News Update :

AEK - ΑΠΟΕΛ 1-0: ΚΙΤΡΙΝΟΠΡΑΣΙΝΗ ΗΔΟΝΗ!!!

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΚΙΤΡΙΝΟΠΡΑΣΙΝΗ ΗΔΟΝΗ!!!


Νιώθω ότι είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στη γη! Πραγματικά δεν μπορώ να αποτυπώσω σε λέξεις αυτό που νιώθω αυτή την στιγμή! Η ΟΜΑΔΑΡΑ μου, η ΑΕΚΑΡΑ μου με έκανε περήφανο ακόμα μία φορά! Θα πρέπει και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αποθεώσω όλους τους συντελεστές αυτής της τεράστιας νίκης επί του μεγαλύτερου και μοναδικού μας αντιπάλου τα τελευταία χρόνια η οποία είναι η 3η μέσα στην χρονιά και σίγουρα η πιο γλυκιά. Διοίκηση, τεχνικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές και κόσμος της ομάδας έκαναν το καθήκον τους στο παιχνίδι της Αρένας και δείξαμε σε όλο το φίλαθλο κοινό της Κύπρου ποια είναι η καλύτερη ΟΜΑΔΑ στο νησί. Θα ήθελα επίσης να θυμίσω σε όλους ότι κατεβήκαμε στον αγώνα χωρίς τον Αρχηγό μας Καταλά, χωρίς τον ΥΠΕΡΠΑΙΚΤΟΥΡΑ Λαρένα, χωρίς τον στυλοβάτη της αμυντικής μας γραμμής Ντάνιελ THE BOSS Μοϊσοφ, χωρίς τον Ισπανό γίγαντα Τέτε και χωρίς το πολυεργαλείο Χέφελ, με τον Ακίνο να τραυματίζεται στο 20λεπτο, με τον Ακοράν να αφήνει με ένα εγκληματικό λάθος την ομάδα με 10 ποδοσφαιριστές για 35 λεπτά, με την Ομάδα όμως να καταθέτει πάθος, αυταπάρνηση και θέληση για την νίκη μέσα στον αγωνιστικό χώρο η οποία ήρθε στο τέλος μάγκικα και ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΑ! Τι να γράψω άλλο για αυτά τα παιδιά. Αγωνίστηκαν 14 ποδοσφαιριστές και ΟΛΟΙ ήταν υπέροχοι. Υπέροχος ήταν και ο προπονητής μας με το διάβασμα του παιχνιδιού και την σωστή διαχείριση του ενώ και ο κόσμος έκανε το γήπεδο έδρα μετά από αρκετό καιρό και έσπρωξε τους ποδοσφαιριστές μας στα δύσκολα. Θα επαναλάβω στον πρόλογο μου ότι έγραψα και πριν το παιχνίδι με το αποερλ ότι αυτή η νίκη αποτελεί ΝΙΚΗ-ΟΡΟΣΗΜΟ στην ιστορία της ομάδας αφού για πρώτη φορά από καταβολής μας έχουμε σε 7 παιχνίδια με το αποερλ (συμπεριλαμβανομένου του σούπερ καπ) 3 νίκες και 4 ισοπαλίες. Για μένα αυτό λέει τα πάντα και δείχνει το μέγεθος της ΟΜΑΔΑΡΑΣ μας και πόσο ψηλά την έχουν ανεβάσει οι διοικούντες μας και το τεχνικό μας επιτελείο με την συνεισφορά πάντα των άμεσα υπεύθυνων ήτοι των ποδοσφαιριστών μας.

Σε σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι είναι η αλήθεια ότι δεν κάναμε και την καλύτερη μας εμφάνιση. Φυσικά στο 1ο μέρος πατούσαμε αρκετά καλά και είμαι της άποψης ότι επηρέασε πάρα πολύ την ομάδα η αναγκαστική αλλαγή του Ντάνι Ακίνο Ακίτα Αλάνι ο οποίος μέχρι το σημείο που αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός και με τα συνεχή τρεξίματα του δημιουργούσε καταστάσεις και υπεραριθμίες στον χώρο δράσης του. Η είσοδος του Φλοριάν άλλαξε το πλάνο του προπονητή και χάσαμε επίσης τις ταχύτητες και τα τρεξίματα που έδινε ο Ακίνο. Από την άλλη το αποερλ προσπαθούσε από την δεξιά του πλευρά και τον Τάμαρι να δημιουργήσει καταστάσεις με τους Ακοράν-Τρουγιόλ όμως να βγάζουν σωστές επιστροφές και καλά μαρκαρίσματα. Το παιχνίδι είχε πολλά και σκληρά μαρκαρίσματα και φάνταζε πολύ πιθανή η κόκκινη κάρτα στην πορεία του αγώνα. Κάσες-Σάστρε ήταν πάρα πολύ καλοί στο 1ο μέρος ενώ και η 3άδα της αμυντικής μας γραμμής μαζί με τον Τόνιο βρέθηκαν σε καλό βράδυ.
Στο 2ο μέρος το αποερλ κυριάρχησε και φαινόταν πιο κοντά στο γκολ. Χάναμε συνεχώς τις προσωπικές μονομαχίες ενώ δεν μας έβγαιναν οι επιθετικές μας προσπάθειες. Η κόκκινη κάρτα του Ακοράν θεωρώ ότι άλλαξε τελείως τα πλάνα του προπονητή μας αφού ο Τζεφρέν φάνταζε ως η 2η αλλαγή με την παράλληλη μετατόπιση του Ακοράν στο δεξί άκρο και του Τέτε στο αριστερό. Ευτυχήσαμε να σκοράρουμε στο 66ο λεπτό, στην μοναδική μας ευκαιρία στο 2ο ημίχρονο, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Τέτε πήρε την θέση του Τζεφρέν. Το αποέρλ συνέχιζε να βάζει πίεση και στο 74ο λεπτό ο Λαρένα πήρε την θέση του Τρισκόφσκι με σκοπό να κρατήσει την μπάλα και να κερδίσει μέτρα και χρόνο για την ομάδα μας στο γήπεδο. Το αποέρλ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει την πολύ μεγάλη ευκαιρία με εξαίρεση το δοκάρι του Ντε Βινσέντι από το 1 μέτρο με το οποίο έληξε και το παιχνίδι.

Σίγουρα πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του αγώνα ήταν ο Μικέλ με το γκολ που έδωσε την νίκη στην ομάδα μας αλλά και της συνολικής του εμφάνισης σε όλο το παιχνίδι. Το είχα γράψει την προηγούμενη αγωνιστική ότι δεν νοείται να κάνει και 3ο κακό παιχνίδι στην σειρά και έφθασε η ώρα να πάρει την ομάδα πάνω του κάτι το οποίο και έκανε. Δέχθηκε την 3η κίτρινη του κάρτα στο πρωτάθλημα και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής με την Σαλαμίνα. Από κοντά σε απόδοση ο Τόνιο ο οποίος όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών ενώ θεωρώ ότι τρομερή εμφάνιση έκανε και ο Φακούντο, ίσως την καλύτερη του με την φανέλα της ομάδας μας. Πολύ καλές τοποθετήσεις, καλά μαρκαρίσματα και πολύ καλά στημένα από τον Φακούντο ο οποίος εύχομαι να μείνει στην ομάδα μας και του χρόνου. Σε 3άδα στην άμυνα είναι εξαιρετικός και ταιριάζει γάντι στις επιλογές του Ιντιάκεθ. Κάσες-Σάστρε έκαναν τρομερό παιχνίδι με τον Σάστρε να ανεβάζει απόδοση μετά το 25ο λεπτό ενώ και ο Τρουγιόλ τα πήγε αρκετά καλά. Ο Τζεφρέν προσπάθησε πάρα πολύ αλλά δεν του βγαίνει σχεδόν τίποτα στο γήπεδο ενώ και ο Ακο πέραν της καλής του αμυντικής συμπεριφοράς δεν μπόρεσε στο επιθετικό μισό να κάνει την διαφορά ενώ πήρε και μία εγκληματική για μένα 2η κίτρινη κάρτα αφήνοντας με 10 την ομάδα για 35 λεπτά. Ο Τρίσκο δεν μπόρεσε να κάνει πολλά στο παιχνίδι ενώ και ο Φλο είναι πολύ πίσω από τα γνωστά στάνταρτ απόδοσης του. Τέτε-Λαρένα βοήθησαν πολύ με την είσοδο τους ο μεν 1ος με τα μαρκαρίσματα του και την φρεσκάδα του ο δε Λαρένα με τα καλά κρατήματα της μπάλας και τις σωστές τοποθετήσεις του.
Αφήνω τελευταίο τον Αποστόλη. Τον αφήνω τελευταίο γιατί πολλοί στην κερκίδα δεν αντιλαμβάνονται το τι προσφέρει μέσα στο γήπεδο αυτός ο παιχταράς. Άκουγα στο γήπεδο να ζητούν την αλλαγή του έντονα και διάφορα άλλα. Παιδιά, συμφωνώ ότι ο Αποστόλης δεν είναι ο καλύτερος σκόρερ και δεν έχει το εύκολο γκολ. Μπορείτε όμως να αντιληφθείτε το πόσες δουλειές κάνει στον αγωνιστικό χώρο;; Καταρχάς έχει την καλύτερη φυσική κατάσταση από όλους τους συμπαίκτες του. Τρέχει σε όλους τους χώρους από το 1ο μέχρι το 90ο λεπτό ενώ δίνει και υπεροπλία στις στημένες φάσεις λόγω του ύψους του. Μετά την αποβολή του Ακοράν ήταν ο ποδοσφαιριστής που έδωσε τις περισσότερες μάχες μέσα στο γήπεδο και ο ποδοσφαιριστής που ανέβασε την ομάδα τις περισσότερες φορές στην επίθεση. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο γκολ είναι και πάρα πολλά άλλα και θα πρέπει όλοι να εμπεδώσουμε ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής τα κάνει ΟΛΑ στον αγωνιστικό χώρο. ΕΚΑΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ για ακόμα μία φορά και κατά την άποψη μου ήταν ο παίκτης κλειδί στην επικράτηση μας.

Το παιχνίδι της Αρένας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η ομάδα βρίσκεται στην 3η θέση με 55 βαθμούς ενώ προηγείται το αποερλ με 61 και ακολουθεί ο Απόλλωνας με 58 έχοντας την επόμενη αγωνιστική μεταξύ τους παιχνίδι. Ότι και να γίνει από εδώ και πέρα εγώ θέλω την ομάδα μου να συνεχίσει με τις ίδιες εμφανίσεις και πάθος μέσα στον αγωνιστικό χώρο και εάν τα καταφέρουμε να κάνουμε το 3 στα 3. Έχουμε τα φόντα και θεωρώ ότι με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Λεμεσό στα άλλα 2 εύκολα ή δύσκολα θα πάρουμε τους 3 βαθμούς της νίκης. Το παιχνίδι της Λεμεσού θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα και ιδιαίτερα από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού της Λευκωσίας. Αν ο Απόλλωνας νικήσει το αποερλ στην επόμενη αγωνιστική τότε το παιχνίδι της Λεμεσού θα είναι παιχνίδι δίχως αύριο για την ομάδα μας. Όπως και να έχει θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα 15 ημέρες και θα ξέρουμε.

Y.Γ. 1: Θα είναι παράλειψη μου να μην κάνω αναφορά και στην καλαθοσφαιρική ΑΕΚ η οποία κέρδισε πολύ εύκολα τον 1ο τελικό με τον Κεραυνό στο Κίτιον. Εξαιρετική εμφάνιση από όλη την ομάδα και καθόλα δίκαιη επικράτηση. Επόμενο παιχνίδι αύριο Τρίτη στις 19:00 στον Στρόβολο για το 2-0 στις νίκες!!!

Υ.Γ. 2: Ο κόσμος της ομάδας τα έδωσε όλα στο παιχνίδι με το αποερλ και ήταν αρωγός στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μας. Όταν η Αρένα έχει παλμό τότε και οι ποδοσφαιριστές μας μπορούν να μας χαρίζουν μεγάλες επιτυχίες. Αυτή είναι η αλήθεια. Το γήπεδο μας, μας έχει ανεβάσει 2 επίπεδα σαν ομάδα και αυτό φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο!

Υ.Γ. 3: Στις τελευταίες 17 αναμετρήσεις μας με το αποερλ σε πρωτάθλημα-κύπελο και σούπερ καπ έχουμε 7 νίκες, 8 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες! Φαντάζει πελατειακή η σχέση μας!!!


Υ.Γ. 4: Σωστός προγραμματισμός, αποφάσεις χωρίς συναισθηματισμούς και καθαρό μυαλό. Αυτό απαιτείται για να μπορέσει η ομάδα την νέα χρονιά να φέρει το πολυπόθητο πρωτάθλημα στην Λάρνακα. Έχουμε μεγαλώσει αρκετά και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να το ζητούμε!  

Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.