News Update :

ΑEK-ΕΝΠ: After-Match

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013


Μέρα μνημονίου η σημερινή και όλοι περιμέναμε το παιχνίδι της Αεκάρας μας για να πάρουμε λίγη χαρά. Σε αυτές τις δύσκολες μέρες μόνο η Άεκ μας, μας γεμίζει με χαρά και μας κάνει να ξεχνούμε για λίγο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Ο προπονητής μας ξεκίνησε τον αγώνα με τον Χαϊμοφ κάτω από τα δοκάρια και από δεξιά προς τα αριστερά τους Μέρτακκα-Γκριν-Μουρίγιο-Ντε Κλέρ. Στο χώρο του κέντρου οι Βαν Ντάϊκ-Μαραγκός-Τομάς. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Ντα Σίβα με αριστερό εξτρέμ τον Μάτσι. Στην κορυφή της επίθεσης ο Τσάντο.

Η ομάδα μας έκανε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο. Χωρίς ρυθμό και με τις γραμμές να έχουν τεράστια απόσταση η μία από την άλλη δεν βγάλαμε καμία φάση στο παιχνίδι και ο Χόγκ ήταν απλώς θεατής του αγώνα. Ο Ντα Σίλβα δεν κράτησε μπάλα και ο Τσάντο δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου. Προσπάθησε πάρα πολύ ο Μαραγκός με τα τρεξίματα του να ανεβάσει την ομάδα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ήταν ένα από τα χειρότερα ημίχρονα της Άεκ την φετινή χρονιά.

Στο 2ο μέρος η ομάδα μπήκε αποφασισμένη για την νίκη και με το καλημέρα στείλαμε προειδοποιητικό μήνυμα με το φάουλ του Ντα Σίλβα στο 48ο λεπτό που πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χογκ. Ο Μάτσι στο 50ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 1-0 και ο Τομάς στο 54ο λεπτό από πολύ καλή θέση πλάσαρε πάνω στον Χόγκ. Η κατακόρυφη άνοδος της απόδοσης του Τομάς και το ανέβασμα τον Ντα Σίλβα-Μάτσι έφερε την ομάδα πιο κοντά στην περιοχή του Χόγκ και στο 61ο λεπτό ο Ντα Σίλβα με μαγική ασίστ έδωσε στον Τσάντο ο οποίος τελείωσε ιδανικά την φάση και έβαλε την ομάδα μας μπροστά στο σκόρ. Στο 63ο λεπτό ο Μάτσι τελείωσε τις όποιες ανησυχίες είχαμε για το παιχνίδι μετά από εξαιρετική ασίστ του Τομάς και πολύ καλό τελείωμα. Στο 71ο λεπτό ο εξαιρετικός σήμερα Μέρτακκας έδωσε έτοιμο γκολ στον Πάλιτς από κοντά ο οποίος αστόχησε και έστειλε την μπάλα έξω. Στο 76ο λεπτό ο Τομάς πέτυχε το 3-0 με εξαιρετικό τέλειωμα και στο 86ο λεπτό ο Πιντάδο αφού έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι πήρε το ριμπάουντ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πάλιτς ο οποίος από κοντά έκανε το 4-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90ο λεπτό ο Ντα Σίλβα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και με αυτό τον εμφατικό τρόπο η ομάδα μας κλείδωσε την 4άδα.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν δίκαιο και αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα ιδιαίτερα στο 2ο μέρος. Ας ελπίσουμε ότι οι ποδοσφαιριστές μας από εδώ και πέρα χωρίς άγχος και με καθαρό μυαλό θα μπορέσουν να κρατηθούν στην 3η θέση και γιατί όχι να μην προσπαθήσουν για πιο ψηλά.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΧΑΙΜΟΦ: Δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου στον αγώνα. Εντούτοις όσες φορές η μπάλα πάει στην περιοχή του και βρίσκεται στον αέρα υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να δουλέψει αυτό το σημείο γιατί είναι πολύ μεγάλη αδυναμία. Με την μπάλα στα πόδια έκανε ξανά κάποια βεβιασμένα λάθη.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

MΕΡΤΑΚΚΑΣ: Ο Μέρτακκας σήμερα ήταν εξαιρετικός. Να του ευχηθούμε χρόνια πολλά για τα γενέθλια του και να ελπίσουμε ότι θα διατηρηθεί σε ψηλά επίπεδα απόδοσης και στην συνέχεια. Έκανε καλό παιχνίδι τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Στο 71ο λεπτό έδωσε έτοιμο γκολ στον Πάλιτς μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και δείχνει ότι το μόνο που χρειάζεται είναι στήριξη και παιχνίδια. Εξαιρετικός.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.5/10

ΜΟΥΡΙΓΙΟ: Ο Μουρίγιο επανήλθε στην 11άδα και ήταν πολύ καλός. Ανέβασε την ομάδα στην επίθεση και όποτε χρειάστηκε έκοψε τους αντίπαλους επιθετικούς. Είναι ποιοτικός αμυντικός και σίγουρα το ότι έχασε την θέση του στην 11άδα σημαίνει ότι πρέπει να παλέψει και να κρατηθεί σε ψηλά επίπεδα απόδοσης. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και κανείς δεν το αμφισβητεί.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΓΚΡΙΝ: Κορυφαίος της ομάδας από την αρχή μέχρι το τέλος. Φαίνεται ότι του παέι περισσότερο η θέση του κεντρικού αμυντικού ίσως και του αμυντικού χαφ. Είναι πολύ δυνατός στις μονομαχίες και πάρα πολύ γρήγορος. Πολύ καλή επιλογή τον Ιανουάριο και έχει βοηθήσει ουσιαστικά στα παιχνίδια που αγωνίστηκε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.5/10

ΝΤΕ ΚΛΕΡ: Κράτησε την θέση του και όποτε μπορούσε ανέβαινε στην επίθεση. Είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής και το έχω δηλώσει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει καλύτερος στην θέση του στην Κύπρο. Μακάρι να είναι καλά και να χαίρει υγείας και θα κάνει ακόμα καλύτερα παιχνίδια στην συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10


ΒΑΝ ΝΤΑΙΚ: Ουσιαστικός και απροσπέλαστος. Χαίρεσαι να τον βλέπεις. Δεν υπάρχει έστω και ένας που αμφισβητεί τις ικανότητες του Γκρέγκορ και ιδιαίτερα ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής αποτελεί τον άξονα της ομάδας. Με την απόδοση του καθορίζει την μοίρα της ομάδας αυτή είναι η αλήθεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΑΡΑΓΚΟΣ: Ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι για τον Μαραγκό με πολλά τρεξίματα και πολλές κερδισμένες μπάλες. Έχει δέσει με τον Γκρέγκορ και ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Ας ελπίσουμε να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.5/10

ΤΟΜΑΣ: Πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Έτρεξε σε όλο το γήπεδο με όλη τη σημασία της λέξης και έδωσε εξαιρετική ασίστ στο 2-0 και πέτυχε το 3-0. Είναι καλός ποδοσφαιριστής και το βιογραφικό του μιλάει από μόνο του. Σίγουρα χρειάζεται κάποιο χρόνο προσαρμογής και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται καλύτερος. Ακόμα μια πετυχημένη μεταγραφή του Ιανουαρίου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΑΤΣΙ: Πέτυχε το γκόλ του και έτρεξε πολύ στο γήπεδο. Είναι φοβερός στο 1 με 1 και έκανε την διαφορά εκεί που χρειάστηκε. Εξαιρετικός ο Μάτσι και αποδεικνύεται με διαφορά ότι είναι η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού για την ομάδα μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ: Πέτυχε ακόμα μία γκολάρα και έβγαλε μία φοβερή ασίστ στον Τσάντο στο 1-0. Τα στημένα του ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι επικίνδυνα και η άνοδος του στο 2ο μέρος παρέσυρε όλη την ομάδα. Εξαιρετικός.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΣΑΝΤΟ: Στο πρώτο μέρος δεν υπήρχε στο γήπεδο. Στο 2ο μέρος έκανε πολύ καλό παιχνίδι μέχρι την αλλαγή του και πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ. Εξακολουθώ να πιστεύω όμως ότι διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΠΑΛΙΤΣ: Έκανε καλό παιχνίδι και έτρεξε πολύ.Πέτυχε ένα γκολ και έχασε ακόμα ένα σίγουρο. Χρειάζεται να αποκτήσει σταθερότητα και να βάλει περισσότερη δύναμη στο παιχνίδι του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΕΡΣΙΟ: Έχει εγκλιματιστεί πλήρως στις απαιτήσεις της ομάδας. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και σίγουρα αν λείψει ο Γκρέγκορ ή ο Μαραγκός μπορεί να τους αναπληρώσει άνετα. Μακάρι να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΠΙΝΤΑΔΟ: Λατρεία! Αποδεικνύει ότι ακόμα και στα 35 του παραμένει ένας τεράστιος επιθετικός. Στο 4-0 κερδίζει τον αντίπαλο στην δύναμη και πλασάρει στο δοκάρι. Εντούτοις επιμένει και δίνει έτοιμο γκολ στον Πάλιτς. Είναι καθαρό σέντερ φορ και σίγουρα είναι αυτό που λέμε killer. Μακάρι να τον κρατήσουν τα πόδια του μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και να μας δώσει και άλλες πολλές χαρές.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Δικαιώθηκε για την επιλογή του να τοποθετήσει τον Γκριν ως κεντρικό αμυντικό. Στο πρώτο μέρος λόγω και του αέρα η ομάδα έχασε τον προσανατολισμό της. Δεν μπήκαμε καλά και φανήκαμε κουρασμένοι και αποκομμένοι. Σίγουρα δεν έκανε κάποια αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού ούτε ευθύνεται ο ίδιος γιατί δεν μπορούσαν να αλλάξουν 3 πάσες οι ποδοσφαιριστές μας. Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα μπήκε αποφασισμένη και σίγουρα έπαιξε ρόλο και ο ίσιος στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Με τις αλλαγές του φρέσκαρε την ομάδα και οι παίκτες έτρεχαν μέχρι και το 90ο λεπτό για να πετύχουν και άλλα γκολ.

Ο Σιμόν είναι ευλογία για την ομάδα μας και μακάρι να παραμείνει και του χρόνου και να μας οδηγήσει στους ομίλους του Europa για 2η φορά στην ιστορία μας!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.5/10

Σταύρος Κομοτηνή
Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

ta pio sosta pu tha mporuse kanis na pi!!! BRAVO
alla pite ke kati pu na katigori ton kosmo mas dioti gia akoma mia fora den edose t paron t!!! an ine dinato mono 500 isitiria.. an ine dinaton!!!!


KAI KATI ALLO, TRITI OLOI NA GEMISUME TO KLISTO KITIO GIA NA ODIGISUME TIN AEK STUS TELIKUS!!! THELO PROTATHLIMAAAAA

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.