News Update :

Κλήρωση Πρωταθλήματος

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η κλήρωση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος MARFIN LAIKI της περιόδου 2008-09, με την ομάδα μας να ταξιδεύει στην Πέγεια για την πρεμιέρα, στις 31 Αυγούστου, μέρα Κυριακή. Αναλυτικά το πρόγραμμα της Α.Ε.Κ. για το φετινό πρωτάθλημα…
1η Αγ:ΑΠΟΠ/ΚΙΝΥΡΑΣ ΠΕΓΕΙΑΣΑΕΚ
2η Αγ:ΑΕΚ - ΑΠΕΠ
3η Αγ:ΕΝΠ - ΑΕΚ
4η Αγ:ΑΕΚ - ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ
5η Αγ:ΑΛΚΗ - ΑΕΚ
6η Αγ:ΑΕΚ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ
7η Αγ:ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΕΚ
8η Αγ:ΑΕΚ - ΑΕΛ
9η Αγ:ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ - ΑΕΚ
10η Αγ:ΑΕΚ - ΑΕΠ
11η Αγ:ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ
12η Αγ:ΑΕΚ - ΟΜΟΝΟΙΑ
13η Αγ:ΑΝΟΡΘΩΣΗΑΕΚ
***Στο δεύτερο γύρο η σειρά των ομάδων παραμένει η ίδια και αντιστρέφονται οι έδρες.

Θα προσπαθήσω να αναλύσω το πρόγραμμα της ομάδας μας αν και στο τέλος της ημέρας, όλοι θα αντιμετωπίσουν όλους και το μόνο που χρειάζεται είναι να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Γι ‘αυτό άλλωστε και δε συμμερίζομαι την ποδοσφαιρική άποψη: «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».

Πρώτη αγωνιστική λοιπόν θα μας βρει στο δρόμο για τη μακρινή Πέγεια την οποία πέρσι καταφέραμε να κερδίσουμε στην 6η αγωνιστική με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Ράζιτς. Ο παράγοντας έδρα στην πρεμιέρα θεωρώ πως εκμηδενίζεται καθώς τον ίδιο ενθουσιασμό θα έχουν όλες οι ομάδες. Με τους οπαδούς της ομάδας μας στο πλευρό τους, οι ποδοσφαιριστές μας πιστεύω μπορούν να αποδράσουν με το τρίποντο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε μία πρόσφατη ψηφοφορία, οι φίλοι του blog δεν έδωσαν ούτε μία ψήφο προτίμησης στην ομάδα της Πέγειας για την πρεμιέρα. Πράγμα λογικό αν αναλογιστούμε την περσινή φανταστική της παρουσία στο πρωτάθλημα. Έχει ένα αξιόλογο σύνολο και έναν πολύ καλό προπονητή.

Στη 2η αγωνιστική αντιμετωπίζουμε στην έδρα μας τη νεοφώτιστη αλλά επικίνδυνη ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς την οποία χωρίς υποτίμηση πρέπει να νικήσουμε. Εάν περάσουμε νικηφόρα τις δύο πρώτες αγωνιστικές πιστεύω ακράδαντα πως ο δρόμος για διάκριση ανοίγει διάπλατα, έστω κι αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ΕΝΠ εκτός στην 3η αγωνιστική. Κι αυτό το λέω όχι μόνο γιατί η ψυχολογία θα ανεβεί στο κατακόρυφο, αλλά και γιατί λίγο πολύ ξέρουμε όλοι πως η ομάδα μας δεν ξεκινά πάντα και τόσο καλά, αποφασίζει να ανεβάσει στροφές μετά τις 5 πρώτες αγωνιστικές και μετά λέμε όλοι: «αν είχαμε κάνει καλό ξεκίνημα τώρα θα ήμασταν…..»

Ευκαιρία λοιπόν να κάνουμε ένα δυνατό ξεκίνημα που να αρμόζει στο όνομα και το κύρος της ομάδας μας, παίρνοντας την ουσία και βάζοντας τις βάσεις για τη συνέχεια, που καθόλου εύκολη δε θα είναι καθώς από την 7η μέχρι την 13η αγωνιστική που λήγει και ο πρώτος γύρος, έχουμε ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Τον φιλόδοξο Απόλλων εκτός, την ανανεωμένη ΑΕΛ εντός, μετά ταξιδάκι στη Γεροσκήπου με το νεοφώτιστο Ατρόμητο, και τη 10η αγωνιστική μία μικρή «ανάσα» με την διόλου ευκαταφρόνητη Πάφο στην έδρα μας. Οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές πιστεύω θα κρίνουν πολλά καθώς θα αντιμετωπίσουμε στη σειρά Αποέλ εκτός, Ομόνοια εντός και τέλος τους άσπονδους φίλους μας, την Ανόρθωση στο Παπαδόπουλος. Φορμαρισμένη πλέον η ομάδα μας θα δείξει σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές αν έχει τα κότσια να κρατηθεί στα ψηλά.

Θα τολμήσω να κάνω και κάποια πρόβλεψη που αφορά τη συγκομιδή βαθμών σε κάθε γύρο. Αναλύοντας το πρόγραμμα, κατά την προσωπική μου άποψη το πρόγραμμα του Β' γύρου είναι μακράν ευκολότερο σε σχέση με το πρόγραμμα του Α' γύρου. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι η απόδοση της ομάδας λογικά θα κορυφωθεί με το τέλος του πρώτου γύρου με οδηγεί στο συμπέρασμα πως η συγκομιδή βαθμών του Β' γύρου θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τη συγκομιδή βαθμών του πρώτου. Συνεπώς, υποθέτω πως αν συγκεντρώσουμε 20-25 βαθμούς τον πρώτο γύρο, τότε παραμένουμε σε τροχιά διάκρισης καθώς όπως προανέφερα, το δεύτερο γύρο θα είναι πολλοί περισσότεροι.

Σημ:
Το πρωτάθλημα αρχίζει το Σαββατοκυρίακο 30-31 Αυγούστου 2008 και θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκυρίακο 9-10 Μαΐου 2009. Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων πρωταθλήματος θα είναι το ίδιο με το περσινό (32 αγωνιστικές) και η κανονική περίοδος (Β’ γύρος) θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκυρίακο 14-15 Μαρτίου 2009.Η δεύτερη αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 13-14 Σεπτεμβρίου, με μια εβδομάδα διακοπή δηλαδή, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας με την Ιταλία στα πλαίσια των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου του 2010.

Καινοτομίες στη φετινή προκήρυξη του πρωταθλήματος:
-Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές που προέρχονται απο ακαδημίες απο οκτώ που ήταν πέρσι, γίνονται εννέα.
-Δε μεταφέρεται υπόλοιπο ποινής ποδοσφαιριστών απο το περσινό στο νέο πρωτάθλημα, εκτός φυσικά εάν έχει αποβληθεί ποδοσφαιριστής στην τελευταία αγωνιστική.
-Ομάδα η οποία θα αντικρίσει μεγάλο αριθμό κίτρινων καρτών θα έχει επιπτώσεις από τα αρμόδια όργανα της ΚΟΠ.
-Αυστηρές ποινές θα επιβληθούν σε ποδοσφαιριστές που δείχνουν αντιαθλητική συμπεριφορά στο γήπεδο, μέχρι και αποκλεισμό 12 μηνών. (Λες να το εφαρμόσουν αν είναι ποδοσφαιριστές των "αγαπημένων" τους ομάδων;;; )
-Απαγορεύεται όχι μόνο η ρίψης, αλλά και η μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στις κερκίδες από τους φιλάθλους. (Δηλαδή να υποθέσω πως φέτος δε θα δούμε κροτίδες, φωτοβολίδες, κέρματα, πέτρες;;; )


Υ.Γ: Και μία υπενθύμιση για όσους έχουν ίσως ξεχάσει την περσινή κατάταξη της ΑΕΚ στο βαθμολογικό πίνακα…Να τους το θυμίσω εγώ…Η Α.Ε.Κ. τερμάτισε στην τέταρτη θέση και παρά λίγο στην Τρίτη κύριε Ηρόδοτε Μιλτιάδους! Η Α.Ε.Κ., όχι ο Απόλλωνας! Συνεπώς το λιγότερο που θα μπορούσατε να κάνετε θα ήταν να προσθέτατε και τη δική μας ομάδα στη λίστα των «μεγάλων ομάδων» όπως γραφικά τις ονομάζετε, για τις οποίες γράψατε τα σημαντικότερα ντέρμπι τους στο συγκεκριμένο σας άρθρο: http://www.politis-sports.com/cgibin/hweb?-A=25460&-V=onlinenews Και οι κύριοι του supersporfm καλό θα ήταν να πάρουν την πιο πάνω συμβουλή αφού μέχρι και την Α.Ε.Λ. (θυμίστε μου τι θέση πήρε πέρσι...) έχουν προσθέσει στα φετινά ντέρμπι αλλά την Α.Ε.Κ….πουθενά!!!

**Φυσικά τι να περιμένουμε από τους ξένους , από τη στιγμή που ορισμένοι δικοί μας οπαδοί δε μας κατατάσσουν στις μεγάλες ομάδες...


.
.
Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

afiste tous na mas ipotimoun kai otan tous patisoume sto lemo 8a 8imi8oun ta persina.

aste tous na skeutounte tin ael, ton apollona..kai pou 8a ftasei i ora mas 8a doun tin mikri gia ta matia tous AEKKARA na tous kanei na xonontai sto kavouki tous. i AEK den ine mikri kai o kosmos pou exei etsi nou den ine AEK, psila ta kefalia kai as tolmisoun fetos na pe3oun pexnidia pisw apo tin raxi mas.

aekaras

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.