News Update :

AEK so far: Μια πρώτη ματιά...

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Βρισκόμαστε ακόμη στα αρχικά στάδια του πρωταθλήματος, αλλά κάποια πρώτα συμπεράσματα είναι δυνατόν να εξαχθούν για τη δυναμικότητα των ομάδων και για τις προοπτικές της δικής μας ομάδας.

Κατ’ αρχήν βάση απόδοσης, θεωρώ πως οι 8 βαθμοί, είναι φτωχή συγκομιδή και διαφωνώ με όσους θεωρούν πως η ομάδα πετά, ή πως έχει δείξει την αξία της. Αφενός καθρέφτης κάθε ομάδας είναι η βαθμολογία και εκεί η ομάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά σε σχέση με τις δυνατότητές της, τις προσδοκίες των οπαδών αλλά και τους δεδηλωμένους στόχους από πλευράς διοίκησης. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως από τις 14 ομάδες οι δύο ήδη παίζουν για την παραμονή τους, η 8η θέση δεν μας κολακεύει καθόλου. Αφετέρου το γεγονός πως η ομάδα παίζει σε αρκετά διαστήματα των παιχνιδιών της καλά, αλλά οι αποδόσεις δεν μετουσιώνονται σε τρίποντα, δεν είναι δυνατόν να αποδίδεται μόνο στην ατυχία αλλά και σε χτυπητές αδυναμίες της ομάδας που χρήζουν άμεσης βελτίωσης και χειρισμού. Εξάλλου ομάδα με 7 τέρματα υπέρ και 6 κατά, δεν νομίζω πως μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη!

Το 7-6 είναι ένα καλό δείγμα και βάση για να εξηγήσουμε και τη βαθμολογική θέση της ομάδας. Επιθετικά η ομάδα υστερεί σε μεγάλο βαθμό και είναι στοιχείο που φαίνεται τόσο από το φτωχικό συντελεστή όσο και από το ποσοστό ευστοχίας της ομάδας στα σουτ προς το τέρμα. Αν αναλογιστεί κανείς πως από τα 7 γκολ της ομάδας, τα δύο είναι από πέναλτι και το ένα από στημένη φάση, είναι εμφανές πως η ομάδα χωλαίνει επιθετικά ή οι επιθετικοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους!

Αμυντικά επίσης η ομάδα υστερεί σε μεγάλο βαθμό, μιας και τα 6 γκολ που έχει δεχτεί είναι υπερβολικά μεγάλος αριθμός για μεγάλη ομάδα. Η άμυνα που πέρσι για μεγάλο διάστημα του πρωταθλήματος ήταν το ατού μας, φέτος αποδεικνύεται αχίλλειος πτέρνα.  Η ομάδα έχει κακές επιστροφές αμυντικά, οι αντίπαλοι επισκέπτονται εύκολα την περιοχή μας και είναι σύνηθες φαινόμενο να δέχεται ευκαιρίες μετά από δικές μας εκτελέσεις κόρνερ. Παράλληλα, ο τερματοφύλακάς μας δεν εμπνέει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη, είτε στις εναέριες μονομαχίες είτε με τη μπάλα στα πόδια. Πολλές φορές δεν ξέρει τι να κάνει τη μπάλα, είναι επιρρεπής στο λάθος και τα γεμίσματά του συνήθως δίνουν κατοχή στον αντίπαλο. Το σύστημα του να παίζουμε με ένα αμυντικό χαφ, προσωπικά δεν με κάνει να νιώθω ασφάλεια και είναι προφανές πως η ομάδα δέχεται εύκολα επιθέσεις ή αντεπιθέσεις. Ειδικά στα παιχνίδια που ο Σκοπελίτης ντουμπλάρεται στην άμυνα, το κέντρο της ομάδας χάνει κατά κράτος με αποτέλεσμα να επιτιθόμαστε ανορθόδοξα.

Ο απολογισμός μέχρι σήμερα είναι 2 νίκες, 2 ήττες και 2 ισοπαλίες. Για ομάδα που πρωταγωνιστεί ο απολογισμός κρίνεται αρνητικός. Οι ήττες έγιναν και οι δύο εκτός έδρας, εκεί που πέρσι η ομάδα πετούσε και η ομάδα μας σε 3 ντέρμπι (εκτός έδρας) μετρά μόλις δύο βαθμούς. Το ανησυχητικό είναι πως στα ντέρμπι, στα δύο απ’ αυτά η ομάδα μας ήταν καλύτερη βάση απόδοσης και στο τρίτο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Οπότε, είναι εύλογοι οι προβληματισμοί γιατί ενώ η ομάδα παίζει καλά δεν κερδίζει τα παιχνίδια.

Η εικόνα που βγάζει η ομάδα (με εξαίρεση το παιχνίδι με τα Κούκλια, που παρεμπιπτόντως μετά από εμάς έχει γίνει σάκος του μποξ), είναι εικόνα ομάδας που έχει δυνατότητες, έχει δίψα αλλά έχει αδυναμίες που στοιχίζουν. Σαφώς, είναι πρώιμο να προδικάσουμε κάτι, επειδή οι διαφορές είναι ρευστές και από τα ψηλά εύκολα πας στα χαμηλά και αντίστροφα. Όμως, είναι εμφανές πως η ομάδα πρέπει να αφυπνιστεί και να δουλέψει ακόμη περισσότερο. Ο στόχος της εξάδας είναι ιδιαίτερα δύσκολος μιας και θα κονταροχτυπηθούν 7 ομάδες (αν ο Ερμής συνεχίσει να εκπλήσσει). Ταυτόχρονα, η Σαλαμίνα μαζί με τη Δόξα δεν δείχνουν αμελητέες ομάδες και επιβάλλεται να προσεχθούν για να μην γίνουμε μάρτυρες δυσάρεστων εκπλήξεων! Οπότε η ομάδα πρέπει να ανεβάσει κι άλλο στροφές άμεσα. Ήδη έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος και η ομάδα δεν έχει πολυτέλεια να χάσει άλλους σημαντικούς βαθμούς.

Με βάση τα προαναφερθέντα δεδομένα, προκύπτει πως το παιχνίδι που ακολουθεί με τη Σαλαμίνα είναι κρίσιμο. Αφενός επειδή η ομάδα μας δεν δικαιούται να χάσει άλλους βαθμούς από ομάδες που στα χαρτιά δεν έχουν την ίδια ποιότητα με την ΑΕΚ και αφετέρου επειδή η Σαλαμίνα είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη και βγάζει αγωνιστικό θράσος. Επιπλέον, πέρσι αποτέλεσε τον κακό μας δαίμονα και εν πολλοίς μας στοίχισε πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα για τον τίτλο, συνεπώς δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός. Κάθε άλλο! Η ομάδα σιγά σιγά γεμίζει με τους παίκτες που της έλειπαν, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Νίκη και μόνο νίκη. Διαφορετικά, ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε τους στόχους και την προοπτική μας στο πρωτάθλημα! Τέλος, οι οπαδοί είναι καιρός να αφήσουν την ζεστασιά και την άνεση του σπιτιού τους και να σταθούν δίπλα στην ομάδα. Η ομάδα τους έχει ανάγκη και μόνο με τη συμπαράστασή τους μπορεί να πετύχει τους στόχους της. Το παιχνίδι με τη Σαλαμίνα είναι ίσως πιο κρίσιμο και επικίνδυνο από τα ντέρμπι που προηγήθηκαν. Όλοι λοιπόν το Σάββατο, δίπλα στην ομάδα!


Share this Article on :

5 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ....ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ!!ΟΛΟΙ ΓΣΖ ΡΕΕΕΕΕ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί πρέπει να γίνει αλλαγή προπονητή

1. Έκανε λανθασμένες μεταγραφές

2. Ούτε εξάδα δεν θα τελιώσουμε

3. Η ομάδα δεν μπορεί να γυρίσει παιγνίδι.

4. Ας μείνει ως τερματοφύλακας.


Κιτρινοπράσινος κεραυνός

Ανώνυμος είπε...

Simfono me 7:56 alagi proponiti xtes...en pai alon. Ektow kian o stoxos ine 2h katikoria.

Stavros Larnaca

Ανώνυμος είπε...

Περισσότερο στενοχωριέμαι για τον κόσμο»....ipen o ELE
Diladi lipate mas...

Ανώνυμος είπε...

'ΚΥΡΙΕ' ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΕ ΞΣΕΡΑΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!!!!!!!!!! ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΕ ΠΑΚΚΕΤΑΡΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ!!!!!!! ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΟΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ....., ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ, ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΜΑΣ. 'ΚΥΡΙΕ' ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΥΠΑΣΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΛΥΠΑΣΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ... ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΛΥΠΑΣΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΗΣΟΥ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΑΜΕΤΟΧΟΥΣ ΔΙΟΥΚΟΥΝΤΕΣ.

Γ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΕΙΒΑΔΕΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.