News Update :

Διακριτικά και μεθοδικά

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ευτυχώς ανήκουν στο παρελθόν οι εποχές όπου η διαιτησία έσπρωχνε το Αποέλ προς τη νίκη με κραυγαλέα και τραγικά σφυρίγματα όπως καταλογισμούς ανύπαρκτων πέναλτι, γκολ όφσαιντ, 7 λεπτά καθυστερήσεων, μη καταλογισμός καθαρών γκολ για την ΑΕΚ, μη καταλογισμός πέναλτι για την ΑΕΚ κλπ...Τώρα βαδίζουμε στη νέα εποχή όπου το σπρώξιμο είναι διακριτικό και μεθοδικό ειδικά όταν το σκορ παραμένει στο 0-0...



Μου το έλεγε ένας φίλος που ασχολείται με τη διαιτησία πριν από το παιχνίδι και δεν τον πίστεψα: «Φίλε, σήμερα θα τα κάμουν όλα οι διαιτητές στην ομάδα σου, έτσι ακούγεται στους κύκλους των διαιτητών». Τέλοσπάντων το Αποέλ μπορούσε να κερδίσει και χωρίς τα μεθοδικά σφυρίγματα, αλλά ίσως και να μην κέρδιζε αν ο διαιτητής σφύριζε και λίγο υπέρ μας μετά το 60’, αν έβαζε περισσότερους χρόνους καθυστερήσεων, αν οι παίκτες μας είχαν πιο καθαρό μυαλό, αν....αν....αν....

Είχα την ευκαιρία να δω το παιχνίδι και τηλεοπτικά έτσι μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη για το διαιτητή και κάποιες αποφάσεις του. Για τους επόπτες δε θα αναφερθώ γιατί θεωρώ πως τα πήγαν καλά. Στο πρώτο ημίχρονο όλα κύλησαν καλά, παιχνίδι τακτικής από τις δύο ομάδες, με το Αποέλ να μπαίνει πιο δυνατά στον αγώνα και την ομάδα μας να εξισορροπεί το παιχνίδι γύρω στο 25 και μετά. Δύο κλασικές ευκαιρίες χαμένες για το Αποέλ (στη μία προηγήθηκε φάουλ στον Βαν Ντάικ) και δυο προϋποθέσεις ευκαιριών για την ομάδα μας. Έβλεπες την ΑΕΚ κάποιες στιγμές να κυκλοφορεί την μπάλα με τόση άνεση και μαεστρία που θαρρούσες πως ανά πάσα στιγμή το θελήσει μπορεί να βάλει γκολ. Όμως ο υπερβολικός σεβασμός για τον αντίπαλο δε μας άφηνε να ολοκληρώσουμε τις επιθέσεις μας με καθαρό μυαλό. Υπήρχε μεγάλη επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια-πάσα και αυτό θεωρώ πως πηγάζει από το υπερβολικό δέος και το μηδαμινό θράσος των ποδοσφαιριστών μας. Το ρόλο της έπαιξε και η έδρα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ορεξάτο και πάλι το Αποέλ, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος χωρίς γκολ, το έκανε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στα μετόπισθεν μήπως γίνει κανένα πατατράκ. Αυτή ακριβώς ήταν και η έγνοια του διαιτητή ο οποίος σε αρκετά σημεία έδειξε την πρόθεσή του να σπρώξει την ομάδα της Λευκωσίας. Κατ’ αρχήν βλέπει τον Μαρκάσα να σπαράζει από τους πόνους στο έδαφος και όχι μόνο δε δίνει το πεντακάθαρο φάουλ (θα ήταν σε καίρια θέση) αλλά δε διακόπτει το παιχνίδι. Βλέπει το Χαραλαμπίδη να παίζει σκληρά σε ορισμένες περιπτώσεις (κλώτσημα από πίσω στον Παουλίστα) και να διαμαρτύρεται ειρωνικά με κάποια σφυρίγματα και δεν τον κιτρινίζει. Βλέπετε, Χαραλαμπίδης είναι αυτός, πρέπει να προστατεύουμε και να σεβόμαστε τους κύπριους παίκτες-μορφές της Εθνικής. Αντιθέτως, σε μια περίπτωση που ο Χόφλαντ τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για φάουλ του Σιένκελ έξω από την περιοχή, (με νηφάλιο τρόπο και με τα χέρια πίσω από την πλάτη) κιτρινίστηκε δίχως δεύτερη σκέψη από τον διαιτητή. Πώς να μην κιτρινιστεί αφού δεν είναι κανένας Χαραλαμπίδης να τον προστατέψουμε, ο Χόφλαντ βλέπετε ήρθε από μια ομαδούλα της σειράς, δεν κοσμεί τα γήπεδα με την παρουσία του και δεν είναι μεγάλο όνομα. (!!!) Συνεχίζουμε με το κράτημα της φανέλας από τον Μποαβεντούρα πάνω στον Κιγκ χωρίς κάρτα-θα ήταν η δεύτερη-και θα απέμεναν δέκα λεπτά περίπου. Άσε που από το 55 και μετά δε θυμάμαι να πήραμε σφύριγμα υπέρ μας. Ο καημένος ο Όπερ τι να πει; Κιτρινίζεται για χέρι ενώ ο Μαντούκα σε καθαρό στρώσιμο της μπάλας με το χέρι δεν παίρνει κάρτα. Έβλεπες το ύφος του Όπερ σε κάθε σφύριγμα του διαιτητή για φάουλ εναντίον του και ήταν σαν να έλεγε: «Δεν το πιστεύω, σε ποια χώρα ήρθα να παίξω ποδόσφαιρο; Δεν έχουν υπόθεση οι διαιτητές τους, ούτε τριτοκοσμική χώρα να ήταν!» Ακριβώς το ίδιο ύφος είχε ο Χόφλαντ που έπαθε κι έμαθε πως κάθε σκληρό μαρκάρισμα θα ήταν πέναλτι γι’ αυτό κρατούσε απόσταση ασφαλείας από τους επιθετικούς της παράγκας.

Ένα σημείο που αξίζει να αναφερθώ ήταν η οργάνωση παιχνιδιού από τον Σιένκελ με τις εκνευριστικές λόμπες από άμυνα σε επίθεση, λόγω του ότι ο Χόφλαντ ήταν κλειστός. Έπρεπε ο προπονητής να δώσει άλλη εναλλακτική λύση γιατί πουλήσαμε την μπάλα πάνω από δέκα φορές με αυτό τον τρόπο.

Το παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν και τους περιμένουμε το δεύτερο γύρο στην έδρα μας. Η ομάδα μας εξακολουθεί να βρίσκεται στα ψηλά στρώματα και σε απόσταση βολής από την κορυφή. Ακόμα δεν πήραμε ντέρπι φέτος, εκτός από τον Απόλλωνα, και περιμένουμε τη στιγμή που θα γίνει και αυτό. Απομένει η ΑΕΛ εκτός και η Ανόρθωση εντός για να δείξουμε πως η ΑΕΚ φέτος χτυπά και ντέρπι. Εννοείται φυσικά πως και στα υπόλοιπα παιχνίδια πρέπει να παίρνουμε τρίποντα αρχής γενομένης με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ατυχία μας στους τραυματισμούς συνεχίζεται, ένα γεγονός που μας στοιχίζει όχι μόνο σε παίκτες, αλλά και ήττες αφού πάλι φάγαμε το γκολ ενώ ο Κρίστης ήταν έξω, ακριβώς όπως έγινε και με Ομόνοια. Έπρεπε να οργανωθεί καλύτερα η άμυνά μας, όπως είπε και ο προπονητής μας. Ο Κάανεν πάντως για ακόμη μια φορά έδειξε πως κατέχει το αντικείμενο αφού ρίσκαρε αρκετά αλλάζοντας το σχήμα και τα πρόσωπα αν και δεν του βγήκε. Επιμένω όμως πως έπρεπε να ξεκινήσει βασικός ο Πρισό αντί του Παουλίστα ο οποίος ήταν πολύ μέτριος και με πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Δεν μπορώ να ακούω ότι ο Λίνσεν δεν τα πήγε καλά, όποιος το ισχυρίζεται αυτό δεν πολυκατέχει από μπάλα. Η αθόρυβη δουλειά του ήταν πολύ ικανοποιητική με έξυπνα φάουλ και σωστές μεταβιβάσεις. Ο Ορθόδοξος δεν κάνει να αγωνίζεται στη φετινή ΑΕΚ κατά τη γνώμη μου.

Το Αποέλ έφτυσε αίμα να μας νικήσει και τα χρειάστηκε και από τον διαιτητή. Δεχτήκαμε το 6ο μας γκολ από στημένο φέτος και αυτό δείχνει πως δύσκολα δεχόμαστε γκολ από οργανωμένη επίθεση. Χρειάζεται πολλή δουλειά στην αμυντική συμπεριφορά στα κόρνερ και τα φάουλ για να γίνει ακόμη πιο αξιόπιστη η άμυνά μας. Πρώτο ματς φέτος που δεν σκοράραμε. Ας ελπίσουμε πως ήταν μια κακή παρένθεση στην κατά τα άλλα πολυμορφική μας επίθεση.

P.S:  Κυπριανίδη μόνο εσύ μπορούσες να καταφέρεις να αφήσεις να εννοηθεί ότι το Αποέλ αδικήθηκε από τη διαιτησία!  Αίσχος!  Τα παίρνεις κι εσύ χοντρά απ' ότι φαίνεται για να υπερασπίζεσαι τους δήθεν μεγάλους.  Αυτό το μονοπώλιο του Αβρααμίδη κατήντησε εκνευριστικό.  Χρειαζόμαστε επειγόντως κι άλλη αθλητική εκπομπή που θα είναι πιο αντικειμενική και θα αντιμετωπίζει όλες τις ομάδες με τον ίδιο τρόπο.  Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι μας έδειξε πρώτους γιατί παίζαμε με την παράγκα.



Share this Article on :

22 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Φοινικούδα Σταύρος Κομοτηνή..θα συμφωνήσω με τα πλείστα που έγραψες..και για την διαιτησία θα συμφωνήσω και τα λάθη της και για την ουσία του παιχνιδιού σε ότι είπες..θα διαφωνήσω σε 2 σημεία..Δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση Παουλίστα-Πρίσο φίλε συναγωνιστή..Είναι δύο παίκτες με διαφορά ποιότητας από την γη ως τον ουρανό..απλώς στο παιχνίδι με το Αποέλ έτυχε ο Παουλίστα να μην κάνει καλή εμφάνιση..θα συμφωνήσω στο ότι μπορούσε να ξεκινήσει ο Πρίσο σε αυτό το παιχνίδι αλλά όχι και στα υπόλοιπα..είναι πολύ καλύτερος παίκτης ο Παουλίστα και στο γήπεδο θα μας δώσει πολύ περισσότερα στην πορεία..είναι και το άλλο που πρέπει να δούμε με τιν ηλίθιες κάρτες που δέχεται ο Πρίσο κάθε φορά που αγωνίζεται..πρέπει να το προσέξει γιατί έφτασε ήδη τις 3 και σύντομα θα τον στερηθούμε..το 2ο σημείο που διαφωνώ είναι ο Ορθόδοξος και ο τρόπος που αναφέρεσαι πάντα σε αυτόν..σε όλα τα παιχνίδια που έπαιξε ήταν θετικότατος..με τον Απόλλων έκανε πολύ καλό παιχνίδι και κράτησε την μεριά του άνετα..με την Δόξα ήταν καταπληκτικός και βοήθησε και επιθετικά..με τον Εθνικό έπαιξε αριστερό μπάκ και σε αυτό το παιχνίδι έπαιζε και για τον Ντίμεχ που ήταν εκτός παιχνιδιού..με την Αλκή μπήκε στο 2ο μέρος και έσβησε τον Εντμάρ..τον έσβησε φίλε Φοινικούδα και δεν τον άφησε να φανεί καθόλου και η φάση που έκανε στο τέλος του παιχνιδιού ήταν τραγικό λάθος του Σιένκελ..στο παιχνίδι με το Αποέλ τι έκανε κακό ο Ορθόδοξος και έφτασε στο σημείο να τον μηδενίζεις τόσο εύκολα? Το να αντιπαθείς κάποιο ποδοσφαιριστή φίλε ή να μην τον έχεις σε εκτίμηση ποδοσφαιρικά το δέχουμε..αλλά να τον μηδενίζεις έχοντας κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και έχοντας κερδίσει την εκτίμηση ολόκληρου Τον Κάανεν δεν το καταλάβω..αν θέλεις προχώρησε σε μια ανάλυση του γιατί αναφέρεσαι τόσο μειωτικά στον Ορθόδοξο με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια και τότε να το δούμε αλλιώς..κατά την άποψη μου σφάλλεις και δημιουργάς και κακή εντύπωση για ένα καλό ποδοσφαιριστή..πάντα φιλικά..

Ανώνυμος είπε...

Kala re foinikouda se epirakse o Orthodoxos esena tora ? Grapse mou ti lathos ekame osa match agonistike fetos kai STIRIKSE mou to auto pou tha mou peis kai meta na sizitisoume!

Kai min mou peis gia to kako match pou ekane persi me tin alki! Epeidi apo ekei arxises kai grafeis sinexeia enantion tou!

Giati meta apo to fetino match me tin alki den aneferes oti EVIDOSEN ton edmar?

Den simainei oti epeidi exeis kali thelisi kai ekanes blog me 2 alla paidia kai grafete (kai bravo sas) oti tha lete oti vlakeia sas katevei! Kai oute emeis oi kathimerinoi sas ANAGNOSTES eimaste ypoxreomenoi na diavazoume tis EMPATHEIES sou!

Panta filika

Ανώνυμος είπε...

GIA TO MATCH

vlepontas tis fasis xtes me prosoxi kai gia na min imaste toso adiki (me to dikeio mas fisika afou sxedon panta mas adikoun me to apoel) me tin dietisia, metaxi allon itha kai ena xtipima tou priso pano sto xioti. stin fasi fanike oti o priso prospathi na stamatisi to grigoro peximo tou xioti kai stin prospathia na ton travixi ligo to xtipa! mporouse kai tha kaliptotan o dietitis an edixe akoma kai kokkini sto priso.

ithame omos kai paraloga pragmata! ena alma tou hoflant na sfirizete amintiko foul, eno den sfirtixtike to idio alma apo ton konti stin megali eukairia tou mandouka sto 21' !

ithame to dietiti na klini ta matia se katharotato kai eykolo na sfirixti foul (oxi gia kokkini) kai skopimo fragma tou konti sto markasa. to skor itan 0 - 0 kai to foul itan kai poli kalo simeio gia ton van ntaik.

eno xtipise o margasa, STO PROSOPO PARAKALA!!! oute o dietitis, oute i pextes tou apoel stmatisan to pexnithi. bravo tous.

stin fasi tou boaventoura se katharo travigma pano ston MAGO, afou afise pleonextima sosta meta irthe kai spirixe to foul. xixase omos, tin defteri kitrini karta. to travigma ine kitrini.

ithame na tous kounta meta to 60' me sinexomena sfirigmata iper tous kai na klini ta matia sta dika mas.

NTROPI STO KATHE ASXETO POU GRAFI OTI I AEK EKANE KATHISTERISIS! NTROPI POU PARAPLIROFOREITE TON KOSMO. O MARGASA XTIPISE STON OMMO TOUS KONTI. DEN KANI KATHISTERISIS O MARGASA! PES MAS KIRIE POTE EKANE KATHISTERISIS I AEK? POS KAI VGALAME KOFTI (LINSON) KAI VALAME DEFTERO EPITHETIKO (KONTE) AFOU O SKOPOS MAS OPOS LES ITAN NA KRATISOUME TO 0 - 0! ASEXETOI DIMOSIOGRAFOI. ANIKANOI!

lipithika poli gia tin kaki empanisi tou gomez, paoulista, oper! extos pexnithiou. se afto ofilete kai i kali apodosi tou apoel.

atixia sto goal pou itan exo o theofilou!

terastia eukairia tou briso! den xanotan afou persase ton pourasitithi san na min ipirxe...eprepe na skorari ! krima! tha kamname party stin kerkida an to evaze!


KRINONTA PEXTES STO MAULO SAS PROTA PREPEI NA ANAROTIESTE TI PORI NA PROSFERI PROTA ENAS PEXTIS KAI META TO TI PROSFERI. O GOMEZ GIA PARADIGMA DEN EPEXE KALA XTES. DEN SIMENI OMOS OTI DEN MAS KANI. XEROUME OTI EXI TERASTIES IKANOTITES.

SINFONO APOLITA ME TON FINIKOUKA! KALO PAIDI O ORTHODOXOS, MAXITIKOS, PEZI OSO XERI ALLA OS EKI. AN THELETE OMADA GIA PROTATHLITISMO DEN KAMNEI. O DEXIS MPACK KAI O ARISTEROS MPACK PREPEI NA INE...ME LIGA LOGIA SAN TO TSESON DEMETRIOU ALLA KAI TON THEOFILOU! MICHANAKIA! PANO KATO PANO KATO SINEXOS! KAI XORIS LATHI. VLEPETE GIA PARADIGMA POS KAI EGINE XAFNIKA DEXI MPACK O ATHOS SOLOMOU. DISTIXOS OSO KAI NA PALEVI O ORTHODOXOS...DEN TO EXI. MIN KRINETE ME SIMPATHIES! OSO GIA TO AN VITHOSE TON EDMAR...DEN DIAFONO..ALLA XEXNAS TO LATHOS STO 88' POU EVTIXOS DEN MAS STIXESE OTAN VGIKE MONO TOU O EDMAR.

VLEPOUME PROSTA!

I AGONISTIKI DEN ITAN TOSO KAKI ME TA ALLA APOTELESMATA! MINAME TRITI. PREPEI OMOS NIKI KAI MONO NIKI ME OLYMPIAKO.

Ανώνυμος είπε...

episis gia na leme kai tou stravou to dikaio iperxe kai ena axriasto tackling tou paoulista me ta 4 pou leme sto podosfairo pou kai afto porouse na itan apeftia kokkini. me apavoitese poli o paoulista. an poume oti ton gomez ton eklisan poli kala kai diavasmena o morais kai o pinto, o paoulista den dikiologiete. xoris pathos, xoris iremia kai pola lathoi.

tous sinxoroume olous fisika se ena toso diskolo agona!

oxi pos thelo protathlima fetos...an kratisoume tous pextes mas kai an enisxithoume me nees epiloges tou KROIF tou xronou giati oxi, imaste triti, imastan 2 apo korifi kai tora imaste 3s pontous apo korifi kai pigame kai lefkosia!!!

pigame lefkosia me apoel, pigame tsireio me apollona, kai pexame kai omonoia stin edra mas! tris apo tis pio diskoles agonestikes.

krisimotatos o agonas me ton olympiako. pali diskolo pexnithi. prepei na pexoume tin mpala pou sinithisame na pezoume fetos kai tha kerdisoume. an kerdisoume ton olypiako pame gia megali pragmata.

OLOI KONTA STIN OMADA MAS.

oi apoelistes mas dinoun sinxaritiria gia tin omada mas alla afto pou den xeroun ine oti itan to xeirotero mas fetino pexnithi.

sinexizoume TO KEFALI PSILA!

Ανώνυμος είπε...

KALOS O KOSMOS MAS. ARKETOS ME XROMA STIN KERKIDA! PANEMORFES OI MEGALES SIMEES! BRAVO!

ALLA EPIDI FETOS ALLAZOUME KAI PAME PROS MEGALEIA...

PRODOSIA OSOI MINATE SPITI KAI VLEPATE TON AGONA APO TIN TILEORASI. ISTE ADIKIOLOGITOI. DEN SAS AXIZEI NA LEGESTE AEKTZIES! EXTOS FISIKA AN IPARXI SOVARI DIKIOLOGIA.

XIPNATE OLOI!

Ανώνυμος είπε...

file stavro,

tha simfoniso mazi sou.. o priso einai poli ma para poli anorimos paiktis.. paiktis me enthousiasmo vgalmeno se lathasmnenes faseis.. i allagi tou, prosopika pistevo den voithise katholou tin aek.. mallon to antitheto.. itan se polles faseis tragikos kai skotose polles faseis pou isos na tis a3iopiousame. Den leo oti tha vazame terma.. alla xaname tis efkairies epitefxis termatos.

Telospanton eimai sigouros oti o proponitis mas to 3erei... kai opos eipa exei megales aretes alla prepi na prosextei aftos o paiktis idiaitera.

Andros

φοινικουδας είπε...

Φίλε Σταύρο, χαίρομαι που μου δίνεις την ευκαιρία να σου εξηγήσω την άποψή μου για τον Ορθόδοξο. Πάντα απολαμβάνω το διάλογο μαζί σου γιατί ξέρεις να κρίνεις χωρίς να προσβάλλεις τον αρθρογράφο και πάντα έχεις επιχειρήματα. Κατ’ αρχήν συμφωνούμε για τον Πρισό, κι εγώ εννοούσα για το συγκεκριμένο παιχνίδι ότι τον προτιμούσα λόγω ταχύτητας και για τους λόγους που εξήγησα στο game-plan. Eπίσης θα συμφωνήσω και για τις κάρτες. Ανόητες ενέργειες. Τώρα όσον αφορά τον Ορθόδοξο...Αν θυμάμαι καλά παλιότερα σε ένα comment σου είπες πως δε χωρούν συναισθηματισμοί στο ποδόσφαιρο. Μου φαίνεται όμως ότι μεγάλη μερίδα των οπαδών της ΑΕΚ τον υποστηρίζουν γιατί είναι Κύπριος, φιλότιμος, πολύ καλός χαρακτήρας και δουλευτής-επαγγελματίας. Συμφωνώ κι εγώ σε αυτά. Αλλά δεν μπορώ ρε φίλε να έχω ένα ακατέργαστο διαμάντι να βράζει τον πάγκο και την κερκίδα πολλές φορές, και τη θέση του να παίρνει ο Ορθόδοξος. Για εμένα σε αυτή τη φάση που ο Τζέισον απέχει, έπρεπε να παίζει ο Θεοφίλου δεξιά και ο Κούλλης αριστερά. Με το υλικό που έχει φέτος η Α.Ε.Κ. είναι κρίμα να μην έχουμε δυναμικούς μπακ. Μία από τις ικανότητες του Τζέισον που μας τρέλαινε ήταν που κάλυπτε όλη την πλευρά ασταμάτητα. Αυτό προσπαθεί και έχει εντολές να κάνει και ο Θεοφίλου, άσχετα αν δεν το καταφέρνει στο έπακρο. Όποτε μπορεί όμως ανεβαίνει. Ο Ορθόδοξος θεωρώ πως δεν είναι δυναμικός μπακ παρά μόνο ως το κέντρο του γηπέδου. Σίγουρα μπορεί να θυμάσαι περιπτώσεις που ανέβηκε και πιο μπροστά αλλά δεν το’χει ρε φίλε, ούτε σέντρα καλή έχει ούτε ντρίμπλα. Άσε που δε βλέπει γήπεδο με αποτέλεσμα τις πλείστες των περιπτώσεων να πασάρει πίσω. Επίσης πιστεύω πως στο ένας με έναν υστερεί. Δυστυχώς δε θυμάμαι παραδείγματα να δώσω. Δεν μου εμπνέει σιγουριά πώς να το κάνουμε. Στη μέρα του μπορεί να κάνει πολύ καλό παιχνίδι όπως αυτά που αναφέρατε, αλλά συνήθως κινείται στη μετριότητα. Δεν είπα πως ο άνθρωπος είναι μπάζο του ποδοσφαίρου, απλά ότι στη φετινή ΑΕΚ είναι ο αδύναμος κρίκος. Δεν μπορούσε να παίξει ο Κούλλης σε ένα ματς να πάρει την ευκαιρία; Έστω σαν αλλαγή; Απ’ ότι άκουσα ο προπονητής μας δεν τον έχει ψηλά σε εκτίμηση λόγω του ύψους του. Ο Πουρσαϊτίδης δηλαδή για παράδειγμα είναι ψηλός; Ή μήπως είναι ο Μαρκάσα; Το ξέρω πως δεν είναι ευχάριστο για έναν παίκτη να μπαίνει στο blog και να διαβάζει μη κολακευτικά σχόλια αλλά είναι απλά η υποκειμενική προσωπική μου άποψη. Ελπίζω στη μεταγραφική Ιανουαρίου να γίνουν 2-3 κινήσεις στα μετόπισθεν και μία για φορ. Δε θέλουμε περισσότερους παίκτες. Με 2-3 κινήσεις και βάθος αρκετό θα έχουμε και ποιότητα, αυτή είναι δεδομένη.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε συναγωνιστή Φοινικούδα Σταύρος Κομοτηνή..Διάβασα με πολύ προσοχή την άποψη σου φίλε για τον Ορθόδοξο..προσωπικά δεν μου αρέσει να στέκομε σε έναν ποδοσφαιριστή και να τον σχολιάζω συνεχώς..ναι το είχα δηλώσει πολλές φορές για το ότι δεν χωρούν συναισθηματισμοί στο ποδόσφαιρο και το δήλωσα πέρσι ειδικά..πέρσι που είχαμε παιδιά Αεκτζήδες( Μάριος Γεωργίου-Μιχαήλ-Ξενοφώντος) που πήραν τις ευκαιρίες τους και δεν μπόρεσαν να δείξουν ότι αξίζουν θέση στην ομάδα..μιλάμε για παιδιά, ειδικά ο Μάριος και ο Μιχαλάκης, που προσωπικά τους έχω αδυναμία γιατί ποδόσφαιρο άρχισαν να παίζουν δίπλα μου όντας πιο μικροί μου..αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα, δεν έχουν ανεβάσει επίπεδο και για αυτό δεν βρίσκονται στην ομάδα φέτος..και έρχομαι στον Ορθόδοξο..Φίλε, δεν είναι επιθετικογενής μπάκ και ούτε θα γίνει ποτέ..έχει ταχύτητα, πολύ καλή αντίληψη του χώρου και αντιθέτως με αυτά που λες το ένας με έναν είναι το δυνατό του σημείο..απλά να σου θυμίσω το παιχνίδι με τον εθνικό όπου παίζοντας αριστερό μπάκ ο Κεμπάτζε δεν τον νίκησε ποτέ..ο Κεμπάτζε που ηταν ο παίκτης που σκόραρε το γκόλ μετά το κόρνερ αφού τον μάρκαρε ο Ντίμεχ και όχο ο Ορθόδοξος..να σου φέρω στην μνήμη το παιχνίδι με την Αλκή όπου ο Εντμάρ δεν τον πέρασε στο 1 με 1 ούτε μισή φορά..και το λάθος που χρεώνεται στον Ορθόδοξο σε εκείνο το παιχνίδι αν το βλέπατε από τηλεόραση θα βλέπατε ότι ο Σιένκελ κάνει το λάθος που τρέχει και κλοτσά τον Ορθόδοξο αντί την μπάλα και βγάζει τον Εντμάρ φάτσα με τον Νέγκρι..να μην λέμε ότι θέλουμε..ναι ο Κρίστης είναι ο νούμερο 1 δεξί μπάκ της ομάδας και μετά ο Ορθόδοξος..σε παιχνίδια δύσκολα που πρέπει να κρατήσουμε τον χώρο μας σωστά πίσω ο Ορθόδοξος είναι λίρα 100..εξού και το ότι ο Κάανεν τον υπολογίζει πάρα πολύ φίλε..από την άλλη ο Κούλλης, θα μπορούσε να πάρει την ευκαιρία του..και εμένα είναι αυτή η άποψη μου..θέλω να παίξει αν και πέρσι έκανε πολύ μέτρια χρονιά και φέτος δεν φαίνεται να κερδίζει καθόλου την εκτίμηση του Κάανεν..από την άλλη δεν κατάλαβα ποιά η σχέση Ορθόδοξου-Κούλλη? Αφού το μόνο παιχνίδι που ο Ορθόδοξος έπαιξε αριστερό μπάκ ήταν το παιχνίδι με τον Εθνικό και δεξί μπάκ ο Κρίστης..στα υπόλοιπα αριστερά ήταν ο Τζέϊσον( Ομόνοια-Απόλλων-δόξα) και στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Μαρκάσα...άρα ο Μαρκάσα πρέπει να πάει στο κέντρο είτε να καθίσει πάγκο για να παίξει ο Κούλλης..Εγώ προσωπικά μιλώ με ότι βλέπω..ο Ορθόδοξος κάνει εξαιρετική χρονιά και αν συνεχίσει έτσι θα εξελιχτεί σε πολύτιμη μονάδα..σταματάτε να πυροβολάτε τους παίκτες μας και στηρίξετε τους..δηλαδή αν έκανε κακά παιχνίδια τι θα λέγατε για τον Ορθόδοξο? Δεν μπορώ να φανταστώ..έχουμε λιγους κύπριους στην ομάδα..εφόσον τα πηγαίνουν καλά γιατί να τους μειώνω συνεχώς? Έμεινε ο Κρίστης και ο Ορθόδοξος..ο Κούλλης δεν έπαιξε ακόμα,ο Λουκά ακόμα, ο Μιχάλης δημητρίου εκτός 18άδας συνεχώς, ο Κυθραιώτης δανεικός στην Αραδίππου..Και για να γίνουν μεταγραφές τον χειμώνα πρέπει να φύγουν κοινοτικοί και να έρθουν άλλοι στην θέση τους..είναι πολύ λεπτές καταστάσεις..το λέω για τελευταία φορά..σταματάτε να πυροβολάτε ποδοσφαιριστές της ομάδας..ειδικά όταν πηγαίνουν καλά και κερδίζουν την εκτίμηση του προπονητή μην δημιουργάτε καταστάσεις..πάντα φιλικά..

Ανώνυμος είπε...

sinfono apolita me ton finikouda gia tis exigisis pou sas ethose. kai opos ipa kai ego, an thelete omada protalitismou...den to exi o orthodoxos.

kai ego file finikouda ime megalos thamastis tou KOULI KYRIAKOU.epidi thimame enan diamanti opos ton ipes koulli kyriakou pou mazi me allous fisika evalan tin aek stin tetrada.

sinfono apolita gia afta pou ipe o finikoudas gia ton orthodoxo. oxi pos prepei tora na sizitoume ton orthodoxo i iopiodipote allo pexti alla afou anixtike to thema leo kai ego tin apoposi mou. as valoume omos ena telos. mia xara ta pia o orthodoxos gia fetos.

KAPIOS OMOS POU ADIKITE KATAFORA KAI SINFONO ME TON COACH OTI STA PEXNITHIA ME ALKI, PEGIA, DOXA, DEN IXE THESI OUTE SAN ALLAGI EPIDI THELAME MONO NIKI, XTES ADIKITHIKE KATAFORA!

O LOGOS GIA TON LAMPROPOULO!
GIA MENA PROSOPIKA ENTELOS LANTHASMENI LOGO IPERVOLIKOU ENTHOUSIASMOU I ALLAGI TOU LINSON ME TON KONTE! VGALAME KOFTI KAI VALAME CENTERFOR EKI POU XERAME OTI TO APOEL THA PIESI DYNAMIKA. OK,TORA THA MOU PEITE EK TON ISTERON EUKOLA NA TA LEME AFTA..ALLA ISOS O LAMPROPOULOS NA KATHARIZE TIN FASI STO KORNER POU DEXTIKAME TO GOAL.
O COACH MAS PIGE NA KLEPSI TIN PARASTASI O ALLA XTES MAS VGIKE SE KAKO. ISOS POROUSE GIA PROTI FORA NA PEXI LIGO PIO SINTIRITIKA TA TELEFTEA 20 LEPTA KAI NA KRATOUSAME TO 0 - 0. OTAN LEO PIO SINTIRITIKA ENOO LINSON EXO LAMPROPOULOS MESA XORIS ALLAGI STO SISTIMA. DEN LEO NA PEZAME ME 3 STOPPER, APLA NA KRATOUSAME TOUS 2 KOFTES. ETSI ISOS NA KRATOUSAME KAI TO SKOR. TI PERIMENE DILADI O COACH APO TON KONTE? TI NA KANI OTAN TO APOEL TA DINI OLA GIA OLA GIA TIN NIKI. GIA NA MPEI O KONTE VGENI O OPER. ALLA IPAME, EK TON ISTERON OLA INE EUKOLA!!!

DEN EXO PARAPONO APO KANENA!!!!

DIAFONO ME TON FILO PANO POU LEI OTI O PRISO XTES DEN ITAN KALOS. TI THELAME DILADI APO ENA PEXTI POU MPENI MESA GIA 20 LEPTA? MIA XARA TA PIGE KAI ME LIGI TIXI THA GINOTAN IROAS! OSO GIA TON PAOULISTA EPREPE NA PROSFERI PARAPANO XTES!PERIMENOUME POLA APO TON PAOULISTA OLOI MAS KAI SOSTA TA LEI O STAVROS OTI INE POLI MEGALOS PEXTIS ALLA FILE STAVRO PREPEI NA PROSFERI TA ANAMENOMENA. AS MIN XEXNOUME OTI EINAI APO TOUS PIO EMPIROUS PEXTES OXI MONO STIN OMADA MAS ALLA KAI TOU KIPRIAKOU POSFAIROU AN KITAXI KANIS TO BIOGRAFIKO TOU. EGO PROSOPIKA THELO POLA PERISOTERA APO TON PAOULISTA! THELO GIA PARADIGMA ENA PEXNITHI NA ANANKASI ME TIN APODOSI TOU TON KIRIO KAANAN NA MIN TON VGALI ALLAGI. EPIDI DEN INE TIXAIO FILE STAVRO OTI KATHE PEXNITHI SOSTA VGENI ALLAGI.

INE MEGALOS PEXTIS KAI GIAFTO APOTOUME PERISOTERA APO AFTO.

Ανώνυμος είπε...

OXI FILE STAVRO ALIMONO DEN PIROVOLOUME KANENA!!!! IMASTE KAI EMIS POLI IKANOPIMENI APO OSA PROSFERE FETOS O ORTHODOXOS! KAI SIGOURA NA STAMATISOUME NA SIZITAME PEXTES AFOU OLA PANE KALA. MIA XARA TA PIA O ORTHODOXOS ALLA AFTO POU LEME ME TON FINIKOUDA INE OTI AN THES NA KANIS PROTATHLITISMOS..THES 2 TSESONS KAI 2 THEOFILOU. INE FISIKA KAI THEMA BUDJET.

GIA NA PEXI O KOULIS ME OLYMPIAKO MENI EXO O NILSON KAI PAE KENTRO O MARGASA FILE STAVRO. AFTO ENOUME. DEN MENI ME TIPOTA EXO O MARGASA. TERASTIOS PEXTES.

Ανώνυμος είπε...

Simfono apolita me ton Stavro o opoios katexei kantaria mpala! Min pirovoleite xoris logo tous paixtes mas! Eidika otan ta pane perifima! Diladi file foinikouda an kanei ena kako paixnidi o Orthodoxos ti tha peis? Na ton lithovolisoume stin gonia?? ELEOS!

O Orthodoxos dinei kai tin psixi tou kai o megalos Ton Caanen ton empistevetai!

Tora gia ton koulli den nomizo na min ton vazei logo ipsous. Kai o margasa kontos einai! Ego pistevo den ton vazei logo tou oti ysterei se dinami se sxesi me jason dimitriou, margasa, orthodoxo kai theofilou.

Sigoura o koullis einai pio epithetikogenis paixtis apo ton Orthodoxo kai me pio kales sentres alla an eixe ton Kempatze apenanti tou o koullis me ton ethniko tha eixe megalo provlima! Kai o Orthodoxos ta ige perifima!

Pistevo omos oti kai o koullis tha parei tis eukairies tou.

OLOI KONTA STIN OMADA KAI STAMATEISTE TIS KATIGORIES EIDIKA OTAN DEN YPARXEI LOGOS!

NIKI KAI MONO NIKI ME taktakalla!!!

Ανώνυμος είπε...

thathela poli na dw 2 allages gia tin Kiriaki gia na freskaristi h omada kai na afksithi kai o antagwnismos stin omada:
Kiriakou back aristero kai Margasa anti Linsen sta haf, kai
Labropulo anti Shenkel.
Epidi omws tha paiksi kapws pio mrosta o Van Dijk kai o Linsen ton voitha se afto ton rolo, mpori na aksizi na paramini o Linsen, na vgi eksw o Paoulista kai na pai deksia o Gomez, me dekari ton Margasa

Ανώνυμος είπε...

den katigoroume kanena! ma kanena! apla sizitoume. an theloume omada prothalitismou theloume 20 isaxious pextes. afto leme.

oloi enomeni gia tin aek pou kani terastia vimata prosta!

os pou sinexizoun etsi i lemessanoi i tetrada ine klidomeni. giati oxi kai pio psila?

diladi ti exi entekada mas na zilepsi.


BRAVO STO KOSMO MAS. TROPI KAI PRODOSIA OSOI MINATE SPITI XORIS DIKIOLOGIA! OI MEGALES OMADES EXOUN MEGALO KOSMOS KAI NAI MEN PIGAME POLI KALA ME XROMA KAI PALMO STIN KERKIDA MAS ALLA I PERIPOU 2500 XILIKADES EPREPE NA ITAN TOULAXISTON 3000.

FTANI PIA. ANKALIASTE TIN OMADA MAS.

Ανώνυμος είπε...

sinfono apolita me ton filo 9.21 alla ta afinoume sto coach.

Ανώνυμος είπε...

re kopelia dete inta prostimo eskeftike na mas vali i dikastiki..gia klamata j gelia i kuventa

**Καταγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ κατά της ΑΕΚ γιατί διοργάνωσε εκδήλωση χωρίς την εκ των προτέρων άδεια της Εκτελεστικής Επιτροπής κατά παράβαση του άρθρου 67 του Κεφαλαίου 7 της Προκήρυξης στον αγώνα Πρωταθλήματος MARFIN LAIKI ΑΕΚ-ΑΠΟΠ/ΚΙΝΥΡΑΣ Πέγειας:
ΑΠΟΦΑΣΗ: Πρόστιμο δύο χιλιάδες ευρώ

Ανώνυμος είπε...

MA OTAN IPARXI TO SINKEKRIMENO...

άρθρο 67 του Κεφαλαίου 7 της Προκήρυξης στον αγώνα Πρωταθλήματος MARFIN LAIKI

OSO GELEIO KAI NA INE TO ARTHRO EMIS FTEME POU TO AMELISAME.

NA LEME KAI TOU STRAVOU TO DIKAIO.

Ανώνυμος είπε...

ma file otan iparxi to arthro...oso gelio kai an ine,

παράβαση του άρθρου 67 του Κεφαλαίου 7 της Προκήρυξης στον αγώνα Πρωταθλήματος MARFIN LAIKI

tote fteme emis pou to amelisame. to arthro itan eki. emis to amelisame.

Ανώνυμος είπε...

File Foinikouda,

H AEK exei tin kaliteri omada apo tin imera idrysis tis kai paizei fantastiko podosfero. Kaneneas den perimene oti me tin epanodo tis apo tin B katigoria tha vriskotan ekei pou vriskete twra. Me thlipsi omws paratirw oti i nootropia den allazei stis taksis tou mesou skalioti pou asxoleite akoma me tin diaitisia i kapoious nearous paixtes tis omadas. Afti einai i diafora pou ksexwrizei tis megales omades apo tis mikres. H AEK exei ola ta fonta na kathierwthei san mia megali omada sto kypriako podosfairo, voithiste tin!!!

φοινικουδας είπε...

Φίλε μου ανώνυμε,
ο μέσος ΑΕΚτζής όπως λες και εσύ χρειάστηκαν 7 αγωνιστικές για να ασχοληθεί με τη διαιτησία σε ένα παιχνίδι που παραδοσιακά μας σφάζουν. Με χαρά μου παρατηρώ πως η διοίκηση κρατάει επίπεδο και δεν ασχολείται με αυτά όμως εμείς όταν βλέπουμε να αδικείται η ομάδα μας θα το λέμε. Και οι υπόλοιπες "μεγάλες" ομάδες όπως τια αποκαλείς το ίδιο κάνουν. Όχι συχνά, αλλά το κάνουν. Όσο για τους ποδοσφαιριστές συμφωνώ ότι έχουμε ίσως το καλύτερο υλικό από τη μέρα ίδρυσής μας, αλλά όταν εκφράζουμε πολιτισμένα την άποψή μας για ορισμένους ποδοσφαιριστές και την απόδοσή τους, δε βλέπω πού είναι το κακό. Αν δε λανθάνομαι αυτό συνέβηκε μια-δυο φορές μέσα σε δύο μήνες, αυτή η κριτική μας κάνει μικρή ομάδα; Δε βλέπω τη λογική σου ειλικρινά. Εξάλλου οι οπαδοί των πρωτοπόρων ομάδων συνήθως είναι πιο απαιτητικοί και κριτικοί με τους ποδοσφαιριστές τους γιατί έχουν περισσότερες απαιτήσεις.

Ανώνυμος είπε...

nomizo simera dikaiothikame me ton finikouda gia to oti o orthodoxos...den. ime poli lipimeno apo ta simerina epidi oxi mono den pexame kala, itha pextes na min exoun antoxi kai na perimenoun to telos tou agona.

pola lathoi apo to orthodoxo. diafto kai anakastike o kaanan na pari to linson! dexi mpack. KAI SAS PARAKALO MEN TO DIKIOLOGISETE. OUTE PIROVOLO KANENA.

Ανώνυμος είπε...

File 7:52 epeidi dikaiothikes perna apo tin grammateia na pareis ta vraveia sou kai mia sxetiki epitagi!

Re file ma tora sovaromilas? Den tha allaksete pote sas re!!!! Perimenate na paei kati lathos gia na peite tin xoli sas ! Kai niotheis kai oraia pou vgikes sostos!
Ate re kanei je en exoume ipothesi!

Gia mena kanenan paixti den prepei na katigoroume para mono to GSZ pou apofasise na allaksei to xortari mesa stin vdomada pou eixame entos edras agona! A-N-E-P-I-T-R-E-P-T-O!

Episis ok o Orthodoxos den ekane kalo paixnidi opos oute o Oper kai o Shenkel . Einai sosto tora na katsoume na tous katigoroume!

Kai se parakalo min arxiseis na les oti "den dikaioume na po tin apopsi mou?" OXI KIRIE NA MIN TIN PEIS! FTANEI MIZERIA!

I OMADA EINAI POLY KALI KAI DEN PREPEI NA TIS ASKIOUME PARAPANO PIESI APO OTI PREPEI!

OLOI STIRIXI STIN OMADA KAI KANEI MOURMOURA!

Ανώνυμος είπε...

file 2.33 ta sxolia mou oti ime poli lipimenos giati ta amelises?
den xano agona tis AEK, oute tha xaso pote.
an ine dinato na nomizis xarika pou den piga kala o orthodoxos i o kathe pextis pou fori tin agapimeni mas fanela. ego apo to marazi mou den kimithika xtes kai esi nomize oti xarika!

den perimena pote na pae kati lathos gia na krino pextes. to elega kai stis nikes! to elega xekathara oti allo tseson - theofilou kai allo orthodoxos! den to leo simera!!! TO IPA KAI PRIN TO MATCH OTI AN THELOUME PROTATHLISIMO THES 2 TSESONS KAI 2 THEOFILOU. IXA PEI INE FISIKA KAI THEMA BUDJET KAI APLA TO SIZITOUSAME. IME SIGOUROS OI ARMODOI TO XEROUN KALITERA KAI APO EMAS KAI TO KALOKAIRI NA DOUME.

diavase file mou tin sizitisi mas me ton finikouda kai ton stavro apo komotini ti elegame PRIN TO MATCH. diavasta leptomeros ta legomena pio pano. ta ithia elega kai me ton FILLIPE PERSI OTI INE LIGO PANO APO TIN METRIOTITA telika apodesmeftike.

gia tis irnonies sou den xreazete na sou apantiso. den xano pexnithi oute tha xaso pote stin zoi mou tis aek. makari na min xanis kai esi. ego kano sizitisi. esi an thes na ironevese dikaio sou.

GIA TO GIPETHO SINFONOUME. APARADEXTO KAI TRAGIKO!

IPARXOUN 14 MERES POU THA LIPI TORA H OMADA MAS APO TO G.S.Z, DEN POROUSAN SIMERA NA AFERESOUN TO XORTARI?!

EPREPE NA TO KANOUN PRIN TO PEXNITHI!? ANTIEPAKEMATIES GIA NA MEN..POUME KATI PIO VARETO!

I OMADA MAS PEZI PIOTITO PODOSFAIRO KAI DEN PORESE NA VALI TIN MPALA KATO LOGO TOU GIPETHOU. DEN INE DIKIOLOGIA! AN PROSEXETE KAI STO GOAL POU DEXTIKAME (LATHOS TOU SENKEL) ALLA KAI OTAN VGIKE MONOS TOU O OPER ENO ITAN ETIMOS NA KANI TO PLASE (PRIN PERSASI TON TERMATOFILAKA) H MPALA TROKISE ASXIMA! DESTE TO STIN TILEORASI.

TON OLYMPIAKO TO VOLEVO O KAKOS AGONISTIKOS XOROS, EMAS INE POU DEN MAS VOLEVE.
AN PEZAME GIA PARADIGMA TO APOEL,TOTE DEN INE DIKIOLOGIA EPIDI KAI TO APOEL PEZI TO SPOUTHEO PODOSFARO ME TIN MPALA XAMO. O OLYMPIAKOS OMOS VOLEFTIKE POLI APO TO ASXIMO GIPETHO.

DISTIXOS ENO I OMADA KANI VIMATA PROS TON EPANKELATISMOS....OI ARMOZOI TOU G.S.Z KANOUN MESANIXTA!!


DEN POROUSATE KIRIOI NA AFERESETE TO XORTARI SIMERA?


KAI THA KANO KAI ENA SXOLIO MIPOS KAI TO DIAVASOUN KAPIOI TOU OLYMPIAKOY.

OTAN TO PEXNITHI INE 1 - 1 KAI STO 94 KERDIZI MIA OMADA KORNER KAI DEN EXTELITE TO KORNER SOSTA NA EXI TIN EUKAIRIA NA PARI TOUS 3 PONTOUS ALLA PASAROUN 2 PEXTES STIN GONIA GIA NA KERDISOUN XRONO KAI NA PAROUN TON 1PONTO...TOTE MIA DEN PAS POUTHENA KAI MIA ZOI OMADADOULA THA MINIS KAI STO TELOS THA PAS APO EKI POU IRTHES KAI EKI POU ISOUN 3 XRONIA.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.