News Update :

αποελ - ΑΕΚ: 1-1: ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Αυτό πιστεύω και ευελπιστώ μετά το 1-1 της Λευκωσίας στο 1ο παιχνίδι στην φάση των 8 του κυπέλλου. Ένα παιχνίδι πραγματικά πολύ κακό σε ποιότητα και γενικά με πάρα πολλά αβίαστα λάθη και κακές τελικές προσπάθειες από τις 2 ομάδες. Το αποέρλ στο 1ο μέρος ήταν καλύτερο από την ομάδα μας αλλά στην 2η τελική προσπάθεια μας στο παιχνίδι καταφέραμε να ισοφαρίσουμε το γκολ-πέναλτι-φάντασμα του αποερλ και να πάμε στο ημίχρονο με το 1-1. Στο 2ο μέρος το παιχνίδι ήταν ισοζυγισμένο αλλά και πάλι οι 2 ομάδες συναγωνίζονταν στο ποια θα κάνει τα περισσότερα λάθη. Η ομάδα μας είχε μία πολύ καλή τελική προσπάθεια με τον Ακοράν ενώ το αποέρλ απείλησε σε 2 περιπτώσεις με Εφραίμ και Μπέζιακ με τον Τόνιο να αποκρούει το σουτ του 1ου και να βλέπει την μπάλα να περνάει μόλις δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι σε πλασέ του 2ου. Η εμφάνιση μας δεν ήταν καλή και υστερήσαμε πάρα πολύ σε σχέση με τις εμφανίσεις της ομάδας από την ημέρα που ήρθε ο Ιντιάκεθ.

Η ομάδα πήγε στην Λευκωσία με τους Κάσες-Φλοριάν εκτός λόγω τραυματισμού ενώ και ο Λαρένα έμεινε στον πάγκο αφού αντιμετώπιζε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού και δεν μπορούσε να αγωνιστεί σε όλο το 90λεπτο. Ο προπονητής μας επέλεξε να αλλάξει όλη την 4άδα στον άξονα κάτι που στοίχισε και στην συνοχή της ομάδας αλλά και στον τρόπο ανάπτυξης. Η 3άδα στην άμυνα ήταν Φακούντο-Μοϊσοφ-Καταλά ενώ ο Ακοράν έπαιξε στο δεξί άκρο και ο Τέτε στο αριστερό. Στο χώρο του κέντρου 2άδα οι Σάστρε-Τρουγιόλ με τους Χέφελ-Γιάννου να αγωνίζονται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τρισκόφσκι. Όταν η ομάδα αμυνόταν ο σχηματισμός άλλαζε σε ένα 4-4-2 και τον Τέτε να γίνεται αριστερό μπακ και ο Χέφελ αριστερό χαφ. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού στις απαιτήσεις του αγώνα, οι αλλαγές από τον πάγκο ξεκίνησαν από το 79ο λεπτό με την τελευταία μας αλλαγή να γίνεται στο 90ο λεπτό. Το σημειώνω γιατί θέλω να αναφερθώ στην συνέχεια για αυτό το θέμα.

Όπως έχω πει και στον πρόλογο μου ήταν ένα κακό παιχνίδι το οποίο δεν έφτασε σε ψηλά επίπεδα απόδοσης και το ισόπαλο αποτέλεσμα το θεωρώ δίκαιο ένεκα και του γεγονότος ότι το αποέρλ σκόραρε με ανύπαρκτο πέναλτι μετά την θεαματική βουτιά του Εφραίμ. Σε σχέση με την εμφάνιση της ομάδας όμως έχω να σημειώσω αρκετά πράγματα. Καταρχήν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας με διαφορά από τον 2ο ήταν ο Φακούντο Γκαρσία. Με τα λάθη του και τα καλά του έκανε ένα εξαιρετικό 1ο μέρος ενώ και στο 2ο προσπάθησε πάρα πολύ και βοήθησε την ομάδα. Στο πέναλτι καμία παράβαση δεν έκανε αλλά εν πάση περιπτώσει δεν φάνηκε να τον επηρεάζει στην πορεία του παιχνιδιού. Επίσης είχε 2 εξαιρετικά στημένα τα οποία μπορούσαν να φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης Μοϊσοφ-Καταλά-Τόνιο τα πήγαν αρκετά καλά ενώ ο Τρουγιόλ στο 1ο ημίχρονο είχε πολύ καλή παρουσία και στο 2ο πάρα πολύ κακή με πολλά αβίαστα και ιδιαίτερα σημαντικά λάθη. Ο Σάστρε από την άλλη έδειξε ότι αυτό που του λείπει είναι ρυθμός και όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν καλύτερος. Είναι αρκετά καλός ποδοσφαιριστής και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει την ομάδα. Ο Τέτε έκανε μία ακόμα καλή εμφάνιση μετά την επιστροφή Ιντιάκεθ και θεωρώ ότι το τελευταίο διάστημα κάνει τα καλύτερα του παιχνίδια από την ημέρα που ήρθε στην Αεκ. Είναι σοβαρός, ανεβαίνει σωστά την γραμμή, μαρκάρει σωστά και δίνει πολλές βοήθειες στους συμπαίκτες του. Ο Ακοράν έκανε μέτριο παιχνίδι αφού φαινόταν ότι δεν πατούσε καλά μετά και τον τραυματισμό του ενώ κακό παιχνίδι έκανε ο Γιάννου παρά το γεγονός ότι έδωσε πάρα πολλές μάχες στο γήπεδο. Ο Τρίσκο δεν πήρε καθόλου μπάλα για να φανεί και περιφερόταν άσκοπα, ας μου επιτραπεί ο όρος, στο γήπεδο.

Έχω αφήσει τελευταίο και θέλω να κάνω ειδική αναφορά στον Χέφελ. Επειδή ουδέποτε στοχοποιώ ποδοσφαιριστές και δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, με αφορμή τον Χέφελ θα αναφερθώ σε ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί την ομάδα μας από την αρχή της χρονιάς. Είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς ο Χέφελ δεν βγαίνει από την ομάδα ούτε καν για αλλαγή. Δεν έχει λογική ή αν θέλετε δεν έχει ποδοσφαιρική λογική αυτό που γίνεται. Ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την Ένωση δήλωσε ότι μόνο τερματοφύλακας δεν έχει παίξει και συμφωνώ μαζί του! Δεν φταίει ο Χέφελ για αυτό αλλά η προπονητική ομάδα με τον τρόπο που τον διαχειρίζεται. Στο παιχνίδι με το αποέρλ ήταν ο χειρότερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου, όχι μόνο της Αεκ, αλλά επαναλαμβάνω όλου του γηπέδου. Δεν μπορούσε να πασάρει στα 5 μέτρα, δεν μπορούσε να δώσει μακρινή πάσα, έχασε πάνω από 15 μαρκαρίσματα στο παιχνίδι ενώ δέχθηκε και 5 ντρίμπλες από τον Βούρο!!! Ο Χέφελ αγωνίστηκε 94 λεπτά! 94 λεπτά κόουτς! Η 1η αλλαγή της ομάδας δε στο 79ο λεπτό λες και μέχρι εκείνο το σημείο κάναμε τρομερή εμφάνιση και δεν χρειαζόμασταν βοήθεια από τον πάγκο. Στο εν λόγω ζήτημα έχω αναφερθεί πάρα πολλές φορές και θεωρώ ότι τόσο ο Ιραόλα όσο και ο Ιντιάκεθ σήμερα αδικούν τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του ρόστερ με την διαχείριση του Χέφελ. Στο παιχνίδι με την Ένωση ο παιχταράς Ακίνο έκανε όργια. Στο παιχνίδι με το αποέρλ μπήκε αλλαγή στο 85ο λεπτό, όχι στην θέση του Χέφελ, αλλά στην θέση του Γιάννου. Θα πάω και πιο πίσω στο παιχνίδι με την Αελ στο οποίο και πάλι ο Χέφελ δεν βλεπόταν αλλά και πάλι έβγαλε 90λεπτο με τον προπονητή μας να κάνει 2 αλλαγές στο 90! Ε ρε κόουτς δεν τα παίρνεις τα παιχνίδια έτσι. Δεν γίνεται να γυρίζω στον πάγκο και να βλέπω Ιγκορ-Τζεφρεν-Ακινο-Λαρενα-Μικελ-Αντωνιάδη-Ιωάννου-Ρουσιά και να μην μου κάνει κανείς για αλλαγή έστω και στο 60ο λεπτό. Να του δώσω ρε φίλε 30 λεπτά να προσπαθήσει να ανεβάσει την ομάδα, να δώσει τρεξίματα, να μπει στο κλίμα του αγώνα, να βρει ρυθμό και να βοηθήσει! Είναι τόσο απλό το ποδόσφαιρο αλλά φαίνεται ότι ο ανθρώπινος παράγοντας με τις ιδιαιτερότητες του πάντα καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Επαναλαμβάνω όμως ότι αυτό που γίνεται με τον Χέφελ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δεν προστατεύεται ούτε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αλλά επίσης λειτουργεί και εις βάρος της ομάδας η εν λόγω προσέγγιση. Το αποκορύφωμα στο παιχνίδι με το αποερλ ήταν όταν πήρε και την μπάλα στο 83ο λεπτό να εκτελέσει το φάουλ ένα μέτρο έξω από την μεγάλη περιοχή του αποέρλ. Το αποτέλεσμα γνωστό αφού δεν υπήρχε περίπτωση να βρει την εστία μετά από τόσο κακή εμφάνιση και με καθόλου αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι. Για να μην πολυλογώ όμως το ζήτημα αφορά καθαρά την τεχνική ηγεσία και τον τρόπο που διαχειρίζεται το ρόστερ. Είναι άδικο για την ομάδα την ίδια να μην γίνονται αλλαγές μέσα στο παιχνίδι όταν έχουμε τόσους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στον πάγκο όπως επίσης άδικο και για τον ίδιο τον Ιντιάκεθ το οποίο θεωρώ, όπως είπα πάρα πολλές φορές, πολύ καλό προπονητή να διαχειρίζεται τέτοιο ρόστερ με αυτόν τον τρόπο.
  
Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα μας το Σάββατο στις 17:00 απέναντι στην Αελ στην Αρένα. Ένα παιχνίδι που οτιδήποτε άλλο από νίκη θα είναι καταστροφικό αποτέλεσμα. Δεν νοείται να μην κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και αναμένω να προσεγγίσουμε σοβαρά και με επιθετικό πλάνο τον αγώνα ούτως ώστε να κερδίσουμε για 1η φορά την φετινή χρονιά την Αελ. Το παιχνίδι θα κριθεί αποκλειστικά από την δική μας εμφάνιση και ελπίζω να πάρουμε το ζητούμενο και να μπούμε με το δεξί στην 2η φάση του πρωταθλήματος. Ραντεβού λοιπόν στην Αρένα!

Υ.Γ. 1: Ο Ακίτα διδάσκει επιθετικό ποδόσφαιρο και αναμένω να τον δω μαζί με τον Γιάννου στην 11άδα. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν όργια. Ντάνι-Ακίνο-Αλάνι-Ακίτα!
Υ.Γ. 2: Η ομάδα μας πληρώνει το κακό διάστημα Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου και την μη έγκαιρη αλλαγή προπονητή. Αυτή την στιγμή θα μιλούσαμε καθαρά για πρωτάθλημα.
Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.