News Update :

ΑΕΚ - αποέλ: 2-1: ΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑΣ!!

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Μετά από καιρό αποφάσισα να επανέλθω με ένα άρθρο για την ομάδα. Πρώτα πρώτα, να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην μπασκετική ΑΕΚ για την μάγκικη κατάκτηση του κυπέλου. Αναμένουμε τώρα και την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να είναι σίγουροι εκεί στην Καλαθόσφαιρα ότι ο κόσμος θα είναι και πάλι εκεί δίπλα στην ομάδα. Η κατάκτηση του πρώτου κυπέλου στην ιστορία της ομάδας στην Καλαθόσφαιρα ήταν απόλυτα δίκαιη και ήρθε απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Χαίρομαι πραγματικά να βλέπω την καλαθοσφαιρική ΑΕΚ να βρίσκεται συνεχώς σε τροχιά επιτυχιών και να μεγαλώνει ακόμα περισσότερα χρόνο με χρόνο. Ραντεβού λοιπόν στο Κίτιον για τα παιχνίδια που θα φέρουν το πρωτάθλημα στην Λάρνακα ξανά.
  
Στο ποδόσφαιρο τώρα, η ομάδα μας πέτυχε μία τεράστια νίκη απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του αποέλ. Μία νίκη που ήρθε με συναρπαστικό τρόπο και αφού κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές μας να κερδίσουν τόσο τους αντιπάλους αλλά και το εχθρικό τρίο της διαιτησίας οι οποίοι πραγματικά έκαναν τα πάντα για να μην χάσει το αποέλ. Όταν όμως το θέλεις πολύ και δεν τα παρατάς θα έρθει και η δικαίωση. Αυτό έγινε και στην Αρένα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα μας να τα έχει χαμένα. Το πρώτο 15λεπτο ανήκε στο Αποέλ και στο 8ο λεπτό κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με γκολ από οριακή θέση off side. Θεωρώ ότι ήταν πολύ δύσκολη φάση για τον επόπτη και δεν αφουγκράζομαι όλο τον σαματά που έχει γίνει για το γκολ του αποέλ. Από εκεί και πέρα όμως μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο η οποία προσπάθησε με πάθος, δύναμη και πολλά τρεξίματα να πάρει το παιχνίδι. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε ή δεν μπορέσαμε να έχουμε καλά τελειώματα. Οι Γκαρίδο-Ορτίθ επιτίθεντο συνεχώς ενώ οι Λαμπάν-Λαρένα-Χέφελ κέρδισαν την μάχη του κέντρου από τους Κάνιας-Μοράϊς και Μπερτόλιο. Με εξαίρεση τον Μοράϊς, ο οποίος προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, οι άλλοι 2 είχαν παντελώς χαθεί από τον αγωνιστικό χώρο και αυτό οφείλετο στην εξαιρετική λειτουργία της δικής μας ομάδας τόσο μεσοαμυντικά όσο και μεσοεπιθετικά. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε πριν την λήξη του ημιχρόνου αλλά η ομάδα σου έδειχνε ότι θα τα δώσει όλα μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Το 2ο μέρος ξεκίνησε με την ομάδα μας να κρατάει μπάλα και να επιτίθεται συνεχώς χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία. Στο 51ο λεπτό ο Χέφελ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή ενώ στο 55ο λεπτό ο Γιαννιώτας έκανε και πάλι τα δικά του και άλλαξε στην ουσία την ροή του παιχνιδιού. Μπήκε πλέον και ο κόσμος στο παιχνίδι ενώ οι ποδοσφαιριστές μας ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοση τους. Στην φάση αυτή δέχθηκαν κίτρινη κάρτα οι Γιαννιώτας-Μουρίγιο, σε μία φάση που ο Γιαννιώτας θα έπρεπε να αποβληθεί. Ο Κρίνστιανσεν στο 58ο λεπτό αφαίρεσε τον Γιαννιώτα από την ομάδα και πέρασε τον Αλωνεύτη αλλάζοντας στην ουσία πρόσωπο στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Στο 63ο λεπτό ο Φλοριάν προειδοποίησε με ένα πολύ καλό σουτ ενώ στο 66ο λεπτό ο Κρίνστιανσεν αφαίρεσε τον Μπερτόλιο από τον άξονα και πέρασε στην θέση του τον Εμπεσίλιο. Στο 72ο λεπτό ο Ιντιάκεθ απάντησε με την έισοδο των Μαλόκου-Τομάς και την έξοσο των Λαμπάν-Τέτε. Ο Λαρένα πέρασε ως αμυντικό χαφ και ο Μαλόκου πήρε θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης κάνοντας πολύ επιθετικό το σχήμα της ομάδας. Στο 77ο λεπτό ο Εμπεσίλιο έχασε τεράστια ευκαιρία μόνος απέναντι στον Γιωργαλλίδη να τελειώσει το παιχνίδι ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μυτίδης πήρε την θέση του Χέφελ και πήγε κοντά στον Φλοριάν γεμίζοντας ακόμα περισσότερο την περιοχή. Στο αμέσως επόμενο λεπτό δέχθηκε κίτρινη κάρτα ο Νέστορας ενώ στο 81ο λεπτό ο κύπριος επιθετικός της ομάδας μας, μετά από σέντρα του Γκαρίδο από αριστερά, έφερε το παιχνίδι στα ίσα μέσα σε πραγματική αποθέωση. Στο 83ο λεπτό ο Μπαράλ έχασε μεγάλη ευκαιρία και στο 85ο λεπτό ο Ντε Καμάργκο πήρε την θέση του. Το παιχνίδι όμως κρίθηκε στο 90+3 με το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Λαρένα ο οποίος έστειλε την μπάλα συστημένη στην γωνία του Βάτερμαν στέλνοντας όλους εμάς στους 7 ουρανούς.

Θα κάνω ειδική μνεία σε ορισμένους ποδοσφαιριστής της ομάδας αλλά και στον προπονητή μας. Καταρχήν να πω ότι κανείς εκ των ποδοσφαιριστών μας δεν υστέρησε. Όλοι το πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό και κατέθεσαν στον αγωνιστικό χώρο όλες τους τις δυνάμεις. Καλύτερος όλων θεωρώ ότι ήταν ο Λαρένα και θα εξηγήσω το γιατί. Ο Λαρένα είναι ένας ιδιαίτερα χαρισματικός ποδοσφαιριστής. Μπορεί να κερδίσει παιχνίδια μόνος του λόγω της ποιότητας που διαθέτει αλλά και την τρομερή εμπειρία που κουβαλά. Είναι αλήθεια ότι μας έχει λείψει ο καλός Λαρένα τα τελευταία παιχνίδια και ήρθε την κατάλληλη στιγμή να κερδίσει ένα παιχνίδι. Μπορεί να κάνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και η κίνηση του Ιντιάκεθ να τον φέρει κόφτη στο 72ο λεπτό ήταν εξαιρετική. Του έδωσε χώρο να δράσει και τον βοήθησε να δημιουργήσει ακόμα περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις. Η είσοδος του Τομάς στο γήπεδο τον απελευθέρωσε ακόμα περισσότερο και ήρθε στο τέλος να πετύχει με γκολάρα το νικητήριο γκολ.

Από εκεί και πέρα, ο Γκαρίδο έκανε τεράστιο παιχνίδι με πολύ καλά ανεβάσματα και πολύ καλή αναχαίτιση των αντιπάλων ενώ και ο Φλοριάν κέρδισε πάρα πολλές μονομαχίες από τα αντίπαλα κεντρικά μπακ. Ο Ορτίθ έπαιξε εξαιρετικά την πλευρά του ενώ ο Ακοράν δημιουργούσε συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις στο 1 με 1. Λαμπάν και Χέφελ ήταν πολύ δραστήριοι, παθιασμένοι στο παιχνίδι τους με τον νεαρό ισπανοολλανδό να δείχνει για ακόμα μία φορά ότι του χρόνου θα αποτελέσει σημαντικό γρανάζι αυτής της ομάδας. Το αμυντικό μας δίδυμο τα έδωσε όλα στο γήπεδο ενώ και ο Γιωργαλλίδης όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών. Ο Τέτε, στο 1ο μέρος έδωσε πάρα πολλές δυνάμεις και κάπου εκεί κουράστηκε ένεκα και της μεγάλης απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους. Αυτό που έπρεπε να κάνει όμως το έκανε και σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν κρύφτηκε.

Θα πάω τώρα στις αλλαγές του προπονητή μας και θα πω ότι τόσο ο Τομάς όσο και ο Μαλόκου βοήθησαν με την είσοδο τους την ομάδα. Έδωσαν φρεσκάδα μεσοεπιθετικά και δημιούργησαν καταστάσεις για τους συμπαίκτες τους. Ειδικά ο Τομάς ήταν αρκετά καλός και όσο πλησιάζουμε στο τέλος θα βοηθάει περισσότερο. Ο Τομάς φαίνεται ότι είναι λίγο πίσω ακόμα και είναι απόλυτα λογικό. Πρέπει να προστατευτεί και να παίζει όσο μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα. Δεν υπάρχει λόγος να πιεστεί να μπει από την αρχή αν δεν είναι 100 τα 100 έτοιμος.

Σε σχέση με τον Νέστορα θα κάνω ειδική αναφορά γιατί πρέπει να γράψουμε κάποια πράγματα κάτω. Το παιδί αυτό έχει στηθεί στον τοίχο από όλους μας το καλοκαίρι ένεκα της λάθος επιλογής που έκανε να φθάσει την κόντρα που είχε με την ομάδα ως το τέλος. Εγώ προσωπικά του άσκησα καλόπιστη κριτική και είχα γράψει ότι ήταν πολύ μεγάλο το λάθος του Νέστορα και αυτό φάνηκε και στην πορεία της χρονιάς. Ήρθε όμως πίσω τον Γενάρη και σε 136 λεπτά συμμετοχής μετράει 3 γκολ στο πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος του έδωσε άφεση αμαρτιών και ο ίδιος μας ζήτησε να τον στηρίξουμε. Είναι στην ομάδα και τα δίνει όλα όποτε περάσει στο γήπεδο. Σκόραρε αυτή την γκολάρα με το Αποέλ όταν βρισκόταν στο σωστό σημείο για να τελειώσει την φάση και κέρδισε το φάουλ από το οποίο έγινε το 2-1 του Λαρένα. Στο παπαδόπουλος μέσα σε 25 λεπτά τα έκανε όλα. Τι άλλο θέλετε ρε μεγάλοι να σταματήσετε να τα βάζετε μαζί του; Τι άλλο πρέπει να κάνει αυτό το παιδί μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να τον αναγνωρίσετε; Αυτή η ιστορία με τον Νέστορα πρέπει να τελειώσει εδώ. Ο Νέστορας είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και θα δώσει και άλλα γκολ στην ομάδα. Γκολ θα χάσει όπως χάνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην επίθεση. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Πολλοί όμως εκ των οπαδών μας τον περιμένουν στην γωνία για μία χαμένη ευκαιρία για να τα βάλουν μαζί του. Δεν γίνεται αυτό ρε παιδιά. Δεν γίνεται πώς να το κάνουμε. Είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας μας και θα πρέπει να τον στηρίζουμε και εκεί που πρέπει να του ασκούμε καλόπιστη κριτική. Όποιος δεν τον θέλει μπορεί πολύ απλά να μην αναφέρεται εναντίον του. Στην ΑΕΚ πάντα ψάχναμε κάποιον κύπριο να τα βάζουμε μαζί του. Κάποτε ήταν ο Σκεύος, ύστερα ο Κούλλης και τώρα βρήκαμε τον Νέστορα. Χαλαρώστε λίγο ρε παιδιά. Ο Νέστορας απαντάει στο γήπεδο όποτε παίζει και είτε το γουστάρετε είτε όχι είναι ο μοναδικός ΑΕΚΤΖΗΣ σε αυτή την ομάδα.

Θα κλείσω το κεφάλαιο Νέστορας λέγοντας το εξής: Αν στην θέση του Νέστορα αυτή την στιγμή ήταν ένας ξένος ποδοσφαιριστής όλοι θα ήσασταν τρελαμένοι και θα μιλούσατε για τον νέο παικταρά που έχουμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Ως εκ τούτου, ηρεμήστε λίγο εσείς οι ειδικοί περί ποδοσφαίρου και στηρίξετε την ομάδα όπως πρέπει. Αφήστε στην άκρη τις εμπάθειες που έχετε και ασκείστε επιτέλους καλόπιστη κριτική μακριά από αφορισμούς και όλα τα συναφή.

Κλείνω το άρθρο μου με τον προπονητή μας. Τον έχω κριτικάρει πολύ μέσα στην χρονιά και έχω πει την άποψη μου πολλάκις για το τι θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει και τι όχι. Είναι προπονητής με συγκεκριμένη φιλοσοφία παιχνιδιού η οποία δεν έχει καμία σχέση με την φιλοσοφία της ΑΕΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ίσως με την νέα χρονιά και αφού αλλάξουν κάποια πράγματα μέσα στην ομάδα να μπορέσει να παρουσιάσει το σύνολο που θέλει. Στο παιχνίδι με το αποέλ όμως είδαμε μια ΑΕΚ από τα παλιά. Είδαμε μια ΑΕΚ να κρατάει την μπάλα και να μην δίνει χώρο στο αντίπαλο. Είδαμε την ΑΕΚ να κερδίζει τις δεύτερες μπάλες και να αναπτύσσεται, ιδιαίτερα στο 2ο μέρος, με την μπάλα κάτω. Θα το γράψω για ακόμα μία φορά ότι αδίκησε τον εαυτό του ο προπονητής μας και κατ’ επέκταση την ίδια την ομάδα. Έχουμε τρομερή ποιότητα και είναι κρίμα να κρυβόμαστε σε κάθε παιχνίδι πίσω από την μπάλα. Το απόδειξε η ομάδα στο παιχνίδι με το αποέλ ξεκάθαρα! Ο ίδιος διάβασε σωστά το παιχνίδι και η κίνηση ματ που έκανε ήταν η αλλαγή Λαμπάν-Τομάς με τον Λαρένα να έρχεται 6άρι. Αυτό έδωσε βάθος στο γήπεδο και μεγάλο χώρο στον Λαρένα να δράσει. Επίσης η αλλαγή του Μυτίδη με τον Χέφελ έφερε περισσότερο κόσμο στα καρέ του αποέλ και ανάγκασε την αντίπαλη ομάδα να έρθει πιο κοντά στον τερματοφύλακα της. Οι κινήσεις του ήταν σωστές και ο ίδιος κέρδισε το παιχνίδι από τον πάγκο. Στην ουσία κέρδισε κατά κράτος τον Κρίνστιανσεν.

Ο Ιντιάκεθ, δεν ευθύνεται για ότι έγινε στα τελευταία 2 παιχνίδια. Τόσο με την Ομόνοια όσο και με τον Απόλλωνα χάσαμε μόνοι μας τα παιχνίδια και δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του προπονητή. Ιδιαίτερα στην Λεμεσό είναι ο τελευταίος που ευθύνεται και αυτό πρέπει να του το πιστώσουμε. Δυστυχώς όμως η ομάδα έχει μείνει πολύ πίσω και ελπίζω τουλάχιστον από εδώ και πέρα να δούμε όλοι την ΑΕΚ που θέλουμε και να παλέψουμε μέχρι τέλους για το μεγάλο μας όνειρο.


Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.