News Update :

Scouting: FK Mladá Boleslav

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011


Μέχρι τώρα, η μοναδική σχέση της ομάδας μας με τo Τσέχικο ποδόσφαιρο ήταν τρεις παίκτες που αγωνίστηκαν παλαιότερα στην ΑΕΚ: ο Pavel Pergl, ο Jiri Bobok και ο Martin Abraham. Φέτος, στα πλαίσια του Europa League, η κληρωτίδα μας έφερε αντιμέτωπους με μία τσέχικη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε κατά την περίοδο 2006-2007 ο τελευταίος, (Μάρτιν Άμπραχαμ) την Μλάντα Μπόλεσλαβ. Η Μλάντα ιδρύθηκε το 1902 αλλά κατάφερε να εξασφαλίσει για πρώτη φορά την άνοδό της στην Α’ κατηγορία της Τσεχίας (Gambrinus Liga) το 2003-2004.




Η μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου ήταν την περίοδο 2005-2006 όταν τερμάτισε 2η στο πρωτάθλημα και αγωνίστηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείοντας την Βαλερέγκα, αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Γαλατασεράι. Έτσι συνέχισε στο Γιουρόπα Λιγκ όπου απέκλεισε την Μαρσέιγ κι έτσι μπήκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ όπου αποκλείστηκε, αφού απέσπασε μόνο τρεις βαθμούς από ισοπαλίες με Ραπίντ Βουκουρεστίου, Χάποελ Τελ Αβίβ και Παρί Σεντ Ζερμέν. Έχασε από τον Παναθηναϊκό με 1-0. Την επόμενη χρονιά τερμάτισε Τρίτη στο πρωτάθλημα και απέκλεισε δύσκολα την Παλέρμο για να μπει στους ομίλους όπου αποκλείστηκε με τρεις βαθμούς μετά από τη νίκη της επί της Έλφσμποργκ, αλλά έχασε από ΑΕΚ Αθηνών, Φιορεντίνα και Βιγιαρεάλ.

Την περσινή χρονιά τερμάτισε 5η με 46 βαθμούς, 23 λιγότερους από την Πρωταθλήτρια FC Viktoria Plzen και είχε την έβδομη χειρότερη άμυνα σε σύνολο 16 ομάδων, με 40 τέρματα κατά. Παρ' όλαυτά κατέκτησε το Κύπελλο Τσεχίας στα πέναλτι, που είναι και ο πρώτος της τίτλος στη μακρόχρονη ιστορία της, έτσι βρέθηκε στο δρόμο της Α.Ε.Κ. Λάρνακας.


Ομολογουμένως η πορεία της Μλάντα στην Ευρώπη είναι αξιοπρόσεχτη την τελευταία πενταετία και καθόλου συγκρίσιμη με αυτήν της ΑΕΚ. Μπορεί ο προπονητής τους να έχει δηλώσει πως η πρόκριση είναι 50-50 αλλά το ξέρει πολύ καλά τόσο αυτός όσο κι εμείς πως φαβορί για την πρόκριση είναι η Μλάντα και μάλιστα με αρκετά μεγάλο ποσοστό.

Στο ρόστερ της διαθέτει 27 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 21 είναι Τσέχοι. Την περσινή περίοδο 4 ποδοσφαιριστές πέτυχαν περισσότερα από 6 γκολ με συνολικό απολογισμό 28 από τα 49 τέρματα που πέτυχε η Μάντα. Ακόμη 11 παίκτες σημείωσαν κάτω από 3 γκολ ο καθένας. Συμπέρασμα είναι ότι η ομάδα έχει πλουραλισμό στο σκοράρισμα άσχετα αν στηρίζουν πολλά στον 35χρονο περσινό πρώτο τους σκόρερ (8 γκολ) και αστέρι της ομάδας που ακούει στο όνομα Μέρεκ Κούλιτς.

Ένας άλλος πολυσυζητημένος ποδοσφαιριστής είναι ο 19χρονος Τουρκοαυστραλός Kerem Boulout τον οποίο απέκτησε το 2010 η Μλάντα από την Sydney FC. Ο λόγος που τα φώτα είναι αρκετές φορές στραμμένα πάνω του δεν είναι μόνο το νεαρό της ηλικίας του και το ταλέντο του (κέρδισε το χρυσό παπούτσι με 7 γκολ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 19 το 2010 στην Κίνα, με την Αυστραλία να τερματίζει 2η) αλλά και το ποινικό του μητρώο. Οι δραστηριότητές του αυτές τον έκαναν να απέχει από την ποδοσφαιρική δράση από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι και τον Απρίλιο του 2011. Μεταξύ άλλων, κατηγορήθηκε για ληστεία, συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία, βίαιη επίθεση και απόπειρα σωματικής βλάβης σε τρίτο πρόσωπο και πολλά άλλα! Και όλα αυτά στην ηλικία των 19 χρόνων!

Η έδρα της Μλάντα είναι το Mestsky stadion, χωρητικότητας 5000 θεατών. Ένα πολύ όμορφο ποδοσφαιρικό στάδιο με τρεις πλευρές καλυμμένων κερκίδων. Μέσος όρος θεατών στο στάδιο αυτό είναι 3871 θεατές ανά παιχνίδι ενώ η χαμηλότερη προσέλευση καταγράφτηκε στους 1523 θεατές. Εντός έδρας αγωνίζεται με γαλανόλευκα και εκτός έδρας με ροζ και μάυρο. Ο προϋπολογισμός της Μλάντα είναι 11.150.000 €, σχεδόν τριπλάσιος από αυτόν της ομάδας μας. H UEFA την κατατάσσει στην 160η θέση (η Ado Den Haag στην 167η, η Ομόνοια στην 171η και η ΑΕΚ στην 227η) ενώ με 70.5 βαθμούς κατέχει την 307η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών της είναι 26 χρονών, κάτι που ίσως να σημαίνει πολλά τρεξίματα με καλή φυσική κατάσταση.

Τα φιλικά που έχει δώσει η τσέχικη ομάδα τον Ιούλιο στα πλαίσια της προετοιμασίας της είναι:

  • 15/07: Mlada Boleslav 3 - 2 V. Manisaspor
  • 12/07: Mlada Boleslav 0 - 0 Dunfermline
  • 09/07: FC Astra Ploiesti 0 – 2 Mlada Boleslav
  • 05/07: Varnsdorf 0 - 2 Mlada Boleslav
  • 02/07: Zizkov 0 - 2 Mlada Boleslav
50 εταιρείες είναι χορηγοί της ομάδας, με κυριότερη από αυτές τη Σκόντα.

Σήμερα, 22/07, η Μλάντα αγωνίζεται με την περσινή πρωταθλήτρια, FC Viktoria Plzen για το τσέχικο Σούπερ Καπ, παιχνίδι το οποίο θα παρακολουθήσει ο Τον Κάανεν. Στις 30 Ιουλίου αρχίζει το πρωτάθλημα στην Τσεχία και η Μλάντα αγωνίζεται εκτός έδρας με την Γιάπλονετς. Η δεύτερη αγωνιστική είναι μια εβδομάδα αργότερα. Λογικά λοιπόν η τσέχικη ομάδα είναι πιο έτοιμη από τη δική μας αλλά το γεγονός ότι έχει υποχρεώσεις που απέχουν μόνο λίγες μέρες από τα μεταξύ μας παιχνίδια μπορεί να είναι υπέρ μας όσον αφορά θέματα κόπωσης και τραυματισμών.

Πιο κάτω είναι το φετινό ρόστερ της Μλάντα όπως φαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της। Δείτε την αγοραστική αξία τωνπαικτώνπου πέρσι είχαν τις περισσότερες συμμετοχές και είναι πολύ πιθανόν να τους δούμε στο αρχικό σχήμα της Μλάντα।Επίσης, έχει προστεθεί ένας αστερίσκος δίπλα από τα ονόματα των πιο επικίνδυνων/αξιόλογων παικτών της Μλάντα:


GOALKEEPERS

1 Jakub Jakubov
12 Jan Šeda
27 Miroslav Miller 350.000 €

DEFENSE

4 Adrian Rolko * 500.000 €
24 Aleš Neuwirth * 750.000 €
2 Petr Johana
5 Tomáš Janíček
6 Václav Kalina 750.000 €
26 Václav Procházka 500.000 €
13 Vladimir Dimitrovski 600.000 €

HALF-BACKS

23 Chris Kostakis
18 Daniel Dudka
20 Jan Kysela 400.000 €
15 Jan Štohanzl
17 Jasmin Ščuk
33 Lukáš Opiela * 250.000 €
11 Ondřej Kúdela 750.000 €
21 Ondřej Zahustel
30 Petr Wojnar
25 Radek Šírl 700.000 €
3 Tomáš Fabián 600.000 €

FORWARDS

8 Ivo Táborský 600.000 €
7 Jakub Řezníček * 350.000 €
19 Jan Chramosta * 600.000 €
9 Kerem Bulut
10 Marek Kulič * 500.000 €
16 Marek Volf

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως πέρσι σε σύνολο 30 παιχνιδιών, μόνο ένας παίκτης, ο Lucas Opiela έχει δεχθεί μια φορά απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο απολογισμός των κίτρινων καρτών ανέρχεται στις 57, ενώ μόνο 4 ποδοσφαιριστές έχουν αντικρίσει περισσότερες από 4 κίτρινες κάρτες την περσινή σεζόν, με το ρεκόρ να το κατέχουν οι Lukas Opiela και Václav Procházka με 8 κίτρινες κάρτες.

Οι οπαδοί της Μλάντα είναι αρκετά ενθουσιώδεις κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών και αγαπούν πολύ την ομάδα τους, εκφράζοντας περηφάνια για τη φανταστική της πορεία τα τελευταία χρόνια. Η μπουτίκ της Μλάντα, επονομαζόμενη ως Bolek Shop πωλεί τα πάντα για την τσέχικη ομάδα. Σε αυτήν κάποιος οπαδός μπορεί να βρει μαξιλάρι της Μλάντα, φλιτζάνι με τον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή ακόμα και στριγκάκια για τις κοπέλες με το σήμα της ομάδας!

Ας διαβάσουμε κάποια σχόλια οπαδών της Μλάντα από φόρουμ της τσέχικης ομάδας:

«Το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Σίγουρα από τότε που τους έπαιξε η Γιάπλονετς (Αποέλ), έχουν ανεβεί περισσότερο.»

«Έχουν σπουδαίους παίκτες όπως το Χόφλαντ, τον Βαν Ντάικ και τον Ντε Κλερ αλλά είναι Κύπρος άρα θα νικήσουμε!»

«Δε θα είναι εύκολο…τα τελευταία χρόνια έχουν δαπανηθεί πολλά λεφτά στο κυπριακό ποδόσφαιρο.»

«Θα έχουμε ένα εύκολο πέρασμα από την Κύπρο, η Μπόλεσλαβ είναι άλογα που δεν αφήνουν τίποτα στο πέρασμά τους.»

«Μη συγκρίνετε την Κύπρο με τη Μάλτα, στην Κύπρο αγωνίζονται πολλοί ξένοι παίκτες με αρκετά λεφτά. Μπορεί να έβαλαν 8 τέρματα σε μια αδύνατη ομάδα (Φλοριάνα) αλλά δε νομίζω εμείς να μπορούμε να βάλουμε τόσα πολλά γκολ σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή ομάδα!»

«Είναι η πιο δύσκολη κλήρωση που μπορούσε να μας τύχει»

«Εγώ νομίζω η Σπάρτα θα έχει πιο δύσκολο έργο (Σαράγιεβο)»

«Θα κερδίσουμε τη δύσκολη ομάδα της Κύπρου, όπως κάνουμε και με τις άλλες ομάδες της Ευρώπης»


Share this Article on :

14 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

προσχετε τον Jan Chramosta παιδια.
ΑΝ περιορισουμε αυτόν τον παικταρα και τον Κουλιτς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! Η ομάδα είναι γεμάτη ποιότητα

Ανώνυμος είπε...

BRAVO - SPOUDEO ARTHRO

Ανώνυμος είπε...

Poly kalo to arthro!
To GSZ prepei na einai oso pio kauto kai edra ginetai tin Pempti!
Oloi foni! I omada mas xreiazetai! Prepei kai mporoume na kanoume rekor proseleusis kosmou!
I omada peta, o kosmos einai enthousiasmenos kai oloi sxedon oi foitites einai Kipro!

Pame dinata tin Pempti!

Ανώνυμος είπε...

ate aekara

Ανώνυμος είπε...

Toutoi ine tou epipedou mas. Tha tous kanoume kala kai tha perasoume kai apo edw.
Ate AEKara mou pame dinata pano tous.

Ανώνυμος είπε...

re kopelia enan alo thema..ekamne san parapono proxtes i diikisi p ethkevasa oti en epie kosmos me tus maltezus k anafertikan j gia 1400 isitiria. 2500 3000? en tha epian? mpenoun mouxti xa peripezun mas?

Ανώνυμος είπε...

mouktitzies ehei pollous... to provlima ihamen to ke persi sioura ke den xero poso kero prin akoma ehoume touto to provlima... as to kitaxei i diikisi ke na men kamnei parapona. tous securitaes as tous valei tzame stis isodous tzai oi na klinoun tin diodo apo tin mia kerkida stin alli... ate AEKARA mou ke theloume omilous...

Ανώνυμος είπε...

http://www.kerkida.net/index.php?pageaction=ker&modid=1&artid=20731.TOULAXISTON 4000 KOSMO IXAME ME TOUS MALTEZOUS.KAI GW POU PIGA MPALA ME MIA PRWTI MATIA TOSOUS YPOLOGISA!!I DIOIKISI MPOREI NA LEEI OTI THELI...TO THEMA MINE OTI O KOSMOS TIS AEK INE KONTA STHN OMADA

Ανώνυμος είπε...

xonoun isitiria gia tou forous file mou

Ανώνυμος είπε...

re leventes, to match en i ora 6, ego jai alloi 10 pou xero en mporoume na pame sto match i ora 6. Doulefkoumen, i ora 7:30 sxolanoumen, pos ginetai ena match evropaiko na eni i ora 6? enna exoume pio lious opadous apoti me tin malta an paiktei i ora 6

Ανώνυμος είπε...

οι οργανομενοι οπαδοι πρεπει να ειναι μεσα στο γηπεδο 1 ωρα πριν αρχιση το παιχνιδη καινα ειναι κατω στην κερκιδα ετσι ωστε οταν μπαινει ο κοσμος μεσανα βλεπει οτι υπαρχουν αρκετεο κατω που θα φωναζουν οστε να πηγαινουν καθι αυτοι κατω.
ΑΕΚΑΡΑ

Ανώνυμος είπε...

file anagkastika en i ora 6 logo tou oti pezi i anorthosi i ora 8 je vasi twn kanonismwn tis uefa den dikeoute na eshi 2 match taftoxrona toso konta. ennen epilogi tis diikiseis en kanonismoi tis uefa.

Ανώνυμος είπε...

vale adeia... pexe to arrostos... pame AEKARA mou... ime arrostos... eho AEK

Ανώνυμος είπε...

Kai doulia na exete Guardians na tin skapoularete yia tin AEK mas.
Oloi prepi na imaste eki yia tin omada mas ! ! !
kai prepei na tragoudame oloi kai oxi mono oi organomenoi mas..
Ena allo thema ine ine oti oi organomenoi mas prepi na laxsoune posto pano stin kerkida. Prepi na kathonte pio pano stin kerkida yia na ine ena me tou upolipous yia na tous sproxnoun na tragoudane. An to diavasi kapios upeftinos twn organomenwn as di kai aftin tin epilogi na metakinithoune pio pano.
Forza AEkara mas.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.