News Update :

δόξα - ΑΕΚ: 0-5: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Επιτέλους επιστροφή της κανονικής ΑΕΚ! Επέστρεψε η ομάδα μας και η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτήν την φορά θα είναι πολύ εκκωφαντική η επιστροφή μας! Πέραν του 0-5, το οποίο θεωρώ ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα λαμβάνοντας υπόψη την επιθετική γραμμή της ομάδας μας, βλέπω ότι έχει ανέβει η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και πλέον πιστεύουν στους εαυτούς του. Είχε δηλώσει ο Γιάννου πριν να αναχωρήσει για το Asian Cup ότι δεν πρέπει να μας γίνει συνήθεια η ήττα και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω πλήρως μαζί του. Η νίκη στο Αμμόχωστος απέναντι σε ένα εξαιρετικό αντίπαλο με τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνος αλλά και η νίκη στην επιστροφή του Ιντιάκεθ απέναντι στην Δόξα, σίγουρα δίνουν έναν νέο αέρα στην ομάδα και πολύ μεγαλύτερη δυναμική για την συνέχεια. Είμαι της άποψης ότι η διοίκηση της ομάδας και ο τεχνικός διευθυντής καθυστέρησαν πάρα πολύ να πάρουν την απόφαση αποδέσμευσης του προπονητή ο οποίος ήταν φανερό από το παιχνίδι με την Σαλαμίνα στην Αρένα και το 0-1 ότι δεν μπορούσε πλέον να αλλάξει τίποτα στην ομάδα. Δεν μπόρεσε ο Ιραόλα να διαχειριστεί την πίεση του πάγκου, δεν είχε καθαρό μυαλό και αυτό δεν τον βοηθούσε να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Δυστυχώς έμεινε στον πάγκο περισσότερο από ότι θα έπρεπε και αυτό μας έχει στοιχίσει πάρα πολύ στην βαθμολογία του πρωταθλήματος αλλά και στην ψυχολογία της ομάδας. Η αλλαγή σκυτάλης όμως και ο ερχομός Ιντιάκεθ θεωρώ ότι είναι η καλύτερη υπό τις περιστάσεις λύση και σίγουρα η ομάδα θα επανέλθει στα γνωστά της επίπεδα.



Θα ήθελα να σημειώσω επίσης τις κινήσεις της ομάδας στο μεταγραφικό παζάρι. Θεωρώ ότι ο Μουρίγιο έχει κάνει πολύ σωστές μεταγραφές και αυτό θα φανεί πολύ σύντομα στον αγωνιστικό χώρο. Θα σκιαγραφήσω πιο κάτω με λίγα λόγια τους νεοφερμένους της ομάδας και θα καταγράψω την άποψη μου ως προς το τι μπορούν να αλλάξουν στην εικόνα μας από εδώ και πέρα. Ειδικότερα:
1) Ο Σάστρε είναι ένας ποδοσφαιριστής παρόμοιου στυλ με τον Κάσες με κάποιες όμως περισσότερες αρετές στο παιχνίδι του. Είναι πιο δυνατός στις μονομαχίες ενώ μπορεί να αγωνιστεί και στο 3-4-2-1 του Ιντιάκεθ στην 2άδα πίσω από τον επιθετικό. Η φυσική του θέση σε όλη του την καριέρα είναι δεξιός κεντρικός μέσος κάτι που δίνει την δυνατότητα στον Ιντιάκεθ να τον εκμεταλλευτεί είτε στον άξονα ως κεντρικό μέσο είτε στην 2άδα πίσω από τον επιθετικό. Δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος ποδοσφαιριστής ούτε πολύ καλός στον αέρα αλλά είναι ιδιαίτερα δυνατός στις μονομαχίες και έχει εξαιρετική πάσα σε μικρή απόσταση. Ένα ιδιαίτερο στατιστικό στην καριέρα του είναι ότι από την χρονιά 2015/2016 μέχρι και σήμερα έχει ποσοστό επιτυχίας σε πάσες 86.7% σε 92 παιχνίδια, ένα τρομερά υψηλό ποσοστό λαμβανομένου υπόψη ότι αγωνίστηκε σε Segunda Division, Primera Division και Copa Del Rey. Πολύ καλός ποδοσφαιριστής με προοπτική και ο οποίος μπορεί να κάνει την διαφορά στον συγκεκριμένο ρόλο που προορίζεται. Ελπίζω να προσαρμοστεί γρήγορα και να μπει στον κλίμα της ομάδας.
2) Η 2η χρονικά μεταγραφή είναι ο Ντάνι Ακίνο άλλως Ακίτα! Δεν το κρύβω ότι είναι η αδυναμία μου η εν λόγω μεταγραφή για πολλούς και διάφορους λόγους. Τρομερός ποδοσφαιριστής, με όσφρηση του γκολ και εξαιρετικά τελειώματα. Το αριστερό του πόδι είναι διαβήτης και διακρίνεται για την συνεχή κίνηση του με ή χωρίς την μπάλα. Σε 130 παιχνίδια από το 2015-2016 μέχρι και σήμερα έχει πετύχει 48 γκολ και έχει δώσει 13 ασίστ ενώ έχει αγωνιστεί σε 101 παιχνίδια έστω και για 10 λεπτά ως σέντερ φορ κάτι που δείχνει την ποιότητα του ως ποδοσφαιριστής. Το καλύτερο στατιστικό που τον συνοδεύει όμως είναι οι τελικές προσπάθειες στην αντίπαλη εστία σε κάθε παιχνίδι και πόσες από αυτές είναι στον στόχο. Σε 130 παιχνίδια στα 104 έχει τελική προσπάθεια στην αντίπαλη εστία ενώ στα 82 έχει τελική προσπάθεια στον στόχο. Αυτό συνεπάγεται ποσοστό 63,07% τελειώματος στον στόχο σε όλα τα παιχνίδια τα οποία συμμετείχε από το 2015-2016 και έπειτα σε Segunda B, Segunda Division, Copa Del Rey και στα 2 παιχνίδια που συμμετείχε με την ομάδα μας στα οποία είχε τελική προσπάθεια στον στόχο και στα 2. Μεγάλο πουλέν ο Αργεντίνος με ισπανικό διαβατήριο και θεωρώ ότι αν μπει στο πετσί της ομάδας ( θεωρώ ότι ήδη μπήκε) τότε θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλες τις άμυνες του νησιού. Σπουδαία μεταγραφή και ελπίζω να δικαιώσει τις προσδοκίες μας!!
3) Η 3η και πιο πρόσφατη μεταγραφή μας αφορά τον Χεφρέν Σουάρεζ. Έναν ποδοσφαιριστή με σπουδαίες παραστάσεις στην καριέρα του, η οποία όμως καριέρα του ακολουθεί πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια. O Βενεζουελάνος με ισπανικό διαβατήριο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται κυρίως ως ακραίος επιθετικός αλλά μπορεί να αγωνιστεί και ως επιθετικός μέσος αλλά και ως επιθετικός κορυφής. Αν και αριστεροπόδαρος, μπορεί να χρησιμοποιήσει και το δεξί του πόδι με μεγάλη ευκολία ενώ έχει ως κύριο προσόν την ταχύτητα του και τα πολύ καλά σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Από το 2015-2016 μέχρι και σήμερα έχει αγωνιστεί σε 98 παιχνίδια με απολογισμό 11 γκολ και 3 ασιστ ενώ η φετινή του χρονιά δεν είναι και η καλύτερη με 13 συμμετοχές στην Γκρασχόπερς και 1 γκολ. Σίγουρα το να βρεθεί στην Κύπρο τέτοιας εμβέλειας ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει περάσει από Μπαρτσελόνα, Σπόρτιγκ Λισαβόνας και Ρεαλ Βαγιαδολίδ είναι τεράστια επιτυχία. Από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει να τον δούμε στο γήπεδο ελπίζοντας ότι θα τον βοηθήσει και η ομάδα να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής αλλά θα πρέπει να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται και εάν όντως είναι σε καλή κατάσταση τότε μπορεί άμεσα να κάνει την διαφορά!

Συμπερασματικά θεωρώ ότι η ομάδα έχει ενισχυθεί σε υπέρτατο βαθμό και αυτό φαίνεται και από το ότι αποχώρησαν 3 ποδοσφαιριστές που ουσιαστικά δεν υπολογίζονταν δηλαδή οι Λαμπάν, Τομάς και Ασσούμπρε και στην θέση τους έρχονται 3 ποδοσφαιριστές 11δάτοι που θα βάλουν πίεση και στους υπόλοιπους. Είναι πολύ σημαντικό το ότι μεσοεπιθετικά έχουμε πλέον πολλές επιλογές και θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τον Ιντιάκεθ να καταστρώνει την 11άδα του κάθε βδομάδα αφού σημαντικοί και εξαιρετικά ποιοτικοί ποδοσφαιριστές θα πρέπει να παραμένουν στον πάγκο. Στο αγαπημένο 3-4-2-1 του Ιντιάκεθ, οι 3 θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής μπορούν να καλυφθούν από τους Σάστρε, Χεφελ, Ακιτα, Τρισκο, Ακοραν, Στόλη, Ρουσιά και Χεφρεν ενώ αφήνω έξω τον Τέτε ο οποίος θεωρώ ότι θα παίζει περισσότερο ως αριστερό φουλ μπακ αλλά και τον Φλοριάν που είναι τραυματίας. Μιλάμε 8 επιλογές πλέον ακόμα 2 ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν εκεί. Επίσης υπάρχει ο Ιγκορ στο δεξί άκρο ο οποίος είναι ποδοσφαιριστής που έλειψε την περσινή περίοδο στον Ιντιάκεθ αφού θεωρώ ότι του ταιριάζει πλήρως ο ρόλος του δεξιού φουλ μπακ ως επίσης μπορεί πλέον να αλλάξει το πλάνο όταν αμύνεται η ομάδα και να γίνεται ο Ιγκορ δεξιός μπακ στην 4άδα και να μένει πιο ψηλά ο Τέτε. Επίσης είναι διαθέσιμος πλέον και ο Αντωνιάδης δίνοντας την δυνατότητα στον προπονητή μας να τον περάσει ως αριστερό κεντρικό αμυντικό ή και ως αριστερό φουλ μπακ προσφέροντας μία ακόμη εξαιρετική λύση στο αριστερό μας άκρο. Με τον Αντωνιάδη στην θέση του Καταλά θα ταιριάζει γάντι η άμυνα με 4 και τον Αντωνιάδη να γίνεται αριστερό μπακ δίνοντας την δυνατότητα στον Τέτε να βρίσκεται πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή και να μην έχει τόσες πολλές επιστροφές στο παιχνίδι. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό τακτικά αφού είναι μία επιλογή που δεν την είχε πέρσι ο Ιντιάκεθ αφού ο Νέλσον δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί πλήρως ως δεξιός φουλ μπακ.

Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω την αισιοδοξία μου για ακόμα μία φορά. Έχουν γίνει πολύ σωστές κινήσεις και έχει διορθωθεί το κυριότερο πρόβλημα για μένα της ομάδας το οποίο ήταν ο προπονητής. Αυτή την στιγμή είναι όλα θετικά και μόνο καλύτερες στιγμές αναμένω για το μέλλον. Ο κόσμος πρέπει να έρθει κοντά στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα μας ανταμείψουν στο έπακρο από εδώ και πέρα οι ποδοσφαιριστές μας!

Υ.Γ. 1: Τρομερή παιχτάρα ο Κάσες και απορώ πραγματικά γιατί ο Ιραόλα τον είχε στα αζήτητα. Απίστευτος με την μπάλα στα πόδια, πολύ σοβαρός στο γήπεδο και συνεχή τρεξίματα. Έδωσε ισορροπία στην ομάδα και βοήθησε στο ανέβασμα του Λαρένα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι!!
Υ. Γ. 2: Βάλτε ένα γκολ και ελάτε στον κόσμο για μία φορά ρε αλάνια! Ο κόσμος, όσος έρχεται στο γήπεδο, είναι εκεί και σας στηρίζει. Ελάτε να το διασκεδάσετε μαζί του μία φορά. Είναι τεράστιο λάθος αυτό που γίνεται και δεν έχει λογική! 


Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.