News Update :

Λάβετε θέσεις...

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Ήρθε επιτέλους η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Η αντίστροφη μέτρηση τελείωσε και σήμερα, 09 Ιουλίου η ώρα 6 θα βρισκόμαστε όλοι οι Αεκτζήδες στο νέο Γ.Σ.Ζ. όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρώτη προπόνηση της ομάδας μας. Θα γίνει επίσης η παρουσίαση του φετινού ρόστερ και ο αγιασμός για να κυλήσει ομαλά η χρονιά, πάνω απ’ όλα με υγεία. Ας αναλύσουμε όσο μπορούμε το ρόστερ της φετινής Α.Ε.Κ. :

Οι παίκτες που κλήθηκαν στην αυριανή προπόνηση, κατά χώρα είναι οι εξής:
Κύπρος:
Κωνσταντίνος Μηνά, Χάρης Νικολάου, Δημήτρης Δασκαλάκης, Μιχάλης Μιχαήλ, Μάριος Γεωργίου, Aντώνης Κατσής, Κυριάκος Κυριάκου, Χρήστος Ξενοφώντος, Ανδρέας Φωτίου, Μάριος Κουτούρης, Πιεράκης Καστάνας, Μιχάλης Κωνσταντινίδης
Ισραήλ: Erez Mecika
Βουλγαρία: Ivaylo Petrov
Τσεχία: Pergl Pavel*
Σερβία: Dejan Ilic
Γκάνα: Εmmanuel Pappoe
Νιγηρία: Joshua Izuchukwu, Joseph Nwafor
Μαρόκο: Hamid Rhanem
Βραζιλία: Μagalhaes Kassio, Magno Mocelin, Costa Marcello
Αργεντινή: Sebastian Monesterolo, Alejandro Gavatorta
Παραγουάη: Aldo Adorno
Βενεζουέλα: Hector Gonzalez

* ο Πάβελ Περγκλ θα είναι αδικαιολόγητος απών καθώς εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Α.Ε.Κ.

Με μεγάλη μου χαρά διαβάζω 12 ονόματα κυπρίων ποδοσφαιριστών, εκ των οποίων 9 νεαροί, που δείχνει τη φιλοσοφία του προπονητή μας και πως επιτέλους κάνουμε βήματα προόδου στον τομέα αξιοποίηση των ακαδημιών. Και μην προτρέξετε στη σκέψη «είναι νεαροί» γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως ο Νιρ Κλίγκερ έχει την ικανότητα να αξιοποιεί τα ταλέντα και να κάνει ολους να ρίβουν τα μάτια τους. Το κράμα νεαρών και έμπειρων ποδοσφαιριστών που προσπαθεί να φτιάξει ο προπονητής, φρονώ πως θα αποδώσει καρπούς. Από κει και πέρα διαθέτουμε 3 ευρωπαίους, (αν συνυπολογίσουμε και το Ισραήλ) 4 από τη μαύρη ήπειρο και 7 παρακαλώ λατινοαμερικάνους. Υποθέτω πως δε θα υπάρξει ποδοσφαιριστής που να νιώσει αποξενωμένος κι αυτό λόγω των δεσμών της γλώσσας, των εθνικοτήτων αλλά και της κουλτούρας. Αν τελικά επιτευχθεί το καλό κλίμα μεταξύ τους, αυτό μόνο σε καλό μπορεί να μας βγει καθώς θα καθρεφτίζεται στο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ρόστερ δεν είναι 100% συμπληρωμένο καθώς υπολείπεται ένας τερματοφύλακας που ίσως να είναι ο ελλαδίτης Κάρσος ο οποίος αναμένεται σήμερα στην Κύπρο για να αξιολογηθεί από τον προπονητή. Επίσης υπολείπεται ένας (ή και 2) κεντρικοί αμυντικοί μετά την ξαφνική αποχώρηση του Πάβελ Περγκλ αλλά και τη δεδομένη απουσία του Ρέι. Άρα υπό προϋποθέσεις οι 26 ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν σύντομα θα γίνουν 28 ή 29, αριθμός απαραίτητος για να αντεπεξέλθει η ομάδα στις 32 αγωνιστικές συν τα παιχνίδια του κυπέλλου.

Ας δούμε πόσο πλήρης θα παρουσιαστεί η φετινή Α.Ε.Κ. στις γραμμές της.

Τερματοφύλακας: Ο Ιβάιλο Πετρόβ καλείται να είναι ο φύλακας άγγελος της εστίας μας φέτος. Αναμένουμε την απόκτηση και του δεύτερου τερματοφύλακα (Κάρσος) ο οποίος δεν πρέπει να είναι τυχαίος καθώς ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσει τον Πετροβ σε τραυματισμό ή τιμωρία καρτών. Αντρέας Φωτίου είναι το τρίτο όνομα, νεαρός και ταλαντούχος.

Άμυνα:
Αποδυναμωμένη μέχρι στιγμής παρουσιάζεται η αμυντική μας γραμμή σε σχέση με πέρσι. Δύο από τους στυλοβάτες της περσινής μας αμυντικής θωράκισης, οι Ρέι και Περγκλ έχουν αποχωρήσει. Υπάρχει φυσικά Πολωνός αμυντικός προ των πυλών. Ο Δασκαλάκης είναι μια δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση που αποκτήθηκε μετά την αποχώρηση του Σκεύου. Είναι και ο νεαρός Μιχαήλ που πέρσι τα πήγε περίφημα στα παιχνίδια που αγωνίστηκε. Ο Κάσιο και ο Μαρτσέλο μπορούν να αγωνιστούν με επιτυχία στη θέση αυτή. Από κει και πέρα είναι και ο Πιεράκης Καστάνας που περιμένει πώς και πώς να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Δεξί μπακ:
Κωνσταντίνος Μηνά. Μπορεί να αγωνιστεί και ο Γκονζάλεζ αλλά και ο Παπόε. Επίσης είναι και ο νεαρός Μάριος Γεωργίου.

Αριστερό μπακ:
Παπόε, Κυριάκου, Μεσίκα καλύπτουν και με το παραπάνω τη θέση αυτή.

Ανασταλτικοί χαφ:
Χάρης Νικολάου, Κατσής, Κάσιο, Ίλιτς, Μαρτσέλο αλλά και ο νεοαποκτηθής Γκαβατόρτα δίνουν πολλές επιλογές στον Νιρ Κλίγκερ.

Δεξί χαφ: Γκονζάλεζ, Ατόρνο, αλλά γιατί όχι και Τζόσουα, Μοσελίν, Γκαβατόρτα.

Αριστερό χαφ:
Μεσίκα, Ράνεμ, Μοσελίν. Υπάρχει επίσης ο νεαρός Κωνσταντινίδης.

Επιθετικοί:
Θέση που η ομάδα μας πονούσε για πολύ καιρό. Φέτος, μετά από αρκετά χρόνια μπορούμε να πούμε πως η θέση του επιθετικού γέμισε από αρκετές και ποιοτικές επιλογές. Μονεστερόλο, Νουαφόρ, Ξενοφώντος, Κουτούρης. Αναλόγως του συστήματος μπορούν να αγωνιστούν και οι Τζόσουα και Ατόρνο.

Βλέποντας τις δυνατότητες της περσινής Α.Ε.Κ. και εμπιστευόμενος τις επιλογές του προπονητή μας, (μεταγραφές, νεαροί) θεωρώ πως αν και έχουν φύγει κάποια ονόματα, εντούτοις η ομάδα κάθε άλλο παρά αποδυναμωμένη θα παρουσιαστεί στη φετινή σεζόν. Φτάνει να κλέισει το κεφάλαιο άμυνα θετικά.


FORZA ΑΕΚΑΡΑ!!!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!



.
.
Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΡΑΜΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΕΝ ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΤΟΝ ΝΟΥΑΦΟΡ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΕΠΙΡΡΕΠΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΔΥΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ.ΑΠΟ ΟΛΛ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΙΚΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΙΧΤΗ ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ Η ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.