News Update :

Η εξίσωση

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Οι επιδράσεις της καλής πορείας άρχισαν ήδη να φαίνονται. Αποτελεί εξίσωση το γεγονός πως όταν μια ομάδα πάει καλά τότε όλοι οι γύρω της (διοίκηση, οπαδοί) γίνονται πιο δημιουργικοί και πιο ενθουσιώδεις. Δυστυχώς όμως η εξίσωση ερμηνεύεται και αντίστροφα: όταν η ομάδα πάει απ’ το κακό στο χειρότερο, τότε όλοι οι γύρω της στερεύουν από διάθεση και ιδέες (όπως έγινε δηλαδή τα τελευταία 2 χρόνια). Ας ζήσουμε όμως αυτή τη στιγμή που προσμέναμε τόσα χρόνια με την ομάδα να πετάει, του οπαδούς να μην χάνουν ματς και τη διοίκηση να έχει όρεξη για δουλειά…


Υπό το πρίσμα τούτο, προσεγγίζουμε και χαιρετίζουμε την απόφαση περί «παιδικής γωνιάς». Πολλές φορές άλλωστε υποστηρίξαμε μέσα από αυτό το blog τη δημιουργία τέτοιας κερκίδας (βλ. εδώ αλλά και εδώ)! Πληροφοριακά αναφέρουμε πως το υποστηρίξαμε από την περίοδο που πέσαμε κατηγορία ως απάντηση πως είμαστε εδώ! Η σκουριά της Β’ κατηγορίας θα έφευγε μόνο με δημιουργικές ιδέες και καινοτομίες. Τη στιγμή που το ποδοσφαιρικό καράβι βούλιαζε παρασέρνοντας μαζί του και τη μεγάλη μάζα του κόσμου, η εφαρμογή ποικίλων πρωτοποριακών μέτρων (παιδική κερκίδα, μασκότ, παλαίμαχοι, βραβεύσεις, αφίσες κ.ά. όπως παρουσιάζονται στο άρθρο του blog) θα ήταν ίσως σωτήρια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, θα πει κανείς και θα ‘χει δίκιο. Η διοίκηση άρχισε σταδιακά και παράγει δημιουργικό έργο αντιλαμβανόμενη τη σημασία της δημόσιας εικόνας στη σύγχρονη εποχή. Ένα σωματείο δεν είναι πλέον μια λέσχη/καφενείο, αλλά ολόκληρος οργανισμός που πρέπει να αυξήσει το κύρος, τη φήμη, την επιρροή και (καλώς ή κακώς) τα οικονομικά του. Για να επιτευχθούν τα προαναφερθέντα απαιτείται καλή πορεία της ομάδας αλλά και μια πλειάδα άλλων μέτρων που θα ενισχύσουν την εικόνα και την περηφάνια των οπαδών. Οι ιδέες είναι πολλές αρκεί να υπάρχει φαντασία και όραμα. Οι αντιδράσεις φαντάζομαι θα είναι πολλές, διότι όποιος πρωτοπορεί ξεπερνά την εποχή, αλλά συνεργάζεται με πολλούς που ζουν σε... "άλλη" εποχή! Επιμονή και υπομονή, λοιπόν!


Η σύσταση παλαιμάχων, το περιοδικό, οι αφίσες στους δρόμους, οι βραβεύσεις, οι συνεστιάσεις, η οργάνωση της υπαίθρου, το κοινωνικό πρόγραμμα, το δομημένο (και όχι ανεξέλεγκτο όπως γινόταν μέχρι πρότινος) εκπαιδευτικό πρόγραμμα και φυσικά η παιδική κερκίδα αποτελούν πράξεις που αποδεικνύουν ότι αλλάξαμε (έστω και καθυστερημένα) σελίδα! Η διοίκηση απέδειξε με έργα αυτά που υποσχέθηκε και πρέπει να το παραδεχθούμε.

Παρόλο που μπήκαμε στη σωστή και σύγχρονη τροχιά, το επόμενο στοίχημα είναι η συνέπεια και η σταθερότητα. Τέτοιες καινοτόμες κινήσεις γίνονταν κατά καιρούς αλλά αποσπασματικά και χωρίς σοβαρότητα. Τώρα είναι η ώρα της υπευθυνότητα, ώστε να μην καταντήσουν αυτές οι κινήσεις πυροτεχνήματα. Για παράδειγμα δεν γίνεται το περιοδικό να εκδίδεται μία αγωνιστική και μετά να μην ξέρει κανείς πότε θα ξαναβγεί. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πού και πότε θα το βρει ώστε να του γίνει συνήθεια. Επίσης, η παιδική κερκίδα πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από τα παιδιά (ασφάλεια, κίνητρα, δώρα κ.λπ.). Ακόμα, θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα εάν γίνει για 1-2 αγωνιστικές και μετά σταματήσει! Είναι πρωταρχικής σημασίας ο κόσμος να αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης με τη διοίκηση και με την ΑΕΚ γενικότερα! Συνεπώς, η συνέπεια είναι το Α και το Ω μιας τέτοιας σχέσης.

Μ’ αυτές τις προειδοποιήσεις αλλά και τις θετικές επισημάνσεις προχωράμε στη νέα μας εποχή! Μια εποχή που τη ζούμε, αλλά αργήσαμε να την καταλάβουμε… Κάλλιο αργά παρά ποτέ, θα πει κανείς και θα ‘χει δίκιο.

Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.