News Update :

ΑΕΚ - Απόλλωνας: 2-0. After Match

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ακόμη ένα σαββατοκύριακο με χαμόγελα πέρασε. Η ομάδα μας με σταθερά βήματα δείχνει πως φέτος είναι φτιαγμένη με άλλο μέταλλο και άλλη νοοτροπία. Μπορεί ακόμη να έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και μπορεί ακόμη να μην εντυπωσιάζει με την απόδοσή της, αλλά ακόμη είναι η αρχή.  Η αρχή ενός μαραθωνίου που απαιτεί συγκέντρωση και σοβαρότητα μέχρι τέλους, οπότε το κεφάλι κάτω. Στο κάτω κάτω τίποτα δεν κερδήθηκε ακόμη, πέραν ίσως από την εμπιστοσύνη που άρχισαν να δείχνουν οι απαιτητικοί και συχνά καταστροφολόγοι οπαδοί μας. Και αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό που  μένει μετά τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Περισσότερο ίσως και από το απόλυτο των έξι βαθμών. Το γεγονός πως  η ομάδα, μας «ανάγκασε» να την εμπιστευτούμε ξανά και το γεγονός πως το ΓΣΖ άρχισε σιγά σιγά να γεμίζει, μόνο χαμόγελα μπορεί να προκαλεί.  Η αισιοδοξία πάντως, που είναι διάχυτη στους οπαδούς μας για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις, είναι απόλυτα δικαιολογημένη! Χθές κάναμε μια σπουδαία νίκη ... μέχρι την επόμενη!



Δεν θα αναλωθώ σε ανάλυση του παιχνιδιού σε βάθος. Επιγραμματικά, η ομάδα για δεύτερο επίσημο παιχνίδι, δείχνει να έχει αφομοιώσει ένα τρόπο παιχνιδιού με κοντρολαρισμένες επιθέσεις με τη μπάλα κάτω. Η επίθεση ξεκινά από τα δύο στόπερ, που έχουν και την ευθύνη να ανεβάζουν την ομάδα ψηλά. Οι γραμμές είναι κοντά  η μια στην άλλη και υπάρχει αλληλοκάλυψη στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Οι πάσες γίνονται με το μικρότερο δυνατό ρίσκο και σε περίπτωση λάθους οι επιστροφές της ομάδας σε γενικές γραμμές είναι καλές. Δεν είναι τυχαίο πως το παιχνίδι του Απόλλωνα, που ήρθε στο ΓΣΖ για την ισοπαλία και ίσως να κλέψει τη νίκη με αντεπιθέσεις, απέτυχε λόγω των καλών επιστροφών της ομάδας. Θετικό κρίνεται και το γεγονός πως οι αναχαιτίσεις των ταχύτατων εξτρέμ του Απόλλωνα γίνονταν επιτυχημένα, πέρα από μια – δυο περιπτώσεις.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στην αμυντική γραμμή της ομάδας μας και κυρίως στο ισπανικό αμυντικό δίδυμο. Ουσιαστικά ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και αμυντικά η ομάδα δείχνει στιβαρή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η ομάδα μας είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα, που δεν έχει δεχθεί γκολ. Φυσικά πέραν από τους τέσσερις της άμυνας, η αμυντική συμπεριφορά όλης της ομάδας είναι άρτια και οι χώροι κλείνονται αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να μην βρίσκει εύκολα διαδρόμους.  Ανεβασμένος είναι και ο Φαν Ντάικ που είναι το Άλφα και το Ωμέγα στο κέντρο της ομάδας και αυτός που προσδίδει σιγουριά και ασφάλεια. Ο Φαράν συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το ουσιαστικό και ενίοτε εντυπωσιακό του παιχνίδι, ενώ ο Γκαμπιλόνδο έδειξε πιο ανεβασμένος σε σχέση με το μετριότατη εμφάνισή του, στο παιχνίδι με την Αλκή. Ο Πάλιτς συνεχίζει τις μεστές εμφανίσεις και προσφέρει το κάτι παραπάνω στο χώρο του κέντρου. Τελευταίο άφησα τον Πιντάδο, που πραγματικά είναι εντυπωσιακός. Κυνηγός από τους λίγους στο πρωτάθλημα, με αίσθηση του γκολ και με περίσσιο πάθος. Πρόκειται και για τον παίκτη που έκανε τη διαφορά στο χθεσινό παιχνίδι και που η παρουσία του, έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας. Ακόμη και το πρώτο γκολ, που οι «δημοσιογράφοι» το χρέωσαν στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, εγώ προσωπικά το πιστώνω στο πείσμα του El Toro που κυνήγησε τη μπάλα και πάλεψε μια φάση που έδειχνε εύκολη για τον Βάλε. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο επιθετικοί της ομάδας μας έχουν σκοράρει, στοιχείο σημαντικό από πλευράς ψυχολογίας για τη συνέχεια.



Διαβάζοντας τον σημερινό Τύπο, αλλά και ακούγοντας τις δηλώσεις παραγόντων του Απόλλωνα, θεωρώ πως οι άνθρωποι βρέθηκαν σε άλλο γήπεδο. Ο Απόλλωνας δεν δικαιούταν τίποτα περισσότερο απ’ αυτό που πήρε στο παιχνίδι. Ήρθε στη Λάρνακα για να μην χάσει ή καλύτερα για να κλέψει τη νίκη. Οι ευκαιρίες του δεν δικαιολογούν τις δηλώσεις των παραγόντων του, πόσο μάλλον αυτό που περνά στα Μέσα, δηλαδή πως το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι το λάθος του Βάλε. Με λίγα λόγια αν δεν μας έκανε δώρο ο αντίπαλος τερματοφύλακας, μάλλον θα χάναμε. Δεν μπορώ να αντιληφθώ από πού πηγάζει αυτή η λογική, όταν μάλιστα ο Απόλλωνας αμυνόταν μαζικά και έψαχνε τις αντεπιθέσεις. Εξάλλου, πέρα από το δοκάρι του Απόλλωνα στο πρώτο ημίχρονο (από δύσκολο σουτ στη κλειστή γωνία που έκλεισε έτσι κι αλλιώς ο Χαϊμόφ), δεν είχε καμιά άλλη κλασσική ευκαιρία. Αξίζει επίσης να αναφερθεί, πως για ακόμη μια φορά δεν μας δόθηκε καθαρό πέναλτι, σε μια φάση που θα μας έστελνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενους και άρα με το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Ο διαιτητής, ο οποίος ήταν μπροστά στη φάση (όπως και ο βοηθός) έκλεισε τα μάτια και το κατάπιε. Άξιο απορίας είναι το γεγονός πως δεν έδειξε κάρτα στον Πάλιτς για θέατρο – τουλάχιστον για να δικαιολογήσει την επιλεκτική στιγμιαία του τύφλωση. Κάτι παρόμοιο είχε κάνει πέρσι κάποιος Ζαφείρης εναντίον του Αποέλ!

Άφησα τελευταίο τον προπονητή μας. Αν και είναι πρώιμο για ολοκληρωμένα και ασφαλή συμπεράσματα, ο Ισραηλινός δείχνει τσαγανό και αν μη τι άλλο δεν φοβάται να ρισκάρει ή να διορθώσει κάποιο λάθος του. Γρήγορες αλλαγές, χωρίς χρονοτριβή που εκ του αποτελέσματος των δικαίωσαν. Σημαντικό και το γεγονός πως οι παίκτες έτρεξαν για 90 λεπτά χωρίς να έχουν πτώση στην απόδοσή τους και κυνηγούσαν τις φάσεις μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Από μια τέτοια φάση προήλθε και το γκολ στο τέλος.  Η ομάδα κατέβηκε διαβασμένη στο γήπεδο και ο προπονητής διάβασε το παιχνίδι καθώς εξελισσόταν. Συνεπώς μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς από την άποψη πως ο κουμανταδόρος της ομάδας δεν είναι μυρωδιάς και σίγουρα δεν ήρθε για τουρισμό στο νησί μας. Φυσικά με τα πρώτα στραβά αποτελέσματα δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα προσπαθήσουν να τον σταυρώσουν, αλλά όπως είπαμε και στην αρχή της σεζόν, ας τον κρίνουμε το Μάη και ας θυμόμαστε πως τα δείγματα γραφής του είναι ενθαρρυντικά.


Επόμενος σταθμός για την ομάδα μας, το ΓΣΠ, εναντίον της Ομόνοιας. Παιχνίδι που θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία οπαδών και με τον αντίπαλό μας πληγωμένο από την ισοπαλία του στο Δασάκι. Μπορεί να πει κανείς, πως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μετρήσουμε δυνάμεις απέναντι στους συνδιεκδικητές του τίτλου. Η ομάδα μας έδειξε πως στη μέρα της δεν φοβάται κανένα και πως δεν είμαστε αμελητέα δύναμη στο πρωτάθλημα – παρά τη συνεχή αδιαφορία και αμφισβήτηση από τα Μέσα. Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε στο ΓΣΠ. Πρόκειται για ντέρμπι με όλα τα αποτελέσματα πιθανά. Με ήττα ή ισοπαλία συνεχίζουμε την προσπάθεια κοντά στους άλλους μεγάλους, ενώ με νίκη αποκτούμε μια δυναμική ικανή να μας οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα. Η ΑΕΚ μας πάντως, έδειξε πως μπορεί και οι παίκτες το πιστεύουν. Πάμε ακόμη πιο δυνατά για να αποστομώσουμε τους πάντες!



Share this Article on :

12 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Ferte ton epomeno tora pou evrasame!!
Me etsi emfaniseis epistrefei siga siga kai o apaititikos AEKtzis filathlos!!!

Bravo kai pali Bravo stin omadara, ton proponitara alla pano apo ola sti dioikisi mas

Mono etsi pas mprosta. Me statheri kai sovari dioikisi ena vima kathe fora!!!

Ανώνυμος είπε...

Αδέρφια Σταύρος Κομοτηνή! Εξαιρετικό το άρθρο του συναγωνιστή Iron! Πραγματικά αυτή η ομάδα έχει μέλλον, έχει ποιότητα και σίγουρα έχουμε δει μόνο ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων της. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Γκαμπιλόντο ο οποίος είναι το κλειδί της ομάδας μας φέτος ακόμα προσαρμόζεται στον νέο του ρόλο στην Άεκ. Είναι ο ηγέτης της ομάδας στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και ο άξονας πάνω στον οποίο λειτουργούν οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί μας. Σίγουρα δεν σημαίνει ότι αν κλειστεί ο Γκαμπιλόντο η ομάδα δεν θα μπορεί να επιτεθεί αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικός στον τρόπο που επιτίθεται η ομάδα. Ακόμα 3-4 παιχνίδια θα τρίβουμε όλοι τα μάτια μας με αυτόν τον παικταρά. Από εκεί και πέρα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα οι Παύλου-Ζιλέ-Κυπριανού-Κυριάκου-Μέρτακκας και Μπαγκούρα βρίσκονταν εκτός αποστολής. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα μας έχει βάθος και σίγουρα φανερώνει την μεγάλη δυναμική που έχουμε στην φετινή χρονιά. Το πιο σημαντικό από όλα είναι αυτοί οι ποδοσφαιριστές να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να μπούν στο γήπεδο και να αποδείξουν ότι αξίζουν φανέλλα βασικού στην Άεκ μας. Αυτοί θα κάνουν την διαφορά σε ένα πρωτάθλημα 32 αγωνιστικών με τραυματισμούς και κάρτες.
Κλείνοντας ένα σχόλιο για τον τιτανοτεράστιο Τιμ Ντε Κλερ. Ελπίζω όλοι μα όλοι οι Αεκτζήδες να έχουν καταλάβει ότι η ομάδα διαθέτει τον καλύτερο αριστερό μπακ στο νησί. Πραγματικά είναι απίστευτος ο Τιμ και ελπίζω να καθιερωθεί στην 11άδα γιατί με αυτόν στο γήπεδο η ομάδα διαθέτει 2 ακραία μπακ ισάξια με ποιότητα και εξαιρετική επιθετική αντίληψη του παιχνιδιού. Αεκάρα τρέλλα!!!

Ανώνυμος είπε...

file stavro sinfonoume apolita. xanasizitisame to thema de kler kai tha sto xanapo file. amintika (mono amintika) exei kapies adinamies isos logo ilikias isos logo tou oti areskete sto na kateveni gia na vgali tin omorfi centra. gia paradigma file sto epomeno pexnithi me tin omonoia stin lefkosia opou tha exoume na antimetopisoume ton formarismeno xristofi kai ton poli kalo efrem, ego prosopika file, toulaxiston gia ena tetio pexnithi protimo ton "skliro" gille para ton de kler pou xtes ontos itan terastios gia akomi ena pexnithi. aftes omos ine apopsis file, to simantiko file stavro ine oti o proponitis mas exei 2 (3 me ton mertakka) exeretikes lisis gia tin thesi pou sizitoume.

Ανώνυμος είπε...

Paidia ekseretikos o pintado gia akomi mia fora. Alla afto mou den marese itan pou akouga orismenous apo tin kerkida na milane gia ton mitidi kai ton sigrinan me ton pintado. gia onoma tou theou, o mitidis einai diko mas paidi kai kata tin diki mou apopsi an tou dothoun oi efkeries isos na exoume sto roster mas ton mellontiko kallitero kiprio epithetiko (ton epomeno konstantinou an thelete). poia einai i gnomi sas se afto to thema? tonizo oti den exo kamia sxesi singeniki oute kan ksero prosopika ton mitidi.
Marios

Ανώνυμος είπε...

file iron symfonoapolita me to a8ro sou alla delo na stado stin proteleftea paragrafo me ta MME genika oloi kai otan leo oloi oloi apo istoselides radia efimerides tileoptika kanalia den tous aresi na flepoun tin AEK mas na pigeni kala Persi imastan evropi omilous prwtes idisis itan to apoel meta omonoia meta ta skouloutsia kai oti dipote alo kai meta i AEK eno fetos i ael tsie i ael proxtes niki simantiki panw ston apolona me opiodipote tropo na miosoun tin omada mas akou taxa mou pire tin niki i omada mas logo tou fale tou termatofilaka kai ena apo ta pola pou egrapsan "nikisen i AEK PARE-FALE" kai den einai mono afta exi para pola ma para pola den xero kati prepi na gini me afto to dema prepi na fgi i doiikisi kai na tous fali stin desi tous aftous tou akatanomastous esis oloi oi aektsies ti lete me afto olo pragma pou ginete

Ανώνυμος είπε...

i gnomi mou file marie ine akrivos opos tin diki sou. exis apolito dikio.

Ανώνυμος είπε...

re ma telika en exoume ipothesi sti kipro... o apollonas ethkioksen to proponiti tous epd efaates pou emas... e kani olan.. eje pou ti agianapa pou tes efaasin... skeftite.. mia itta kai ethkioksanton... miloume o anthropos edoulepses skotia k premier lik...
anw ...

Ανώνυμος είπε...

OMONOIA - AEK 0-3 OPOU THELETE GRAPSETE TO

CHRISTOS

Ανώνυμος είπε...

Ο Απόλλωνας εθκιώξε τον προπονητή του επειδή έφαεν τες που ΑΕΚ...

Η Χομόνοια, έθκιωξε τον προπονητής της γιατί ΕΝ ΝΑ τες φάει που ΑΕΚ!!!

Τσε ακόμα η ομάδα μας εν είναι φορμαρισμένη, αφού οι μισοί παίχτες ακόμα εν στο στάδιο προσαρμογής...δηλαδή να μας παίξει τσε ο Γκαπιλόντο όπως πρέπει,να ανεβούν και οι άλλοι μαζί του, συν οι παίχτες που ακόμα εν πάγκο(Κούλλης, Μπακούρα, Μέρτακκας και κάμποσοι άλλοι)τι θα κάμνουν οι αντίπαλοι; Εννά κατεβαίνουν να παίξουν μαζί μας, όξα εννά προτιμούν να μην κατεβούν για να μεν τις φάν...

άτε φορτσάρερτε, φέτος είμαστε για μεγάλα πράγματα...στήριξει ομάδας και κανεί πελλάρες...

Kimonmaniac

Ανώνυμος είπε...

kala re na pistepso oti persi ixame 1600 season tickets kai fetos mono 1000... dld exi 600 atoma pou persi epiasan k fetos den epiasan.. fisika toutos o arithmos ine parapano afou exi k nea meli... den to xorai o nous mou

Ανώνυμος είπε...

o apollonas ekiokse ton proponiti tou giati itan pekris je epiene me8ismenos proponisi !!
oso gia ta season tickets oso diskolo ke an fenete gia kapious na to pistepsoun exi poli kosmo pou den mpori na gorasi !!! ke pou tin stigmi pou ousiastika den sou proseri tipote na gorasis season ticket( osi epianan en gia voithia stin omada pou to ekaman ) o kosmos eprotimise na gorazi memonomena isitiria gia ta pexnikia pou en na pai etsi oste na tou erti pio lia !! en prepi na exi kanenas parapono pou ton kosmo !! tis protes 2 agonistikes epien o kosmos mas gipedo ke an ixame isitiria gia to gsp itan na paroume pistefko arketous !! alla se poles sizitisis pou ekama me opadous mas oloi sxedon ixan tin idia apopsi oti en kalitera gia jinous na piasoun isitiria gia tous agones pou en na dun !!! elpizo ke efxome na ertoun kalieres meres gia ton topo mas ke makari na kopsoume ke 3000 diarias !!! alla gia ta epomena xronia men perimenete kopelia mou etsi pramata !!

Ανώνυμος είπε...

1.50 I omonoia stin bwin ! Ate AEKARA spas ta kouponia je tountin agonistiki !

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.