News Update :

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ-ΑΕΚ: Πήραμε ό,τι αξίζαμε...

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013


Η ομάδα μας στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς μέχρι το επόμενο φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων. Στο χειρότερο της παιχνίδι την φετινή σεζόν δέχθηκε μια καθαρή και δίκαιη ήττα από έναν κατά πολύ κατώτερο ποιοτικά αντίπαλο ο οποίος όμως διέθετε νεύρο, τσαμπουκά και πάθος για την νίκη. Δυστυχώς από ότι φάνηκε οι ποδοσφαιριστές μας έμειναν στο παιχνίδι με την Ανόρθωση.

Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με τον Χαϊμοφ στο τέρμα και τους Μέρτακκα-Γκρίν- Καταλά- Ντε Κλερ από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο του γηπέδου αμυντικά χαφ οι Βαν Ντάϊκ-Μαραγκός με τον Μέρσιο να αγωνίζεται μπροστά τους σε ρόλο δεκαριού. Στα δεξιά της επιθετικής μας γραμμής ήταν ο Ντα Σίλβα με τον Τομάς στα αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ο Τσάντο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στην ομάδα μας με τον Τσάντο στο 3ο λεπτό μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των ποδοσφαιριστών μας να βρίσκεται μόνος από πλάγια αριστερά με τον Βάλε στέλνοντας την μπάλα όμως στο δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Απόλλωνα και έξω. Ο Απόλλωνας απάντησε στο 14ο λεπτό με τον Γκαρσία να σουτάρει από το κέντρο σχεδόν του γηπέδου και η μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χαϊμοφ ο οποίος φάνηκε να ελέγχει την φάση. Στο 17ο λεπτό ο Απόλλωνας κέρδισε κόρνερ από αριστερά με τον Παπουλλή να εκτελεί και να στέλνει την μπάλα απευθείας στα δίκτυα του Χαϊμοφ ο οποίος έκανε άστοχη έξοδο. Η ομάδα μας προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο βάζοντας πίεση στην άμυνα του Απόλλωνα, με τον Απόλλωνα να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει προβλήματα. Στο 27ο λεπτό ο Παπουλλής βρέθηκε φάτσα με τον Χαϊμοφ από δεξιά με τον τερματοφύλακα μας να αποκρούει δύσκολα και ο επερχόμενος Γκαρσία κάτω από πίεση έστειλε την μπάλα έξω. Ο Απόλλωνας συνέχισε να είναι πιο επικίνδυνος και στο 34ο λεπτό ο Χαμντανί βρέθηκε φάτσα με τον Χαϊμοφ με τον τερματοφύλακα μας για ακόμα μία φορά να λέει όχι στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα. Στο ίδιο λεπτό ο προπονητής μας βλέποντας την ομάδα να μην έχει καλή απόδοση απέσυρε τον Μέρσιο και πέρασε στην θέση του τον Μάτσι μεταφέροντας τον Τομάς στον άξονα και στέλνοντας τον Μάτσι στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν δημιουργήθηκε κάποια άλλη μεγάλη φάση με το σκορ ημιχρόνου να είναι στο 1-0 για τον γηπεδούχο Απόλλωνα.

Στο 2ο μέρος η ομάδα μας μπήκε δυνατά με σκοπό να πετύχει το πολυπόθητο γκολ που θα μας έβαζε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο προπονητής μας άφησε στα αποδυτήρια τον Μέρτακκα και πέρασε στο γήπεδο τον Σεράν Πόλο μεταφέροντας τον Γκριν στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Σεράν Πόλο δίπλα από τον Καταλά. Η ομάδα μας στο 50ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη μεγάλη φάση με τον Σεράν Πόλο με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα έξω. Η ομάδα μας συνέχισε να πιέζει με τον Απόλλωνα στο 55ο λεπτό με τον Γκαρσία μετά από πάσα του Παπουλλή να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να κάνει τα τέρματα του δύο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μάτσι έκανε φοβερή κίνηση από δεξιά, μπήκε στην περιοχή πλάσαρε όμως πάνω στον Βάλε. Μέχρι και το 72ο λεπτό η ομάδα μας κρατούσε την μπάλα χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις με τον Τσάντο στο λεπτό αυτό να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα χέρια του Βάλε. Στο 75ο λεπτό ο Απόλλωνας διπλασίασε τα τέρματα του με τον Τομάς να κάνει φοβερό λάθος πασάροντας παράλληλα προς την περιοχή μας στον Ντε Κλερ ο οποίος προσπάθησε να διώξει την μπάλα, διώχνοντας όμως πάνω στον επερχόμενο Κωνσταντίνου ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Χαϊμοφ. Ο Προπονητής μας πέρασε στον αγώνα και τον Πιντάδο με σκοπό να πετύχει ένα γκολ η ομάδα όμως μέχρι το τέλος του αγώνα ο Απόλλωνας με πάθος και ψυχή κράτησε το σκορ στο 2-0 πανηγυρίζοντας μία μεγάλη νίκη πάνω στην ομάδα μας.

Δυστυχώς δεν είχαμε σε αυτό το παιχνίδι καθαρό μυαλό. Τόσο ο προπονητής μας όσο και οι ποδοσφαιριστές μας βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα και έχασαν καθαρά από τον αντίπαλο. Από την εικόνα που έχουμε σχηματίσει όλοι μέχρι σήμερα είμαστε σίγουροι όμως ότι στον επαναληπτικό στις 17 Απριλίου και με την βοήθεια του ανεπανάληπτου κόσμου μας η ομάδα μπορεί για την μεγάλη ανατροπή! Φτάνει να το πιστέψουμε όλοι!


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΧΑΙΜΟΦ: Μόνο και μόνο για το απευθείας κόρνερ που δέχεται θα πάρει χαμηλό πρόσημο. Είχε 2 μεγάλες αποκρούσεις στην συνέχεια του αγώνα και σίγουρα στο 2ο γκολ δεν φέρει ευθύνη. Από την άλλη όμως όταν δεν μπορεί να πάρει την μπάλα μία φορά στον αέρα είτε είναι μαρκαρισμένος από αντίπαλο είτε είναι μόνος του αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Πραγματικά φέρει ακέραια την ευθύνη για το 1-0 και παρά τις μεγάλες του αποκρούσεις στην συνέχεια δεν αλλάζει κάτι στο θέμα της ευθύνης. Σίγουρα δεν μπορεί να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος της χρονιάς αυτόν έχουμε με αυτόν θα πορευθούμε. Ο Σιμόν δεν φαίνεται να εμπιστεύεται τον Ρομέρο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

MΕΡΤΑΚΚΑΣ: Κακό παιχνίδι από τον Λευτέρη. Δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και εκτέθηκε πάρα πολλές φορές τόσο από τον Σούρτου όσο και από τον Παπουλλή όταν έβγαινε πάνω του. Σίγουρα δεν είχε βοήθειες από τον Ντα Σίλβα σε αυτό το παιχνίδι αλλά γενικά υστέρησε σε σχέση και με τις τελευταίες του εξαιρετικές εμφανίσεις. Δίκαια έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΚΑΤΑΛΑ: Προσπάθησε πάρα πολύ και σε κάποιες φάσεις ανέβηκε από την άμυνα στην επίθεση για να κατεβάσει μπάλα. Δεν έχασε τον Γκαρσία όποτε βγήκε πάνω του αλλά και αυτός υστέρησε από προηγούμενες εμφανίσεις. Μπορούν για πολύ περισσότερα οι αμυντικοί μας και όταν μία ομάδα δέχεται 2 γκολ σε ένα παιχνίδι τότε φέρουν ευθύνη όλοι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5/10

ΓΚΡΙΝ: Έκανε μέτριο πρώτο ημίχρονο με λάθη και αρκετές χαμένες μονομαχίες. Προσπάθησε να βοηθήσει τον Μέρτακκα και μετέφερε την μπάλα σωστά στους κεντρώους μας. Στο 2ο μέρος μεταφέρθηκε δεξια όπου μέχρι το 75ο λεπτό έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Στο σημείο αυτό φάνηκε να μένει από δυνάμεις και μέχρι το τέλος με εξαίρεση μία καλή κάθετη μπαλιά στον Μάτσι δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Ίσως να πρέπει να προφυλαχθεί για το παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5/10

ΝΤΕ ΚΛΕΡ: Μαζί με τον Βαν Ντάϊκ ήταν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Τα έδωσε όλα μέσα στο γήπεδο και προσπάθησε πάρα πολύ να ανεβάσει την ομάδα. Στο 87ο λεπτό σταμάτησε 4 ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα οι οποίοι έβγαιναν μόνοι τους απέναντι στον Χαϊμοφ. Ο Τιμ τα έδωσε όλα και έδειξε ότι σέβεται το ψωμί που τρώει. Στο 2ο παιχνίδι είμαστε σίγουροι ότι θα παρασύρει και τους υπόλοιπους για την μεγάλη ανατροπή. Πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής και σίγουρα ηγέτης!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΒΑΝ ΝΤΑΙΚ: Ο αρχηγός έκανε τρομερή εμφάνιση. Στο πρώτο ημίχρονο έπαιζε κυριολεκτικά μόνος του. Έτρεχε, έκοβε, μοίραζε και βρισκόταν παντού. Αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι ότι είναι η σημαία της ομάδας και ο πιο σημαντικός μας ποδοσφαιριστής. Δυστυχώς δεν είχε στηρίγματα και παίκτες-κλειδιά υστέρησαν. Έδωσε απίστευτες δυνάμεις και έκανε κατάθεση ψυχής στο ψεσινό παιχνίδι. Είναι παράδειγμα προς μίμηση ο Γκρέγκορ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.5/10

ΜΑΡΑΓΚΟΣ: Με τα γνωστά του τρεξίματα έκοψε πολλές επιθέσεις των αντιπάλων. Στην κυκλοφορία της μπάλας στο πρώτο μέρος δεν βοήθησε καθόλου και στο 2ο μέρος προσπάθησε να ανεβάσει την ομάδα περισσότερο άλλοτε πετυχαίνοντας το και άλλοτε όχι. Δεν είναι αυτές οι δυνατότητες του Μαραγκού και επιβάλλεται να ανεβάσει απόδοση.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΤΟΜΑΣ: Ο Τομάς ήταν εκτός τόπου και χρόνου από την αρχή. Έκανε το χειρότερο του παιχνίδι από την μέρα που ήρθε στην ομάδα. Το λάθος που κάνει στο 75ο λεπτό με την παράλληλη μπαλιά στον Ντε Κλερ ήταν δείγμα της κακής ψυχολογίας που είχε στο ψεσινό παιχνίδι. Είναι παικταράς και μειώνει τον εαυτό του με τέτοιες τραγικές εμφανίσεις. Τον περιμένουμε να αντιδράσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3.5/10

ΜΕΡΣΙΟ: Ο Μέρσιο ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και προσπάθησε πάρα πολύ. Ήταν ατυχής η επιλογή του προπονητή μας να τον ξεκινήσει σε θέση δεκαριού κάτι που εμφανώς δεν έχει ο Μέρσιο. Ο Σιμόν τον εξέθεσε τόσο με την χρησιμοποίηση του σε αυτή την θέση όσο και με την επιβεβλημένη αλλαγή του στο 34ο λεπτό με τον Μάτσι. Ο Μέρσιο τα έδωσε όλα και σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο που δεν απέδωσε σωστά σε μία θέση που δεν του ταιριάζει καθόλου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ: Κακό παιχνίδι από τον Άλεξ. Με εξαίρεση ένα καλό στημένο στο 2ο μέρος το οποίο δεν εκμεταλλευτήκαμε δεν είχε ούτε καλά στημένα σε αυτό το παιχνίδι. Δεν πέρασε καλές κάθετες και έχασε πολλά σπρινταρίσματα από αντιπάλους. Δεν αμφισβητεί κανείς την αξία του και στον επαναληπτικό ξεκούραστος και ανανεωμένος περιμένουμε να κάνει την διαφορά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΤΣΑΝΤΟ: Έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία που μας παρουσιάστηκε και συνέχισε την παράδοση να μην σκοράρει σε παιχνίδια κυπέλλου. Περιμέναμε πολύ περισσότερα από τον Τσάντο και δυστυχώς βρισκόταν πάντα ένα βήμα πίσω από τους αμυντικούς του Απόλλωνα. Μακάρι στο παιχνίδι του Σαββάτου να μας αποζημιώσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5.5/10

ΜΑΤΣΙ: Ακόμα ένα μέτριο παιχνίδι από τον Μάτσι. Ήταν ο δημιουργός των περισσοτέρων ευκαιριών της ομάδας μας στο 2ο μέρος εντούτοις πολλές από αυτές τις άφηνε στην μέση. Ο Μάτσι έχει προσφέρει πάρα πολλά φέτος και σίγουρα σε κάποια στιγμή θα παρουσίαζε πτώση στην απόδοση του. Χρειάζεται προσεκτικός χειρισμός από τον προπονητή μας ούτως ώστε να τον επαναφέρει στα γνωστά του επίπεδα. Οι δυνατότητες υπάρχουν και η ποιότητα που τον διακρίνει είναι πασιφανής.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5/10

ΣΕΡΑΝ: Ο Σεράν μπήκε στο γήπεδο και περιόρισε τον Γκαρσία όπως έκανε και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Με βάση το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος ο Σιμόν μπορούσε να τον ξεκινήσει λαμβάνοντας υπόψη το πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι ο επιθετικός του Απόλλωνα και ιδιαίτερα πόσο δυνατά παίζει. Εντούτοις ο Σεράν πρέπει να προσέχει τα νεύρα του και να σταματήσει να δέχεται τόσο ηλίθια κίτρινες κάρτες λόγω του ότι χάνει την ψυχραιμία του. Αδικεί τον εαυτό του και ιδιαίτερα την ομάδα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.5/10

ΠΙΝΤΑΔΟ: Δεν παίρνει χρόνο από τον Σιμόν και σίγουρα δεν μπορεί να κάνει την διαφορά σε 10 λεπτά που μπαίνει. Προσπάθησε, έτρεξε και είχε ένα καλό γύρισμα στο φάουλ του Ντα Σίλβα με το κεφάλι το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Ο Σιμόν πρέπει να τον ετοιμάσει και να τον βάλει στο γήπεδο τον έχουμε ανάγκη και σίγουρα μπορεί να προσφέρει αυτό που μας έλειψε χθες: ΠΑΘΟΣ!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Κακή εμφάνιση από την ομάδα, κακή εμφάνιση και από τον προπονητή μας. Κατέβασε την ομάδα χωρίς αριστερό εξτρέμ και σίγουρα χωρίς οργανωτή. Η έμπνευση του να αφήσει τον Μάτσι στον πάγκο και να πέρασει τον Μέρσιο στην θέση του οργανωτή κάθε άλλο παρά σωστή αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος. Η ομάδα δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά και ήταν πολύ παράδοξο να βλέπεις σε κάποιες φάσεις να φεύγουμε στην επίθεση με τον Μέρσιο να κινείται πίσω από τον Τσάντο και τον Τομάς να φεύγει από την θέση του για να οργανώσει το παιχνίδι αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην αριστερή πλευρά της επίθεσης μας. Με την αλλαγή του Μέρσιο στο 34ο λεπτό διόρθωσε της αλχημείες που έκανε και με την αλλαγή του Μέρτακκα με τον Πόλο στο 45ο λεπτό προσπάθησε να ανεβάσει την ομάδα στο γήπεδο. Δυστυχώς δεχθήκαμε ακόμα ένα γελοίο γκολ και δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε στην συνέχεια.

Όπως στα καλά τον εκθειάζουμε έτσι και τώρα μπορούμε να του ασκήσουμε κριτική. Ο ίδιος έχει αποδείξει ότι φοράρει παντελόνια και δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του. Του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαστε κάτι περισσότερο από σίγουροι ότι την επόμενη Τετάρτη ο καθοδηγητής αυτής της ομάδας θα την οδηγήσει στον τελικό της 22ας Μαϊου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10


Σταύρος Κομοτηνή
Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

TELIKO ENA PAME FTANI TO GSZ NA GEMOOOSIIIIII

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.