News Update :

Κύκλους κάνει...

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρούμε ή να λυπηθούμε μ’ αυτά που διαβάζουμε για τον ΑΠΟΠ Κινύρα Πέγειας. Τώρα θα πείτε τι μας νοιάζει εμάς, αλλά νομίζω πως μας νοιάζει. Αφενός ως φιλάθλους αυτού του τόπου και αφετέρου ως οπαδούς μιας ομάδας που ήρθε σε ολική ρήξη με την Πεγειώτικη ομάδα.


Η Πέγεια, που μέχρι πρότινος εκθειαζόταν στα ΜΜΕ, σήμερα βρίσκεται στη Β’ κατηγορία. Δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά της αφαίρεσαν και 6 βαθμούς από το επικείμενο πρωτάθλημα. Αν δεν κάνω λάθος πρώτη φορά συμβαίνει στην Κύπρο! Όπως πληροφορούμαστε μάλιστα από τα ΜΜΕ η Πέγεια δεν ικανοποίησε ούτε ένα κριτήριο!


Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν είναι μόνο τεράστια αλλά κοντεύουν να βάλουν ταφόπλακα στην ομάδα τους. Είναι γι’ αυτό που χτύπησαν την πόρτα του Ακρίτα Χλώρακας μπας και ενοποιηθούν και επιβιώσουν έστω και με αυτό τον τρόπο. Οι γείτονές τους όμως τους επεφύλαξαν ένα ομόφωνο όχι υποστηρίζοντας πως εάν ενοποιούνταν θα κατηγορούνταν για συμπαιγνία των πιστωτών της Πέγειας.

Τα πράγματα είναι εφιαλτικά για την Παφίτικη ομάδα. Ίσως αυτή να είναι η «Θεία Δίκη» του ποδοσφαίρου, αφού ο ΑΠΟΠ δεν ήταν αγγελικά πλασμένος (όπως φυσικά κι άλλες ομάδες).

Πριν λίγα χρόνια σόκαρε το παγκύπριο η είδηση πως παίκτες της ομάδας έπαιρναν αναβολικά. Ο τότε προπονητής Ερανοσιάν αρχικά μάζεψε τα πράγματά του και εξαφανίστηκε, αλλά μετά όταν η υπόθεση μυστηριωδώς διαγράφηκε επανήλθε. Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης αφού κρίθηκε ένοχος για χορήγηση απαγορευμένων και παράνομων ουσιών σε ποδοσφαιριστές της ομάδας προκειμένου να έχουν ανεβασμένη απόδοση. Οι πόντοι όμως που «κέρδισαν» όντας ντοπαρισμένοι ποτέ δεν επεστράφησαν στις ομάδες που τις δικαιούνταν. Αυτό είναι μέχρι σήμερα το πιο αντιαθλητικό σκάνδαλο του κυπριακού ποδοσφαίρου!



Πέραν τούτου, η Πέγεια συνεχίζοντας τα σκάνδαλα, συμφώνησε και παρέλαβε από την ΚΟΠ πριν μερικούς μήνες επιταγή €30 000 για να αρθεί το εμπάργκο μεταγραφών μπας και καταφέρει να σωθεί! Όλες οι υπόλοιπες ομάδες διαμαρτυρήθηκαν διότι με αυτό τον τρόπο η ομάδα της Πέγειας ενήργησε υπογείως κλονίζοντας την αρχή της ισότητας των σωματείων, την αρχή του fair play!



Εάν ανατρέξουμε και στο 2008 θα θυμηθούμε το περίφημο «φιάσκο της Πέγειας» όπου με 2 φωτοβολίδες και χωρίς μεγάφωνα στις κερκίδες των φιλοξενουμένων διακόπηκε ο αγώνας. Τότε όλη η κοινή γνώμη έτριβε τα μάτια της με τις γελοιότητες αυτές, ενώ οι άνθρωποι της Πέγειας παρέδιδαν «μαθήματα fair play». Τρία χρόνια μετά βλέπουμε τις φωτοβολίδες να έχουν μειωθεί αλλά όχι εξαφανιστεί, με την μοναδική διακοπή που έγινε να είναι αυτή της Πέγειας.

Μπορεί κάποιος να μιλάει για ώρες για την Πέγεια. Για τις συνεχείς απεργίες των ποδοσφαιριστών, για τις ακάλυπτες επιταγές, για την διαιτητική εύνοια (π.χ. τελικός κυπέλλου σύμφωνα με τους Αελίστες) κ.ά. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως όλα δούλευαν υπέρ της, βοηθώντας την ν' ανεβαίνει βαθμολογικά αλλά και να συγκαλύπτει τα οικονομικά προβλήματα που είχε πάντα. Κάποιοι προφανώς την ήθελαν εκεί ψηλά.

Η περίοδος χάριτος απ’ ότι φαίνεται τελείωσε και τώρα η Πέγεια καλείται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών της. Η ζωή κύκλους κάνει.

Αναλογιζόμενοι όλα αυτά πρέπει να πούμε... μακριά από εμάς! Κανείς δεν θέλει η ομάδα του να περνά όλα αυτά! Ας ευχηθούμε λοιπόν η Πέγεια να ξεπεράσει τα προβλήματά της και να επιστρέψει στην Α’ κατηγορία πιο σωστή, πιο σοφή, πιο έντιμη και πιο fair play!

Share this Article on :

6 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας σε αυτή την ζωή παίρνει ότι του αξίζει. Είναι ο συμπαντικός νόμος τους κάρματος: Ότι σπείρεις θα θερίσεις...

Όταν στέλναν την ΑΕΚ διαβάθμιση κανένας δεν μας έδειξε οίκτο. Ούτε και οι ομάδες που δήθεν ήταν φιλικές προς την ΑΕΚ. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Τώρα η ΑΕΚ παίζει Ευρώπη, έχει τον Κροίφ τεχνικό διευθυντή, αλλά και τους χιλιάδες οπαδούς δίπλα της να την στηρίζουν. Εμείς επιβιώσαμε και αναστηθήκαμε μαθαίνοντας από τα λάθη μας. Εμείς ποτέ δεν είμασταν μέρος του κατεστημένου, της παράγκας, του κομματικού συστήματος και όλα αυτά τα σάπια που υπάρχουν στον χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ έχει μια ιστορία από της αρχές της δεκαετίας του 1920, με Π.Ο.Λ(ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΛΑΡΝΑΚΟΣ) και ΕΠΑ για αυτό αντέχει και είναι εδώ.

Και κάτι άσχετο: Η PRIMETEL ανακοίνωσε συμφωνία με τον Π.Ο.Λ. το "ιστορικό σωματίο της Λάρνακος". Καλώ όλους τους οπαδούς μας να διαμαρτυρηθούμε για αυτή την προσβολή από την εν λόγω εταιρεία. Π.Ο.Λ/Μαρωνίου το σωστό όνομα και όχι της Λάρνακας. Διακόψετε την συνδρομή σας όσοι έχετε με PRIMETEL, έχει και αλλού πορτοκαλιες που κάμνουν πορτοκάλια. Τουλάχιστον σέβαστήτε την ιστορία του ΠΙΟΛΑ.

Κώστας

NE RE . . . AEK ! ! ! είπε...

RE KOPELIA OSPOU EN AN PAI TOUTI KATASTASI ME TON POL/AEM MARONIOU ?? DITE DAME ANAKINOSI POU EKAMEN H PRIMETEL

Η PrimeTel PLC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επέκταση της ποδοσφαιρικής της οικογένειας κατά ένα ακόμη μέλος. Ο λόγος για τον Πεζοπορικό Όμιλο Λάρνακας ο οποίος συμφώνησε με την εταιρεία μας για την παραχώρηση των τηλεοπτικών του δικαιωμάτων.

Το ιστορικό σωματείο της Λάρνακας το οποίο για δεύτερη διαδοχική σεζόν ανεβαίνει κατηγορία, θα αγωνίζεται από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, στο πρωτάθλημα Γ΄ κατηγορίας.

PEZOPORIKOS OMILOS LARNAKAS EKOPSAN KE TO AEM MARONIOU TORA .
( KAMOUN OPOS TA SKOPIA STIN ELLADA !! OULOS O KOSMOS LALI TOUS MEKEDONIA H ELLADA FYROM JE EMIS STIN KIPRO SKOPIA !!!!!)

KATI PREPI NA GINEI !!!

http://www.protathlima.com/content/league/story.jsp?id=74228
EMPATE DAME NA DITE TIN ANAKINOSI !!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΑΜΑ...ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΜΑ ΚΑΜΝΟΥΝ ΤΟΥΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.....ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΑΛΕΙΤΕ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

http://www.primetel.com.cy/contact-us
empate ke stilte oloi email diamartirias stin PrimeTel !

Ανώνυμος είπε...

ego an ixa primetel tha to efega kai tha tous elega kai ton logo! alla den exo.

Ανώνυμος είπε...

http://www.aekition.com/aekition/index.php?option=com_content&view=article&id=477:-primetel&catid=10:other&Itemid=45

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.