News Update :

ΔΟΞΑ-ΑΕΚ: After-Match

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013


Στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος η ομάδα μας διέσυρε με το τεράστιο 2-6 την ομάδα της Δόξας. Σε ένα παιχνίδι το οποίο κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα στο πρώτο ημίχρονο και σε ένα φρενήρη ρυθμό από την ομάδα μας στο 2ο ημίχρονο, κλείσαμε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην 3η θέση και με 55 βαθμούς στο σακούλι μας.

Ο προπονητής μας κατέβασε στον αγωνιστικό χώρο τον Χαϊμοφ κάτω από τα δοκάρια και τους Μέρτακκα-Γκριν-Καταλά-Ντε Κλερ από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στο χώρο του κέντρου Βαν Ντάϊκ-Μέρσιο ήταν το δίδυμο των αμυντικών μέσων με τον Τομάς να αγωνίζεται στην θέση του οργανωτή. Στα άκρα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Ντα Σίλβα-Μάτσι και στην κορυφή της επίθεσης ο Τσάντο.

Η ομάδα μας μόλις στο 1ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Τσάντο να εκμεταλλεύεται το πολύ μεγάλο λάθος στην άμυνα της Δόξας και με πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα. Η ομάδα μας κρατούσε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλές φάσεις στην αντίπαλη εστία με την μοναδική καλή ευκαιρία να καταγράφεται στο 36ο λεπτό όταν ο Ντε Κλέρ έβγαλε φαρμακερή σέντρα από αριστερά και ο Μάτσι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα έξω. Η Δόξα στο 41ο λεπτό μετά από εξαιρετικό κτύπημα κόρνερ από τον Φερνάντες και κεφαλιά του Λεονάρτο από κοντά μετά από αδράνεια ολόκληρης της αμυντικής μας γραμμής έφερε το παιχνίδι στα ίσα το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο 2ο μέρος ο προπονητής της Δόξας άφησε στον πάγκο τους Φοφανά-Φερνάντες με αποτέλεσμα η ομάδα μας να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και με τον Μάτσι στο 51ο λεπτό με εξαιρετική ενέργεια και πλασέ πήραμε κεφάλι στο σκορ. Στο 55ο λεπτό ο Ντα Σίλβα έκανε το μακρυνό σούτ και ο Μορφής έδιωξε σε κόρνερ. Με την πίεση να αυξάνεται συνεχώς από την ομάδα μας, ο Μέρτακκας στο 58ο λεπτό με μία εξαιρετική ατομική ενέργεια πέρασε όποι βρήκε μπροστά του από δεξιά και με εξαιρετική σέντρα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στο κατέβασμα της μπάλας ο Μάτσι από κοντά με κεφαλιά έκανε το 1-3. Η ομάδα μας συνέχισε με αυτούς τους ρυθμούς και στο 69ο λεπτό ο Τσάντο μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Τομάς αυτή την φορά από κοντά με πλασέ σημείωσε το 1-4. Η Δόξα μείωσε στο σκορ στο 73ο λεπτό με τον Τροτέϊρο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μια στιγμή αδράνειας της αμυντικής μας γραμμής. Στο ίδιο λεπτό πέρασε στο γήπεδο ο Πιντάδο ο οποίος με 2 προσωπικές ενέργειες και ασίστ στο 83ο και 91ο λεπτό αντίστοιχα στους Τομάς και Μπαγκούρα τους έδωσε την δυνατότητα να γράψουν το όνομα τους στον πίνακα των σκόρερ και ανεβάσουν το δείκτη του σκορ στο 2-6 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα μας με αυτή την νίκη πέτυχε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών από ιδρύσεως της με 55 βαθμούς και επίσης παρέμεινε αήττητη στα εκτός έδρας παιχνίδια της φετινής περιόδου με ρεκόρ 9 νίκες και 4 ισοπαλίες. Αυτή η ομάδα έχει απίστευτες δυνατότητες, μπορεί να κοντράρει όλες τις ομάδες στα ίσα και να πετύχει τους στόχους της. Αυτό που μένει είναι να το δούμε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο τόσο στους αγώνες των play- off όσο και στους αγώνες του κυπέλλου με τον Απόλλωνα.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΧΑΙΜΟΦ: Δεν πιέστηκε σχεδόν καθόλου εκεί όμως που χρειάστηκε δεν φάνηκε συγκεντρωμένος. Στο 1ο γκολ φέρει ευθύνη μαζί με ολόκληρη την άμυνα αφού η μπάλα έρχεται στο πρώτο δοκάρι και από κοντά ο Λεονάρτο την στέλλει στα δίκτυα. Μετέπειτα στο 44ο λεπτό ο Φερνάντες εκτέλεσε παρόμοιo κόρνερ το οποίο έδιωξε ο Βαν Ντάϊκ ενώ η μπάλα πήγαινε απευθείας μέσα και ο Χαϊμοφ πάλι άργησε να βγει στην μπάλα. Στο 2ο γκολ ο Τροτέϊρο τον εκτέλεσε από κοντά με πολύ ωραίο πλασε. Έχει τεράστια αδυναμία στο ψηλό παιχνίδι και αυτός είναι και ο λόγος πιστεύω που βρίσκεται στην Κύπρο και όχι στην Μακάμπι του Κρόϋφ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

MΕΡΤΑΚΚΑΣ: Εξαιρετικός με όλη την σημασία της λέξης. Μας δικαιώνει όλους εμάς που λέγαμε ότι μόνο παιχνίδια χρειάζεται αυτός ο ποδοσφαιριστής. Κράτησε την πλευρά του εύκολα και ανέβηκε ψηλά πολλές φορές για να βοηθήσει. Είναι ζήτημα αν έκανε 1 με 2 λάθος επιλογές σε όλο το 90λεπτο. Στο 3ο γκολ έκανε μία φοβερή ατομική προσπάθεια την οποία ολοκλήρωσε ο Μάτσι. Δικαίως βρίσκεται στην 11άδα και ελπίζουμε στην συνέχεια να κάνει ακόμη καλύτερα παιχνίδια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.5/10

ΚΑΤΑΛΑ: Σταθερότατος χωρίς λάθη και προπάντων με ηρεμία στο παιχνίδι του. Είναι κόσμημα για τα κυπριακά γήπεδα και το ευχόμαστε όλοι μέσα από την ψυχή μας να μείνει για χρόνια στην ομάδα μας και μαζί με τον Μουρίγιο και τα υπόλοιπα παιδιά να μας οδηγήσουν στην κατάκτηση ενός τίτλου πρωταθλήματος. Είναι πολύ ποιοτικός αμυντικός.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΓΚΡΙΝ: Ο προπονητής μας τον κράτησε στην 11άδα στην θέση του κεντρικού αμυντικού μετά το πολύ καλό παιχνίδι που έκανε με το Παραλίμνι. Είναι προσωπική μου άποψη ότι ο Γκριν είναι κεντροαμυντικός ποδοσφαιριστής και όχι δεξί μπακ και αυτό θα φανεί στην πορεία. Έχει την θέση εύκολα και το πλεονέκτημα που διαθέτει είναι η δύναμη και η ταχύτητα. Το ότι έχει εκτοπίσει τον Μουρίγιο σημαίνει πάρα πολλά τόσο για την ομάδα όσο και για τον κόσμο πιστεύω. Η ομάδα δείχνει να γεμίζει με λύσεις την κατάλληλη στιγμή και αυτό μόνο καλό μαντάτο μπορεί να είναι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΝΤΕ ΚΛΕΡ: Σταθερός, χωρίς λάθη και κυρίως με πολύ καλές σέντρες. Είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ στην Κύπρο και φροντίζει να το δείχνει και να το επιβεβαιώνει όποτε παίζει. Κάνει κτήμα του την αριστερή πλευρά και με τις βοήθειες που δίνει στον εξτρέμ δημιουργά συνεχώς ρήγματα. Ελπίζω να μείνει μαζί μας και του χρόνου και να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα απόδοσης μέχρι και την λήξη του πρωταθλήματος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΒΑΝ ΝΤΑΙΚ: Αρχοντικό παιχνίδι και πολλά τρεξίματα και κάλυψε χώρων. Αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όσο αυτός είναι καλά η ομάδα δουλεύει ρολόϊ. Στο πιο σημαντικό σημείο της χρονιάς ο Βαν Ντάϊκ θα είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο θα στηρίξει η ομάδα την δυναική της. Είναι ο ηγέτης μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.5/10

ΜΕΡΣΙΟ: Μετριότατο παιχνίδι από τον Μέρσιο. Δεν μπήκε καλά στο γήπεδο και στην ουσία δεν βοήθησε πολύ. Δέχθηκε μία ανόητη κάρτα για φάουλ στο κέντρο του γηπέδου πάνω στον Φοφανά και δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι των play-off. Μπορεί για πολύ περισσότερα και σίγουρα δεν είναι αυτές οι δυνατότητες του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5/10

ΤΟΜΑΣ: Έκανε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο χωρίς τρεξίματα και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του. Στο 2ο μέρος ανέβασε και αυτός απόδοση και έδωσε μία ασίστ στον Τσάντο και πέτυχε και ο ίδιος ένα γκολ μετά από ασιστ του Πιντάδο. Ο Τομάς του 2ου ημιχρόνου είναι αυτός που θέλουμε να βλέπουμε. Σίγουρα είναι πετυχημένη μεταγραφή και μέχρι στιγμής έχει βοηθήσει αρκετά. Περιμένουμε ακόμα περισσότερα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΑΤΣΙ: Ο Μάτσι πέτυχε ακόμα 2 γκολ και έφθασε τα 11 στο πρωτάθλημα. Έχει το εύκολο γκολ και αποτελεί τον πιο επικίνδυνο ποδοσφαιριστή της ομάδας μας. Το πρώτο γκολ που πετυχαίνει ήταν δείγμα της υψηλής ποιότητας που διαθέτει και σίγουρα στα παιχνίδια που έπονται τα γκολ του θα είναι πολύ κρίσιμα. Αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας μας και με τον ρυθμό που έχει πάρει μπορεί να βγει και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ένα μεγάλο μπράβο στον Μάτσι ο οποίος χλευάστηκε όσο κανείς άλλος στην αρχή της περιόδου και στο τέλος της περιόδου μας έχει κάνει όλους να κλείσουμε τα στόματα μας και να τον αποθεώνουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ: Μέτριο παιχνίδι από τον Άλεξ ο οποίος ίσως να φύλαξε δυνάμεις για την συνέχεια. Είχε 2 καλά σούτ το ένα εκ των οποίων βρήκε το οριζόντιο δοκάρι αλλά δεν έκανε τις ενέργειες προηγούμενων αγώνων. Σίγουρα στα παιχνίδια που έπονται θα πάρει την μπάλα στα πόδια του και θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΤΣΑΝΤΟ: Πέτυχε 2 γκολ και έφθασε τα 8 στο πρωτάθλημα. Αποτελεί τον 2ο σκόρερ της ομάδας μας πίσω από τον Μάτσι και είναι απόκτημα του Ιανουαρίου. Το τελευταίο μιλά από μόνο του για το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Ελπίζουμε να σπάσει το ρόδι και στο κύπελλο στο οποίο δεν έχει σκοράρει ακόμη και να βοηθήσει την ομάδα να βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου. Μαζί με τον Πιντάδο έχουν δημιουργήσει ένα δίδυμο φωτιά το οποίο λίγες ομάδες διαθέτουν.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΠΑΛΙΤΣ: Έκανε καλή εμφάνιση για 30 λεπτά στα οποία αγωνίστηκε. Μπήκε στο γήπεδο στο 60ο λεπτό και προσπάθησε να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας μας. Έχει χάσει την θέση του στην 11άδα από τον Τομάς και σίγουρα πρέπει να παλέψει πλέον για να την κερδίσει ξανά. Εντούτοις αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα μας και έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε όλη την χρονιά για να βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το σημείο. Ελπίζουμε να ανανεώσει σύντομα και να είναι μαζί μας και του χρόνου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΠΑΓΚΟΥΡΑ: Μπήκε στο γήπεδο με όρεξη και προσπάθησε πάρα πολύ να πετύχει ένα γκολ. Τελικά τα κατάφερε στο 91ο λεπτό μετά από γκολ στο πιάτο που του έδωσε ο Πιντάδο. Μπορούσε και έπρεπε να είναι πιο ομαδικός σε πολλές στιγμές στον αγώνα από την άλλη όμως η δίψα του για γκολ ήταν τεράστια. Είναι εξαιρετικός μπαλαδόρος, πολύ καλός στο 1 με 1 και όσο παίρνει παιχνίδια θα γίνεται καλύτερος. Ο γνωστός Μπαγκούρα θα κάνει την εμφάνιση του με την νέα χρονιά και αφότου έχει ολοκληρώσει κανονικά την προετοιμασία.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΠΙΝΤΑΔΟ: Είναι επιθετικός κλάσης και φροντίζει να το δείχνει όποτε μπαίνει στο γήπεδο. Έδωσε 2 έτοιμα γκολ στο 83ο και 91ο λεπτό στους Τομάς και Μπαγκούρα μετά από εξαιρετικές κινήσεις δείγμα της μεγάλης του κλάσης. Κάποιες φορές απορώ πώς ήταν ο Πιντάδο στα 25 του και τι θα μπορούσε να κάνει αν το είχαμε στην Άεκ σε πιο νεαρή ηλικία. Ο Πιντάδο στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται είμαι κάτι περισσότερο από σίγουρος ότι θα πετύχει μεγάλα γκολ για την ομάδα μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Για το παιχνίδι θα σταθώ μόνο στην διαφορά των 2 ημιχρόνων. Στο 1ο ημίχρονο η ομάδα ήταν άνευρη και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της. Κινδυνέψαμε ελάχιστα όμως δεχθήκαμε ένα αστείο γκολ. Στο 2ο μέρος η ομάδα μπήκε αποφασισμένη για το γκολ και την νίκη και αυτό έγινε. Μέχρι το τέλος εμψύχωνε τους ποδοσφαιριστές του και τους καλούσε να βάλουν και άλλα γκολ κάτι που έγινε. Μεταφέρει ηρεμία και πάθος στην ομάδα και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς πλέον.

Ο Σιμόν έχει αλλάξει επίπεδο την ομάδα μας. Όλοι συμφωνούμε ότι η AEK φέτος είναι έργο του προπονητή της. Με ένα εξαιρετικό υλικό στα χέρια του έχει καταφέρει να μας οδηγήσει με την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στην 3η θέση και είμαστε επίσης στα ημιτελικά του κυπέλλου. Είναι προπονητής με φοβερή γνώση τακτικής, διαβάζει εύκολα τους αντιπάλους και σίγουρα μεταδίδει την κατάλληλη ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές του. Είναι επίσης δίκαιος και ανταμοίβει τους ποδοσφαιριστές του που παλεύουν και τα δίνουν όλα με τρανό παράδειγμα τους Μάτσι-Ντα Σίλβα που στην αρχή της χρονιάς δεν ήταν βασικοί, τον Παύλου που πήρε πάρα πολλές ευκαιρίες φέτος αλλά και τον Μέρτακκα στα τελευταία παιχνίδια.

Ο προπονητής μας είναι ευλογία για την ομάδα και αν παραμείνει και του χρόνου στην Λάρνακα τολμώ να πω ότι η Αεκάρα πάει για το πρωτάθλημα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

Σταύρος Κομοτηνή

Share this Article on :

4 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

FARAO είπε...

SIMFONO APOLYTA GIA TON GRIN.PAIZEI ANETA TIN THESI TOU CENTER MPAK.MAKARI NA MEINEI O SIMON ALLA MOU FENETAI POS NOSTALGEI TIN PATRIDA TOU.EIMASTE STO - 5 APO TIN ANO.ME NIKI STO PAPADOPOULOS DIEKDIKOUME AKOMA KAI TIN DEFTERRI THESI.I ANO EINAI APODEKATISMENI.TORA EINAI I MEGALI EFKAIRIA TIS AEK..

Ανώνυμος είπε...

an vlepi ta sxolia kapios tis diikisis thelo na ekfraso tes efxaristies mou gia tin spoudea doulia pou kamnoun ta teleftea xronia ke sto agonistiko kommati ke sto ikonomiko.eferan 40 pextes ke eplirosan 100.exoume to xamilotero proipologismo apo apoel,omonia,anorthosi,ael,apollon ke etermatisame 3.para ti miosi tou proipologismou ti nea xronia logo tis krisis pistevo tha imaste pali tetrada.thelo ena pragma apo ti diikisi extes epiamen se enan gipedo pou oi gipedouxoi den ixan opadous eplirosame 17euro je evalan mas sti xiroteri kerkida to idio simveni je me ton olimpiako sto gsp eno i anatoliki ine ofkeri valloun pas pale sti xiroteri kerkida.tou xronou thelo tes siggegrimenes omades na tous valete na katsoun telia sti gonia tis kerkidas

Ανώνυμος είπε...

poli sosto arhro r pedkia!!
apla kamete ena ar8ro pu 8a kalei ton kosmo j na to porosi sispirosi gia ton megalo avriano agona me to apoel!!
en o telikos twn telikon giafto gemoste to kitio j me niki I SKALA 8A KAEI

spider 81 είπε...

eviva aekara tropaio tropaio tropaiooo.den to xanoume fetos..bravo ston kosmo pou itan sigglonistikos

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.