News Update :

Κάθε...φέτος και καλύτερα !

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Έχοντας ελάχιστες μπροστά μας πριν το ιστορικότερο σφύριγμα στην ιστορία της ΑΕΚ, περνώ κι εγώ, όπως όλους εσάς, τις δικές μου στιγμές αγωνίας. Εκτός λοιπόν από το να καπνίζω το ένα τσιγάρο μετά το άλλο και να τρώω τις παρανυχίδες μου περιμένοντας να έρθει επιτέλους η Πέμπτη, έκανα ένα σύντομο ταξίδι πίσω στο χρόνο. Πραγματικά ένιωσα πολύ καλύτερα ρίχνοντας μια ματιά στους προηγούμενους Αυγούστους σε σχέση με το τι ζούμε τώρα…

Αύγουστος 2008

Έχοντας τερματίσει στην 4η θέση την προηγούμενη χρονιά και έχοντας κάνει έναν εκπληκτικό Γ’ γύρο, η ΑΕΚ συνεχίζει τις φιλικές νίκες επί ΑΕΛ με 0-2 και Ερμή με 3-0. Αποδεσμεύεται ο Σεμπάστιαν Μονεστερόλο ανεξήγητα όμως τίποτα δεν προμηνύει το τι θα ακολουθήσει. Πριν καλά-καλά βγει ο Αύγουστος ξεκινά η αρχή του τέλους για την ΑΕΚ, με το φιάσκο της Πέγειας. Το έπος της μπανανίας έχει αρχίσει με ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες να ωθούν την ΑΕΚ στη Β’ κατηγορία…

Αύγουστος 2009

Η αποστολή της ΑΕΚ βρίσκεται στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όχι στα πλαίσια κάποιας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης αλλά στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας. Ο πιο θλιβερός ποδοσφαιρικός Αύγουστος για όλους τους ΑΕΚτζήδες…Με παίκτες όπως το Γιασεμάκη, το Γήτα και τον Μπένκο η ΑΕΚ θα παλέψει για την επάνοδό της στην κατηγορία όπου ανήκει, και θα τα καταφερει ως δευτεραθλήτρια.

Αύγουστος 2010

Με την επάνοδο στην Α΄ κατηγορία, κάτι αλλάζει στην ΑΕΚ δείχνοντας πως το πάθημα μας έγινε μάθημα. Με Γιόρντι Κρόιφ και Τον Κάανεν ο Μάριος Έλληνας θέλει να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Τα πρώτα ηχηρά ονόματα ακούγονται, (Χόφλαντ, Βαν Ντάικ) ο βασιλιάς επιστρέφει και ένα κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί πως θα κρατηθούμε άνετα στην κατηγορία. Οι φιλικές ισοπαλίες με Δόξα και ΑΕΛ δεν απογοητεύουν, καθώς συνοδεύονται από καλές εμφανίσεις. Οι στοιχηματικές εταιρείες μας έχουν βάση απόδοσης στις τρεις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας όμως στην πρεμιέρα στο ΓΣΖ απέναντι στην Ομόνοια, όλη η ποδοσφαιρική Κύπρος μένει με ανοιχτό το στόμα. Η ΑΕΚ παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο προηγείται από νωρίς με 1-0, όμως λόγω καθαρής ατυχίας δεν καταφέρνει να καθαρίσει το παιχνίδι με τις πάμπολλες κλασικές ευκαιρίες. Αντί αυτού, η Ομόνοια επικρατεί με 1-2 με το Λεμονή να παραδέχεται πως δεν άξιζαν τη νίκη. Η εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας μας ήταν ο οιωνός για μια θέση στην τετράδα και στο Europa League.

Αύγουστος 2011

Με σωστές αποδεσμεύσεις, λίγες και ποιοτικές μεταγραφές η Ευρωπαία πλέον ΑΕΚ καλείται να ξεκινήσει από νωρίς τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις αφού από τον Ιούλιο αρχίζει να ξεπαστρεύει ομάδες, τη μία μετά την άλλη. Δύο στάδια προετοιμασίας πραγματοποιούνται στην Ολλανδία λόγω των πολλών…πτήσεων. Μετά τα 9 τέρματα και τον περίπατο επί της Μαλτέζας Φλοριάνας, η ξεθαρρεμένη ΑΕΚ αντικρίζει τη Τσέχικη Μλάντα όπου και στέλλει στο σπίτι της περί τις αρχές του Αυγούστου μετά από νίκη 3-0 εντός και ισοπαλία 2-2 εκτός. Παραμένοντας αήττητη ταξιδεύει στο βροχερό Τροντχάιμ για να αντιμετωπίσει ένα πληγωμένο θηρίο που λέγεται Ρόζενμπορκ. Με σοφή τακτική και συγκέντρωση, ημερεύει και τους Νορβηγούς αποσπώντας τους λευκή ισοπαλία και διατηρώντας το αήττητο του…Ευρωπαίου Κίμωνα. Τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και η ΑΕΚΑΡΑ ετοιμάζεται να βάλει φωτιές στη Λάρνακα παίρνοντας τη νίκη και συνάμα την πρόκριση στη ρεβάνς επί των Νορβηγών σε ένα γήπεδο που το έχει σαν έδρα, το Αντώνης Παπαδόπουλος. ΑΕΚτζήδες και ΑΕΚτζούδες όλων των ηλικιών αλλά και άλλοι ποδοσφαιρόφιλοι σπεύδουν μαζικά να αγοράσουν το χαρτάκι με το οποίο θα ζήσουν το πιο απίστευτο παραμύθι της ΑΕΚ Λάρνακας, μπάζοντάς την στους ομίλους του Europa League.

Όσο πλησιάζει η ιστορική μέρα της Ευρωπαίας ΑΕΚ, όλο και πιο πολύ νομίζεις πως ακούς να πάλλεται σε όλους τους δρόμους της πόλης το σύνθημα: «Τρελαίνομαι, για σένα ΑΕΚΑΡΑ ανασταίνομαι». Ένα σύνθημα που καλείται να…αναστήσει κυριολεκτικά την περηφάνια της ποδοσφαιρικής Λάρνακας στέλλοντας πολλές χιλιάδες οπαδούς σε…κιτρινοπράσινους ουρανούς! Ένα σύνθημα που θα μας ζεστάνει για τα καλά για να μπούμε με το δεξί και στο νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στις 29 Αυγούστου εναντίον του Αποέλ στο ΓΣΖ.

Η σύντομη αυτή Αυγουστιάτικη ιστορική αναδρομή μας κάνει να εκτιμήσουμε το που ήμασταν πριν και που βρισκόμαστε τώρα. Περασμένα-ξεχασμένα μπορεί να πει κάποιος, ας ξεχάσουμε τα χρόνια της μιζέριας. Εγώ όμως θέλω να τα θυμάμαι για να συνειδητοποιώ τα μεγάλα βήματα προόδου που έγιναν και πως κάθε χρόνο θα συνεχίζουμε να λέμε… «Κάθε φέτος και καλύτερα» προσαρμόζοντας τη γνωστή παροιμία στα δικά μας Αεκτζήδικα δεδομένα.
Share this Article on :

4 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει την τεταρτη στην τελαιυταια προπονηση να κανονησουν οι οργοναμενοι και οσοι μπορουν να παμε στην προπονηση το απογευμα να εμψυχοσουμε τους παικτες μας. Να βγαλουν ανακοινωση οι οργανομενοι.
ΑΕΚΑΡΑ

Ανώνυμος είπε...

FORZA AEKARA

Iron AEK είπε...

Ας ελπίσουμε πως τα λάθη του παρελθόντος έγιναν μάθημα. πλέον κοιτάμε μόνο μπροστά και το μέλλον μόνο αισιόδοξο μπορεί να είναι. η ομάδα ανέβηκε επίπεδο και η δυναμική της είναι τέτοια που υπόσχεται ένδοξες στιγμές. Αρχής γενομένης από την Πέμπτη. Πάμε δυνατά!

Ανώνυμος είπε...

KANTE TIN MIKRI PROSPATHIA POU AXIZEI SE AFTI TIN MEGALI OMADA.

O KATHENAS POU DIAVAZEI AUTO POU GRAFO,

NA SIKOSEI TORA TO KINITO TOU KAI NA TILEFONISI SE 5,10, 20 FILOUS KAI GNOSTOU TOU KAI NA TOUS ZITISEI NA ERTHOUN GIPETHO. EITE INE OPADOI TIS AEK EITE OXI.

EGO TO EKANA. KANTE TO OLOI.

EINAI TO LIGOTERO POU POROUME NA KANOUME.


KAI TIN PEMPTI 90 LEPTA FONI.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.