News Update :

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΘΕΤΙΚΟ!

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση μας στα Play Off του Europa League έγινε! Η ομάδα με εξαιρετική εμφάνιση πήρε την νίκη με 2-0 και έχει ισχυρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού. Με εξαιρετική τακτική προσέγγιση, υπομονή στο παιχνίδι και με ένα Λαμπάν να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα της ομάδας μας, πήραμε την πολύτιμη νίκη. Το έχω πει και στο προηγούμενο άρθρο μου και θα το τονίζω με κάθε ευκαιρία ότι η φετινή ΑΕΚ είναι η καλύτερα στελεχωμένη ΑΕΚ όλων των εποχών. Υπάρχουν σωρεία επιλογών πρώτης γραμμής και το έργο του προπονητή μας στην διαχείριση αυτού του εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού που έχει στην διάθεση του είναι το δυσκολότερο κομμάτι της φετινής περιόδου.


Σε σχέση με την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της ομάδας, σημειώστε ότι στην λίστα της Ευρώπης για τα παιχνίδια με την Δυναμό Μινσκ, δηλώθηκαν 22 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 4 μένουν εκτός αποστολής πριν από κάθε παιχνίδι αφού οι κανονισμοί προβλέπουν 18άδα σε κάθε αγώνα. Στο παιχνίδι της Πέμπτης, εκτός αποστολής έμειναν οι Σορία, Ρουσιάς, Μαλόκου και Ραφαήλ Αναστασίου ενώ εκτός της 22άδας της Ευρώπης είναι οι Χαραλαμπίδης, Εγγλέζου και Πάνκοφ! Πέστε μου ποιός από όλους αυτούς δεν θα είχε ενεργό ρόλο σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Κύπρου. Αυτό δεικνύει και το μέγεθος της δουλειάς που έγινε το καλοκαίρι από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Τσιάβι Ρόκα.

Στο παιχνίδι τώρα, η ομάδα αγωνίστηκε με 4άδα στην άμυνα τους Τρουγιόλ και Αντωνιάδη στα άκρα και Μοϊσοφ-Καταλά κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπροστά τους στον άξονα δίδυμο οι Λαρένα-Λαμπάν ενώ πιο μπροστά από τους 2 σε ελεύθερο ρόλο ο Χέφελ. Στα 2 άκρα της επιθετικής γραμμής οι Τρίσκο-Τέτε και στην κορυφή ο οδοστρωτήρας, τανκ, Γκόργκα Φλοριάν Πιντάδο. Σε όλο το παιχνίδι η ομάδα μας είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας ενώ η Δυναμό Μίνσκ έκλεισε τον κεντρικό άξονα της αμυντικής της γραμμής και προσπάθησε να στείλει το παιχνίδι στα άκρα. Λόγω του δυνατού ανέμου αλλά και της αργής μας ανάπτυξης, δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε πολύ εύκολα ευκαιρίες μπροστά από την εστία των αντιπάλων αλλά εκέι που έπρεπε μίλησε ο ισπανός γίγαντας Τέτε και με μία τρομερή ατομική ενέργεια ολοκλήρωσε την εξαιρετική συνεργασία των Λαμπάν-Χέφελ βάζοντας μπροστά την ομάδα μας πριν από το ημίχρονο.

Στο 2ο μέρος, η ομάδα ήταν ακόμα καλύτερη με τον Τρισκόφσκι, ο οποίος έκανε πολύ κακό 1ο μέρος, να ανεβάζει απόδοση και συνεχώς να κερδίζουμε μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Χέφελ απώλεσε μία τεράστια ευκαιρία στο 65ο λεπτό, 4 λεπτά αργότερα όμως δεν λάθεψε και με την βοήθεια του Κλήμοβιτς πέτυχε το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Είδαμε για 1η φορά φέτος τον Ακοράν να περνάει στον αγωνιστικό χώρο και να βοηθάει την ομάδα ενώ και ο Τομάς προσπάθησε πολύ με την είσοδο του και έδωσε βοήθειες στην ομάδα.

Όταν βλέπω τον Τομάς να έρχεται από τον πάγκο, τον Ακοράν να έρχεται από τον πάγκο, τον Μυτίδη να έρχεται από τον πάγκο, τους Κάσες-Μουρίγιο να μην αγωνίζονται, τους Μπίδη-Εγγλέζου εκτός 22άδας ευρωπαϊκού αγώνα, τότε οδηγούμε στο αβίαστο συμπέρασμα ότι αυτή η ομάδα έχει πολλά να δώσει την φετινή χρονιά. Εύχομαι από καρδιάς να πάνε όλα καλά και την επόμενη Πέμπτη να τελειώσουμε ότι αρχίσαμε ψες. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα παλέψει για 2η νίκη και θα περιμένουμε στις 4 του μήνα την κλήρωση για τα Play Off.

Τέλος, μια κουβέντα για τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΜΟ της ΑΕΚΑΡΑΣ και τους οργανωμένους. Όταν θέλουμε μπορούμε ρε αδέλφια! Το αποδείξαμε και ψες αλλά και σε πολλά άλλα παιχνίδια. Τρομερή ατμόσφαιρα, με τραγούδι και φωνή σε όλο το 90λεπτο!! Οι ποδοσφαιριστές μας παίρνουν τον παλμό του κόσμου και αποδίδουν και αυτοί καλύτερα. Η εμφάνιση του κόσμου της ΑΕΚΑΡΑΣ στο παιχνίδι της Πέμπτης ήταν η καλύτερη από την μέρα που πατήσαμε στα τσιμέντα του ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ. Ελπίζω και εύχομαι να είναι η απαρχή για καλύτερες ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ στην κερκίδα. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΜΑΣ!!!

Υ.Γ.1: Με την απόκτηση ακόμη ενός ακραίου αμυντικού, αυτή ομάδα φαντάζει ανίκητη τουλάχιστον στις εγχώριες διοργανώσεις. Αναμένω με αγωνία την κίνηση που αφορά την θέση αυτή η οποία θεωρώ ότι θα είναι κρίσιμη για την περαιτέρω πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα και ελπίζω και στην Ευρώπη!
Υ.Γ.2:  Πληροφορήθηκα για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που πέρασε ο τεράστιος ΓΚΟΡΓΚΑ ΕΛ ΤΟΡΟ MACHINE GUN ΠΙΝΤΑΔΟ, και έυχομαι από καρδιάς να είναι παροδικό!  
Υ.Γ.3: Τα ΖΩΑ δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους στον αγώνα της Πέμπτης και φήμες λεν ότι στον επόμενο γύρο ετοιμάζουν μεγάλες εκπλήξεις! ΖΩΑ ON TOUR!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΠΑΜΠΛΟ: Ο Παπίτο είναι εγγύηση! Έχω σχηματίσει εξαιρετική εντύπωση για τον τερματοφύλακα μας και δείχνει σε κάθε παιχνίδι την ποιότητα του. Με τα πόδια είναι πραγματικά απίστευτος και θεωρώ ότι είναι καλύτερος και από τον Νέγκρι σε αυτό το κομμάτι παιχνιδιού. Το έχω δηλώσει πάμπολλες φορές ότι η ηλικία δεν παίζει μπάλα και ο Παπίτο το αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι! Όποτε χρειάστηκε ήταν θετικότατος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΤΡΟΥΓΙΟΛ: Ήρεμη δύναμε ο ισπανός παικταράς. Τζιόκερ. Όποιο ρόλο και να του αναθέσει ο προπονητής μας τον φέρνει εις πέρας με άνεση. Επιθετικά δεν μπορεί να βοηθήσει και πολύ με ανεβάσματα ή σωστό ανέβασμα της μπάλας αλλά σε γενικές γραμμές δίνει τις λύσεις που επιθυμεί ο προπονητής μας. Είναι παικτάρα και φέτος θα λογίζεται ως βασικός. Αυτή είναι η δική μου αίσθηση.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΟΪΣΟΦ: Συνεχίζει τις τρομερές του εμφανίσεις. Έχει μπει εξαιρετικά στην χρονιά και δεν θυμίζει σε τίποτα τον περυσινό κακό Μοϊσοφ. Πάντα πρώτος στην μπάλα, πολύ απλός και σίγουρος στο παιχνίδι του και ανίκητος στον αέρα. Θυμίζει τον Μοϊσοφ της πρώτης του χρονιάς στην ομάδα μας και ελπίζω να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς. Είναι παικταράς αλλά του λείπει η σταθερότητα. Εύχομαι φέτος να είναι η χρονιά του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΚΑΤΑΛΑ: Ο αρχηγός μας κλείνει όλους τα στόματα. Πιο ώριμος και σοβαρός από ποτέ τα κάνει όλα σωστά στον αγωνιστικό χώρο. Φέτος ο Ιντιάκεθ έχει πολλές επιλογές στα χέρια του για να κρατήσει ξεκούραστο τον αρχηγό μας. Αυτό είναι πολύ θετικό και θεωρώ ότι με σωστή διαχείριση του Καταλά θα δώσει τα πάντα στην ομάδα μας. Κάτι μου λέει ρε αρχηγάρα ότι θα κλείσεις την ποδοσφαιρική σου καριέρα με το τρόπαιο του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Εξαιρετική εμφάνιση από τον κύπριο ποδοσφαιριστή μας. Ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι ήταν αλάνθαστος και δεν άφησε κανένα αντίπαλο να δημιουργήσει προβλήματα από τον πλευρά του. Στο επιθετικό μισό, από αυτόν φεύγει η μπαλιά για το 2ο γκολ του Χέφελ αλλά σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι δεν μπορεί να δώσει πάρα πολλά σε εκείνο το κομμάτι του παιχνιδιού. Δεν έχω όμως κανένα ενδοιασμό να αναφέρω ότι ο Αντωνιάδης σε βάθος χρόνου θεωρώ ότι μπορεί και επιβάλλεται να είναι ο αντικαταστάτης του Καταλά. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Στο παιχνίδι της Πέμπτης ήταν όμως εξαιρετικός!   
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΛΑΜΠΑΝ: Τι να πούμε για το Λυκόσκυλο με διασταύρωση Ροντβάϊλερ? Τι να πούμε για τον Βινσεντ. Απροσπέλαστος, πάντα έδινε την ελεύθερη πάσα στον συμπαίκτη του και από τα πόδια του ξεκινάει το 1-0. Τρομερή εμφάνιση, δεν θυμάμαι παρόμοια τόσο στο αμυντικό σκέλος όσο και στο επιθετικό, και πραγματικά δείχνει πόσο διψά για επιτυχίες! Απλά ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΛΑΡΕΝΑ: Ο αρτίστας προσπάθησε να δημιουργήσει σε όλο το παιχνίδι για τους συμπαίκτες του. Δεν ήταν από τα καλύτερα του παιχνίδια αλλά δεν είχε και πολλές κινήσεις είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα για να κάνει το γνωστό του παιχνίδι. Είναι τρομερά ποιοτικός όμως και όσο περνάει ο χρόνος θα χρειαζόμαστε τις εμπνεύσεις του!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΧΕΦΕΛ: Το νέο αστέρι της ομάδας μας είναι εδώ! Ο Έκτορας των φτωχών έκανε ξανά μία μεγαλειώδη εμφάνιση και με μία ασιστ και ένα γκολ έβαλε την σφραγίδα του στο παιχνίδι. Σημείωνα πριν από τον έλευση του ένα πολύ καλό στοιχείο που είχα διακρίνει μέσα από παιχνίδια του στην Ντε Χάαγκ, το πολύ καλό του σουτ από μέση απόσταση αλλά και τα καλά του στημένα. Στο παιχνίδι της Πέμπτης δεν ήταν καλός στις στατικές φάσεις αλλά με μακρινό σουτ πέτυχε το 2-0 για την ομάδα. Ο ποδοσφαιριστής αυτός, αν δουλέψει και μείνει προσγειωμένος, θα πουληθεί από την ομάδα μας σε ομάδα του εξωτερικού πολύ σύντομα!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΕΤΕ: Ο ισπανός γίγαντας πέτυχε το γκολ της ζωής του με μία τρομερή λόμπα και έδωσε το έναυσμα για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας! Στο 1ο μέρος προσπαθούσε συνεχώς να δημιουργήσει ρήγματα χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία. Εκεί που έπρεπε όμως μίλησε και με ένα εξαιρετικό γκολ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα μας. Ο Τέτε με 15 συμμετοχές στην Ευρώπη με την φανέλα της ΑΕΚΑΡΑΣ είναι ρέκορντμαν συμμετοχών μαζί με τον Τομάς ο οποίος επίσης έχει 15. Αυτό λέει πολλά για την προσφορά του!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Στο 1ο μέρος δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Στο 2ο μέρος, με κάποιες κινήσεις που έκανε και ο Ιντιάκεθ, μπήκε περισσότερο στο παιχνίδι και είχε την εξαιρετική κάθετη στην μεγάλη ευκαιρία του Χέφελ στο 65ο λεπτό. Γενικά όμως δεν ήταν ο γνωστός Τρισκόφσκι. Φυσικά όμως είναι πολύ γρήγορα στην σεζόν και αυτός ο παικταράς δεν νοείται να μην ανεβάσει στροφές στην συνέχεια! Δικαιούται και αυτός κάποιες μέτριες εμφανίσεις!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:6/10

ΦΛΟΡΙΑΝ: Λατρεία ο Φλοριάν Πιντάδο! Τρομερός! Δεν τον σταματάει τίποτα και κανένας. Highlight του παιχνιδιού, η εξαιρετική του πάσα με το σβέρκο στον Χέφελ σε μάι εξαιρετική αντεπίθεση της ομάδας στο 2ο μέρος. Ότι και να γράψω είναι λίγο. Θεωρώ ότι ο τρόπος παιχνιδιού του, η ποιότητα του, η δύναμη του κουμπώνουν απόλυτα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας μας!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΟΜΑΣ: Μπήκε στο γήπεδο και βοήθησε πολύ την ομάδα να κρατήσει μπάλα. Είχε και κάποιες εξαιρετικές προσπάθειες με αποκορύφωμα την τρομερή κάθετη στον Ακοράν στο 89ο λεπτό στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία της ομάδας μας. Με τον ανταγωνισμό που υπάρχει μέσα στην ομάδα φέτος δεν νοείται να μην ανεβάζει συνεχώς την απόδοση του. Παίκτης- κλειδί για την πορεία της ομάδας μας φέτος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΑΚΟΡΑΝ:  Πρώτο παιχνίδι για τον ισπανό παικταρά την φετινή χρονιά. Με την ταχύτητα του και την καλή επαφή της μπάλας δημιούργησε καταστάσεις. Θα πάρει περισσότερο χρόνο στην συνέχεια και είναι ακόμα ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά όταν η μπάλα θα καίει!   
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΜΥΤΙΔΗΣ:  Έπαιξε πολύ λίγο για να κριθεί ο Νέστορας!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -/-

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Και τι δεν άκουσε από όλους μας ο Μανόλο την περυσινή χρονιά. Όλοι ζητούσαμε την κεφαλί του επί πίνακι και του ρίχναμε μεγάλο μέρος της ευθύνης για την απόδοση της ομάδας. Στηρίχθηκε από τον Τσιάβι και την διοίκηση και τώρα φαίνεται πιο ώριμος από ποτέ. Η δυνατότητα του να ελίσσεται μέσα στο παιχνίδι φαίνεται πιο καθαρά την φετινή χρονιά. Πιο άνετος και εφόσον ο ίδιος έκανε και την προετοιμασία της ομάδας, φαίνεται να παίρνει καλύτερες αποφάσεις αλλά και να διαβάζει τον αντίπαλο σωστά.

Θεωρώ ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά από το τεχνικό μας επιτελείο στο διάβασμα του αντιπάλου. Ακόμα και στα παιχνίδια με την Κορκ, η ομάδα είχε πλάνο για να αποκλείσει ΕΚΕΙΝΗ την ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι προσαρμόζει τα πάντα βάσει του αντιπάλου που έχει απέναντι του. Αυτόματα η ομάδα μας είναι ένα βήμα μπροστά από τον αντίπαλο με αυτό τον τρόπο.

Απέναντι στους Λευκορώσους, αφαίρεσε από το γήπεδο τον Τομάς και έβαλε στην θέση του τον Τέτε. Την ίδια στιγμή ο Χέφελ ήρθε πίσω από τον Φλοριάν σε ελέυθερο ρόλο και ο Τρισκόφσκι τραβήχτηκε στο δεξί άκρο. Στο 1ο μέρος, η αργή ανάπτυξη της ομάδας, επέτρεπε στον αντίπαλο να κλείνει σωστά τους χώρους μπροστά και γύρω από την εστία του Κλήμοβιτς. Ο Τέτε όμως, ο οποίος έχει την ατομική προσπάθεια, ξεκλείδωσε την άμυνα των αντιπάλων και έβαλε μπροστά την ομάδα μας.

Στο 2ο μέρος, προσπάθησε να βάλει στο παιχνίδι τον Τρίσκο και το κατάφερε. Ο Φλοριάν τραβιόταν αρκετά προς το αριστερό άκρο της επίθεσης, πιο κοντά στον Τέτε, ανοίγοντας χώρο για τον Τρισκόφσκι από το αντίθετο άκρο. Πολλές φορές καταφέραμε να επιτεθούμε από την αντίθετη πλευρά και η φάση του Χέφελ στο 65ο λεπτό είναι ενδεικτική. Αυτό που κάνει ιδιαίτερα ο Ιμανόλ, κατά την δική μου άποψη, είναι να βάζει συνέχεια στο παιχνίδι τον Φλοριάν. Η ικανότητα του σέντερ φορ μας να σπάζει την μπάλα στα άκρα ή να την κρατήσει στα πόδια του για να ανέβουν οι κεντρικοί χαφ είναι απίστευτη και αυτή την ικανότητα την εκμεταλλεύεται στο έπακρο ο προπονητής μας.

Αυτό που μένει όμως, πέραν από τακτικές και όλα τα συναφή, είναι η σωστή διαχείριση που πρέπει να γίνει. Φέτος το ρόστερ της ομάδας είναι τρομερά ποιοτικό και εξίσου ποσοτικά μεγαλύτερο από πέρσι. Εδώ θα φανεί η μαγκιά και η ικανότητα του προπονητή μας να τους κρατήσει όλους ικανοποιημένους και ζεστούς!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10



Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.