News Update :

Game plan A.E.K. - Α.Ε.Λ.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011


Απομένουν πέντε αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος και τους αντιμετωπίζουμε ως πέντε τελικούς. Με αυτά τα λόγια ο προπονητής μας τόνισε στη διάσκεψη τύπου τη σημασία των εναπομείναντων αγωνιστικών. Ο αγώνας με την ΑΕΛ δε θα είναι εύκολος, αλλά ποιος αγώνας φέτος μπορεί να θεωρηθεί εύκολος; Τη συνταγή για το τρίποντο τη γνωρίζει καλά ο Τον Κάανεν και οι ποδοσφαιριστές και αυτήν θα κληθούν να εφαρμόσουν για άλλη μια νίκη που θα μας εδραιώσει στην προνομιούχο τρίτη θέση της βαθμολογίας....




Analyze the plan: Η μαυρόγατα που κατασκήνωσε στο ΓΣΖ και στα βοηθητικά δεν έχει φύγει ακόμη. Έτσι λοιπόν ο σοβαρός τραυματισμός του Πιντάδο αλλά και του Λαμπρόπουλου ήρθαν να προστεθούν στις τιμωρίες των Καμπρέρα και Όπερ λόγω καρτών, τις οποίες φέτος μοιράζουν απλόχερα στην ΑΕΚ οι διαιτητές. Με αυτά τα δεδομένα αλλά και με κάποιες επιστροφές σημαντικών ποδοσφαιριστών η εντεκάδα αναμένεται ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Νέγκρι, ο Χόφλαντ επιστρέφει δίπλα από τον επιρρεπή σε λάθη Σιένκελ, ο αλάνθαστος Μαρκάσα στο αριστερό άκρο της άμυνας και στο δεξί ένας εκ των Τζέισον, Θεοφίλου και Ντίμεχ. Κατά την άποψή μου ο Τζέισον δεν πρόσφερε στη θέση αυτή τα αναμενόμενα έτσι θα ήταν καλύτερο να δούμε κάποιον από τους άλλους δύο. Αμυντικά χαφ οι απροσπέλαστοι Λίνσεν και Φαν Ντάικ και λίγο πιο μπροστά τους στο δημιουργικό κομμάτι θεωρώ πως θα προτιμηθεί ο Καλούε λόγω της καλής του απόδοσης με τον Ολυμπιακό. Δεξί και αριστερό άκρο της επίθεσης πιθανολογώ πως θα αγωνιστούν τα δύο μαύρα διαμάντια μας, Κιγκ και Πρισό ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα βγάλουν ασπροπρόσωπο τον προπονητή. Στην περίπτωση που ο Κιγκ προτιμηθεί για την κορυφή της επίθεσης ή που δεν είναι έτοιμος αγωνιστικά, τότε ένας εκ των Γκόμεζ και Σόουζα θα αγωνιστεί δεξιά στην επίθεση. Πάντως τόσο ο Γκόμες όσο και ο Σόουζα μπορούν να ξεκινήσουν βασικοί και έχουν πολλά να δώσουν. Στην κορυφή της επίθεσης επικρατέστερος είναι ο Αλέκου που αν αγωνιστεί θα είναι το ντεμπούτο του με τα χρώματα της ΑΕΚ. Όπως καταλαβαίνετε, η μεσοεπιθετική γραμμή είναι και πάλι ένας γρίφος κι αυτό γιατί όπως έχω ξαναγράψει έχουμε ικανότατους ποδοσφαιριστές στη θέση αυτή που μπορούν να αγωνιστούν σε διαφορετικές θέσεις.

The opponent: Ευτυχώς για εμάς, η ΑΕΛ κατεβαίνει στο ΓΣΖ όχι με την καλύτερη ψυχολογία μετά από την ήττα της από το αφεντικό της πόλης τους. Επίσης θα στερηθεί των υπηρεσιών βασικών στελεχών της όπως είναι οι Φρέντι, Ζε Βίτορ, Ράσιακ και Λίμα. Άτεφελντ και Κάανεν γνωρίζονται από την Ολλανδία και αυτό ίσως να παίξει κάποιο ρόλο στις τακτικές των δύο προπονητών. Η ΑΕΛ που ξέραμε μέχρι πριν τρεις αγωνιστικές ήταν μια ΑΕΛ των πάνω και των κάτω. Απρόβλεπτη ομάδα που απέδιδε πολύ πιο κάτω από τις προσδοκίες των οπαδών της αλλά και τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών της. Ο Άτεφελντ επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα αυτά και να κάνει την ΑΕΛ «ομάδα» και απ’ ότι φαίνεται βρίσκεται σε καλό δρόμο. Όπως και η ΑΕΚ του Κάανεν, έτσι και η ΑΕΛ του Άτεφελντ θέλει να παίζει ολοκληρωτικό και επιθετικό ποδόσφαιρο, βάζοντας τέσσερα και τρώγοντας τρία. Σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί μόνο και αυτή είναι η φιλοσοφία των δύο Ολλανδών.

Unlock the match: Έτσι αναμένεται να δούμε ένα ωραίο παιχνίδι με νικήτρια την ομάδα που όπως δήλωσε ο προπονητής μας «θα επιδείξει εκτός από ποιότητα, χαρακτήρα και επαγγελματισμό». Το σύστημα που θα αγωνιστεί η ΑΕΛ θα είναι το 4-3-3 σε αντίθεση με την ΑΕΚ που αγωνίζεται κυρίως με το 4-2-3-1. Ο Άτεφελντ ξέρει πως για να πάρει το παιχνίδι θα χρειαστεί να περιορίσει το κέντρο μας, το οποίο είναι το ατού μας. Έτσι λοιπόν το passing-game της ομάδας μας αλλά και η φαντασία στο μεσοεπιθετικό τομέα θα κρίνουν το πόσα τέρματα θα σημειώσουμε. Η άμυντική μας συμπεριφορά δε με φοβίζει, γιατί επιστρέφει ο Χόφλαντ αφενός, και αφετέρου γιατί χωρίς Ζε Βιτόρ, Ράσιακ και Φρέντι, δε νομίζω να απειληθούμε ιδιαίτερα. Όπως θα είδατε στο ΑΕΛ-Απόλλων, η άμυνα της ΑΕΛ μπάζει από παντού. Είναι στα πόδια λοιπόν των ποδοσφαιριστών μας να ξεκλειδώσουν μια ευάλωτη άμυνα. Επίσης η άμυνα της ΑΕΛ είναι επιρρεπής στα στημένα, όπως και η δική μας άλλωστε.

Pre-match πρόβλεψη: Δυστυχώς οι διαιτητές γνωρίζουν ποιοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ βρίσκονται στα όρια καρτών και μην παραξενευτείτε αν «φροντίσουν να μας τους κιτρινίσουν ώστε να χάσουν τον επόμενο αγώνα. Υποψήφιοι για κάρτα είναι οι Χόφλαντ, Βαν Ντάικ, Θεοφίλου και Ντίμεχ. Όσο αφορά το σκορ, το μηδέν παθητικό για την ομάδα μας θα είναι γεγονός μετά από αρκετό καιρό. Η ΑΕΚ θα σκοράρει τρις, μία φορά στο πρώτο ημίχρονο και δυο φορές στο δεύτερο. Σκόρερ οι Πρισό, Καλούε και Λίνσεν.



Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΞΑ ΣΙ Ο ΘΕΟΣ ΗΡΤΕΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΕΚΚΑΡΑ ΜΟΥ, ΕΣΙΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.