News Update :

ΑΕΚ - αποελ: 2-2: ΑΧΑΡΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι κατά την δική μου άποψη, οι 2 ομάδες έφυγαν από το ΓΣΖ με τον βαθμό της ισοπαλίας. Παρά το πάθος και την πολύ μεγάλη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών των 2 ομάδων, αυτό που κυριάρχησε στο τέλος ήταν τα πολλά ατομικά λάθη και η πολύ κακή ανασταλτική λειτουργία και των 2 ομάδων. Η ομάδα μας μετά το 2-1 του Μοντέϊρο, μπορούσε και θα έπρεπε να κρατήσει το υπερ της αποτέλεσμα. Το πολύ μεγάλο λάθος όμως του τερματοφύλακα μας και η αδράνεια ολόκληρης της αμυντικής μας γραμμής επέτρεψε στον Αποέλ να επιστρέψει στον αγώνα. Παρά την ισοπαλία, δείξαμε για ακόμα μία φορά ότι έχουμε τις δυνατότητες και την εμπειρία να σταθούμε στο ίδιο με πέρσι επίπεδο και γιατί όχι να παλέψουμε και φέτος μέχρι το τέλος για τον τίτλο του πρωταθλητή. Η ομάδα δείχνει ότι αποκτά σιγά σιγά το μέταλλο που απαιτείται να έχει μία μεγάλη ομάδα και για πρώτη φορά μετά από καιρό φύγαμε από το γήπεδο μετά από ένα ντέρμπι με τον βαθμό της ισοπαλίας και ήταν όλοι λυπημένοι. Αυτό είναι δείγμα του γεγονότος ότι βρισκόμαστε πλέον σε ένα άλλο επίπεδο.

Πριν προχωρήσω στην ανάλυση του παιχνιδιού, θεωρώ κομβικό σημείο του ψεσινού παιχνιδιού και το οποίο πρέπει να γίνει αναφοράς, η απόδοση του τερματοφύλακα μας. Δεν είμαι της άποψης και δεν το υποστηρίζω στο 95% των περιπτώσεων ότι ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να κριθεί από ένα κακό παιχνίδι το οποίο κάνει πόσο δε όταν αυτό είναι το πρώτο του στην νέα του ομάδα και εκτός της πατρίδας του. Ο Σορόα δεν ήταν καλός όπως δεν ήταν καλοί ούτε οι Καταλά-Σεράν Πόλο. Αυτό όμως που με ενόχλησε ήταν η χαλαρότητα που έδειξε από την έναρξη του παιχνιδιού μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και το γεγονός ότι δεν ήταν συγκεντρωμένος 100% στο παιχνίδι. Αυτό δεν είναι δείγμα τερματοφύλακα με εξαιρετικά προσόντα ή τερματοφύλακα που έχει το κίνητρο να κερδίσει την φανέλα του βασικού στην ομάδα μας. Πραγματικά έχει πολύ καιρό να δω τερματοφύλακα τόσο χαλαρό και εκτός αγώνα ο οποίος σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν βρέθηκε στο έδαφος!!! Δεν έχω λόγια. Τερματοφύλακας ο οποίος αγωνίζεται στο όρθιο! Τόσο στο 1ο γκολ όσο και στο 2ο γκολ φέρει ευθύνη. Θα αναλύσω στην συνέχεια εκτενώς την παρουσία του.

Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με τον Σορόα στο τέρμα και τους Μιντίκκη- Σεράν- Καταλά-Μαρτσίνιακ από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Μοναδικό αμυντικό χαφ ο Μπόλιεβιτς με τους Λαρένα- Τομάς μπροστά του και τους Τετέ αριστερά και Ορτίθ δεξιά ως ακραίους επιθετικούς. Μοναδικός προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης ο Κάντε.

  • Στο 10ο λεπτό, ο Σεράν έκανε το λάθος με τον Ντε Βινσέντι να κερδίζει την κόντα και να φεύγει μόνος απέναντι στον Σορόα με το πλασέ του όμως να περνάει έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα μας.
  • Το Αποέλ συνέχιζε να πιέζει και στο 12ο λεπτό ο Σέρτζιο έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Σωτηρίου ανάμεσα σε Καταλά-Σεράν ξεπετάχτηκε και με πλασέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Σορόα.
  • Στο 22ο λεπτό είχαμε την πρώτη καλή υποψία φάσης για την ομάδα μας με τον Μπόλιεβιτς να εκτελεί κόρνερ από αριστερά όπως επιτίθετο η ομάδα μας με τον Βάτερμαν να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και τον Σέρτζιο να διώχνει την μπάλα μακριά από την περιοχή των φιλοξενουμένων.
  • Αφού στο 28ο λεπτό είχαμε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι στον Βινίσιους, στο 34ο λεπτό ο Σεράν γύρισε την μπάλα με το κεφάλι στον Σορόα με τον τερματοφύλακα μας να χάνει την μπάλα μέσα από τα πόδια του η οποία αργά και βασανιστικά πέρασε σε κόρνερ για τον Αποέλ. Τραγικό λάθος από τον τερματοφύλακα μας δείγμα της κακής του βραδιάς.
  • Στο 35ο λεπτό είχαμε την κίτρινη κάρτα στον Αντωνιάδη του Αποέλ ενώ στο 38ο λεπτό δέχθηκε την 2η κίτρινη κάρτα του στο πρωτάθλημα ο Τομάς.
  • Στο 41ο λεπτό ο Κάντε με εξαιρετική κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Ορτίθ έγραψε μέσα σε αποθέωση το 1-0 για την ομάδα μας και έστειλε τις 2 ομάδες με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια.
  • Με την έναρξη του 2ου μέρους είχαμε 2 αλλαγές για τον Αποέλ με τους Μακρίδη- Νικόλα Ιωάννου να παίρνουν τις θέσεις των Χαραλαμπίδη- Αντωνιάδη.
  • Η πρώτη καλή ευκαιρία του 2ου μέρους ανήκε στην ομάδα μας, με τον Μπόλιεβιτς να εκτελεί εξαιρετικά κόρνερ από δεξιά όπως επιτίθετο η ομάδα μας και τον Καταλά με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βάτερμαν.
  • Η απάντηση του Αποέλ ήρθε στο 57ο λεπτό με τον Μακρίδη να σεντράρει από δεξιά και τον Σωτηρίου να μην μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά προ του Σορόα ο οποίος επιχείρησε έξοδο.
  • Στο 61ο λεπτό είχαμε την πρώτη αλλαγή για την ομάδα μας με τον Μοντέϊρο να παίρνει την θέση του Τετέ ενώ στο 66ο λεπτό είχαμε την 3η κίτρινη κάρτα σε παίκτη του Αποέλ και ειδικότερα στον Αστίθ.
  • Στο 68ο λεπτό είχαμε την ισοφάριση για τον Αποέλ με τον Βάντερ να κερδίζει στο σπριντ τον Σεράν μετά από κεφαλιά πάσα του Σωτηρίου και αφού βρέθηκε φάτσα με τον Σορόα από πλάγια αριστερά τον εκτέλεσε ιδανικά στέλνοντας την μπάλα στον ουρανό των δικτύων της ομάδας μας.
  • Στο 73ο λεπτό ο Κάντε άφησε την θέση του στον Άλβες, ο οποίος με την είσοδο του και μετά από εκτέλεση φάουλ του Καταλά βρέθηκε φάτσα με τον Βάτερμαν τον οποίο επιχείρησε να ντριμπλάρει με το στήθος αντί να τον εκτελέσει με το κεφάλι, με τον τερματοφύλακα του Αποέλ να αποκρούει την μπάλα.
  • Η ομάδα μας συνέχισε να πιέζει και στο 75ο λεπτό ο Μοντέϊρο μετά από εξαιρετική και πάλι ασιστ από τον Ορτίθ, με ωραίο πλασέ στην κίνηση με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Αποέλ και έγραψε το 2-1 για την ομάδα μας. Η φάση αυτή ξεκίνησε με τον προπονητή μας να δίνει την μπάλα γρήγορα στον Λαρένα και τον τελευταίο να εκτελεί αμέσως το πλάγιο άουτ.
  • Στο 78ο λεπτό ο Τομάς πέρασε την πάσα στον Ορτίθ από δεξιά ο οποίος με την μία επιχείρησε να βρει τον Άλβες χωρίς όμως ο τελευταίος να προλαβαίνει την μπάλα.
  • Στο ίδιο λεπτό πέρασε στο γήπεδο ο Καβενάγκι για τον Αποέλ στην θέση του Σωτηρίου ενώ στο 80ο λεπτό ο Εγγλέζου πήρε την θέση του Μιντίκκη με τον Ορτίθ να μετατίθεται σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Εγγλέζου να παίρνει την θέση του στο φτερό.
  • Στο 82ο λεπτό είχαμε και την φάση που έκρινε στην ουσία το παιχνίδι. Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε το φάουλ με τον Σορόα να επιχειρεί εντελώς άστοχη έξοδο στην άκρη της μεγάλης του περιοχής και αριστερά, με τον Μοράϊς να τον κερδίζει στον αέρα και τον Καταλά ο οποίος βρισκόταν στην γραμμή του τέρματος να διώχνει την μπάλα με το κεφάλι πάνω στον Καβενάγκι με τον τελευταίο από κοντά να μην συγχωρεί και να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας μας.
  • Στο 84ο λεπτό δέχθηκε την κίτρινη κάρτα ο Εγγλέζου και στο 92ο λεπτό ένα σουτ του Μοράϊς κόντραρε στον Καβενάγκι και έφυγε άουτ.


Το παιχνίδι δεν έφθασε σε ψηλά επίπεδα ποιότητας αλλά είχε πάθος, δύναμη και όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Η ομάδα μας δεν τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές ούτε έφτασε σε ψηλά επίπεδα απόδοσης. Υπήρξαν πολλά κενά διαστήματα στην απόδοση της και ειδικά από το 1ο μέχρι το 20ο λεπτό και από το 45ο μέχρι το 60ο λεπτό δεν υπήρχαμε στο γήπεδο. Παρόλο το γεγονός ότι δεν ήμασταν καλοί, καταφέραμε να προηγηθούμε 2 φορές απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και να χάσουμε στην ουσία τους 3 βαθμούς της νίκης από δικά μας λάθη. Η αμυντική μας 3άδα Σορόα-Καταλά-Σεράν ήταν σε τραγικό βράδυ ενώ πολύ πίσω έμειναν οι Λαρένα και Τομάς. Ο Τετέ ήταν πάρα πολύ καλός στο 1ο μέρος ενώ στο 2ο μέρος δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Μαρτσίνιακ και Μιντίκκης τα πήγαν πολύ καλά αμυντικά ενώ ο Κάντε έδωσε πολλές μάχες και προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα. Ο Μπόλιεβιτς στο κέντρο έπαιζε και για τους Λαρένα-Τομάς ενώ ο Ορτίθ ήταν μία ομάδα μόνος του και σε γενικές γραμμές ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου, όχι μόνο της ομάδας μας. Οι αλλαγές του προπονητή μας ήταν σωστές και έγιναν στα κατάλληλα χρονικά σημεία αλλά με εξαίρεση το γκολ του Μοντέϊρο δεν βοήθησαν όσο θα μπορούσαν. Ειδικά από τον Άλβες περιμένω πολύ περισσότερα ειδικά στην πίεση που βάζει η ομάδα στους αντίπαλους κεντρικούς αμυντικούς.

Με την επιστροφή του Λαμπάν στον άξονα, ο προπονητής μας θα αποκτήσει μία επιπλέον επιλογή στο κέντρο. Δυστυχώς ο τρόπος που έχει φτιαχτεί η ομάδα δεν δίνει πολλές επιλογές στον συγκεκριμένο χώρο στον προπονητή μας αφού δεν υπάρχουν και οι κύπριοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να δώσουν λύσεις. Ο μοναδικός κλασικός κεντρώος κύπριος που βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας είναι ο Κούρτης αλλά μένει συνεχώς εκτός 22άδας. Η επιστροφή του Λαμπάν θα δώσει μεγάλη βοήθεια αφού θα έχουμε την δυνατότητα κατά την διάρκεια των παιχνιδιών να αλλάζει πρόσωπο στον άξονα και να φρεσκαρίζεται η ομάδα. Κατά τα άλλα η ομάδα όπως έχω πει και πιο πάνω, έχει μέταλλο και μεγαλώνει σιγά σιγά. Επόμενο παιχνίδι είναι την Κυριακή 20/09 με τον Άρη στην Λεμεσό η ώρα 18:00 και θα πρέπει όλοι να βρισκόμαστε δίπλα στην ομάδα μας γιατί έχουν δείξει οι ποδοσφαιριστές μας ότι το αξίζουν. Αν συνεχίσουμε όμορφα και προσγειωμένα μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα μέσα στην χρονιά!!!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΣΟΡΟΑ: Πάρα πολύ κακός. Υπερβολικά κακός. Χαλαρός και χωρίς συγκέντρωση στο παιχνίδι. Δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη σε κανένα και σου έδινε την εντύπωση ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να κάνει λάθος. Η φάση στο πρώτο μέρος που χάνει την μπάλα κάτω από τα πόδια του ήταν δείγμα του πώς αντιμετώπιζε τον αγώνα. Στο 1ο γκολ του Βάντερ φέρει και αυτός μερίδιο ευθύνης γιατί δεν κλείνει σωστά την γωνία του. Στο 2ο γκολ που δεχόμαστε όχι μόνο κάνει εντελώς άστοχη έξοδο αλλά υποπίπτει και σε πέναλτι πάνω στον Μοράϊς. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ήταν απλά μία κακή παρένθεση η ψεσινή του παρουσία. Επίσης όμως εύχομαι να αποθεραπευθεί άμεσα ο Τόνιο γιατί με αυτόν στο τέρμα δεν νιώθουμε ασφαλείς.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 0/10

ΜΙΝΤΙΚΚΗΣ: Το πάλεψε και τα πήγε πάρα πολύ καλά. Στην αρχή του παιχνιδιού είχε κάποια προβληματάκια αλλά μετά ανέβασε απόδοση και βοήθησε και τον Ορτίθ επιθετικά. Είναι από τις εμφανίσεις που ανεβάζουν τις μετοχές του Μιντίκκη και όπως είπα και στο τελευταίο μου άρθρο θα πρέπει να αρπάξει τις ευκαιρίες που βρίσκει από τα μαλλιά. Στο 1-1 του Βάντερ βγήκε να μαρκάρει τον Σωτηρίου στο κεφάλι και άφησε τον Βάντερ απέναντι στον Σεράν. Θα μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση στην φάση αυτή. Αλλά σε γενικές γραμμές τα πήγε πάρα πολύ καλά πριν γίνει αλλαγή στο 80ο λεπτό με τον Εγγλέζου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΣΕΡΑΝ: Πολύ κακός και εκτός αγώνα από το 1ο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Αργός στην μπάλα, κακές αναχαιτίσεις των αντιπάλων και πολύ κακή πρώτη μεταβίβαση από την άμυνα στην επίθεση ή στο κέντρο. Έδειξε να χάνει την συγκέντρωση του και την καλή ψυχολογία που είχε με το λάθος που έκανε στο 10ο λεπτό. Θεωρώ ότι ήταν ένα κακό παιχνίδι για τον Σεράν αλλά αυτό που με ανησύχησε ήταν οι αργές αντιδράσεις του. Ελπίζω να ανεβάσει απόδοση στην συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/10

ΚΑΤΑΛΑ: Πάρα πολύ κακή εμφάνιση από τον αρχηγό. Από τα μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού κακά του παιχνίδια. Δεν μπορούσε να πασάρει στους συμπαίκτες του και έκανε 4-5 λάθη στο πρώτο 20λεπτο. Ανέβασε λίγο την απόδοση του μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και επανήλθε στην κακή του μέρα στο 2ο μέρος. Είχε μία καλή εκτέλεση φάουλ από μακριά πάνω στο κεφάλι του Άλβες το οποίο δεν αξιοποίησε ο επιθετικός μας και φέρει ευθύνη και αυτός για το 2-2 του Αποέλ αφού θα έπρεπε να διώξει την μπάλα σε κόρνερ και όχι να την στείλει πίσω στην μικρή μας περιοχή. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και κανείς δεν τον αμφισβητεί και είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/10

ΜΑΡΤΣΙΝΙΑΚ: Αμυντικά είναι απροσπέλαστος και ειδικά στο ψεσινό παιχνίδι βγήκε από την πλευρά του φάση μόνο στο 12ο λεπτό και το δοκάρι του Σωτηρίου. Κρατάει άψογα την θέση του και με το πολύ καλό παιχνίδι που κάνει στον αέρα καθαρίζει τα πάντα. Επιθετικά όμως δεν μπορεί να βοηθήσει και αυτό στερεί μεγάλες βοήθειες από τον Τετέ. Είμαι της άποψης ότι σε πιο εύκολα παιχνίδια θα πρέπει να αγωνίζεται ο Ηλίας ο οποίος είναι πιο κοντρολαρισμένος και στα 2 μισά του γηπέδου. Ο Μαρτσίνιακ όμως ήταν αρκετά καλός στο ψεσινό παιχνίδι και ο καλύτερτος της αμυντικής 4άδας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ: Μόνος του απέναντι σε 3 ποδοσφαιριστές του Αποέλ στον άξονα ήταν λογικό να κάνει και κάποια λάθη. Πραγματικά πάλευε μόνος του και έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Έκανε κάποια λάθη αλλά ήταν φυσικό επακόλουθο της έλλειψης στηρίγματος στον άξονα. Ο Μπόλιεβιτς μπήκε πολύ δυνατά την φετινή χρονιά και ελπίζω να παραμείνει σε αυτούς τους ρυθμούς. Είναι ποδοσφαιριστής ψυχολογίας και όσο πηγαίνει καλά δίνει περισσότερα πράγματα στην ομάδα. Πάρα πολύ καλός.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΛΑΡΕΝΑ: Δεν υπήρχε στο γήπεδο σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Αργός, χωρίς επιστροφές, δεν πήρε μπάλα και δεν δημιούργησε καθόλου καταστάσεις στο γήπεδο. Μοναδική καλή του στιγμή στο παιχνίδι η γρήγορη εκτέλεση του πλαγίου άουτ προς τον Ορτίθ πριν γίνει το 2-1. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος δεν άρχισε καθόλου καλά το πρωτάθλημα και προβλέπω να μένει πάγκο στο επόμενο παιχνίδι για να πάρει θέση στην 11άδα ο Λαμπάν.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΤΟΜΑΣ: Δεν είναι αυτή η αξία και η ποιότητα του Τομάς. Κρύφτηκε μέσα στα χαφ του Αποέλ και δεν πήρε καθόλου μπάλα. Είχε πολύ λίγη συμμετοχή στην ανάπτυξη της ομάδας και ως εξέλιξη αυτού ήταν να μην μπορούμε να επιτεθούμε κάθετα. Κέρδισε κάποια φάουλ και δέχθηκε την 2η κίτρινη του κάρτα στο πρωτάθλημα. Όπως είπα και στην προηγούμενη ανάλυση μου αυτός θα καθόριζε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του παιχνιδιού. Εφόσον βρέθηκε σε κακή μέρα χάσαμε πάρα πολλά από την φαντασία και τις δυνατότητες μας όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΤΕΤΕ: Στο πρώτο μέρος ήταν πάρα πολύ καλός με τρεξίματα και καλές προσπάθειες στο 1 με 1. Βοήθησε και τον Μαρτσίνιακ αμυντικά και προσπάθησε να δημιουργήσει. Δεν μπορεί όμως να τελειώσει καλά τις φάσεις που δημιουργεί και δεν μπορεί να εκτελέσει. Στο 2ο μέρος δεν υπήρχε στο γήπεδο και δικαίως έγινε αλλαγή στο 61ο λεπτό από τον Μοντέϊρο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΟΡΤΙΘ: Τρομερή εμφάνιση από τον Ισπανό παικταρά. Τα έκανε όλα στο γήπεδο και με 2 συστημένες σέντρες έδωσε έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του. Πολύ σπουδαία εμφάνιση, πολλά τρεξίματα και καλή ανασταλτική συμπεριφορά. Τεράστιος ποδοσφαιριστής ο οποίος δείχνει και φέτος πόσο ποιοτικός είναι. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια στην περίπτωση του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΚΑΝΤΕ: Προσπαθεί πολύ στο γήπεδο και όταν το παιχνίδι πηγαίνει στην δύναμη δεν μπορεί κανείς να τον σταματήσει. Τεχνικά όμως δεν είναι σε καλό επίπεδο και δεν μπορεί να παίξει παιχνίδι πρωτοβουλίας με καλή κατοχή της μπάλας και άνοιγμα της στους ακραίους. Πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με εξαιρετική κεφαλιά και τα έδωσε όλα. Πιστεύω ότι μπορεί μέσα από δουλειά και επιμονή να βελτιωθεί αλλά έχει πολλές αδυναμίες οι οποίες φαίνονται. Από την άλλη όμως δικαίωσε πλήρως τον Κρίνστιανσεν για την επιλογή του να τον ξεκινήσει. Για μένα εξακολουθεί να είναι ο 3ος επιθετικός της ομάδας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΟΝΤΕΪΡΟ: Δεν έκανε την διαφορά ούτε πρόσφερε το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Πέτυχε όμως ένα εξαιρετικό γκολ το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα τον βοηθήσει ψυχολογικά στην συνέχεια. Είναι καλός ποδοσφαιριστής χωρίς όμως να έχει προσφέρει στην ομάδα μας όσα μπορεί. Η έκρηξη του στο γκολ έδειξε πόσο πολύ το είχε ανάγκη. Ελπίζω να ανέβει κατακόρυφα από εδώ και πέρα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΑΛΒΕΣ: Το ότι είναι ποδοσφαιριστής ρυθμού και το ότι παίρνει μπρος πιο αργά μέσα στα πρωτθλήματα που αγωνίζεται είναι καλά γνωστό. Χθες όμως δεν βοήθησε όσο θα μπορούσε και με την είσοδο του στο παιχνίδι δεν μπόρεσε να γράψει το 2-1 σε μια φάση που το μόνο που χρειαζόταν ήταν το άγγιγμα της μπάλας με το κεφάλι. Τον θεωρώ εξαιρετικό σέντερ φορ με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από Μυτίδη-Κάντε αλλά θα πρέπει να ανέβει άμεσα αν θέλει να κερδίσει φανέλα βασικού.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ: Έπαιξε για 15 λεπτά και προσπάθησε να βοηθήσει όσο μπορεί. Δέχθηκε σωστά κίτρινη κάρτα σε μιά φάση που έπρεπε να σταματήσει την αντεπίθεση του Βάντερ. Ο Νικόλας θα βοηθήσει και είναι σταθερή αξία για την ομάδα μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Ο προπονητής μας άλλαξε τον Μυτίδη με τον Κάντε και τον Εγγλέζου με τον Μιντίκκη προωθώντας τον Ορτίθ σε ρόλο δεξιού εξτρέμ. Οι κινήσεις του του βγήκαν στην εξέλιξη του παιχνιδιού αν και στο πρώτο 20λεπτό οι ποδοσφαιριστές μας τα είχαν χαμένα και αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα από την πίεση που έβαζαν οι επιθετικοί του Αποέλ στους αμυντικούς μας. Με την πάροδο του χρόνου και το συνεχές ανέβασμα του Μπόλιεβιτς, πήραμε μπάλα και καταφέραμε να προηγηθούμε με 1-0.
Στο 2ο μέρος δεν μπήκαμε καθόλου καλά και είχαμε πολλά προβλήματα από την αριστερή μας πλευρά αφού ο Τετέ ήταν εκτός παιχνιδιού. Η αλλαγή του 61ου λεπτού με τον Μοντέϊρο στην θέση του Τετέ ήταν απολύτως σωστή και αμέσως μετά το 1-1 του Αποέλ άλλαξε τον Κάντε με τον Άλβες φρεκάροντας την επίθεση του. Η αλλαγή του Εγγλέζου με τον Μιντίκκη είχε σκοπό να φρεσκάρει την δεξιά μας πλευρά στην οποία κινείτο ο Βάντερ εκείνη στην στιγμή αλλά το λάθος της άμυνας μας έφερε το 2-2 και χάλασε τα όποια άλλα σχέδια είχε.

Σε ένα μεγάλο παιχνίδι τα πήγε αρκετά καλά και έδειξε να είναι σωστά μελετημένος. Αν και η ομάδα είχε προβλήματα στο πρώτο 20λεπτο, βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και με σωστές κινήσεις από τον πάγκο προσπάθησε να βοηθήσει. Μακάρι να συνεχίσει έτσι ο προπονητής μας!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10


Share this Article on :

3 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

KASIOS είπε...

SE KAMIA PERIPTOSI FILE THA PROTIMOUSA TON HLIA APO TON MARSINIAK O OPOIOS FENETAI MEGALI PASTA PODOSFAIRISTI.
ANATHEMA TIN ORA POU TRAVMATISTIKE O MOURIGIO.O SERAN POLO DEIXNEI KATOTEROS TON PERISTASEON KAI THEORO OTI EKEI THA EINAI I ADINAMIA MAS.
GIA TON TONIO TOSO ESI FILE OSO KAI ARKETOI APO EMAS STIS PROTES TOU EMFANISEIS LEGAME OTI DEN PROSFEREI STATHEROTITA KATI POU APODEIXTIKE LATHOS KAI GI AFTO PREPEI NA PISOSOUME TON SOROA

Σταυρος Αθηνα είπε...

Φιλε σταυρο να μου επιτρεψεις να διαφωνησω για τον Τετε. Ειναι πολυ ποιοτικος παικτης και στα 2 προηγουμενα παιχνιδια εβγαλε πολυ καλιες μπαλιες στους επιθετικους μας. Ειναι παικτης τακτικης, πολυ χρησιμος για τον προπονητη μας. Κατα τα αλλα κριμα για τον αρχηγο μας για το ποσο παιδκο λαθος εκανε. Ειναι ο πιο ποιοτικος παικτης της ομαδας μας μαζι με Ορτιθ και Τομας και καθε κακο του παιχνιδι ειναι παραξενο.
Επισης για τον Σαιθαρ συμφωνω οτι η πρωτη του εμφανιση με την ομαδα μας ηταν τραγικη , φεροντας ευθυνη και στα 2 γκολ, ομως αξιζει πιστωση χρονου αφου ηταν το ντεμπουτο του. Ας μην ξεχναμε τον Βαλε του Απολλωνα που αν θυμαστε καλα ξεκινησε στο κυπριακο πρωταθλημα κανοντας την επικη πατατα στο 2-0 με εμας χαριζοντας 1 γκολ στον Πινταδο και ομως ,πλεον, ο Βαλε για μενα μετα τον Βατερμαν ειναι ο πιο ποιοτικος τερματοφυλακας του πρωταθληματος (μαζι με Ντεγκρα Τονιο).
Τα καλυτερα ερχονται αδερφια. Ισχυς εν τη ενωση

Ανώνυμος είπε...

περιμένω εντεκάδα με Τόνιο, Ορτίθ, Χαραλάμπους, Καταλά και Μαρσίνιακ κέντρο άμυνας, Μπόλιεβιτς, Λαμπάν, Τομάς στο κέντρο, Τετέ, Μοντέιρο και Μυτίδη μπροστά. Έκανε σοβαρά λάθη ο Σεράν και μάλλον πρέπει να πάρει ευκαιρίες και ο Νινου πριν ξαναπαίξει ο Σεράν...

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.