News Update :

Απαντητική επιστολή

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Ως απάντηση της επιστολής του κ. Λουκαίδη στο Politis-Sports ο Μιχάλής Γερολέμου δημοσίευσε την ακόλουθη επιστολή...

Διάβασα με πολλή προσοχή την επιστολή του κ. Γιώργου Λουκαΐδη στο Politis-Sports, επιστολή η οποία προσπαθεί άμεσα και σαφέστατα να διχάσει και να προκαλέσει τον κόσμο της πόλης σε όλα τα επίπεδα.

Είναι γεγονός πως η Ενοποίηση από πλευράς επίτευξης στόχων, εχει αποτύχει οικτρά. Αυτό είναι εις γνώση του κάθε οπαδού της ΑΕΚ πλέον ανεξαρτήτως ηλικίας και παλαιάς σωματειακής προέλευσης. Πράγματι πολλά πράγματα έχουν πάει λάθος αφού την περσινή χρονιά το σωματείο ταλανίστηκε από εσωτερικές ίντριγκες και παιδαριώδεις συμπεριφορές μερικών από τους παράγοντες της, με αποτέλεσμα την πτώση της ομάδας στη Β' Κατηγορία.

Σκηνικό άγνωστο για την ΑΕΚ αλλά πάρα πολύ γνωστό για την ΕΠΑ και τον ΠΟΛ αφού ας μήν ξεχνάμε πως ένας από τους λόγους της ενοποίησης ήταν και η κατάντια, ειδικά η ποδοσφαιρική, και των δύο σωματείων από το 1988 και μετά.

Όσο αφορά την διαδικασία της Ενοποίησης, δυστυχώς δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αφού ήμουν τότε 16 χρονών και ήμουν ακόμα εκστασιασμένος με τις επιτυχίες του καλαθοσφαιρικού Πεζοπορικού. Μπορώ όμως να σας πώ όμως δυο λόγια για την σημερινή προσπάθεια της επανασύστασης του Πεζοπορικού και τι ακριβώς νιώθω για αυτή.

Είναι το λιγότερο αξιολύπητη και δείχνει ακριβώς γιατί αυτόματα εσείς έχετε γίνει οι πλέον αντιπαθέστατοι κάτοικοι τη πόλης του Στρατηγού Κίμωνα (και όχι Στρατηγού... Ζήνωνα όπως στέλνατε ασύστολα στα προβοκατόρικα τηλεφωνικά σας μηνύματα! Αυτό και αν είναι κωμικοτραγικό...).

Έχετε κερδίσει με το σπαθί σας αυτή την συμπεριφορά από τον κόσμο της Λάρνακας για δυό λόγους:

1. Η χρονική στιγμή που αποφασίσατε να ρίξετε τις μάσκες σας, αφού πρίν το παίζατε ΑΕΚτζήδες (ένας από τους πρωτεργάτες σας διετέλεσε και αρχηγός τμήματος με προσφορά το "λάθος¨και την τιμωρία της ΑΕΚ για αντικανονική συμμετοχή του Αντόρνο). Περιμένατε πως και πως να πέσει η ΑΕΚ στο πιο χαμηλό της σημείο για να βγείτε από τις κρυψώνες σας για να εκδηλώσετε αυτά που κρύβατε εδω και 15 χρόνια. Είναι απορίας άξιο πως γινεται κάποιος που δεν αγάπησε ποτέ την ΑΕΚ και έχει δηλώσει επι λέξει αυτή την φράση, να μπορεί να φτάνει μέχρι και Γενικός Αρχηγός. Μισή ντροπή δική μας, αυτό είναι σίγουρο...

2. Ο τρόπος. Όπως γράφετε στην επιστολή σας, υπάρχουν και άλλες μικρες ομάδες με τα ονόματα μεγάλων ομάδων. Δεν ακούσαμε κανένα όμως να βγεί και να κατηγορεί π.χ. την επίσημη Ομόνοια πως είναι κατάντημα και είναι καλύτερα να γίνει μια άλλη Ομόνοια, δημόσια! Και αν θέλατε να κάνετε μια άλλη ΑΕΚ για να παίζατε πιγκ-πογκ τοτε θα ήταν εντελώς σωστό το επιχείρημα σας, αλλα εσείς θέλετε να πάρετε ένα κομμάτι της ιστορίας της ΑΕΚ, και να το κατοχυρώσετε σαν ιδιοκτησία σας.

Και σας ρωτώ...

Ποιός σας είπε πως οι αποτυχημένοι παράγοντες που έφυγαν απο την ΑΕΚ ή τελοσπάντων ο οποιοσδήποτε "Πεζοπόρος" ανάμεσα σας, είναι αντάξιοι του ονόματος αυτού του Σωματείου που λεγόταν Πεζοπορικός και άξιοι να προεδρεύσουν την πρώην ομάδα αρκετών νυν οπαδών της ΑΕΚ;

Έχετε ρωτήσει εαν η πλειοψηφία των πρώην Πεζοπόρων δέχεται να επανασυσταθει αυτό το Σωματείο με όνομα "Πεζοπορικός Ορμήδειας" για παράδειγμα; Τόσο πολύ αγαπάτε τον ΠΙΟΛΑ που θέλετε με το ζορι να τον υποβιβάσετε σε μια ομάδα 4ης κατηγορίας απλά για να ικανοποιήσετε το ίδιο πράγμα για το οποίο κατηγορείτε πρώην παράγοντες της ΑΕΚ; Τις προσωπικές σας μισαλλοδοξίες;

Ή μήπως πάσχετε και εσείς από παραγοντίτιδα; Μήπως απλά επειδή στην Κύπρο μετρά το "αξίωμα" και ο "τίτλος" αντί η ηθική και η σωστή κοινωνική μόρφωση, θέλετε να σας φωνάζουν και εσάς "Πρόεδρε"; Δεν σας σταματά κανένας από το να εχετε το δημοκρατικό δικάιωμα να κινήστε μέσω νομικών οδών για σύσταση σωματείου. Μπορείτε όμως να ονομάσετε το σωματείο σας ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ παρά Πεζοπορικός.

Δεν είναι νομικό το θέμα εδώ κ. Λουκαϊδη. Είναι ΗΘΙΚΟ και ΑΝΤΡΙΚΙΟ. Αφού η αγάπη σας είναι τόσο μεγάλη για τον ΠΙΟΛΑ, τότε προστατεύστε το Όνομα και την Ιστορία του ιδρύοντας π.χ. ένα μουσείο και όχι να τρέχετε να το παίζετε μάρτυρες στην αρένα την οποία μόνοι σας κτίσατε.

Με την προκλητική σας στάση έχετε στρέψει την οργή τον προοδευτικών Λαρνακαίων εναντίον σας. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που κάποιοι σας προπηλάκισαν, χωρίς να το θεωρώ και την πρέπουσα συμπεριφορά για πολλούς και διάφορους λόγους.

Προς απόδειξη των κινήτρων σας τα οποία καμία σχέση δεν εχουν να κάνουν με την "αγάπη" σας για τον Πεζοπορικό, ακόμα και σε αυτή σας την επιστολή, πέρα από την αξιολύπητη επίθεση σας προς το Δ.Σ. της ΑΕΚ (και χωρίς να τους κάνω τον συνήγορο), κάνετε και επίθεση στην ΑΕΚ σαν οντότητα.

Αυτό σημαίνει πολύ απλά πως κάνετε επίθεση στον κόσμο της ΑΕΚ άμεσα, αφού για να υπάρχει ένα σωματείο, εξυπακούεται πως υπάρχει ο κόσμος που το αποτελεί. Την κατηγορείτε πως οι πρωτεργάτες της ένωσης έταξαν στους Πεζοπορικούς τίτλους στο ποδόσφαιρο αλλά απέτυχαν. Συγγνώμη αλλά από το 1988 και μετά πόσους τίτλους είχαν ΠΟΛ και ΕΠΑ μαζί; Κανένα. Πόσες φορές έκαναν πρωταθλητισμό από το 1988; Καμιά! Και από πότε οι Πεζοπόροι είναι ανώτεροι από τους συμπολίτες Επασίτες; Σας χαρατηρίζει η έπαρση και η υπεροψία πέρα για πέρα!

Αφού λοιπόν δεν μπορείτε να καλύψετε τα έξοδα ενός σωματείου έστω της 4ης κατηγορίας, τότε τι πάτε να κάνετε; Έστω και αν αυτοί που πρέπει, ξέρουν οτι αυτό είναι ακόμα ένα ψέμα. Έχουν γνώση οι φύλακες...

Αποκαλείτε την ΑΕΚ αντιπαθέστατο σωματείο στα βλέμματα των άλλων ομάδων και των φιλάθλων τους.

Για θυμηθείτε τον μπασκετικό Πεζοπορικό, και τις αντιπάθειες που είχε τότε από τα υπόλοιπα σωματεία. Δεν ήταν μόνο επειδη ήταν απλά ανώτερη εκ φύσεως ομάδα. Απλά ήταν Σκαλιώτικη! Για θυμηθειτε τον ατέλειωτο πόλεμο που δεχόταν κάθε χρονιά απο παράγοντες άλλων ομάδων, διαιτητές, Ομοσπονδίες και Δικαστικές.

Το ίδιο αντιπαθέστατος ήταν και ο ποδοσφαιρικός Πεζοπορικος. Και ας μήν ξεχναμε τις θέσεις που κατακτούσε αυτά τα χρόνια το τμήμα. Για ψάξτε το! Είδατε τότε κανένα Πεζοπόρο τότε να τα παρατήσει και να πάει να ιδρύσει κανένα ΑΜΟΛ; Όχι κ. Λουκαϊδη, επειδή οι αληθινοί Πεζοπόροι δέν ήταν ποτέ έτσι. Αντιθέτως ο κάθε Πεζοπόρος ήξερε πως και να μήν κατακτούσε η ομάδα τότε οτιδήποτε, θα επανερχόταν πιο δυνατος, πιο πεισμωμένος, πιο αποφασισμένος. Αυτό έκανε τόσα χρόνια ειδικά στο ποδόσφαιρο.

Αυτό κάνει και η σημερινή ΑΕΚ. Ανασυντάσσεται, επαναδιοργανώνεται και είναι έτοιμη να δώσει το 110% των δυνάμεων της για να γίνει αυτό που έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια: ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ, ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ!!

Μπορεί νομικά να είστε κατοχυρωμένοι κ. Λουκαϊδη αν και το επάγγελμα σας δεν το κατέχω... αλλά ηθικά έχετε στιγματιστεί από την στάση σας, από την απόπειρα σας να διχάσετε την Λάρνακα και πάνω από όλα την ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ που πράττετε εδώ και μήνες, αν όχι χρόνια, χρησιμοποιώντας το όνομα του Πεζοπορικού Ομίλου Λάρνακας για τους δικούς σας ανόητους και κοντοφθαλμους σκοπούς.

Ο Πεζοπορικός δεν ανήκει σε κανένα από εσάς. Δεν ανήκει σε κανένα από εμάς. Ο Πεζοπορικός Όμιλος Λάρνακας ανήκει στην Ιστορία.

Μιχάλης Γερολέμου
Πρωην Οπαδός του Πεζοπορικού
ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ ΑΕΚΤΖΗΣ
Share this Article on :

6 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

+1994

Ανώνυμος είπε...

PE TOUS TA XRYSOSTOME, KANI ME TOUTOUS TOUS EFIALTES.

Ανώνυμος είπε...

Bravo re mike mou! Poly oraia tous ta eipes!

Sigharitireia!

AIMA, TIMH AEK MIA ZWH!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ρουφιανίδη ήσουν,είσαι και θα είσαι πάντα για γέλια.Και Βάσο Χριστοφίδη που κρυφτηκές?
Μην ξεχνιόμαστε,θα τα ξαναπούμε.

Ανώνυμος είπε...

genithikame AEK kai paithenoume AEK giati LARNAKA=AEK TIMH MIA ZOI

Ανώνυμος είπε...

sinfonoume apolita mike!
bravo!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.