω για ακόμα μία φορά ότι η εμφάνιση της ομάδας ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ και όλοι οι ποδοσφαιριστές τα έδωσαν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό και το επίπεδο ήταν πραγματικά πάρα πολύ ψηλό. Η άποψη μου για τον αντίπαλο είναι καταγραμμένη και θέλω στο σημείο αυτό να πω ότι αν καταφέρουμε να αποκλείσουμε την Γάνδη τότε δείχνουμε αυτόματα ότι τα όρια αυτής της ομάδας δεν έχουν ταβάνι. Το παιχνίδι στο Βέλγιο θα είναι πάρα πολύ διαφορετικό και θα πρέπει να έχουμε υπομονή και πίστη στο πλάνο μας για να καταφέρουμε την επική πρόκριση. Το 3-4-3 ταιριάζει γάντι απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος αναπτύσσεται από τον άξονα και ελπίζω όλοι οι ποδοσφαιριστές μας να είναι έτοιμοι και στην διάθεση του προπονητή μας.

Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιους από το παιχνίδι τότε θα έλεγα τον Ακοράν του 1ου ημιχρόνου ο οποίος ήταν πραγματικά απολαυστικός ενώ οι Σάστρε-Κάσες έδωσαν και κέρδισαν πολλές μονομαχίες στον άξονα. Η 3άδα της άμυνας ήταν σε καλή βραδιά και σταμάτησε πολλές προσπάθειες των αντιπάλων αν και περίμενα καλύτερο παιχνίδι με την μπάλα κάτω από τον Μικέλ ο οποίος σε κάποιες περιπτώσεις με τα λάθη του δημιούργησε υπεραριθμία για τον αντίπαλο στο δικό μας μισό. Ο Τρουγιόλ για όσο αγωνίστηκε τα πήγε καλά ενώ ο Ντάνιελ THE BOSS Μοϊσοφ είχε πολλές σωστές αναχαιτίσεις των αντιπάλων. Ο Γιάννου με τον Χέφελ δούλεψαν άψογα το πλάνο ιδιαίτερα στο 1ο μέρος ενώ στο 2ο μέρος ο Χέφελ κουράστηκε αφού είχε πάρα πολλά τρεξίματα στο γήπεδο ενώ ο Τέτε θα μπορούσε να γίνει αλλαγή και πιο γρήγορα αφού είχε μείνει από δυνάμεις. Ο Ρουίζ έκανε πολύ σπουδαίο παιχνίδι και πραγματικά περιμένω πάρα πολλά από αυτόν τον ποδοσφαιριστή μέσα στην χρονιά ενώ ο Τρίσκο σκόραρε στο κατάλληλο σημείο ένα τρομερής δυσκολίας γκολ δείχνοντας ότι είναι ο Αρχηγός και Ηγέτης αυτής της ομάδας. Από τον Ασσούμπρε περίμενα περισσότερα ειδικά στο σημείο που μπήκε και στο οποίο είχε απέναντι του έναν κουρασμένο δεξί μπακ ενώ δεν πήγε σχεδόν καθόλου στο ένας με ένα ενώ και ο Φλο έδωσε τις μάχες του για όσο αγωνίστηκε. Τέλος ο Τόνιο κράτησε την ομάδα στα δύσκολα και ειδικά στην φάση του Τζιόναθαν έκανε τεράστια απόκρουση η οποία ίσως να είναι και καθοριστική για την πορεία των μεταξύ των 2 ομάδων αναμετρήσεων.

Θα το πω για ακόμα μία φορά για να το εμπεδώσουν όλοι ότι αντιμετωπίζαμε μία ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ομάδα την οποία παίξαμε στα ίσα και σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν την φοβηθήκαμε. Η Γάνδη είναι επιπέδου Σπαρτάκ Μόσχας και ελπίζω να επαναληφθεί το θαύμα της Μόσχας και αυτή την φορά. Η ομάδα σιγά σιγά γεμίζει ενώ και με την απόκτηση Φιόλιτς έχουμε προσθέσει ακόμα ένα πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή για την μεσοεπιθετική μας γραμμή. Ο Φιόλιτς μπορεί να αγωνιστεί στο 3-4-3 στις 3 θέσεις της επίθεσης ενώ και σε 4-4-2 μπορεί να αγωνιστεί είτε δεξιά είτε αριστερά αλλά και ως 2ος επιθετικός. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή πολύ γρήγορο, με καλή ισορροπία, πολύ καλός στο ένας με ένα ενώ βλέπει και γήπεδο με τις κάθετες πάσες του. Μοναδική του αδυναμία το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού αλλά αυτό είναι ασήμαντο κοντά στα πολύ σπουδαία επιθετικά χαρίσματα του. Μπορεί να δώσει το κάτι διαφορετικό στην μεσοεπιθετική μας γραμμή γιατί είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να δημιουργήσει και στο ένας με ένα.

Οι κινήσεις του Άντερ μέχρι στιγμής είναι προσεγμένες. Έχει φέρει στην ομάδα τον Ρουίζ ο οποίος φροντίζει να δείχνει την ποιότητα του από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ο Ρουίζ είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα μας ενώ έχουμε αξιόπιστη λύση πίσω από τον Ακο. Ο Φιόλιτς όπως έχω πει και πιο πάνω είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει την ομάδα και θα μας δώσει κάτι διαφορετικό. Ο Τάντι και ο Κίβενυ έχουν έρθει ως επένδυση για την ομάδα και από τους 2 θεωρώ ότι ο Τάντι θα μπορέσει να βοηθήσει σε κάποια παιχνίδια μέσα στην χρονιά. Ο Σπόλιαριτς από την άλλη είμαι σίγουρος ότι θα μπει και αυτός και είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει βοήθειες και στις θέσεις Σάστρε-Κάσες ξεκινώντας το παιχνίδι με την καλή πρώτη πάσα που διαθέτει ιδιαίτερα σε παιχνίδια με αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας. Αναμένω την κίνηση για κεντρικό αμυντικό η οποία λογικά θα είναι η επόμενη και θεωρώ ότι η ομάδα πλέον ότι και να αποκτήσει από εκεί και πέρα θα είναι για να προσδώσει βάθος στο ήδη πολύ δυνατό ρόστερ που έχουμε. Είμαστε μία έτοιμη ομάδα, καλοδουλεμένη, με εξαιρετική χημεία μεταξύ ποδοσφαιριστών και  προπονητή και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μία πολύ σπουδαία χρονιά. Φτάνει ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα, αυτοί οι λίγοι που συνεχώς παραπονιούνται για το κάθε τι και δεν αναγνωρίζουν την σπουδαία δουλειά που γίνεται να σταματήσουν και όλοι μαζί να στηρίξουμε τις προσπάθειες διοίκησης, τεχνικού επιτελείου και ποδοσφαιριστών. Η ΑΕΚΑΡΑ μεγαλώνει συνέχεια και πλέον είμαστε μία Ευρωπαϊκή Ομάδα την οποία όλοι οι αντίπαλοι υπολογίζουν με ένα μπάτζετ πολύ μικρότερο από αυτούς. ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ!!

Υ.Γ. 1: Τρομερό κοουτσάρισμα από τον Ιντιάκεθ ο οποίος θεωρώ ότι χειρίστηκε άψογα το παιχνίδι. Ρίσκαρε με την είσοδο του Ρουίζ και όχι την είσοδο κάποιου εκ των Αντωνιάδη-Τάντι για να συνεχίσει να αγωνίζεται με 3 στην άμυνα αλλά θεωρώ ότι εκείνη την στιγμή ήταν η ενδεδειγμένη κίνηση. Πάρα πολύ καλός ο Ιντιάκεθ και πιστός στο πλάνο του.
Υ.Γ. 2: Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη και όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα χρειαστούν. Η σωστή διαχείριση δημιουργεί τεράστιο πλεονέκτημα σε όλες τις ομάδας ανά το παγκόσμιο. Όταν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας νιώθουν ότι ο προπονητής είναι δίκαιος τότε είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Πολύ λεπτό ζήτημα το οποίο ελπίζω να χειριστεί σωστά ο Ιμανόλ.
Υ.Γ. 3: Επειδή γίνεται πολύς ντόρος για την ώρα εκκίνησης των παιχνιδιών στην Κύπρο, αν ήταν από το δικό μου χέρι θα ξεκινούσα το παιχνίδι στις 18:00!! Ναι είναι τεράστιο πλεονέκτημα για τις κυπριακές ομάδες ο καιρός και καλά κάνει η ομάδα μας και το χρησιμοποιεί. Όποιος δεν το κατανοεί ή δεν του αρέσει ας περιοριστεί στα της ομάδας του!!












Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.