News Update :

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ!!

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017


Φίλοι συναγωνιστές σας χαιρετώ. Μετά από αρκετό καιρό αποφάσισα να επανέλθω με ακόμη ένα άρθρο για την ομάδα μας. Καταρχήν, να ευχηθώ στην ομάδα μας να έχει μία πετυχημένη σαιζόν με πολλές νίκες και με την κατάκτηση ενός τίτλου που όλοι τόσο πολύ περιμένουμε. Από εκεί και πέρα είμαι σίγουρος ότι φέτος, ο κόσμος της Αεκάρας, θα είναι ακόμα πιο κοντά στην ομάδα και μακριά από ακρότητες και μουρμούρα θα στηρίξει την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές για να πετύχουμε τους στόχους μας.
   

Μέχρι στιγμής όλα κυλούν άψογα. Η ομάδα βρίσκεται στον 3ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη 27/07 και ώρα 20:00 την Διναμό Μίνσκ στην γηπεδάρα μας. Το ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ είναι πραγματικά μία γηπεδάρα και δίνει στην ομάδα αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται. Ειδικά στο παιχνίδι με την Κορκ, ο παλμός και ο ενθουσιασμός του κόσμου βοήθησε τους ποδοσφαιριστές μας να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Είμαι σίγουρος ότι στο παιχνίδι της Πέμπτης ο κόσμος θα συμμετάσχει ακόμα περισσότερο και όλοι μαζί θα σπρώξουμε την ομάδα μας στην νίκη που θα μας δώσει το προβάδισμα για τον επαναληπτικό.

Μετά το 0-1 της Ιρλανδίας, ο Ιντιάκεθ και οι ποδοσφαιριστές του, καλούνταν να κρατήσουν το υπερ τους αποτέλεσμα και να πετύχουν μία 2η νίκη απέναντι στον πολύ καλό και αξιόμαχο αντίπαλο μας. Έστω και με μία μέτρια εμφάνιση, καταφέραμε να σκοράρουμε 1 γκολ με τον τρομερό Φλοριάν και να κρατήσουμε το υπερ μας αποτέλεσμα μέχρι τέλους. Στα θετικά το γεγονός ότι και στα 2 παιχνίδια κινδυνέψαμε μόνο 3 φορές ενώ στα αρνητικά θα έλεγα την κακή εμφάνιση δημιουργικά στο παιχνίδι της Πέμπτης στην Λάρνακα. Θα προσπαθήσω πιο κάτω να αναλύσω τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας σημειώνοντας και τις ανάγκες τις οποίες θεωρώ ότι έχει η ομάδα.

Ο Ιντιάκεθ κατέβασε την ομάδα με 4άδα στην άμυνα τους Τρουγιόλς-Μοϊσοφ-Καταλά-Αντωνιάδη από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Λαρένα-Λαμπάν δίπλα δίπλα στον άξονα και τον Τομάς λίγο πιο μπροστά τους. Στα δεξιά του κέντρου ο Χέφελ ενώ ο Τρισκόφσκι αγωνιζόταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Φλοριάν. Ο σχηματισμός της ομάδας άλλαζε συνεχώς αναλόγως του αν η ομάδα αμυνόταν ή επιτίθετο. Σε φάση άμυνας ο Τομάς ερχόταν στο αριστερό άκρο του κέντρου δημιουργώντας ένα σχηματισμό 4-4-2 σε ευθεία ενώ όταν επιτίθετο η ομάδα ο Αντωνιάδης ανέβαινε το αριστερό άκρο αφήνοντας 3άδα στην άμυνα ενώ ο Τομάς ερχόταν κεντρικά δίπλα από τον Τρισκόφσκι σε ένα σχηματισμό 3-4-3. Η όλη ανάπτυξη της ομάδας διαμορφωνόταν ανάλογα με το πού κινείτο η μπάλα. Ο Αντωνιάδης ανεβοκατέβαιμε την γραμμή ενώ ο Χέφελ έμενε συνήθως ψηλά πάνω από το κέντρο από την αντίθετη πλευρά. Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στην Ιρλανδία και αυτό που πρόσθεσε στην ομάδα ήταν η καλή αμυντική λειτουργία αφού ήταν συνεχώς κλειστοί οι χώροι γύρω από την περιοχή του ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ Πάμπλο. Αυτό που φάνηκε να μην λειτουργεί και τόσο καλά ήταν η γρήγορη ανάπτυξη και η εύκολη δημιουργία τελικών φάσεων. Χωρίς όμως κλασσικούς ακραίους ήταν λίγο πιο δύσκολο να συμβεί αυτό. Εν πάσει περιπτώσει όμως, ο σκοπός επιτεύχθηκε και ο Ιντιάκεθ πήρε αυτό που ήθελε με άψογη τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού.

Αυτό που φάνηκε μέσα από τα παιχνίδια είναι ότι η ομάδα δείχνει να χρειάζεται ακραία μπακ. Εγώ θα έλεγα ότι χρειαζόμαστε και αριστερό μπακ αλλά και δεξί μπακ, παρά το γεγονός ότι δεξιά έχουμε τον Σορία, μπορεί να αγωνιστεί και ο Τρουγιόλ αλλά και ο Ακοράν. Από την αριστερή πλευρά ο μόνος κλασσικός αριστερός μπακ είναι ο Αντωνιάδης ο οποίος όμως δεν μπορεί να παίξει όλη την γραμμή. Αμυντικά είναι αρκετά καλός και θα βοηθήσει, μεσοεπιθετικά όμως δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει την διαφορά. Ούτως ή άλλως όμως χρειάζεται να έχουμε ακόμα μία λύση στην θέση εκεί. Τέλος θα σημείωνα την ανάγκη για έναν κοντό και γρήγορο επιθετικό, διαφορετικού στυλ από Φλοριά-Μυτίδη-Ρουσιά. Αυτή την στιγμή όμως μπορούμε να φέρουμε μόνο ένα ποδοσφαιριστή άνω των 22, νοουμένου ότι φεύγουν Ορτίθ-Γκαρίδο, και θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να έρθει ακραίος αμυντικός πρωτίστος.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσω την εξαιρετική δουλειά του Τσιάβι Ρόκα μέχρι και σήμερα. Οι κινήσεις που έγιναν ήταν όλες σωστές και χαμηλού ρίσκου με εξαίρεση θα έλεγα του Σορία τον οποίο δεν γνωρίζουμε και θα τον δούμε στην πορεία. Από εκεί και πέρα ήρθε ο Αντωνιάδης που μπορεί να δώσει λύσεις και στο κέντρο της άμυνας και αριστερά, ο Πάνκοφ ο οποίος συνοδεύεται από εξαιρετικές συστάσεις και θα βοηθήσει και αυτός στην άμυνα, ο Αναστασίου ο οποίος προέρχεται από μία πολύ καλή χρονιά με την Αναγέννηση, ο Νάτσιο Κάσες ο οποίος είναι και το μεγάλο αστέρι της ομάδας και μπορεί να δώσει λύσεις σε όλες τις θέσεις του κέντρου και τέλος ο Ρουσιάς ο οποίος ψάχνει την ευκαιρία για επανεκκίνηση της καριέρας του. Αυτό σημαίνει ότι για 1η φορά τα τελευταία 3 χρόνια, ο άξονας της ομάδας είναι φοβερά γεμάτος με ποιοτικές λύσεις. Έχουμε 7 ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν στο κέντρο της άμυνας, έχουμε 6 ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν στο κέντρο και 3 επιθετικούς κορυφής. Είναι η 1η φορά στην ιστορία μας που έχουμε τόσο γεμάτο ρόστερ. Αυτό με γεμίζει με πολύ μεγάλη αισιοδοξία και αναμένω ότι αυτή η ομαδάρα που έφτιαξε ο Ρόκα μαζί με την σωστή διαχείριση που πρέπει να γίνει από τον Ιντιάκεθ, θα μας χαρίσει μεγάλες στιγμές την φετινή σαιζόν!

Τέλος, θα ήθελα να πω στον κόσμο της ομάδας ότι θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα όπως έχει κάνει μέχρι και σήμερα. Η ΑΕΚΑΡΑ έχει ΜΕΓΑΛΟ κόσμο και θα το δείξει τόσο στα ευρωπαϊκα παιχνίδια αλλά και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Οι μεγάλες ομάδες είναι καθρέφτης του κόσμου τους και έφτασε η ώρα ο κόσμος της ΑΕΚ να μπει στο παιχνίδι. Έχουμε ομαδάρα, έχουμε διοίκηση πολύ δυνατή που μας έφτιαξε γήπεδο, έχουμε τα πάντα σαν οπαδοί. Δεν δικαιολογούμαστε να απέχουμε από τις μεγάλες στιγμές της ομάδας. Όλοι γήπεδο λοιπόν και να είστε σίγουροι ότι στο τέλος θα μας ανταμείψει η ομάδα με μεγάλες χαρές!!!

Υ.Γ. 1: Ένας επιθετικός κορυφής με 264 συμμετοχές από το 2010 και έπειτα και 92 γκολ δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως μέτριος επιθετικός από κανέναν. O Φλοριάν είναι ότι καλύτερο έχει έρθει στην ομάδα μας μετά το 2010, μετά φυσικά τον τεράστιο Γκόργκα Πιντάδο. Τρομερό σέντερ φορ, οδοστρωτήρας!!!
Υ.Γ. 2:  Δεν μπορεί όλος ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚΑΡΑΣ να αντιλαμβάνεται την τακτική προσέγγιση των παιχνιδιών. Είναι κάτι πολύ φυσιολογικό. Απόψεις μπορούν να εκφράζονται και να λέγονται σε σωστά πλαίσια. Όταν όμως δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές κάποιες αποφάσεις ή ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας δεν χρειάζεται να προσφεύγουμε σε ακρότητες.
Υ.Γ. 3: Τα ΖΩΑ καλούνται να ανεβάσουν το πανό τους στο επόμενο παιχνίδι. Τα ψέματα τελείωσαν τώρα ήρθε η στιγμή σας!!!!  


Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Αυτη η ΑΕΚ που ειδαμε μεχρι τωρα δεν ειναι για μεγαλα πραγματα. Ελπιζω να γινουν και αλλες σοβαρες μεταγραφες συντομα. Και κατι ακομα: ποτε θα γινουν οι αλλες φασεις του Αεκ Αρενα;

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.