News Update :

Marketing brainstorming

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Αναμφίβολα η εποχή που ζούμε μπορεί χαρακτηριστεί ως η «εποχή της εικόνας». Η εικόνα επικρατεί παντού και όποιος μπορεί να τη διαχειριστεί καλύτερα βγαίνει αυτός κερδισμένος. Ακόμα και στον αθλητισμό όποιο σωματείο θέλει να λειτουργεί μέσα σε σύγχρονα και επαγγελματικά πλαίσια, αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα που έχει η προβολή του προϊόντος του. Συνεπώς δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο marketing προσπαθώντας να αναβαθμίσει την εικόνα του, ώστε να αυξήσει τα εισοδήματα, τους οπαδούς αλλά και τη συμπάθεια της κοινής γνώμης. Αυτή την οδυνηρή στιγμή που η ομάδα μας έχει πέσει κατηγορία και η απογοήτευση του κόσμου είναι στο ζενίθ, μια ριζοσπαστική αναθεώρηση του marketing της ομάδας θεωρείται επιτακτική!!! Με άλλα λόγια, εάν θέλουμε να κρατήσουμε κοντά τον κόσμο, τα μικρά παιδιά, τους χορηγούς και τη συμπάθεια των υπολοίπων φιλάθλων πρέπει να κάνουμε μια έξυπνη επίθεση προβολής. Παρακάτω παρουσιάζεται μια ενδεκάδα ενδεικτικών ιδεών που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας μας...


ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ

Αρκετοί παλαίμαχοι δεν χάνουν την ευκαιρία όποτε μιλήσουν στα ΜΜΕ να εκφραστούν αρνητικά για την ενοποίηση. Παρόλο που είναι απολύτως σεβαστή η άποψή τους, εντούτοις κατά τη γνώμη μου προσφέρουν κακή υπηρεσία στην ομάδα. Δημιουργούν την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι η ΑΕΚ είναι διχασμένη. Η ΑΕΚ οφείλει σεβόμενη την ιστορία της, να εντοπίσει εκείνους του παλαίμαχους που πραγματικά αγαπούν το σωματείο και να τους οργανώσει. Να ιδρύσει έναν όμιλο παλαιμάχων ΑΕΚ (ΕΠΑ και ΠΟΛ) δίνοντάς τους την ευκαιρία να επιτελέσουν ένα πολύπλευρο έργο:
1. Να διοργανώνουν αθλητικές ημερίδες για φιλανθρωπικούς σκοπούς
2. Να καταγράψουν τις πλούσιες εμπειρίες τους τον καιρό που έπαιζαν για την ΕΠΑ ή τον ΠΟΛ
3. Να εκφράζουν άποψη για τα δρώμενα της ομάδας ένεκα των εμπειριών, της ιστορίας και της σοφίας τους


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η ΑΕΚ δυστυχώς δεν έχει ένα δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα πλαίσια που έχει ο Απόλλωνας, η Ομόνοια, η Ανόρθωση κ.ά. Τα πράγματα είναι πολύ απλά: ετοιμάζεται μια προβολή με θέμα είτε το fair play, είτε το ρατσισμό, είτε για τους κανόνες του ποδοσφαίρου κλπ. και ένα κλιμάκιο ποδοσφαιριστών επισκέπτονται σχολεία. Ας ζητήσουν τέλος πάντων τη συμβολή κάποιων εκπαιδευτικών για να τους βοηθήσουν στο στήσιμο του προγράμματος. Ακολούθως αποστέλλεται επιστολή σε όλα τα σχολεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και όσα σχολεία δεχθούν τότε πραγματοποιείται η επίσκεψη. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η ΑΕΚ να κτυπήσει την πόρτα των σχολείων, όπως κάνουν και οι άλλες ομάδες και όχι να αναμένουν από τα σχολεία να τους το ζητήσουν. Κατά την επίσκεψη καλό θα είναι να δίνονται μικρά δωράκια καθώς και εισιτήρια για τον επόμενο αγώνα.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ

Η κερκίδα του ΓΣΖ είναι μεγάλη και σπάνια γεμίζει. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι να εντοπιστεί ένα κομμάτι που συνήθως παραμένει άδειο και να περιφραχτεί ώστε να είναι διακριτό. Αυτή θα είναι η παιδική κερκίδα. Για να είναι όμως παιδική πρέπει να έχει και παιδικότητα. Ως εκ τούτου τα καθίσματα πρέπει να αλλάξουν και να τοποθετηθούν κάποια με ευχάριστα χρώματα. Πάνω στα καθίσματα και πριν από κάθε αγώνα να τοποθετούνται διάφορα δωράκια (σημαιούλες, κόρνες, αυτόγραφα από ποδοσφαιριστές κ.ά.) Φυσικά θα πρέπει να υπάρχει και ένας υπεύθυνος για την επιτήρηση για να νιώθουν ασφάλεια οι γονείς να αφήνουν τα παιδιά να πηγαίνουν εκεί. Στο ημίχρονο μπορεί να δίνεται ένα ρόφημα και μια λιχουδιά στα παιδιά από κάποιον χορηγό. Εννοείται ότι η είσοδος θα είναι δωρεάν και ότι το μέτρο εάν υλοποιηθεί χρειάζεται διαφήμιση και ενημέρωση των γονιών και των παιδιών. Χρειάζεται επίσης και την υποστήριξη των παικτών υπό την άποψη ότι η παρουσία και μόνο κάποιου ποδοσφαιριστή (όταν είναι εκτός 18άδας) στην παιδική κερκίδα θα αποτελέσει κίνητρο για τα παιδιά να πάνε εκεί.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ/ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Στη Λεμεσό το κάνουν, γιατί όχι κι εδώ; Το σωματείο εντοπίζει ένα δυο ΑΕΚτζήδες με μεράκι και τους αναθέτει να κάνουν μια εβδομαδιαία ωριαία εκπομπή στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση για την ομάδα. Τα τοπικά κανάλια (VOX κ.ά.) πιστεύω ότι θα δεχθούν μεμιάς. Εξάλλου θα αυξήσουν την ακροαματικότητα ή την τηλεθέασή τους, αφού όλοι μας δεν θα χάναμε με τίποτα κάποια εκπομπή που ασχολείται αποκλειστικά με την ομάδα μας. Τα θέματα των εκπομπών είναι ατέλειωτα (ακαδημίες, παλαίμαχοι, συνεντεύξεις με ποδοσφαιριστές, συζητήσεις με παράγοντες, κουβέντα με οπαδούς κ.ά.). Μ' αυτό τον τρόπο η ΑΕΚ θα «μπαίνει» στο σπίτι κάθε Λαρνακέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Την περίοδο αυτή η αυτοπεποίθηση είναι κλονισμένη και χρειαζόμαστε επειγόντως ένα «ταρακούνημα». Ας τοποθετήσει το σωματείο 1-2 γιγαντοαφίσες προβάλλοντας την ομάδα, σε κομβικά σημεία της πόλης. Η διαφήμιση επιδρά στο ασυνείδητο και χαράζεται μέσα μας. Μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους ότι είναι πέταμα λεφτών, όμως πιστεύω ότι οι χιλιάδες πολίτες που θα βλέπουν καθημερινά τις αφίσες της ΑΕΚ μέσα στην πόλη θα ενδυναμώσουν ασυνείδητα τη σχέση τους με την ομάδα.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Όλα τα μεγάλα σωματεία διαθέτουν ένα σύγχρονο περιοδικό, το οποίο εκτός από το γήπεδο πωλείται και στα περίπτερα. Παλιά και η ΑΕΚ έκδιδε το δικό της περιοδικό αλλά πλέον σταμάτησε. Φέτος έγινε μια αμυδρή προσπάθεια να επανεκδοθεί όμως η προσπάθεια περιορίστηκε σ' ένα και μόνο τεύχος. Έχω την ισχυρή άποψη ότι το σωματείο οφείλει να έχει το δικό του περιοδικό. Για να είναι πετυχημένο όμως πρέπει να είναι εμπορικό. Να είναι δηλαδή ένα σύγχρονο, ελκυστικό και ποιοτικό περιοδικό που να αξίζει να το αγοράσεις και να το διαβάσεις και όχι ένα απλό περιοδικό που να το αγοράζεις απλά και μόνο για να συνεισφέρεις χρήματα στο σωματείο. Πρέπει, λοιπόν, να έχει χρώμα, να έχει μέγεθος περιοδικού (και όχι μικρογραφία περιοδικού), να έχει ενδιαφέρουσες στήλες και φυσικά αφίσες ή και αυτοκόλλητα για τα παιδιά. Ας κοιτάξουν τα περιοδικά των άλλων ομάδων για να καταλάβουν πώς πρέπει να είναι. Όσον αφορά τα λεφτά πιστεύω πως μπορεί άνετα να καλυφθεί το κονδύλι από χορηγούς και διαφημιζόμενους. Εδώ το Prima Scala που είναι ένα περιοδικό – υπόδειγμα διατίθεται δωρεάν, βγάζοντας τα έξοδά του μόνο και μόνο από τις διαφημίσεις.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣΚΟΤ

Μια μασκότ παρόλο που είναι κάπως γραφική εντούτοις αποτελεί απαραίτητο στοιχείο της εικόνας ενός σύγχρονου σωματείου. Η μασκότ θα τριγυρνά μέσα στο γήπεδο, θα ανεβαίνει πάνω στην παιδική κερκίδα, θα παρουσιάζεται σε διάφορα παιδικά ΑΕΚτζήδικα πάρτι κ.ά. Επίσης, τα προϊόντα που θα έχουν την εικόνα της μασκότ θα αποτελούν ένα πολύ καλό δώρο για τα μικρά παιδιά. Για περισσότερη προβολή της όλης προσπάθειας μπορεί να προκηρυχθεί διαγωνισμός για το όνομα της μασκότ. Αν όμως προκαθοριστεί το όνομά της, μπορεί να διοργανωθεί διαγωνισμός ζωγραφιάς ή κόμικ σχετικά με την ομάδα και την μασκότ. Ο στόχος είναι η μασκότ να διαδοθεί και να γίνει αγαπητή από τα παιδιά. Αν γίνει απλά για να γίνει χωρίς να ενταχθεί σε διάφορες εκδηλώσεις, τότε σιγά σιγά θα εξαφανιστεί.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Και όμως στο εξωτερικό γίνεται! Η ιστορία της ΑΕΚ ως απογόνου της ΕΠΑ και του ΠΟΛ είναι σπουδαία. Για να διασωθεί και να διαδοθεί καλό θα είναι να γίνουν διάφορες εκθέσεις φωτογραφίας, κειμηλίων, αποκομμάτων εφημερίδων κ.ά. με θέμα την ΕΠΑ και τον ΠΟΛ. Είμαι σίγουρος ότι εάν δραστηριοποιηθούν οι παλαίμαχοι, θα βρουν στα συρτάρια τους πάμπολλα «τεκμήρια» του παρελθόντος. Παρά, λοιπόν, να αραχνιάζουν στα ντουλάπια ας βγουν προς τα έξω για να τα γνωρίσει ο κόσμος. Τις εκθέσεις αυτές μπορούν να τις επισκέπτονται μεταξύ άλλων και σχολεία. Εκτός από το ότι η ιστορία της ΑΕΚ θα γίνει ευρέως γνωστή, η ΑΕΚ θα δώσει το παρόν της στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και το σημαντικότερο θα κατοχυρωθεί στη συνείδηση όλων ως η λογική συνέχεια της ΕΠΑ και του ΠΟΛ.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

Πριν από κάθε εντός έδρας αγώνα να τιμάται ένα πρόσωπο που προσφέρει στην ομάδα. Έως τώρα τιμούνται οι χορηγοί που ούτως ή άλλως έχουν και κέρδος (διαφήμιση) από την εισφορά τους. Ας επιβραβεύσει το σωματείο τους αγνούς εργάτες της ομάδας: τους οπαδούς! Ας δείξει σε όλους μας ότι αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάποιοι ΑΕΚτζήδες ανιδιοτελώς κάνουν. Μια τέτοια κίνηση θα αποδείξει ότι η Διοίκηση είναι κοντά στον κόσμο, θα τονώσει την εικόνα του σωματείου και φυσικά θα αποτελέσει κίνητρο στους οπαδούς να προσπαθήσουν περισσότερο. Ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα: να βραβευθεί το συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλάθλων για τη σκληρή δουλειά που καταβάλλουν, να βραβευθεί κάποιος φίλαθλος που διαχρονικά και αποδεδειγμένα δεν χάνει αγώνα, να βραβευθεί κάποια γυναίκα που παρακολουθεί ανελλιπώς τους αγώνες, να βραβευθεί κάποιος ηλικιωμένος ΑΕΚτζής που εξακολουθεί να έρχεται στο γήπεδο, να βραβευθεί κάποιο παιδί που αγωνίζεται στις Ακαδημίες και έχει αριστεύσει στο σχολείο, να βραβευθεί κάποιο άτομο που βοηθά με τον τρόπο του την ομάδα κ.ά. Όπως και να το κάνουμε η επιβράβευση μόνο θετικά αποτελέσματα επιφέρει!

ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ

Δεν νοείται να απουσιάζει η ΑΕΚ από την κατ’ εξοχή γιορτή της Λάρνακας! Είναι απαράδεκτο να επισκέπτονται τις Φοινικούδες πέραν των 100 000 ατόμων και η ΑΕΚ να είναι απούσα! Ας στηθεί ένα περίπτερο που να έχει προϊόντα από την μπουτίκ, με παίκτες να δίνουν αυτόγραφα, με διαγωνισμούς σουτ ή πέναλτι κ.ά. Ακόμα και στο απίθανο σενάριο το περίπτερο να μην έχει έσοδα, πάλι οφείλουμε να είμαστε εκεί! Είναι προτιμότερο να δίνουμε το παρόν μας, παρά να απουσιάζουμε.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ιστοσελίδα αποτελεί το αμεσότερο και το ευκολότερο μέσο επικοινωνίας του σωματείου με τον κόσμο. Πλέον και ομάδες της Β’ και Γ’ κατηγορίας έχουν ιστοσελίδα, διότι πολύ απλά κατάλαβαν σε ποια εποχή ζούμε. Είναι απογοητευτικό όταν βλέπεις μικρά σωματεία να διαθέτουν σύγχρονες και επαγγελματικές ιστοσελίδες που ενημερώνονται τακτικά και το δικό μας σωματείο ακόμα να «ψάχνεται». Μια ολοκληρωμένη ιστοσελίδα που θα σε «αναγκάζει» να μπαίνεις καθημερινά πρέπει να έχει μεταξύ άλλων:
Καθημερινή ενημέρωση
Screensavers, wallpapers, games κ.ά.
Συνεντεύξεις σε τακτική βάση
Ανακοινώσεις του σωματείου ώστε να ενημερώνεσαι κατευθείαν από εκεί και όχι από άλλες ιστοσελίδες
Διαγωνισμούς
Ενημέρωση για τα προϊόντα της μπουτίκ
Μέχρι σήμερα η επίσημη ιστοσελίδα λειτουργούσε με βάση το φιλότιμο. Ας μπει επιτέλους σε επαγγελματικά πλαίσια για να νιώθουμε κι εμείς περήφανοι και να την επισκεπτόμαστε ανελλιπώς.

Ελπίζω ότι κάποιες από τις ιδέες αυτές (που εννοείται ότι είναι ενδεικτικές επειδή γράφτηκαν από κάποιον που δεν είναι επαγγελματίας στον τομέα αυτό) θα βρουν ανταπόκριση από το σωματείο. Στην περίπτωση όμως που το «ποτάμι» της Β’ κατηγορίας παρασύρει και το marketing της ομάδας, τότε αυτό θα σημαίνει ότι τα έχουμε παρατήσει. Σήμερα ο ΑΕΚτζής θέλει να δει νέες ιδέες και νέες παρουσίες για να πειστεί ότι τα παθήματα έγιναν μαθήματα. Αν συνεχίσουμε με ερασιτεχνισμούς και με έλλειψη φαντασίας και δημιουργικότητας θα οδηγηθούμε στην οριστική... πτώχευση. Όλες οι άνωθεν ιδέες αναβαθμίζουν την εικόνα μας, ανεβάζουν την ψυχολογία μας και προσελκύουν την προσοχή της κοινής γνώμης και κατ’ επέκταση των χορηγών.


Γι’ αυτό λοιπόν...
καινοτομήστε αγαπητοί διοικούντες, καινοτομήστε!




.
Share this Article on :

10 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

παιδικη κερκιδα???μα τι λαλεις ρε?εντζε εχουμε γηπεδο με 60 000 θεσεις και εν να καμουμε και παιδικη.και παιδικη εν υπαρχει πουθενα στον κοσμο, οικογενειακη μπορει...Μασκοτ???κατσε ρε πως την ειδες να καμουμε και τον κιμωνα μασκοτ να τον εξευτελισουμε ως ιστορικο προσωπο???και οσο για τους παλαιμαχους ο μονος λογος που βγαινουν μερικοι και τα βαζουν με την ενοποιηση ειναι μπας και καταφερουν να μπουν σε καμια θεση και μετα να σιωπησουν!FUCK MODERN FOOTBALL.

zapatistas είπε...

@ ανώνυμος

Γράφεις: "Μασκοτ???κατσε ρε πως την ειδες να καμουμε και τον κιμωνα μασκοτ να τον εξευτελισουμε ως ιστορικο προσωπο???"

Απλά μια διευκρίνηση: σε παρακαλώ διάβαζε προσεκτικά το άρθρο διότι δεν γράφει ΠΟΥΘΕΝΑ ότι η μασκότ θα είναι ο Κίμωνας!!! Αντ' αυτού πρότεινα να προκηρυχθεί διαγωνισμός.

Επίσης, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι η παιδική κερκίδα είναι και η οικογενειακή!!!

Ευχαριστώ για εποικοδομητικά σου σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

o bialon diladi en mas kamnei? anthropos epagelmatias me tosa connections stin germania me toses omades? kai to kyriotero thelei o idios na tou poun na analavei... to eipe sto prima skala: perimenw tilefwnima na mou poun na analavw tin aek!

30 Μάρτιος 2009 3:38 μμ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ζαπατίστα, πολύ καλές προτάσεις έθεσες, και συμφωνώ μαζί σου. Μακάρι η καινούργια διοίκηση μας να αρχίσει να εφαρμόζει αυτά που είπες, διαφορετικά δεν μας βλέπω καλά. Δυστυχώς ζούμε στην εποχή του σύχρονου μάρκετινγκ και αν δεν αρχίσουμε να δουλεύουμε με αυτά τα δεδομένα μας βλέπω να είμαστε μια ανάμνηση του παρελθόντος.

Ειδικά τώρα που με την νεα σεζόν θα αγωνιζόμαστε στην β κατηγορία και όλοι ξέρουμε ότι οι σταθμοί τηλεοπτικοί/ραδιοφωνικοί δεν δίδουν προβολή στες μικρότερες κατηγορίες. Βασικά θα είμαστε απόντες για ένα και πλέον χρόνο. Άρα αυτή την απουσία πρέπει να την καλύψουμε διαφορετικά και ειδικά πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε σχολεία. Για μένα θα ήταν αδιανόητο να αφήνουμε τα παιδιά που είναι Σκαλιώτες να υποστηρίζουν άλλη ομάδα εκτός από Α.Ε.Κ. και είναι εκεί που πρέπει να επικενρωθούμε

Ο Μπίαλον θα ήταν μια καλή πρόταση, ας μην ξεχνάμε ότι πήρε και πρωτάθλημα με Π.Ο.Λ.

Ακόμα μια φορά μπράβο για την άποψη σου

El Skaliotis

zapatistas είπε...

Φίλε El Skaliotis συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Ανώνυμος είπε...

file zapatista...os pou den ginomaste EMEIS mia grothia...kai o kathenas sirnei tis isigiseis tou de3ia kai aristera....etsi tha minoume panta!!! enoo...tha menoume PANTA ermeo ton ideon ton ekastote dioikounton...kai tha mourmouroume de3ia kai aristera....kai mes tis selides! eimai sto simvoulio tou syndesmou...kai sou ekfrazo prosopika tin disareskia mou giati aftes tis poli kales idees tis grafeis MONO kai den exeis kamia ore3i gia na doulepseis kai na piseis tous dioikountes na tis efarmosoun! to i3eres oti o syndesmos eixe sinantisi me tin nea dioikisi kai katatethikan 15 eisigiseis pou oi perisoteres tis exeis idi grapsei?
o syndesmos einai i foni SAS....o sindesmos einai o tropos gia na piezoume...kai na apetoume! vlepo tin e3eritiki doulia pou kamnete sto blog...kai aganaxto!!!!! eiste pragmatika aparadextoi...alla afto simvenei kai stin idia tin kerkida...mia parea apo eki...mia parea apo edo...o kathenas tis idees tou...o kthenas ta pistevo tou....kai meta oloi spiti gia na mourmourisoume! etsi den pame mprosta...etsi den exoume foni oute apopsi....etsi exoume apla ena hobby gias tis vradines ores sto spiti pou den exoume kati allo na kanoume! perimenoume OLOI pou eimaste sto SF pote tha aggaliasete ton sindesmo kai na katalavete oloi oti...afou i AEK einai i omada sas...tote o Syndesmos einai i foni sas! afou eise aektzis o syndesmos einai kai dikos sou!

Ανώνυμος είπε...

Telio to blog sas exei mas aresei poli apsogo!!
Exei kai to ginaikeio tmima kalathosfairas blog kai thelei ipostiriksi!!
www.aekwbc.blogspot.com
Thanks

ΚΩΣΤΑΣ-ΑΕΚ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΛΚΑΣ είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ..αλλα θέλουμε και ένα γήπεδο μικρό να νοιώσουν οι παίκτες καλύτερα..

Ανώνυμος είπε...

OI PIO PANO IDEES INE POLI WRIMES KAI SWSTES. PREPI NA METAFERTHOUN PRO TO SUNVOULIO MAS GIA NA EKFEROUN KAI AUTOI TIN APOPSI TOUS. BROVO FILE POLI WRAIES TOPOTHESIS. PARAKALO OPWS TOIS METAFERIS STOUS PARAGONTES MAS ESTO KAI TWRA GIATI POLES APO AUTES INE POLI KALES IDEES. BRAVO PAIDIA. H OMADA MAS FETO INE POLI SPOUDEA, TA DINOUN OLA GIA OLA MESA STO GIPEDO, ANETREPOUNE SCORE KATI POU DEN MPOROUSAME NA KANOUME PALIA. PISTEVO PWS H DOIHKISH ELLINA, NATHANAIL, KALAITSIAN EXOUN FEROI APOTELESMATA KAI SE OLOUS MAS ORAMATA GIA AKOMI MIA PIO ISXYRH AEK. INE KATI POU THELAME NA EXOUME DINATI OMODA STIN POLI MAS. PROTREPO KAI PAROTRINO OI IDEES NA METAFERTHOUN STIN DOIHKISI SAS PARAKALO. TO XRIAZETAI H OMADA MAS TO MARKETING. AN KATAFEROUME KAI EXOUME KAI TO DIKO MAS GHPEDO TOTE THA MILAME GIA MIA POLI MEGALI OMADA PAIDIA. O KOSMOS THA ERTHI PISO POU INE PISTEVO AKOMI POLI PERSSOTEROS APO 3.500 ENTOS EDRAS GAME. O KOSMOS THELIS KINITRA GIA NA EPISTREPSI XANA PISO STHN AEK, KAI PISTEVO PWS H MEXRI TWRA KALH PORIA TIS OMADAS MAS THA PISTOUN AKOMOI PIO POLLOI KAI NA ERTHOUNE PIO KONTA GAITI O KOSMOS INE TO MEGALO OPLO MAS. FORZA AEKARA MOU ... BRAVO PAIDIA...ENWMENOI POTE NIKIMENOI GIA MIA AEK DINATI, GIA MIA POLI POU THELI AUTHN THN OMADA NA PROTAGWNISTI. ENWMENOI LIPON KAI PAME GIA TIN NIKH SIMERA STO PARALIMNI. PAPASOUZAS :)

Ανώνυμος είπε...

Re paidia, osoi diavazetai touto to blog. Prepei toutes oi idees na pragmatopoithoun kai na min meinoun sta logia, xartia! Na voithisoume oloi ligo ligo na dwsoume mia AEK stous epomenous pou tha einai ena meso provolis tis polis mas tis nootropoias mas kai toi kosmou mas.. Na simiwsoume oti ta perisotera metra idi arxisan na ginontai.. Bravo sto symvoulio kai se osous dinoun estw kai ligo apo ton xrono tous!!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.