News Update :

ανόρθωση-ΑΕΚ: Είναι ωραίο να είσαι ΑΕΚ!

Σάββατο 6 Απριλίου 2013


ΑΕΚΑΡΑ! Πραγματικά κανείς από εμάς δεν μπορεί να αποτυπώσει σε ένα χαρτί το τι νιώθει αυτή την στιγμή. Μέσα σε δύο μέρες το αθλητικό σωματείο ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ εκτοξεύεται σε άλλη διάσταση και με τις επιτυχίες που μας προσφέρει γεμίζει όλους εμάς με περηφάνια! Είναι πραγματικά υπέροχο να είσαι Αεκτζής και ακόμα πιο υπέροχο να απολαμβάνεις μαζί με όλη την Λάρνακα τις επιτυχίες της ομάδας.

Ο προπονητής μας ξεκίνησε τον αγώνα με τον Χαϊμοφ κάτω από τα δοκάρια και από δεξιά προς τα αριστερά τους Μέρτακκα-Γκριν-Καταλά-Ντε Κλέρ. Στο χώρο του κέντρου ήταν οι Βαν Ντάϊκ-Μαραγκός-Τομάς. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Ντα Σίβα με αριστερό εξτρέμ τον Μάτσι. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε για ακόμα ένα παιχνίδι ο Τσάντο.

Η ομάδα μας δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τον αγώνα. Ιδιαίτερα το πρώτο 15λεπτο η Ανόρθωση πήρε το χώρο του κέντρου και δημιούργησε δύσκολες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Χαϊμοφ. Κόντρα στην ροή του αγώνα όμως, στο 16ο λεπτό ο Τομάς πέρασε μία μαγική κάθετη πάσα στον Τσάντο ο οποίος απέφυγε και τον Βαλβέρδε, με τον τελευταίο όμως να τον ανατρέπει λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Ανόρθωσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης να δεχθεί σωστά την κόκκινη κάρτα και ο Ντα Σίλβα να στήνει την μπάλα σε ένα εξαιρετικό σημείο για εκτέλεση φάουλ. Ο Ντα Σίλβα δεν λάθεψε και με μία αριστουργηματική εκτέλεση κάρφωσε την μπάλα στα δίκτυα του Μάστρου, ο οποίος πραγματικά είχε στήσει λανθασμένα το τοίχος της ομάδας του και δεν είχε κανένα περιθώριο να αποκρούσει την μπάλα. Παρά το γκολ που πετύχαμε εξακολουθήσαμε να είμαστε νευρικοί και δεν είχαμε καθόλου καλό ρυθμό στον αγώνα. Η Ανόρθωση προσπάθησε πάρα πολύ και δημιούργησε μία καλή ευκαιρία με τον Οκκά στο 32ο λεπτό. Στο 35ο λεπτό η Ανόρθωση κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της ομάδας μας και ο διαιτητής πρέπει να ομολογήσουμε ότι λανθασμένα έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μάτσι αφού αυτός που υπέπεσε στο φάουλ ήταν ο Ντα Σίλβα ο οποίος ήταν ήδη χρεωμένος με κίτρινη κάρτα. Στην εξέλιξη της φάση ο Λαμπάν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Χαϊμοφ και ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 39ο λεπτό είχε καλό σούτ από μακρινή απόσταση το οποίο έφυγε λίγο έξω από την εστία του Χαϊμοφ.

Στο 2ο μέρος ο προπονητής μας αντικατέστησε τον Μαραγκό με τον Πάλιτς και ελπίζουμε η αλλαγή να ήταν για λόγους τακτικής και όχι για κάποιο τραυματισμό του Μαραγκού. Δυστυχώς η ομάδα μας συνέχισε να μην είναι καλή και στο 48ο λεπτό ο Λαβόρδε κέρδισε πέναλτυ μετά από πολύ κακή άμυνα και ανατροπή του από τον Πάλιτς. Ευτυχώς για εμάς ο Ρέζεκ έστειλε την μπάλα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χαϊμοφ ο οποίος έπεσε σωστά στην πορεία της μπάλας. Παρά το χαμένο πέναλτυ η Ανόρθωση συνέχισε να μας πιέζει και η ομάδα μας εξακολουθούσε να τα έχει χαμένα. Κόντρα στην ροή του αγώνα για ακόμα μία φορά ο Ντα Σίλβα στο 63ο λεπτό εκτέλεσε εξαιρετικά κόρνερ από τα αριστερά και ο Πάολο Ζόρζε με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Οι ποδοσφαιριστές μας ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και ο προπονητής μας πέρασε στο γήπεδο τον Παύλου στην θέση του Μάτσι φρεσκάροντας έτσι την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας μας. Ο επίλογος γράφτηκε στο 84ο λεπτό από τον Τομάς μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας και ασίστ από τον εξαιρετικό Ντα Σίλβα. Η ομάδα μας μέχρι το τέλος κράτησε δυνάμεις και έριξε τον ρυθμό του αγώνα φτάνοντας τελικά στην κατάκτηση των 3 βαθμών.

Το τελικό αποτέλεσμα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο μπορούσε όμως να είναι και λιγότερο αν ο Ρέζεκ ευστοχούσε στο πέναλτυ που κέρδισε η ομαδα του. Μέχρι το 60ο λεπτό δεν είχαμε καλή απόδοση και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει. Εντούτοις πετύχαμε μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και αυτό δείχνει ότι η ΑΕΚΑΡΑ έχει μεγαλώσει και είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα. Την Τετάρτη πάμε Λεμεσό για ακόμα μία μεγάλη νίκη!


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΧΑΙΜΟΦ: Ακόμα ένα καλό παιχνίδι από τον Χαϊμοφ μέσα στο Παπαδόπουλος. Ήταν σταθερός σε όλη την διάρκεια του αγώνα έχοντας και καλές εξόδους. Είναι σημαντικό να σταθεροποιήσει την απόδοση του και να βελτιώσει όσο περισσότερο γίνεται τις εξόδους του. Τον έχουμε μεγάλη ανάγκη στην δύσκολη συνέχεια που έπεται και σίγουρα περιμένουμε πολλά από τον βασικό μας τερματοφύλακα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

MΕΡΤΑΚΚΑΣ: Φοβερός για ακόμα ένα παιχνίδι! Απροσπέλαστος στο δεξί άκρο της άμυνας μας κράτησε με μεγάλη επιτυχία τον Λαβόρδε ο οποίος έβγαινε συχνά πάνω του και βοήθησε πάρα πολύ ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος τον Ντα Σίλβα ο οποίος αγωνιζόταν μπροστά του. Έκανε πάρα πολλές κούρσες μέσα στο παιχνίδι και έδωσε πολλές τελικές πάσες στους συμπαίκτες του. Στο τέλος του πρώτου μέρους μπορούσε να τελειώσει καλύτερα την φοβερή μπαλιά του Ντα Σίλβα. Πραγματικά όμως η εξέλιξη του μέσα στην χρονιά και οι τελευταίες του εμφανίσεις δικαίως τον έχουν καταστήσει αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας! Μπράβο Λευτέρη!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΚΑΤΑΛΑ: Πολύ καλός ο Ισπανός αμυντικός της ομάδας μας. Έκανε μεστή εμφάνιση με σωστές μεταβιβάσεις και καίριες τοποθετήσεις. Στην φάση του Λαβόρσε δέχεται μία εύκολη ντρίμπλα για την κλάση του εντούτοις δεν αμαυρώνει την εξαιρετική του εμφάνιση σε ακόμα ένα παιχνίδι. Μαζί με τον Γκρίν δείχνουν πολύ δυνατοί τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΓΚΡΙΝ: Όπως έχουμε πει ξανά δεν είναι δεξί μπακ και το αποδεικνύει στα τελευταία παιχνίδια. Έχει την θέση του κεντρικού αμυντικού για πλάκα και με τον ρυθμό που έχει βρεί δεν βγαίνει από την θέση του. Εξαιρετικά γρήγορος, έδωσε πολλές βοήθειες στον Μέρτακκα και είχε εξαιρετικές μεταβιβάσεις στο παιχνίδι του. Είναι πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής και έχει ανέβει στο πιο κρίσιμο σημείο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΝΤΕ ΚΛΕΡ: Πολύ καλός ο Τίμ όπως πάντα. Σταθερότατος και χωρίς καμία λανθασμένη μεταβίβαση σε 90 λεπτά παιχνιδιού. Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα μπορεί να βρεί συμπαίκτη του και αποδεικνύει ότι η απλότητα στο παιχνίδι ενός ποδοσφαιριστή είναι προνόμιο. Ο Τιμ στην δύση της καριέρας του παραδίδει μαθήματα ποδοσφαίρου σε όλους μας. Είναι πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής για να αγωνίζεται στην Κύπρο και είναι τιμή μας που τον έχουμε στην ομάδα μας!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΒΑΝ ΝΤΑΙΚ: Ο αρχηγός έτρεχε για όλους στο πρώτο μέρος. Με τον Μαραγκό και τον Τομάς να μην βρίσκονται στον αγώνα τα έκανε όλα. Έτρεξε πάρα πολύ και κάλυψε πολλούς χώρους. Στο 2ο μέρος και με το ανέβασμα του Τομάς κράτησε μακριά τους μεσοεπιθετικούς της Ανόρθωσης και στο πιο σημαντικό σημείο του αγώνα ηρέμησε την ομάδα. Είναι ο σκελετός γύρω από τον οποίο χτίζει η ομάδα μας και δεν υπάρχει κανείς που να το αμφισβητεί. Μεγάλος ηγέτης!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΑΡΑΓΚΟΣ: Ας ελπίσουμε η αλλαγή του να ήταν αλλαγή τακτικής και όχι τραυματισμού. Δεν έκανε καλό ημίχρονο και δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου. Έδειξε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και είχε αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Μπορεί για πολύ καλύτερες εμφανίσεις και ελπίζουμε στο επόμενο παιχνίδι να επανέλθει στα επίπεδα των περασμένων αγωνιστικών.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΤΟΜΑΣ: Ο Τομάς στο πρώτο μέρος πέραν της καλής πάσας στον Τσάντο στην φάση από την οποία προήλθε το 0-1 δεν υπήρχε στο γήπεδο. Έκανε πολύ κακή εμφάνιση και ήταν ο λόγος που η μπάλα δεν έβγαινε σωστά μπροστά στην επίθεση. Στο 2ο μέρος μεταμορφώθηκε και έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι πετυχένοντας και το 0-3. Με την απουσία του Άλεξ στο παιχνίδι με την Ομόνοια θα πρέπει και επιβάλλεται να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες και ιδιαίτερα να σταθεροποιήσει την απόδοση του σε όλο το 90λεπτο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΑΤΣΙ: Μέτριο παιχνίδι από τον Μάτσι. Δεν πήρε πολλές μπάλες και δεν δημιούργησε πολλές φάσεις. Στο πρώτο μέρος προσπάθησε να κρατήσει μπάλα χωρίς όμως να προσφέρει κάτι σημαντικό. Στο 2ο μέρος έμεινε και πάλι στα ρηχά και δικαίως έγινε αλλαγή στο 63ο λεπτό από τον Σιμόν. Εντούτοις ένα κακό παιχνίδι δεν σημαίνει τίποτα για τον παικταρά μας και ελπίζουμε στην συνέχεια να ανεβάσει απόδοση κάτι για το οποίο είμαστε σίγουροι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5/10

ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ: Μεγάλο γκολ από έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή. Του έδωσε την ευκαιρία ο Μάστρου και έστειλε την μπάλα συστημένη στο γάμμα της εστίας του. Εξαιρετικό κόρνερ στο 0-2 και φοβερή ασίστ στο 0-3. Τι άλλο να κάνει αυτός ο παικταράς. Δυστυχώς με την κίτρινη που αντίκρυσε συμπλήρωσε 4 και δεν παίζει στο παιχνίδι της χρονιάς με την Ομόνοια στο ΓΣΖ. Ελπίζουμε την Τετάρτη να βάλει ακόμα ένα μεγάλο γκολ και να οδηγήσει την ομάδα μας στον τελικό του κυπέλλου. Είναι πολύ ποιοτικός ο Ντα Σίλβα και έχει αποδείξει ότι στην μέρα του κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΣΑΝΤΟ: Προσπάθησε πάρα πολύ ο Τσάντο και έτρεξε πάρα πολύ στο γήπεδο. Είχε συμμετοχή τόσο στο 0-1 στο οποίο κέρδισε την αποβολή του Βαλβέρδε όσο και στο 0-2 με την πίεση που άσκησε στον Ζόρζε. Έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες δεν σημαίνει κάτι όμως στην συνολική του απόδοση. Το έχουμε πει πολλές φορές μαζί με τον Πιντάδο αποτελούν τους καλύτερους επιθετικούς περιοχής στην Κύπρο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΠΑΛΙΤΣ: Από το 45ο λεπτό μέχρι και το 60ο λεπτό δεν υπήρχε στο γήπεδο. Υπέπεσε σε ένα αχρείαστο πέναλτυ δείγμα της κακής του ψυχολογίας. Είναι πολύ ποιοτικός με την μπάλα στα πόδια αλλά ίσως επειδή έχασε την θέση του στην 11άδα να έχασε και την αυτοπεποίθηση του. Μετά το 60ο λεπτό ανέβασε την απόδοση του και βοήθησε ιδιαίτερα στο κράτημα της μπάλας. Ενόψει και της απουσίας του Άλεξ στο παιχνίδι με την Ομόνοια θα χρειαστούμε ένα καλό παιχνίδι από τον Πάλιτς.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΠΑΥΛΟΥ: Έτρεξε πολύ και δημιούργησε καταστάσεις στην εστία της Ανόρθωσης. Πήρε 2 κίτρινες από ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης και στο 3ο γκολ κάνει εξαιρετική κίνηση με την οποία απελευθερώνει τον Τομάς. Είναι καλός ποδοσφαιριστής ο Κούλλης και δεν είναι τυχαίο που του δίνει ευκαιρίες ο Σιμόν. Ο ίδιος πρέπει να δουλέψει και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που παίρνει. Είναι Αεκτζής και το δείχνει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.5/10

ΠΙΝΤΑΔΟ: Έπαιξε λίγο για να κριθεί και είχε μία τελική. Όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι και πρέπει ο Σιμόν να τον έχει ζεστό γιατί σίγουρα θα χρειαστεί στην συνέχεια. Ένας καλός Πιντάδο αποτελεί φόβο και τρόμο για τους αντίπαλους αμυντικούς. Ελπίζουμε να είναι έτοιμος και εκεί που χρειάζεται να κάνει την διαφορά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Κράτησε την ομάδα όπως την είχε στα τελευταία παιχνίδια. Άλλαξε μόνο τον Μέρσιο με τον Μαραγκό αναγκαστικά. Στο πρώτο μέρος η ομάδα πελαγοδρομούσε και προσπαθούσε συνεχώς από τον πάγκο να ανεβάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών μας. Στο 2ο μέρος πάλι μπήκαμε νωθρά και ευτυχώς το πέναλτυ δεν κατέληξε στα δίκτυα του Χαϊμοφ. Στην συνέχεια διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι και με σωστές αλλαγές βοήθησε την ομάδα.

Όσες φορές και να το λέμε δεν το χορταίνουμε. Είναι το κάτι διαφορετικό για την Άεκ μας ο Σιμόν και η σφραγίδα του στο παιχνίδι της ομάδας είναι πασιφανής. Είναι άνθρωπος νικητής και από ότι φαίνεται το έχει περάσει και στους ποδοσφαιριστές του. Αυτό που απομένει είναι να το πιστέψουμε και όλοι εμείς και η διοίκηση μας μαζί ότι αυτή η ομάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν. Η Άεκ του Σιμόν είναι καταφανώς ανώτερη σαν ομάδα τόσο από το Αποέλ όσο και από την Ανόρθωση αλλά δυστυχώς έχουμε μείνει πίσω. Σε μία βδομάδα από σήμερα με ενδεχόμενη νίκη επί της Ομόνοιας και νίκη της Ανόρθωσης επί του Αποέλ τότε ναι εγώ προσωπικά πιστεύω στο πρωτάθλημα. Το ίδιο πιστεύω νιώθει και αισθάνεται ο προπονητής μας. Το ίδιο ελπίζω να νιώθετε και εσείς οι συναγωνιστές μου.
ΜΕΓΑΛΗ ΑΕΚ=ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΡΝΑΚΑ!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10


Σταύρος Κομοτηνή
Share this Article on :

3 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Παντελής είπε...

Πάλι τα ιδια με την Ανόρθωση. Ποτέ δεν δέχονται την ήττα. Φταίει η διατησία!! Το μόνο λάθος ήταν η κίτρινη στον Μάτσι αντί στον Αλεξ. Αν και εγώ πιστευω ότι δεν ήταν απαραίτητη η κίτρινη σε εκεινη τη φάση. Ευτυχώς, όλες οι αθλητικές ιστοσελίδες λενε ότι ήταν σωστη η αποβολή. Εκτός βέβαια η γνωστη αντι-Αεκτζήδικη σελιδα του γνωστου κομπλεξικου. Αυτόν ποιος θα βρεθεί επιτελους να τον βάλει στην θέση τού; Ας ξυπνησουν επιτελους οι μεγαλοπαράγοντες μας που πληρωνουν διαφημισεις στο συγκρότημα του φιλελευθερου.

Ανώνυμος είπε...

Οι δύο ομάδες που υποτίθεται παν για πρωτάθλημα εφάν που 3 κομμάτια

Μάριος

Ανώνυμος είπε...

simera imun stin fiesta tis protathlitrias mas AEK j eparatirisa pos o kosmos tis aek telika den aksizi kanena allo tropeo... varia logia alla en ginete na men pernume kosmo j oi misoi mas "fanatikoi" ,opos 8elun oi idoioi na onomazontai, na erkunte... j na men ennen ute organomeni me timpana!!!
LIPUME

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.