News Update :

Δημοσιογραφική αντικειμενικότητα και ισονομία: Μύθος ή Πραγματικότητα;

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011





Αρχικά είναι μείζονος σημασίας να παρατεθεί η ερμηνεία του όρου προπαγάνδα όπως αναφέρεται στα διάφορα λεξικά, ώστε να γίνει κατανοητό στη συνέχεια το αντικείμενο που πραγματεύεται το άρθρο και το περιεχόμενό του. Προπαγάνδα  λοιπόν, είναι  η (έντυπη ή προφορική) συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια διάδοσης πολιτικών, θρησκευτικών κτλ. ιδεών και απόψεων με σκοπό τον επηρεασμό της συνείδησης της κοινής γνώμης προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και με συγκεκριμένους στόχους. Επίσης μπορεί να είναι η μονομερής, στρεβλή, μεροληπτική μετάδοση πληροφοριών με ιδιοτελείς στόχους.

Αφορμή για αυτό το άρθρο, είναι  η αντιμετώπιση της ομάδας μας, από μερίδα του Τύπου και από μερίδα δημοσιογράφων. Η παρατεταμένη κατά πολλούς, αδιαφορία του ηλεκτρονικού ή του έντυπου Τύπου στα τα της ΑΕΚ, με αποκορύφωμα την «δημοσιογραφική» κάλυψη της ευρωπαϊκής της πορείας και του θριάμβου απέναντι στην Ρόζενμποργκ. 

Θεωρώ πως η ομάδα μας αντιμετωπίζεται ως μια μικρομεσαία ομάδα από τον Τύπο και παρά τις επιτυχίες που είναι αδιαμφισβήτητες το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτή η νοοτροπία δεν έχει αλλάξει. Στον Τύπο θα συναντήσεις άρθρα για την ΑΕΚ ανούσια, πολλές φορές ελλειπή ή ετεροβαρή προς όφελος των ανταγωνιστών μας. Πολλές φορές η αλήθεια παρουσιάζεται μισή ή όπως βολεύει τον δημοσιογράφο και το κοινό στο οποίο θεωρεί πως απευθύνεται. Μια μορφή προπαγάνδας με λίγα λόγια...

Επειδή τα παραδείγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι πάρα πολλά, θα επικεντρωθώ σε εκείνα που προσωπικά θεωρώ ως τα πιο χαρακτηριστικά στην πρόσφατη ιστορία της ομάδας μας. 

Ένα γεγονός που μου έρχεται στο μυαλό, είναι το παιχνίδι με τον ΑΠΟΠ/Κινύρας το 2008, την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος Σε εκείνο το παιχνίδι, ο διαιτητής αποφάσισε να το διακόψει και η ομάδα μας πλήρωσε τα σπασμένα για όλους τους κάφρους που γεμίζουν τα γήπεδα. Υπενθυμίζω πως η ΑΕΚ εκείνη την αγωνιστική περίοδο ήταν η μοναδική ομάδα που τιμωρήθηκε για ρίψη αντικειμένων και με μηδενισμό σε αγώνα. Φυσικά ακολούθησαν και άλλα έκτροπα πολύ σοβαρότερης φύσης, που είτε αγνοήθηκαν είτε αποσιωπήθηκαν. Και εδώ πρέπει να σταθούμε στη στάση του Τύπου σ’ όλα αυτά. Οι πλείστοι δημοσιογράφοι, προσπαθώντας προφανώς να γλείψουν και να χαϊδέψουν τους οπαδούς των αγαπημένων ομάδων της ΚΟΠ, δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το θέμα. Ή και όταν ασχολήθηκαν, οι αναφορές τους περιορίζονταν σε κοινωνικά φαινόμενα της εποχής από μεμονωμένη μερίδα οπαδών. Καμιά αναφορά πως κάποια ομάδα τιμωρήθηκε και πλήρωσε για όλους τους υπόλοιπους που συνέχιζαν και συνεχίζουν να έχουν στρατούς οργανωμένων οπαδών.  Την ίδια χρονιά είχαν διακοπεί παιχνίδια από διαιτητές κατά τη διάρκεια παιχνιδιών, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το παιχνίδι Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ. Ο διαιτητής όμως συνέχισε το παιχνίδι μετά από συστάσεις! Οι δημοσιογράφοι σφύριξαν όμως για ακόμη μια φορά αδιάφορα…


Πέρσι η ομάδα μας επέστρεφε στα σαλόνια της Πρώτης Κατηγορίας. Είχε αγοράσει πάρα πολλούς παίχτες και είχε επενδύσει σε ένα μοντέλο που αμφισβητήθηκε και χλευάστηκε από μερίδα του Τύπου. Ο δε προπονητής μας, αναφερόταν από τον Τύπο, ως τσαρλατάνος, ανίκανος και άλλοτε ως πωλητής αυτοκινήτων. Για του λόγου το αληθές:



Κατά τη διάρκεια της σεζόν η ΑΕΚ ανάγκασε τους δημοσιογράφους να ανασκευάσουν και σε κάποιες περιπτώσεις να πουν το δικό τους Mea Culpa. Βλέπετε οι εμφανίσεις της ομάδας ήταν τέτοιες που δεν τους επέτρεπαν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Όμως, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι όποιες αναφορές γίνονταν για την ΑΕΚ τόσο στον έντυπο, όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο, ήταν σύντομες και ελλιπείς. Παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ για μεγάλο μέρος του περσινού πρωταθλήματος ήταν 2η ή 3η, στις αθλητικές ειδήσεις αναφερόταν σχεδόν πάντοτε ως 4ή ή 5η είδηση, πάντα μετά την Ανόρθωση, την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα. Έστω και αν ήταν καταφανώς καλύτερη και έστω και αν το μαρτυρούσε η αγωνιστική της κατάσταση και ο βαθμολογικός πίνακας. 

Φτάνοντας δε, στα μέσα του δεύτερου γύρου του περσινού πρωταθλήματος, όπου η ομάδα έκανε αγωνιστική κοιλιά και είχε σερί κακών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων, οι δημοσιογράφοι ήταν έτοιμοι να βγάλουν τη χολή τους. Κάποιοι μίλησαν για φούσκα, κάποιοι για πυροτέχνημα. Πολλοί ανέφεραν πως η ομάδα δεν είχε τη δυναμική που όλοι ανέμεναν και ξεκίνησε μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία υποτίμησης της ομάδας. Η ομάδα σε κάποιες περιπτώσεις δέχτηκε και πόλεμο. Να θυμίσω τα δημοσιεύματα για μετακίνηση του Κάανεν στην ΑΕΛ τα οποία απασχόλησαν τον Τύπο για δυο βδομάδες και που αναπαράγονταν συνεχώς προκαλώντας κλίμα στην ομάδα και στις τάξεις των οπαδών. Κάτι τέτοιο έγινε και πριν το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ, στο Γ.Σ.Ζ., στη διάσκεψη τύπου, όπου ο προπονητής αντί να ερωτηθεί για το παιχνίδι, δέχτηκε σωρεία ερωτήσεων για το συμβόλαιό του. 


Σε εκείνο το παιχνίδι η ομάδα «σφάχτηκε» από τη διαιτησία. Τέλειωσε με 10 παίκτες το παιχνίδι και η διαιτησία στην ουσία καθόρισε το αποτέλεσμα. Όμως, ο Τύπος ασχολήθηκε ελάχιστα με αυτό, και επικεντρώθηκε στην καρδιά της μεγάλης ομάδας. Στη δε εκπομπή του Αβρααμίδη, στην ανάλυση των φάσεων, με συνοπτικές διαδικασίες πέρασε το μήνυμα πως αν μια ομάδα αδικήθηκε σε εκείνο το παιχνίδι, αυτή ήταν η ομάδα του ΑΠΟΕΛ.  

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι αρθρογραφίες για τον αγωνιστικό κατήφορο της ομάδας. 









Ένα από τα παιχνίδια που σημάδεψαν την περσινή χρονιά της ΑΕΚ ήταν ο αλήστου μνήμης αγώνας με την Ανόρθωση, στο Αντώνης Παπαδόπουλος, στον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου για τους 8 του θεσμού. Όλοι θυμόμαστε την σφαγή χωρίς αναισθητικό του διαιτητή του αγώνα, ο οποίος με σωρεία λανθασμένων και προκλητικών αποφάσεων, καθόρισε το αποτέλεσμα και με το «έτσι θέλω» έδωσε την πρόκριση στο προσφυγικό σωματείο. Σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο, έχασε τεράστιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και που τελικά για να αποκλειστεί έπρεπε να τελειώσει τον αγώνα με 8 παίχτες, παίζοντας από το 59’ χωρίς τον αρχηγό της, σε ένα σημείο του αγώνα που έπαιζε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό της. Είναι πρωτοφανής ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε από τα Μέσα ο συγκεκριμένος αγώνας και η κλεψιά της πρόκρισης. Όπως φαίνεται και στα πιο κάτω παραδείγματα που απλά είναι ένα δείγμα του τί εστί αντικειμενική δημοσιογραφία, οι αναφορές των διαδικτυακών μέσων αναφέρονταν αόριστα σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι ή απλά στην πρόκριση της … «κυρίας». Γίνεται επίσης αναφορά για παράπονα και από τις δύο ομάδες (!) και πως ο Χόφλαντ άφησε την ομάδα του με δέκα παίχτες, χωρίς καν να αναφέρεται πως στη φάση της αποβολής του δεν ακούμπησε τον αντίπαλο. Η αντικειμενική κάλυψη του αγώνα, περιγράφει επίσης, πως στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα (!) ο διαιτητής έχασε τον έλεγχο και έκανε κατάχρηση της κίτρινης κάρτας. Προφανώς σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα ο Σταμάτης είχε τον έλεγχο … ουσιαστικά «έλεγχε» τον αγώνα έτσι ώστε η ΑΕΚ να μην κάνει το λάθος να διεκδικήσει την πρόκριση.  




Το φετινό καλοκαίρι γίναμε μάρτυρες του τι εστί αντικειμενικότητα και ισονομία στα θέματα δημοσιογραφικής ενημέρωσης και εγκυρότητας. Ενώ και η ΑΕΚ εκπροσωπούσε την Κύπρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πολλά έντυπα θεωρούσαν «σοφότερο» και αντικειμενικότερο να ασχολούνται με τις μετεγγραφές της ΑΕΛ και τη διοικητική αστάθεια του Απόλλωνα. Λες και η ΑΕΚ, τουλάχιστον με τα περσινά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία ήταν η τέταρτη δύναμη στο πρωτάθλημα, δεν άξιζε περισσότερης προσοχής και κάλυψης. Προφανώς βέβαια τα κίνητρα είναι άλλα και έχουν να κάνουν με το πόσο πουλάει μια ομάδα. Κατά την κλήρωση του πρωταθλήματος 2011-12, πολλά Μέσα ανέφεραν πως η πρώτη αγωνιστική δεν είχε ντέρμπι, αγνοώντας πως το παιχνίδι ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ περιλάμβανε τον περσινό πρώτο με τον περσινό τέταρτο!

Και ερχόμαστε στα γεγονότα της τελευταίας βδομάδας. Στα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας, πολλά Μέσα δεν έστελναν ανταποκριτή για να καλύψει το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Και όμως, η ΑΕΚ με τις εμφανίσεις της, θα έπρεπε έστω να τους αναγκάσει να ασχοληθούν μαζί της.

Μετά την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions Leauge, οι πλείστες εφημερίδες αλλά και τα αθλητικά sites αφιέρωσαν πλειάδα άρθρων, αφιερωμάτων, παρασκηνίων κλπ. Λογικό δεν λέω, και καθόλα σεβαστό. Όμως το θεωρώ υβριστικό, δημοσιογράφος που έχει το βήμα να απευθύνεται σε φιλάθλους να αναφέρεται στο ότι "μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί", παραπέμποντας στην διαφυγή από τα κοινωνικά αδιέξοδα και την έκπτωτη πολιτική ζωή και να εύχεται να τα πάει καλά και η Ομόνοια την Πέμπτη για να χαρούν και οι υπόλοιποι! 

Εδώ έρχεται ο απλός, αγνός οπαδός της ΑΕΚ, ή έστω ο απλός Σκαλιώτης να αναρωτηθεί: Η ΑΕΚ που βρίσκεται; Μήπως ανήκει σε άλλη χώρα; Μήπως ήταν δεδομένο πως θα αποκλειόταν; Τί; Εκτός αν ο έγκριτος δημοσιογράφος απλά γλύφει τους οπαδούς των δύο λευκωσιάτικων σωματείων που ομολογουμένως αριθμούν τους περισσότερους οπαδούς. Προφανώς οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι αμελητέα ποσότητα όπως και οι κάτοικοι ολόκληρης της πόλης και επαρχίας Λάρνακας που ακολούθησαν την ομάδα ανεξαρτήτως σωματειακών προτιμήσεων.  

Προχωρώντας, φτάσαμε τη μέρα του θριάμβου της ΑΕΚ. Παρά τα προγνωστικά ή την αδιαφορία κάποιων δημοσιογράφων η ΑΕΚ πέρασε στους ομίλους του Europa Leauge. Δυστυχώς η Ομόνοια δεν τα κατάφερε (και αναφέρομαι με καθαρά εθνικά κριτήρια). Είναι λογικό, η μεγαλύτερη μερίδα του Τύπου να ασχολείται με τον αποκλεισμό της Ομόνοιας και να αναφέρει ως δευτερο-τρίτη είδηση την επιτυχία της ΑΕΚ; 





Οι δε εφημερίδες την επομένη, αντί να επικεντρωθούν στον θρίαμβο της ΑΕΚ, όπως ένας υγιής φίλαθλος και αναγνώστης θα ανέμενε, ή ασχολούνταν με το οικονομικό πρόβλημα που θα αντιμετώπιζε η Ομόνοια λόγω του αποκλεισμού, ή συνεχίζονταν οι διθύραμβοι για τον ΑΠΟΕΛ. Τρεις σελίδες αφιερωμένες στην Ομόνοια από την GoalNews με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, δύο για την ΑΕΚ. Προφανώς αυτό ονομάζεται δημοσιογραφική ισονομία και δικαιοσύνη. Για του λόγου το αληθές:



Πρωτοσέλιδο GoalNews 26/08/2011 - Η ΑΕΚ καταλαμβάνει το 1/3 της σελίδας. Θεωρείται σημαντικό να αφιερωθεί χώρος στο πρωτοσέλιδο (μετά το θρίαμβο της ΑΕΚ) και στον ΑΠΟΕΛ και στην Ανόρθωση και στην Ομόνοια!
Πρωτοσέλιδο GoalNews 24/08/2011- Ο ΑΠΟΕΛ καταλαμβάνει ολόκληρη τη σελίδα
Από τα τέσσερα άρθρα του ίδιου έντυπου, την επομένη του θριάμβου της ΑΕΚ, μόνο το ένα αναφέρεται αποκλειστικά στην ΑΕΚ! Στα άλλα κρίνεται "σκόπιμο" να αναφερθεί και ο θρίαμβος του ΑΠΟΕΛ, ή η αποτυχία της Ομόνοιας! (26/08/201

    
Την επομένη του θριάμβου του ΑΠΟΕΛ, στην ίδια σελίδα και τα τέσσερα άρθρα αποθεώνουν τον ΑΠΟΕΛ και το μεγαλείο του, με διθυραμβικά σχόλια (24/08/2011).

Την επόμενη μέρα, που ήταν η κλήρωση των ομίλων και η ΑΕΚ ήταν ανάμεσα στις ομάδες που συμμετείχαν, κάποια site έκριναν ως σοφότερο να έχουν ως πρώτη είδηση τις δηλώσεις του Σάββα Κάκου, της Ανόρθωσης ή τις προοπτικές του ΑΠΟΕΛ στο CL (με το οποίο έτσι κι αλλιώς ασχολούνταν τρεις συνεχόμενες μέρες αλλά το θέμα δεν είχε εξαντληθεί)! 




Με βάση τα όσα προαναφέρθηκαν απλά επιχειρείται να δοθεί μια περιληπτική εικόνα του πως αντιμετωπίζεται η ομάδα μας από μερίδα του Τύπου. Αν θέλετε, πως αντιμετωπίζονται όλες οι ομάδες εκτός από τον ΑΠΟΕΛ, την Ομόνοια, την Ανόρθωση και σε λιγότερο βαθμό τον Απόλλωνα και την ΑΕΛ. Συμφωνώ πως πρόκειται για ιστορικά σωματεία με κόσμο. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί και δεν δίνει σε κανένα το ελεύθερο να αγνοεί ομάδες, να τις υποτιμά και να περιθωριοποιεί τον κόσμο που τις ακολουθεί. 

Θεωρώ ως μεγαλύτερη επιτυχία και άρα είδηση την πρόκριση της ΑΕΚ, από τον αποκλεισμό της Ομόνοιας. Θεωρώ πως η περσινή πορεία της ομάδας μας και η θριαμβευτική της πορεία στα προκριματικά του Europa Leauge  μέχρι και την ένδοξη πρόκριση στους ομίλους ως γεγονότα που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να κάνουν τους δημοσιογράφους να ασχοληθούν περισσότερο με την ΑΕΚ. Στο κάτω κάτω, η ΑΕΚ εκπροσωπεί μεγάλο μέρος μιας ολόκληρης πόλης. Φυσικά επειδή τα τελευταία χρόνια η Λάρνακα έχει καταντήσει ο φτωχός συγγενής του κράτους (και με την ανοχή των δημοτών της φυσικά), προφανώς και τα σωματεία που βρίσκονται στην πόλη πάνε πακέτο - και αναφέρομαι στην ΑΕΚ και την ΑΛΚΗ. 

Θεωρώ πως το άρθρο πραγματεύεται ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό και που έχει προεκτάσεις τόσο πολιτικές, όσο οικονομικές και κοινωνικές. Είναι επίσης δεδομένο, πως τα στοιχεία και οι πηγές που χρησιμοποιούνται είναι αποσπασματικά και παρουσιάζουν ένα μέρος της πικρής αλήθειας και της αδικίας που συντελείται εις βάρος της ομάδας μας. Είναι δε σημαντικό να διευκρινιστεί πως δεν αναφέρεται σε όλους τους δημοσιογράφους, αφού σαφώς υπάρχουν και δημοσιογράφοι που είναι και αντικειμενικοί και έγκυροι και σωστοί απέναντι στο λειτούργημα που υπηρετούν. Το άρθρο αποσκοπεί στο να προβληματίσει και ίσως να βοηθήσει στην επίλυση κάποιων λαθών που εσκεμμένα ή μη γίνονται εις βάρος κάποιων σωματείων. 

Τελειώνοντας, όπως προαναφέρεται, στο άρθρο περιλαμβάνονται απλά κάποια χαρακτηριστικά γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας της ΑΕΚ. Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο και εσείς, οι αναγνώστες του Blog, να παραθέτατε δικές σας εμπειρίες, πηγές, προβληματισμούς, γεγονότα ή απόψεις για το θέμα.

Share this Article on :

10 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι συναγωνιστές Σταύρος Κομοτηνή..Εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο από τον φίλο Iron Aek από τον οποίο προσωπικά περιμένω και ένα άρθρο για την κίνηση της διοίκησης μας να διαθέσει τα πακέτα για τους αγώνες του Europa League σε τιμές πάμφθηνες που απευθύνονται σε όλο τον κόσμο της Λάρνακας! Όπως ασκούσες κριτική για τα διαρκείας φίλε συναγωνιστή καλά είναι να δίνεις και συγχαρητήρια σε εξαιρετικές κινήσεις εκ μέρους της διοίκησης μας..
Επανερχόμενος στο πιο πάνω άρθρο, τείνω να συμφωνήσω σε όλα και να προσθεσω ότι η αιτία αυτής της παραμέλησης αν θέλετε της Άεκ από τα ΜΜΕ είναι το ότι δεν μας θεωρούν μεγάλη ομάδα..δυστυχώς στην Κύπρο έχουν μάθει να ασχολούνται με Ομόνοια-Ανόρθωση-Αποέλ και τους δύο Λεμεσιανούς υπό το πρίσμα του πολλή κόσμου που κουβαλούν..αφιερώνοντας άρθρα πχ στις εφημερίδες και πολλές σελίδες για αυτούς οι πωλήσεις τους ανεβαίνουν και αυτός είναι και ο στόχος τους..δεν είναι πλέον στόχος για τους πλείστους, όχι για όλους, τους δημοσιογράφους να καλύψουν αντικειμενικά μία αναμέτρηση μεταξύ πχ Άεκ-Αποέλ αλλά το πώς θα γράψουν κάτι που θα ενθουσιάσει τον κόσμο του Αποέλ ή της Ομόνοιας και πάει λέγοντας..είναι όλα θέμα χρημάτων παιδιά..δεν ασκεί, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων πάντα, κανείς το επάγγελμα του σωστού και αντικειμενικού δημοσιογράφου..
Θα σταθώ στο περσινό παιχνίδι με το Αποέλ στο ΓΣΖ στο οποίο κάνει και ειδική αναφορά ο συγγραφέας του άρθρου..την επομένη του αγώνα, στην εφημερίδα sportday, διάβαζα με ιδιαίτερα ενδιαφέρον τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Μιχάλη Παπαγεωργίου να αναφέρεται με μηδενιστική διάθεση ενάντια στον Τον Κάανεν και να του υποδεικνύει ότι η διαιτησία δεν έπαιξε ρόλο στην πολύ μεγάλη νίκη του Αποέλ και θα έπρεπε να κοιτάξει τα του οίκου του..ταυτόχρονα στο άρθρο της εφημερίδας το οποίο υπέγραφε ο Ανδρέας Βεντούρης, ένας από τους δύο δημοσιογράφους σε ολόκληρη την Κύπρο που ασχολείται με την Άεκ και πραγματικά αποτελεί πηγή ενημέρωσης για τους οπαδούς της ομάδας μας, έγραφε για επιθετικό φάουλ του Πιντάδο στον Ζιόρζε στο 1-0( !!!!!!!!!!!) και κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας..προσωπικά τόσο πολύ εξοργίστηκα που ήρθα σε επαφή με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο ο οποίος μου είπε ότι έγραψε όπως είδε αυτός το παιχνίδι και με κάθε αντικειμενικότητα..την επόμενη μέρα φυσικά στο site της σελίδας του αναφερόταν σε μία κόκκινη που έπρεπε να δεχθεί ο Μποαβεντούρα στο πρώτο παιχνίδι και δεν δέχθηκε που παρομοιάζετουν με την φάση του Ντίμεχ..και εγώ λέω μέσα από όλα αυτά γιατί κύριοι δεν είστε αντικειμενικοί σε όλες τις φάσεις και σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως ομάδας και μόνο εκεί που θέλετε γίνεστα "αντικειμενικοί"? Η απάντηση αδέρφια είναι μία, συμφέροντα και χρήμα..τίποτα άλλο δεν ενδιαφέρει κανένα..εγώ είδα ότι η Sportday πχ δεν έστειλε απεσταλμένο στην Νορβηγία προφασιζόμενη απουσία χορηγού..είδα την επομένη του αγώνα της Λάρνακας την Goal News να έχει στο 1/3 της σελίδας την ομάδα μας και δίπλα την Ομόνοια..δυστυχώς με αυτά έχουμε να ζήσουμε και με αυτά θα πορευτούμε μέχρι να παίρνουμε 7.000 κόσμο στο γήπεδο, να πάρουμε πρωταθλήματα, να πάρκουμε κύπελλα και να περάσουμε και γύρο στο europa..όποιος θέλει το πιστεύει αλλά όπως είναι η κατάσταση μόνο αν γίνουν όλα αυτά θα αλλάξει η αντιμετώπιση για την Άεκ μας..
Κλείνοντας υπερθεματίζω την ανάγκη στην φετινή χρονιά να σταθούμε όλοι στο πλευρό της ομάδας και μέσα από την παρουσία μας να την μεγαλώσουμε ακόμα πιο πολύ..είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι ο κόσμος κάνει την ομάδα αδέρφια..εμείς θα μεγαλώσουμε την Άεκ μέσα από την παρουσία μας..Στους αγώνες που έπονται πρέπει να σταθούμε κοντά στην ομάδα και μέσα από τις επιτυχίες μας θα τους αναγκάσουμε όλους να ασχολούντε μαζί μας!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το άρθρο και συμφωνώ απόλυτα με τον Σταύρο ότι περί χρημάτων ο λόγος και η αιτία.
Θεωρώ όμως σαν μία καλή/έξυπνη κίνηση, να σταλεί και στα ηλεκτρονικά/έντυπα μέσα.
Δεν κατακρίνουμε κανένα απλά μιλάμε με δεδομένα.
Στο κάτω κάτω ακόμα (?) ζούμε σε δημοκρατία.

Κώστας Μ.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό άρθρο! Δυστυχώς η ομάδα μας δεν αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που της αξίζει σε σημείο που να αποτελεί πρόκληση. Δεν πειράζει όμως. Η μέρα της κωλοτούμπας δεν είναι μακριά.

Μπροστά μας τώρα έχουμε την γιορτή των ομίλων. Πιστεύω ότι εκεί πρέπει να επικεντρωθούν οι δυνάμεις μας για να αποδείξουμε σ' όλους αυτούς πόσο μικροί είναι για να ασχολούνται μαζί μας. Επιβάλλεται, σαν οπαδοί, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουμε εντυπωσιακό παρόν στα παιχνίδια που έρχονται ακόμα και αν τελικά παίξουμε στο ΓΣΠ. Η άποψη μου είναι πως μέχρι τη μέρα των παιχνιδιών, η αρθρογραφία μας πρέπει να στραφεί πρως αυτή την κατεύθυνση. Στο πώς δλδ θα καταφέρουμε να ξυπνήσουμε την πόλη.

Η γιορτή πλησιάζει! Ώρα να ξυπνήσουμε!!


Ενωσίτης

EL SKALIOTIS είπε...

Πολύ καλό το άρθρο. Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Βλέπεις τις ειδήσεις το βράδυ, παίζει πρώτα το Αποελ, Ομόνοια, Ανόρθωση, Λεμεσιανές ομάδες και στο τέλος η ΑΕΚ- που αυτή την στιγμή εκπροσωπή την Κύπρο στο Europa League!!! Είναι πιο σπουδαίο αν θα παίξει ο Σπούκιν, ή τα προβλήματα του Απόλλωνα από την συμμετοχή μιας Κυπριακής ομάδας στους ομίλους του Europa League!!! Πως είναι δυνατό να παίζει και να προβάλετε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ο αποκλεισμός της Ομόνοιας σε όλα τα ΜΜΕ από την πρόκριση της ΑΕΚ στους Ομίλους της ΑΕΚ;;

Ακόμα δεν έχουν καταλάβει το που βαδίζει η ΑΕΚ. Δεν κατάλαβαν ποιοί βρίσκονται πίσω από αυτή την επιτυχία, το πως δουλεύει ο ΓΙΟΡΤΙ ΚΡΟΙΦ και ΤΟΝ ΚΑΑΝΕΝ και ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι η ΑΕΚ είναι η νέα ανερχόμενη δύναμη του ποδοσφαίρου.

Προσωπικά δεν με απασχολεί τι ανάφερουν τα ΜΜΕ. Η φετινή ΑΕΚ θα μιλήσει στο γήπεδο και θα αγωνίζετε στα σαλόνια της Ευρώπης, τουλάχιστον ως τον Δεκέμβρη!!! Ενώ οι άλλοι θα μας βλέπουν στον καναπέ με φίλους!!!

Αυτό που πρέπει να γίνει από μέρους μας είναι να σταθούμε δίπλα στην ομάδα μας και να γεμίζουμε το ΓΣΖ και το ΓΣΠ. Αυτή την στην στιγμή είναι η ώρα του κόσμου της ΑΕΚ και τελικά έχει κόσμο η ΑΕΚ. Απλά ήθελε κάτι να τον ξυπνήσει και αυτή η ομάδα μας έχει ξυπνήσει, μας εχει δώσει ΠΕΡΙΦΑΝΕΙΑ. Αξίζει να την στηρίξουμε γιατί τις μεγάλες ομάδες τις κάνουν ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

ρε στα @@ μας αν γράφουν ή αν δεν γράφουν. τους γράφουμε καλύτερα εμείς εκεί που δεν σβήνονται. τι θέλουμε δηλαδή? αφού γνωρίζουμε ότι ο κάθε οπαδός που έχει πρόσβαση στο ίντερνετ δηλώνει αθλητικογράφος. δες τους λιμασσάκιδες ντοτ κομ. ότι ευχαριστεί τον κύκλο του και μόνο. ή μήπως ξεχνάμε και την κυπριακή νοοτροπία. περισσότερο πουλά η είδηση της αποτυχίας μιας ομάδας αφού οι περισσότεροι γουστάρουν να χάνει ο αντίπαλος παρά να κερδίζουν οι ίδιοι. εγώ θέλω να τα πηγαίνουμε καλά για να γράφουν τα ξένα μέσα αυτά που πρέπει και δεν με ενδιαφέρουν οι εγχώριες σελίδες τις οποίες έχω και πολύ χεσμένες και έχουν προκαλέσει ουκ ολίγες φορές επεισόδια είτε με τα γραφόμενα, είτε με τα λεγόμενα τους στα ράδια. και κάτι τελευταίο, φέρνεται και σαν παράδειγμα την πλέον άκυρη αντι-ΑΕΚ σελίδα, το shootandgoal που αν τους ρωτήσεις τι είναι το word processor θα σου πουν ταινία με τον Van Damme. εγώ μπαίνω μόνο για να διαβάσω κανένα ανέκδοτο και να δω καμιά τιτσίρα.

Αλεξ

Ανώνυμος είπε...

πρεπειη διοικηση να οργανωση λεωφορεια για να παει αρκετος κοσμος. Τ πακετα ειναι πολυ φτινα. Τωρα ομως που παιζουμε λευκωσια σε ενα πολυ μεγαλο γηπεδο αν μπορει η δοιηκηση να χαμηλωση λιγο της τιμες τον εισητηριον απο 40 λιγο κατω οστε να μπορουν να αρθουν και αλλοι φιλαθλοι

Ανώνυμος είπε...

να που μας δίνουν την ανάλογη σημασία. Ανδρέας Παττίχης εφ όλης της ύλης.

http://kerkida.net/index.php?pageaction=ker&modid=1&artid=22935

Α.

Ανώνυμος είπε...

Λεβέντες,

Άνδρος Φανερωμένη.

ΑΕΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΣΠ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε, δηλώνω FAN !

Ειδικά γιατί μέσα από αυτό το blog άρχισε να δημιουργήτε μια 'ΦΩΝΗ'. Όλα όσα γράφεις είναι πικρές αλήθειες. Το θέμα είναι τί κάνουμε ; Απλά τις αποδεχόμαστε και σηκώνουμε τα χέρια ψηλά όπως έχουμε μάθει να κάνουμε ή ..... βρίσκουμε άλλους τρόπους να 'γδάρουμε τη γάτα'; Πρώτο και κύριο, αυτό που θα κλείσει πολλά στόματα θα είναι η σταθερή πορεία της ΑΕΚΑΡΑΣ στο φετινό πρωτάθλημα. Μετά, κάνουμε διάφορα π.χ. καλούμε διάφορους αθλητικογράφους σε γεύμα γνωριμίας, θέτουμε σταθερή μέρα δημοσιογραφικών διασκέψεων (όπως κάνει και ο Λάρκος), δημιουργούμε διαπροσωπικές σχέσεις με αθλητικογράφους τέτοιες που όταν θα έρθει η ώρα ίσως και να σκεφτούν να το ρίξουν πιο μαλακά το φαρμάκι τους. Και δεν δέχομαι ότι αυτό είναι 'γλύψιμο' και εμείς είμαστε υπεράνω. Στη Κύπρο είμαστε, ρε, ας ξυπνήσουμε και εμείς επιτέλους! Εδώ ανατίναξαν ανθρώπους και κατάστρεψαν την οικονομία του τόπου και όλα καλά. Οι Κ.Α. είναι κοντά στη χρεωκοπία και σπονσάρουν το ΑΠΟΕΛ για ... διαφήμιση κ.α.π. Πιστεύω... όταν είσαι στη ΡΩΜΗ πρέπει να κάνεις ότι και οι ΡΩΜΑΙΟΙ ! Και το όμορφο της κουβέντας είναι ...η ΑΕΚΑΡΑ ΕΙΝΑΙ στη ΡΩΜΗ και πρέπει και εμείς να μάθουμε να έχουμε την νοοτροπία ΡΩΜΑΙΟΥ και όχι φτωχού συγγενή, έτσι;
Το πιο όμορφο συναίσθημα ήταν αυτό που ένοιωσα την περασμένη Τρίτη το βράδι στη φιέστα! Το αίσθημα του 'ΑΝΗΚΩ' και η περηφάνεια να βλέπεις μικρούς, μεγάλους να φορούν τις φανέλλες της ΑΕΚ μας. Ομολογώ ότι σκέφτηκα «Κάπως έτσι πρέπει να νοιώθουν και οι ΑΠΟΕΛίστες και οι Κινέζοι και οι Ανορθωσιάτες» !!!! Υπάρχουν ακόμα ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ανάμεσα μας - και πρέπει να το παραδεχτούμε - που συνεχίζουν να βλέπουν με δυσπιστία της επιτυχίες της ομάδας ! Αυτοί μπορεί να είναι και οι ανθρώποι που στο παρελθόν να έφαγαν το περισσότερο γιουχάισμα γιατί δήλωναν ΑΕΚ. Ας δώσει και η διοίκηση και το προπονητικό team το χρόνο σε όλους. Κάθε μέρα που περνά, η "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" μεγαλώνει και εμείς τα παιδιά της πρέπει να την υπερασπιστούμε όπως πρέπει ! Και ΦΩΝΗ θα υψώσουμε...με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η υπομονή είναι μεγάλη αρετή...

Όπως έγραψε στο πανό στη φιέστα ο γραφικός ΑΝΤΡΕΑΣ ... «ΑΕΚΑΡΑ μέχρι που ο Λαμπάν να βάλει τέρμα του Λίνσεν» ! ΤΕΛΟΣ...

ΕΛ

Ανώνυμος είπε...

EXERETIKO TO ARTHRO. SINXARITIRIA.

OPOS OLA TA ALLA STIN KYPRO ETSI KAI TA MME SINKENTRONOUNTE EKEI POU IPARXOUN POLISIS. KRATOUN TA STATISTIKA TOUS KAI ANALOGA DOULEVOUN. ME 5,000 KOSMO POU PERNOUME STA GIPETHA THA SINEXISOUN NA MAS DINOUN TI SIMASIA POU MAS DINOUN.

GIAFTO XREAZETE SINEXIA KAI SINEPIA PROTA APO TIN OMADA KAI APO OLOUS EMAS. PREPEI SIGA SIGA NA GINOUME 7,000, 8,000 KAI 10,000.

GIA NA GINI AFTO OMOS XREAZETE XRONO. SINEPIA. GIA PARADIGMA, STO TELOS TOU 2012 PREPEI NA IMASTE XANA STIN EUROPI. TO 2013 PREPEI NA XTIPISOUME TROPAIO, ESTO KAI TO KYPELLO, TO 2014 PROTALITISMO. SINEXIS EPITIXIES THA FEROUN OXI MONO TO KOSMO TIS LARNAKAS KONTA STIN AEK ALLA KAI OPADOUS APO ALLES OMADES.

ETSI XTIZETE O MEGALOS KOSMOS KAI TOTE THA ALLAXOUN KAI TA MME.

AEK1994

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.