News Update :

Ψηφοφορία

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011


Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσίασε η ψηφοφορία του blog, τουλάχιστον για ένα συγκεκριμένο άτομο (αργόσχολο μάλλον). Κι ενώ μέσα σε 10 μέρες η ψηφοφορία συγκέντρωσε περίπου 50 ψήφους, εν μία νυκτί εκτοξεύθηκε στους 114 και μάλιστα ΟΛΕΣ αφορούσαν τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ επιλογή που μειοψηφούσε. Πόσο αξιολύπητος μπορεί να γίνει κανείς μέσα στην "ασφάλεια" του διαδικτύου…



Η ερώτηση ήταν: ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ/ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ;

Έως το σημείο που η ψηφοφορία κυλούσε ομαλά υπήρχε τεράστιο χάσμα μεταξύ της επιλογής «ΔΙΑΦΩΝΩ, ΔΙΟΤΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» και των υπολοίπων «ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ. ΕΓΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ» και «ΣΥΜΦΩΝΩ, ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ».
Ακολούθως, μέσα σε λίγες ώρες η επιλογή που είχε τις λιγότερες ψήφους «ΣΥΜΦΩΝΩ, ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ», βρέθηκε να πλειοψηφεί! Τυχαίο;

Εννοείται πως η στήλη θα σχολιάσει τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αποτελέσματα και όχι αυτά μετά από το βλακώδες φιάσκο. Τα μαγειρεμένα αποτελέσματα ας τ’ αφήσουμε να τα φάνε μόνοι τους. Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, πρώτη επιλογή με τεράστια διαφορά (περίπου 77%) είναι η επιλογή: «ΔΙΑΦΩΝΩ, ΔΙΟΤΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ». Η στάση των φιλάθλων δείχνει ξεκάθαρα πως ωριμάσαμε ως οπαδοί! Έχουμε συγχρονιστεί με τη σύγχρονη εποχή και δεν είμαστε φανατισμένοι και κοντόφθαλμοι όπως οι οπαδοί κάποιων άλλων κυπριακών ομάδων.

Παλαιότερα, λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν, τα αθλητικά σωματεία λειτουργούσαν και ως παραρτήματα κομμάτων. Η συσπείρωση και η ενημέρωση των πολιτών περνούσε μέσα από το καφενείο και το οίκημα του τοπικού αθλητικού σωματείου. Τα μέσα αλλά και οι χώροι συνάθροισης ήταν περιορισμένοι, γι’ αυτό τα σωματεία κάλυπταν αυτό το κενό.

Στις μέρες μας όμως ο αθλητισμός έχει απεγκλωβιστεί σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική. Τα κόμματα μπορούν να επικοινωνούν με τον πολίτη με τα πάμπολλα ΜΜΕ (ράδιο, τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά, διαφημίσεις, διαδίκτυο, ταχυδρομείο) που φτάνουν και στα πιο απόμακρα χωριά, αλλά και να συναντιόνται μαζί τους σε θέατρα, κοινοτικά συμβούλια κ.ά. Από την άλλη ο αθλητισμός πλέον έχει την επιρροή και το οικονομικό εκτόπισμα να πορεύεται ανεξάρτητα. Οι ρόλοι έχουν διαχωριστεί και αυτό έγινε για το καλό και της πολιτικής και του αθλητισμού. Εξού, και η ΟΥEΦΑ είναι ιδιαιτέρως αυστηρή και αμείλικτη στις χώρες που η πολιτική εμπλέκεται στον αθλητισμό.

Ο αθλητισμός δεν είναι πολιτική, πώς να το κάνουμε; Ο αθλητισμός δεν αποφασίζει για το κυπριακό, την οικονομία, την άμυνα, την υγεία, την παιδεία. Ο αθλητισμός είναι να τρέξεις πιο γρήγορα, να πηδήσεις πιο ψηλά, να εμψυχώσεις το συμπαίκτη σου, να σηκώσεις τον αντίπαλό σου, να χειροκροτήσεις την προσπάθεια, να υπερβείς τον εαυτό σου, να νικήσεις στη ζωή!

Εμείς, σωστά, δεν είμαστε κομματικά δέσμιοι ή τσιράκια συγκεκριμένης παράταξης. Υπάρχουν, άλλα σωματεία που το κάνουν αυτό και το πρόβλημα είναι δικό τους! Μήπως συγκεκριμένο κόμμα μας βοήθησε να μην πέσουμε κατηγορία; Όταν έσβησαν τα φώτα ή όταν διακόπηκε ο αγώνας στην Πέγεια κάποιο κόμμα έσπευσε να διορθώσει τις αδικίες; Όταν μας έκλεψαν το κύπελλο στο ΓΣΖ, κάποιο κόμμα διαμαρτυρήθηκε; Όταν συγκεκριμένες ομάδες διαχρονικά ευνοούνται απροκάλυπτα κάποιο κόμμα παρενέβη για να εξυγιάνει το χώρο; Δεν νομίζω! Ίσως η πιο σημαντική παρέμβαση κομμάτων στις μέρες μας να είναι η παρουσία τους στις φιέστες των εκάστοτε πρωταθλητών!

Έχω την ισχυρή πεποίθηση πως τα σωματεία πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστα από το αναχρονιστικό κομματικό παραλήρημα που επικρατεί ακόμα στην Κύπρο. Πρέπει να συντονιστούν με τη σύγχρονη εποχή και να προσεγγίσουν τον αθλητισμό ως αθλητισμό, το αυτονόητο δηλαδή. Να απομονώσουν τους λίγους που εκμεταλλεύονται το ανεξέλεγκτο και τη μαζικότητα μιας κερκίδας για να προωθήσουν τα προσωπικά πιστεύω τους. Έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν, αλλά εκεί που πρέπει: στον πολιτικό στίβο, στα ΜΜΕ, στις οργανώσεις και ΟΧΙ στα γήπεδα! Κάθε πράγμα στον τόπο του! Κι αν κάποιες ομάδες δεν μπορούν να ελέγξουν τους οπαδούς τους, αυτό δεν σημαίνει πως αποκτούμε άλλοθι να το κάνουμε κι εμείς. Εξάλλου, η ΑΕΚ οδεύει σε νέα ευρωπαϊκά πλαίσια. Μια ομάδα έχει ανάγκη σημαίες και φωνές υπέρ της και όχι υπέρ ή εναντίον κάποιου κόμματος. Οι παράγοντες και οι σύνδεσμοι φιλάθλων πιστεύω πως έχουν χρέος προς στην ομάδα τους, στον αθλητισμό και στον φίλαθλο κόσμο, να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Εάν δεν το πράξουν, εκτός από το ότι θα μείνουν κολλημένοι στο παρελθόν, σταδιακά θα μείνουν μόνοι τους να κάνουν πολιτικό συλλαλητήριο σε κάθε αγώνα.


Η αγάπη για μια ομάδα δεν έχει κομματικό χρώμα. Το μόνο χρώμα που μας αρέσει στην ΑΕΚ είναι το κιτρινοπράσινο! Η μόνη μας αγάπη στο γήπεδο είναι η ΑΕΚ! Σημαία μας στο γήπεδο ο Κίμωνας! Εμπρός, ΑΕΚάρα!!!

Share this Article on :

9 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Εγω συμφωνω απολυτα με οσα λετε δαμε.Δυστυχος δαμε στην Κυπρο επαρακαμαν το τα κομματα.Εμπηκαν παντου,αθλητισμο,σχολεια,καφενεες,οπου σκεφτης.Φταιμε και εμεις ομως που καμνουμε πως εν καταλαβουμε τι γινεται και αφηνουμε τουτη τη κατασταση να συνεχιζετε.Ξερετε κατι ομως,εγω εν νομιζω να ειναι ενας που επιασε και αλλαξε τη ψηφοφορια.Αφου δεν σε αφηνει να ψηφισης 2 φορες.Εγω λεω σας πως επεσε σημα στα κομματοσκυλα και βουρησαν να μας επιβαλουν τις αποψις τους

Ανώνυμος είπε...

Pethkia na sas pw mian anisixia mu.. otan milw me opadous allwn omadwn mas xaraktirizoun san deksia omada.. mporw na pw kai akorideksia.. den ine kako na ine kapoios deksios i aristeros i kentroos.. alla afta allou. eksw apo tin AEK. i AEK exei tin diki tis ideologia, den xriazete alles! Opws vgike i episimi AEK kai katadikase to oti anartithike o "stoxos" stin kerkida mas, etsi na kanoume kai emeis me kathe tropo. ton diko mas tropo. oute stoxous na ksanadoume, oute svastingkes oute kai sfirodrepana! Prosoxi min parasirthoun oi pio mikroi opadoi mas! Makria afta apo tin AEK.. Me kathe tropo!!! o nown noito..
Efxaristw poli!
Kalinixta..

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΑΕΚ ΘΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΣΑΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ!

ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

KAI EGW

Ανώνυμος είπε...

simfono me ton romantiko skalioti

stelios

Ανώνυμος είπε...

File Zapatista,

Se sygxairw gia to ergo sou, alla nomizw oti me ta grafmena sou pio panw adikeis ton eafto sou. Min ksexnas oti kai esy exeis drasi mesa apo tin "afaleia" kai tin "anonimia" pou sou prosferei to diadiktyo.

Gia na exeis to diakaioma na xaraktirizeis ton opoiodipote tha eprepe prwta na mas exeis ta kotsia na mas peis poios eisai? Esy den exeis onoma?

Eimai sigouros oti i "asfaleia" pou sou prosferei to diadiktyo den tha se afisei na dimosieuseis afto to sxolio, apla to thetw gia provlimatismo.

Me ektimisi,

Aggelos Anastasiou

Ανώνυμος είπε...

A.E.K. (Aek Ellinon Kxristianon)

ζ είπε...

Φίλε «Άγγελε»

Έχεις δίκαιο για την «ανωνυμία» και την «ασφάλεια» του διαδικτύου. Είναι κάτι που εκ των πραγμάτων την «χαιρόμαστε» όλοι ανεξαιρέτως. Προσωπικά το γεγονός αυτό προσπαθώ να το αξιοποιήσω εποικοδομητικά, αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες για το καλό της ομάδας μου. Το να αλλοιώνεις μια ψηφοφορία για πλάκα(;) ή και σε άλλες περιπτώσεις να απειλείς/βρίζεις/διασύρεις κάποιους, έχοντας την «ανωνυμία» και την «ασφάλεια» ως άλλοθι, τότε δεν λειτουργείς εποικοδομητικά αλλά καταστροφικά.

Εξαρτάται πώς θα τη δεις και θα χρησιμοποιήσεις την «ανωνυμία» του διαδικτύου. Είτε με καλό είτε με κακό τρόπο είτε και με ενδιάμεσο. Τουλάχιστον εγώ προσπαθώ να ΠΡΟΣΘΕΤΩ παρά να ΑΦΑΙΡΩ.

Τώρα αν συμφωνείς ή διαφωνείς με αυτά που γράφω είναι άλλο θέμα και δεν έχει σχέση με την επωνυμία. Εξάλλου εδώ στο blog το μόνο που θέλουμε είναι να συζητάμε.

Το σχόλιό σου φυσικά και δημοσιεύθηκε.

Ανώνυμος είπε...

polla megales kuventes re kopelia!!! thoro tes k firnume pu to gelio! xaxaxaxaxaxax ma ti enomisete oti en tuto to blog? eto mpenume ke kovkume kamia kuventa gia tin mappa ke esis eginikete ouloi muskallides. exi ores ores pu anarothkiume an ine gia athlitika pu sizitume oksa damesa vrethunte kamposoi pseftophilosofoi ke dioun tis mpourdas mes ta avtia.

Sioura en malakies pu kamni o "argosxolos kirios" alla pu tin alli file Z men polloevlogas ta genia su giati en monos su pu to kamnis en ke epias ke to poulitzer gia to blog!!

Etsi eniotha na, xamiloso ligo tus tonous, giati thorite ke tin omada pu appothikame ke tora prosginumaste lio anomala!!

Elpizo file Z ke to diko mu sxolio kritikis na dimosievti :)

Jack

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.