News Update :

Pre-match: Ομόνοια - ΑΕΚ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011


Δεν νομίζω να είχε κανένας απαίτηση για νίκη την Πέμπτη ή έστω για ισοπαλία. Εκείνο που στεναχώρησε τους οπαδούς μας είναι πως χάσαμε με τα χέρια κάτω και χωρίς να το παλέψουμε καν. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας ήταν απαράδεκτη και αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του παρατεταμένου αγωνιστικού κατήφορου της ομάδας, αλλά και του προπονητή της.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στο πρωτάθλημα και στο παιχνίδι που ακολουθεί. Επόμενος αντίπαλος λοιπόν, η Ομόνοια. Αντίπαλος δηλαδή που δεν επιτρέπει εφησυχασμό και δυστυχώς δεν δίνει την ευκαιρία για ξεκούραση των ήδη καταπονημένων ποδοσφαιριστών ή για μια εμφατική νίκη που θα επουλώσει τις πληγές και θα αποτελέσει τονωτική ένεση στον πληγωμένο εγωισμό των παικτών μας αλλά και των οπαδών.

Το παιχνίδι με την Ομόνοια κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Αφενός αγωνιζόμαστε σε μια δύσκολη έδρα στην οποία η προϊστορία δεν είναι με το μέρος μας.  Συγκεκριμένα  στις αναμετρήσεις των τελευταίων δέκα χρόνων είναι συντριπτικά υπέρ της Ομόνοιας, αφού σε παιχνίδι στο ΓΣΠ από το 2000-2001 δεν έχασε ποτέ από την ΑΕΚ, μετρώντας δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες. Αν και η προϊστορία δεν είναι υπέρ μας, τα παιχνίδια με την Ομόνοια πάντα είναι αμφίρροπα και ιδιαίτερα θεαματικά. Οπότε αναμένεται να παρακολουθήσουμε ένα ωραίο παιχνίδι το οποίο ενδέχεται να προσφέρει πολλές συγκινήσεις. 


- Προϊστορία:

Προϊστορία τελευταίας δεκαετίας:
2000-01
           2-0
2001-02
           2-1
2002-03
           4-1
2003-04
           3-0
2004-05
           0-0
2005-06
           3-1
2006-07
           3-0
2007-08
           3-2, 0-0
2008-09
           4-1
2009-2010 η ομάδα της ΑΕΚ αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία
2010-2011       2-0, 3-0



- Παλιοί γνώριμοι:

Η ομάδα μας ταξιδεύοντας στη Λευκωσία θα συναντήσει και θα αντιμετωπίσει δύο παλιούς γνώριμους, που έχουν περάσει από την ομάδα μας και έχουν τιμήσει τη φανέλα μας. Πρόκειται για το Νεόφυτο Λάρκου και το Ρενάτο Μαργκάσα.  


Ο Λάρκου σήμερα είναι ο προπονητής της Ομόνοιας , έχοντας κατακτήσει το κύπελλο του 2011. Αγωνίστηκε ολόκληρη την καριέρα του στην ΑΕΚ και είναι από τους παίκτες που συνέδεσαν τον όνομα τους με την ενωποιημένη ομάδα της πόλης μας. Από 1987 μέχρι και το 1994 υπήρξε παίκτης του Πεζοπορικού κατακτώντας ένα πρωτάθλημα (1988). Ήταν δε, ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας που δημιουργήθηκε για να εκπληρώσει τα όνειρα μας, της ΑΕΚ .   Στην ΑΕΚ αγωνίστηκε από το 1994 (έτος ίδρυσής της) μέχρι και το 2001 όπου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ο Ρενάτο Μαργκάσα αποτέλεσε την περσινή αποκάλυψη της ΑΕΚ, προερχόμενος από τη Δόξα Κατωκοπιάς. Κατά πολλούς ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες μας κατά την περσινή εκπληκτική πορεία της ομάδας στην επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία. Παίκτης ιδιαίτερα επικοινωνιακός, αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους οπαδούς μας, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις κατά την περσινή σεζόν, αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας. Το καλοκαίρι ο παίκτης αποφάσισε να αφήσει την ομάδα, με προορισμό την Ομόνοια. Ουσιαστικά, ο παίκτης με τη στάση του, ανάγκασε την ομάδα μας να τον αφήσει να φύγει, προκαλώντας αρνητικά και επικριτικά σχόλια τόσο για τη συμπεριφορά του, αλλά και για τις κατά καιρούς δηλώσεις του, όταν «παιζόταν» η μεταγραφή του. Εκείνο που πραγματικά πλήγωσε τους οπαδούς μας, ήταν η ανακολουθία στις δηλώσεις του με την εν γένει συμπεριφορά και πράξεις του, αλλά και η ατυχέστατη δήλωση πως κάνει άλμα στην καριέρα του πηγαίνοντας στην Ομόνοια.   Φυσικά, όπως αποδείχτηκε, η επιλογή του, του στέρησε τη χαρά της συμμετοχής σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση με τη φανέλα της ΑΕΚ, μιας και η νυν ομάδα του για μια ακόμα χρονιά απέτυχε! Εκτιμούμε πάντως την προσφορά του στην ομάδα και θα ήταν καλό να μην αποδοκιμαστεί από τους οπαδούς μας, δείχνοντας εκτίμηση αλλά και ήθος. 



Ανάλυση παιχνιδιού:

- Πιθανή 11δα:
  1. Νέγκρι
  2. Χόφλαντ
  3. Ντίμεχ
  4. Δημητρίου
  5. Ντε Κλερ
  6. Σκοπελίτης
  7. Φαν Ντάικ
  8. Γκαρσία
  9. Γκόμεζ
  10. Παύλου
  11. Πιντάδο
Εκείνο που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η εμμονή του προπονητή μας σε παίκτες που βρίσκονται σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Οπότε είναι δεδομένο πως η ομάδα χρειάζεται φρεσκάρισμα ώστε να αναγεννηθεί αγωνιστικά. 

Ο Πρισό πρέπει να κάτσει στον πάγκο αφενός για να καταλάβει πως δεν είναι αναντικατάστατος και αφετέρου με τα παρόντα δεδομένα περισσότερο κακό κάνει στην ομάδα παρά καλό. Το ίδιο ίσως θα έπρεπε να συμβεί και με τον Μιρντάκοβιτς που δεν είναι και στα καλύτερα του. Εξάλλου ο Πιντάδο μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια. Θέση στην ενδεκάδα δικαιούται και ο Γκόμεζ που δείχνει να βρίσκει τα πατήματα του και είναι παίκτης που μπορεί να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει. Ο Γκόμεζ στο παιχνίδι με τη Σάλκε έδειξε πως δεν είναι τέως ποδοσφαιριστής και δεν ξέχασε την μπάλα που ξέρει. Οπότε είναι μια καλή επιλογή για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Ίσως και ο Παύλου να αξίζει μια θέση στο αρχικό σχήμα δεδομένου φυσικά πως θα αποβάλει τα σύνδρομα του να πέφτει κάτω σαν πυροβολημένος όποτε τον ακουμπήσει κάποιος αμυντικός και δεν θα εκβιάζει τις επιθέσεις. Η επιστροφή του Γκαρσία δίνει δυναμική στην επίθεση της ομάδας, αφού είναι παίκτης που βλέπει γήπεδο και μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους, είτε με προσωπικές ενέργειες είτε δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του. 

Ερωτηματικό αποτελεί η αμυντική τετράδα, η οποία από την αρχή του πρωταθλήματος αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας με τις σημαντικές απουσίες αλλά και τους πειραματισμούς του Κάανεν. Ο Ντε Κλερ επιστρέφει στο αριστερό άκρο της άμυνας μετά την τιμωρία του δίνοντας μια πολύτιμη λύση στα αριστερά. Ο Δημητρίου δεν χάνει τη θέση του στα δεξιά, μιας και είναι ο μοναδικός παίκτης που είναι φορμαρισμένος και μαχητικός. Ο Χόφλαντ είναι αμφίβολος μετά τις ενοχλήσεις που ένιωσε πριν το παιχνίδι με τη Σάλκε. Αν όλα παν καλά, θα προλάβει το παιχνίδι, δίνοντας μια σημαντικότατη λύση στο κέντρο της άμυνας, τόσο με την αγωνιστική του αξία όσο και με την εμπειρία του. Δίπλα του ο Ντίμεχ , μιας και ο Μουρίγιο παραμένει τραυματίας. Πάντως σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο Χόφλαντ, θα προτιμούσα να δω τον Βίγια στη θέση του κεντρικού αμυντικού, παρά κάποια λύση ανάγκης (Λίνσεν ή Ντε Κλέρ) μιας και οι πειραματισμοί στο κέντρο της άμυνας με την τοποθέτηση παικτών που δεν είναι η θέση τους, έχουν στοιχίσει στην ομάδα. 


Είναι απαραίτητο η ομάδα να είναι συγκεντρωμένη σε ολόκληρο το παιχνίδι. Επίσης σημαντικό είναι να αποφευχθούν τα αβίαστα λάθη και οι λανθασμένες μεταβιβάσεις, που θα δώσουν στον αντίπαλο ευκαιρίες για κόντρα επιθέσεις. Με δεδομένη την επιστροφή του Γκαρσία, αναμένουμε πως η ομάδα θα βάλει τη μπάλα κάτω και θα επιτεθεί με ορθόδοξο τρόπο, είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα. Σε καμιά περίπτωση δεν θα ήταν δόκιμο να παρατηρηθούν τα φαινόμενα που είδαμε στο παιχνίδι με το Παραλίμνι, δηλαδή η ομάδα να μην έχει επιθετικό πλάνο και να πραγματοποιούνται γεμίσματα από την άμυνα, ψάχνοντας τους επιθετικούς. Η δύναμη της ομάδας μας είναι στο καλό passing game και στην γρήγορη ανάπτυξη με την μπάλα κάτω, κάτι που δεν έχουμε δει στα τελευταία παιχνίδια και ευελπιστούμε αυτό ήταν απλά μια κακή παρένθεση. Φυσικά αυτό επιβάλλει και τη σωστή κίνηση στο χώρο χωρίς τη μπάλα, πράγμα αν το καταφέρουμε τη Δευτέρα, σίγουρα θα παρουσιαστούμε αξιόμαχοι. 




Συνοψίζοντας

Το παιχνίδι της Δευτέρας είναι δύσκολο και αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα προέρχεται από συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα, αλλά και άσχημες εμφανίσεις, είναι δεδομένο πως η ομάδα μας δεν είναι φαβορί. Ο Τύπος εξάλλου μας έχει ξεγραμμένους και θα είναι έκπληξη αν φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα από το Γ.Σ.Π. κατά πολλούς. Η ομάδα μας όμως έχει δείξει πως αν πιάσει την απόδοση που την έχουμε δει να πιάνει στα προκριματικά του Europa League δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Απλά χρειάζεται η ομάδα μας, να αποδώσει ανάλογα με την ποιότητα και την αξία του ρόστερ της.

Η παρατεταμένη μουρμούρα της Ομόνοιας για τη διαιτησία που είχε στο παιχνίδι με την Αναγέννηση αλλά και οι μόνιμες διαμαρτυρίες της διοίκησής της και των παικτών της για την αντιμετώπιση από τη διαιτησία στο πρωτάθλημα, ενδεχομένως να επηρεάσει το διαιτητικό τρίο του αγώνα.  Εξάλλου κατά κανόνα στο Γ.Σ.Π οι διαιτησίες σφυρίζουν πάντα έδρα ... με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πρέπει η ομάδα να είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο και να μην επηρεαστεί ή να βγει εκτός ρυθμού. Το πιο σημαντικό είναι να προσέξουν οι παίκτες μας από τις κάρτες, ειδικά οι παίκτες που αγωνίζονται σε νευραλγικές θέσεις (αμυντικά χαφ και κεντρικοί αμυντικοί).

Οι απουσίες δεν λείπουν, αλλά πλέον η ομάδα έχει μάθει να ζει με αυτές. Εκείνο που ζητούμε είναι η ομάδα να καταθέσει ψυχή στο γήπεδο και να παλέψει το παιχνίδι. Πρόκειται για ντέρμπι οπότε κανείς δεν απαιτεί κάτι περισσότερο από το να δει την ομάδα του να μπαίνει στο γήπεδο με μάτι που γυαλίζει και να παίζει ορθόδοξο ποδόσφαιρο.   



Share this Article on :

4 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

What are the continous injury problem with Hoflant?

What are the continous injury problem with Mourihio?

What are the continous injury problems with Garcia?

Why is Kastanas and Mitidis injuried when they still havent played a game?

Why did Seran get 2 different serious injury problems?

Why does De Kler who has the experience and the football knowledge to be a leader of this team, have the impression that he is on holiday in Cyprus when we all saw what he is capable off against Mlanta at home?

Why Mr Kaanan has AEK lost the passing game? Why does Van Ntaik and Linson turn there back to the ball when it is in the feet of the 2 centerback who are left with no other choice then to look for the centerfors head and sell the ball to the opponent. Why doesnt Van Ntaik and Linson carry the ball from the defence to the midfield anymore? Is it maybe because they have no conditions and therefor no self beleif?


Are these ALL coincidiences MR Kaanan?

Who is to blame with all these injuries WHICH MAY I REMIND YOU ALSO TOOK PLACE LAST YEAR WITH HOFLANT, PINDATO, TSESON, SOUZA, ROYBEN?

Is it just bad luck? Is it possible? Is it possible to have bad luck for 2 years with more then 10 - 12 players? Is it that teams are playing us hard and unprofessional? Is it the continous games?

I dont think so Mr Kaanan because Mitidis and Kastanas have not played any games.

Is it the continous offs? Is it the bad training in the summer?

These are a few question Mr Kaanan by fans who will not sleep tonight due to the above questions.

Ανώνυμος είπε...

Να φυγει ο τον καανεν χθες.

Ανώνυμος είπε...

isos an den kerdisoume tin alki na ine to telos tou.

Ανώνυμος είπε...

Αρκέψατε τα ίδια πάλε. Να φύγει ο προπονητής και να φύγει ο προνοτητής. Νομίζω εξεχάσατε πού ήμασταν και πού ήμαστε τώρα. Να αφήσετε τον προπονητή να δουλέψει. Με τα πρώτα κακά αποτελέσματα αμέσως να φύγει ο προπονητής. Και ποιός να έρθει και να είναι καλύτερος; Τα ίδια είχαμε και στο παρελθόν και είδαμε που μας οδήγησαν. Σταματάτε και στειρίξετε την ομάδα. Αυτός ο άνθρωπος μας έβαλε ομίλους για όνομα του θεού και μετά απο μερικά κακά αποτελέσματα αμέσως να τον φάμε;

Μάριος

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.