News Update :

ΑΕΚ - αελ: 1-0: ΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019


Σε ένα πραγματικά πάρα πολύ κρίσιμο αγώνα η ομάδα μας κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης απέναντι στον άμεσο ανταγωνιστή μας για την 3η προνομιούχο θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι κάναμε ένα πολύ κακό 1ο ημίχρονο, η ομάδα έβγαλε αντίδραση στο 2ο μέρος και κατάφερε με μία γκολάρα του τρομερού Ιγκόρ να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης. Σίγουρα η κακή εμφάνιση του 1ου ημιχρόνου θα πρέπει να προβληματίσει την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές μας και δεν πρέπει να έχουμε ξανά τέτοια εμφάνιση. Φυσικά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, πέραν της μεγάλης ευκαιρίας με τον Χουράδο στο 18ο λεπτό η οποία προήλθε από εκτέλεση κόρνερ και λάθος του Τζεφρέν στο επιθετικό μισό του αντιπάλου, η Αελ δεν είχε άλλη προσπάθεια στον στόχο που να δημιουργήσει ανησυχία στην αμυντική μας γραμμή. Η ομάδα μας από την άλλη είχε την τεράστια ευκαιρία του Γιάννου σε τετ α τετ στο 16ο λεπτό μετά από μαγική πάσα του ΤΡΟΜΕΡΟΥ Ακίτα ενώ από εκεί και πέρα είδαμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με σκληρές μονομαχίες και με την Αελ να αναπτύσσεται κυρίως από το δεξί μας άκρο και τους Ιγκόρ-Φακούντο να αντιμετωπίζουν προβλήματα από τους Γουϊλερ-Αβραάμ. Επίσης κακό 1ο ημίχρονο έκαναν οι Λαρένα-Τρουγιόλ με αποτέλεσμα να μην κρατάμε μπάλα και να μην δημιουργούμε καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο 2ο μέρος είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι με τους ποδοσφαιριστές μας να βάζουν περισσότερη δύναμη στο παιχνίδι τους και να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό έφερε και την δημιουργία ευκαιριών ενώ η αλλαγή του Αντωνιάδη με τον Τέτε στο 62ο λεπτό έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα μας. Δυστυχώς η αλλαγή Τζεφρέν-Τρίσκο στο 70ο λεπτό ακυρώθηκε από τον τραυματισμό του Τρίσκο 3 λεπτά αργότερα κάτι που ανάγκασε τον προπονητή μας να ρίξει στο γήπεδο το Τανκ της ομάδας Φλοριάν. Κάπου εκεί γύρισε όλο το παιχνίδι και το γκολ του Ιγκόρ στο 78ο λεπτό ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Μέχρι το τέλος είχαμε ευκαιρίες να διευρύνουμε το σκορ αλλά είχε και η Αελ ευκαιρία για να ισοφαρίσει το παιχνίδι αλλά η αστοχία των αντιπάλων επιθετικών και ο Τόνιο κράτησαν το μηδέν για την ομάδα μας.



Στο προηγούμενο μου άρθρο έγραψα για την ατολμία του Ιντιάκεθ στο να πάρει αποφάσεις με εξωτερικές αλλαγές μέσα στο παιχνίδι. Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι βλέπουμε τον προπονητή μας να προβαίνει σε φρεσκάρισμα της 11άδας (πολύ σωστές κινήσεις) και να προχωρεί και σε αλλαγές από το 60ο λεπτό οι οποίες επέφεραν και σημαντική βοήθεια στην πορεία του παιχνιδιού. Μπορεί να φάνηκε άτυχος με τον Τρίσκο ο κόουτς αλλά η τακτική προσέγγιση της αλλαγής ήταν σωστή και είμαι σίγουρος ότι είτε με Τρίσκο είτε με Φλο το πλάνο θα δούλευε το ίδιο καλά. Αυτό θέλω να βλέπω σε κάθε παιχνίδι. Αυτές είναι οι δυνατότητες του προπονητή μας και με το ρόστερ που έχει στην διάθεση του δεν πρέπει να καθυστερεί να παίρνει αποφάσεις και να βάζει την πινελιά του στο παιχνίδι. Κάναμε 3 αλλαγές και ήρθαν από τον πάγκο οι Τέτε-Τρίσκο-Φλοριάν. Δεν ξέρω ποια άλλη ομάδα στην Κύπρο έχει αυτή την στιγμή τέτοια πολυτέλεια. Επαναλαμβάνω και θα το γράφω συνέχεια ότι οι μεταγραφές Ιανουαρίου έχουν αυξήσει τόσο ποσοτικά τις λύσεις στα χέρια του προπονητή αλλά και ποιοτικά. Είναι όλοι παικταράδες και αυτό που απομένει είναι να βρει ρυθμό ο Τζεφρέν και να δώσει στην ομάδα αυτά που περιμένουμε. Το είχα σημειώσει σε προηγούμενο μου άρθρο όταν αναφέρθηκα στα 3 μεταγραφικά αποκτήματα Ιανουαρίου ότι ο Τζεφρέν δεν έκανε καλή χρονιά στην Ελβετία, δεν είχε καθόλου ρυθμό και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο για να βρεθεί στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης. Αυτό που μου αρέσει και μου αφήνει θετικό πρόσημο είναι ότι ο ίδιος δείχνει μεγάλο εκνευρισμό για την απόδοση του και σίγουρα σε κάποια στιγμή (πιστεύω άμεσα) θα μιλήσει ο ποδοσφαιρικός του εγωισμός και θα κάνει την διαφορά για την ομάδα μας.

Σε σχέση με τους διακριθέντες του παιχνιδιού θεωρώ ότι Ακίνο κατά πρώτο λόγο και Ιγκόρ κατά δεύτερο ήταν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Ο Ακίτα, το μεγάλο αλάνι, έκανε αυτά που γνωρίζω και περιμένω να κάνει στον αγωνιστικό χώρο και φώναξε παρών στην πιο κρίσιμη καμπή πρωταθλήματος και κυπέλου. Ποδοσφαιριστής που τρέχει παντού, γλυκό αριστερό πόδι, καλός με την μπάλα στο έδαφος, δυνατός στον αέρα και πολύ καλός με ποδοσφαιριστή στην πλάτη. Πραγματικά ο ποδοσφαιριστής αυτός είναι λίρα εκατό και θα δώσω τα συγχαρητήρια μου στον Άντερ για την επιλογή του και το γεγονός ότι έφερε τέτοιου επιπέδου ποδοσφαιριστή στην ομάδα μας. Αναμένω σύντομα να ακούσω και τα χαρμόσυνα νέα της αγοράς των δικαιωμάτων του από την ομάδα στην οποία ανήκει. Ο Ιγκόρ από την άλλη, μπορεί στο 1ο μέρος να είχε προβλήματα στο αμυντικό μισό, στο 2ο μέρος όμως έκανε τεράστιο παιχνίδι και πέτυχε μία πραγματική γκολάρα η οποία έδωσε και την νίκη στην ομάδα μας. Στο αμυντικό μισό δεν ήταν στα καλύτερα του αλλά απέναντι του είχε και τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της Αελ για μέσα προσωπικά, τον Γουϊλερ ( τρομερός ποδοσφαιριστής με τεράστια προοπτική), ο οποίος έκανε μεγάλο παιχνίδι και είδαμε πραγματικά τρομερές μάχες μεταξύ των 2 στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τόνιο όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών και ειδικότερα στο τετ α τετ του Χουράδο έκανε μεγάλη απόκρουση αλλά και στην κεφαλιά του Μυτίδη στις καθυστερήσεις επίσης κράτησε το μηδέν για την ομάδα μας. Αυτές είναι εμφανίσεις ψηλού επιπέδου από τον Τόνιο και ελπίζω να συνεχίσει σε αυτά τα επίπεδα γιατί τον έχουμε μεγάλη ανάγκη.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα παιδιά ο Τρουγιόλ έκανε πολύ κακό 1ο μέρος αλλά στο 2ο μέρος πραγματικά έκανε πολύ σπουδαία εμφάνιση και η δική του απόδοση βοήθησε και το ανέβασμα της ομάδας. Ο Λαρένα επίσης ανέβασε απόδοση το 2ο μέρος ενώ η 3άδα της άμυνας τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές με εξαίρεση τον Φακούντο ο οποίος είχε αρκετά προβλήματα είτε από Αβραάμ είτε από Γουϊλερ και έκανε ίσως την πιο κακή του εμφάνιση στην συγκεκριμένη θέση από την ημέρα που τοποθετήθηκε εκεί. Δικαιούται όμως και ο Φασκούντο μία κακή εμφάνιση αφού ας μην ξεχνάμε αγωνίζεται ανελλιπώς και σε γενικές γραμμές είμαστε όλοι ευχαριστημένοι από την απόδοση του. Ο Αντωνιάδης έδωσε πάρα πολλές δυνάμεις και ιδιαίτερα στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν αλάνθαστος με αποτέλεσμα η δεξιά πλευρά της Αελ να μην δημιουργήσει κανένα κίνδυνο στην ομάδα μας ενώ και σε κάποια στιγμή του παιχνιδιού στο 1ο μέρος ο Κέρκεζ άλλαξε τον Αντόνια με τον Αβραάμ αφού δεν μπορούσε να βάλει δύσκολα στον Αντωνιάδη. Για τον Τζεφρέν αναφέρθηκα και πιο πάνω και θα περιμένω ακόμα λίγο να βρει τον ρυθμό του ενώ ο Γιάννου έκανε αυτό που κάνει πάντα δίνοντας τρομερές μάχες και δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του. Είχε φυσικά και 1 τεράστια χαμένη ευκαιρία στο 1ο μέρος ενώ θα μπορούσε και στο 2ο μέρος να έχει καλύτερη τελική προσπάθεια σε τετ α τετ που βρήκε. Φαίνεται ότι το εύκολο γκολ δεν το έχει αλλά ελπίζω να αρχίσει σιγά σιγά να στέλνει και την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό. Η αλλαγή του Τέτε με τον Αντωνιάδη ήρθε την κατάλληλη στιγμή και έδωσε επιθετική πνοή στην αριστερή πτέρυγα της ομάδας ενώ και ο Φλοριάν μπήκε μέσα και ήταν σαν να και δεν έλειψε ποτέ. Δεν το περίμενα να μπαίνει στις φάσεις τόσο δυνατά ενώ θα μπορούσε και στην τρομερή φάση που του δημιούργησε ο Ακίνο να τελειώσει το παιχνίδι.

Όλοι πλέον αναμένουμε το παιχνίδι της Τετάρτης με το αποέρλ στην Αρένα με ανυπομονησία. Η ομάδα έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και παρά τις ατυχίες με τους τραυματισμούς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Αναμένω ότι την Τετάρτη θα δούμε πάλι αλλαγές στο αρχικό σχήμα αφού έχουμε ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν καθόλου όπως οι Καταλά-Σάστρε και Χέφελ ενώ και ο Τέτε θα είναι σίγουρα στην 11άδα. Η ομάδα θεωρώ ότι θα πάρει το αποτέλεσμα που χρειάζεται και θα βρεθεί στους 4 του κυπέλου με τελικό στόχο την κατάκτηση του. Θα το επαναλάβω ξανά έχουμε ΟΜΑΔΑΡΑ και περιμένω να το δείξουμε και την Τετάρτη στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς μέχρι το επόμενο. Ελπίζω και εύχομαι να δω και τον κόσμο της ομάδας στην Αρένα ούτως ώστε να πάρουν ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια οι ποδοσφαιριστές μας και στο τέλος είμαι σίγουρος ότι θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μία ακόμα επιτυχία της ομάδας μας.
Υ.Γ. 1: ΝΤΑΝΙ ΑΚΙΝΟ ΑΚΙΤΑ ΑΛΑΝΙ!!!! ΠΑΙΚΤΑΡΑ!!!!
Υ.Γ. 2: Πάντοτε, μα πάντοτε, είμαι αντικειμενικός σε θέματα διαιτησίας και σχολιάζω και τα υπέρ και τα κατά της ομάδας μου. Το έχω κάνει άπειρες φορές από τούτο εδώ το βήμα και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Δυστυχώς, τόσο η διοίκηση της αελ όσο και κάποια ΜΜΕ, επέλεξαν όπως προχωρήσουν επιλεκτικά σε ανάλυση των λαθών της διαιτησίας σε αυτό το παιχνίδι, τα οποία ομολογουμένως ήταν αρκετά και σοβαρά, μονόπλευρα και χωρίς καμία αναφορά στα λάθη εναντίον της ΑΕΚ τα οποία ήταν και περισσότερα!! Στην φάση του 30ου λεπτού και το πέναλτι το οποίο ζήτησε η Αελ, ο Τρουγιόλ παίζει την μπάλα με το πόδι και μετά κτυπά τον Χουράδο στο πρόσωπο. Δεν υπήρχε κανένα πέναλτι αφού ο ποδοσφαιριστής μας έπαιξε πρώτα την μπάλα και μετά ήρθε σε επαφή με τον αντίπαλο. Στο 39ο λεπτό ο Τεϊσέιρα ρίχνει αγκωνιά στον Γιάννου εκτός φάσης και δεν τιμωρείται από τον διαιτητή με κόκκινη κάρτα ενώ 2 λεπτά μετά ο Γιάννου έπρεπε να αποβληθεί και αυτός για κτύπημα στον Τεϊσέιρα. Στο 74ο λεπτό ο Γκοντάλ της Αελ κάνει φάουλ στον Ιγκόρ για 2η κίτρινη κάρτα με τον διαιτητή να αφήνει πλεονέκτημα και να μην τιμωρεί τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Τέλος, στο 91ο λεπτό ο Φλοριάν βγήκε μόνος με τον Πρόσεκ με τον Τεϊσέιρα και πάλι να τον σπρώχνει προ του τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας και να τον ρίχνει στο έδαφος παρά το γεγονός ότι ο Φλοριάν τελείωσε την φάση. Για μένα δεν είναι πέναλτι αλλά έχουμε δει να σφυρίζονται τέτοια πέναλτι στην Κύπρο άπειρες φορές. Αυτές ήταν οι φάσεις του παιχνιδιού και ακόμα απορώ γιατί αδικήθηκε η ομάδα της Λεμεσού και όχι η δική μας ομάδα. Πραγματικά απορώ. Η Αελ θα έπρεπε από το 39ο λεπτό να παίζει με 10 ποδοσφαιριστές. Ο Διαιτητής αυτός είναι αποδεδειγμένα αδύνατος και το έδειξε περίτρανα στο παιχνίδι Αεκ-αελ της Αρένας αλλά και στο παιχνίδι απόλλωνας-Αεκ στο Τσίρειο. Τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση και για δημιουργία εντυπώσεων. Η αελ έχασε καθαρά στο γήπεδο και αν έχει μια ομάδα η οποία αδικήθηκε αυτή είναι η ΑΕΚ.
Υ.Γ. 3: Η ΑΕΚΑΡΑ μεγαλώνει σε όλα τα επίπεδα! Ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, φούτσαλ και πετόσφαιρα γυναικών όλα τα τμήματα μας πρωταγωνιστούν και διεκδικούν τίτλους. Μόνο ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ για αυτή την ΟΜΑΔΑ!!






Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.