News Update :

Get used to it

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Η αγαπημένη μας ΑΕΚ φέτος κατρακύλησε και είμαι σίγουρος πως μας πήρε όλους αρκετές εβδομάδες για να το συνειδητοποιήσουμε. Μια κυπριακή παροιμία λέει πως «το μάθημα και το ξεμάθημα είναι πολύ κοντά». Ισχύει όμως αυτό για τους ΑΕΚτζήδες; Και πόσο εύκολα αλήθεια μπορεί κάποιος να συνηθίσει και να προσαρμοστεί στην επερχόμενη βασανιστική χρονιά;
Η αθλητική ζωή και συνήθειες του μέσου ΑΕΚτζή θέλοντας και μη θα αλλάξουν. Παρακάτω παραθέτω κάποιες μεταβλητές στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούμε έγκαιρα έτσι ώστε να περάσει γρήγορα και όσον το δυνατόν ανώδυνα η ποδοσφαιρική χρονιά που μας έρχεται:

Διαδίκτυο

Η αναφορά των διαφόρων αθλητικών ιστοσελίδων για την ΑΕΚ θα είναι ελάχιστη έως μηδαμινή. Αυτό μπορεί εύκολα κανείς να το καταλάβει αφού ακόμα και όταν αγωνιζόμασταν στην πρώτη κατηγορία δεν σκοτιζόντουσαν να γράφουν καθημερινά για εμάς, πόσο μάλλον τώρα που είμαστε στη Β’ κατηγορία. Ετοιμαστείτε λοιπόν για πολλά scroll down μέχρι να αντικρίσετε θεματολογία σχετική με την ΑΕΚ. Αν πάλι δεν τα καταφέρετε, τότε πατήστε στο σύνδεσμο «μικρότερες κατηγορίες» και σίγουρα κάτι θα έχει, δεν μπορεί. Αλλιώς καταφύγετε στο site του ΣΥ.ΦΙ.Α.Ε.Κ ή στο παρόν ιστολόγιο τα οποία είμαι σίγουρος πως θα προβάλλουν την ομάδα μας όπως της αξίζει και θα συζητούν θέματα που αφορούν τον κάθε ΑΕΚτζή. Πάντως από χείλη επίσημα μην αναμένετε και πολλές δηλώσεις, καθώς μας έχουν συνηθίσει να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους οι εκάστοτε διοικούντες.

Τηλεόραση

Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Μην περιμένετε αγαπητοί φίλοι να ενημερωθείτε για τα νέα της ομάδας μας ή να δείτε κιτρινοπράσινη φανέλα στα στιγμιότυπα των αθλητικών δελτίων και εκπομπών. Αυτό θεωρώ πως είναι πολύ ευκολότερο να το συνηθίσουμε γιατί ακόμα και μέχρι πέρσι, μας έδειχναν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Συγκεκριμένα μιλώ για την αθλητική εκπομπή replay, τη χειρότερη και μη αντικειμενική εκπομπή της Ευρώπης. Δυστυχώς μόνο ότι πουλάει προβάλλεται και εμείς δεν πουλούσαμε και ούτε και του χρόνου θα πουλάμε όπως καταλαβαίνετε. Στην εξαφάνιση της ΑΕΚ από τους δέκτες μας, αισιοδοξώ πως εξαίρεση θα αποτελέσει η αθλητική εκπομπή του plusTV, η οποία με μπροστάρη τον άλλοτε μισητό Σάββα Κοσιάρη, καταπιάνεται με διάφορα αθλήματα αλλά και με μικρότερες κατηγορίες.

Γήπεδο

Είναι ένα θέμα που ίσως η γνώμη μου βρει αρκετούς που θα διαφωνήσουν. Αν και δεν πρέπει, είναι λογικό και αναμενόμενο η παρουσία των ΑΕΚτζήδων στο γήπεδο να μειωθεί σημαντικά και πέραν αυτού, ο ενθουσιασμός τους να χαθεί μέχρι την επάνοδο της ομάδας μας. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες της Β’ κατηγορίας που παίρνουν αρκετό κόσμο στο γήπεδο ο οποίος ζητωκραυγάζει αξιοπρόσεκτα, αλλά αυτές δεν έπεσαν από τα σύννεφα, είναι συνηθισμένες να ανεβοκατεβαίνουν κατηγορίες κι έτσι αποτελεί στόχο ζωής το πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας. Θεωρώ πως για να πειστεί ο μέσος ΑΕΚτζής για την αξία της ομάδας που θα δημιουργηθεί ώστε να δείξει τον ενθουσιασμό του στο γήπεδο, χρειάζεται πολλή, μα πάρα πολλή δουλειά. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι από εμάς χάσαμε κάθε ίχνος εμπιστοσύνης, αξιοπρέπειας και περηφάνιας, όχι αδικαιολόγητα. Πάντως η ώρα προσέλευσης στο γήπεδο, καθώς και η μη κάλυψη των αγώνων μας από κάποιο κανάλι (εκτός από κανένα ντέρμπι) είναι πολύ βολικοί παράγοντες για την προσέλευση του κόσμου. Ειδικά τα μικρά παιδάκια, τα οποία πρέπει να τα προσέχουμε ιδιαίτερα καθώς είναι το μέλλον της ΑΕΚ, θα έχουν την ευκαιρία μετά την κυριακάτικη σούβλα, γύρω στις 230 να έρχονται με τον μπαμπά τους να παρακολουθήσουν την ΑΕΚ. Ο φόβος για επεισόδια θα είναι μηδαμινός και μέχρι τις 500 θα έχει τελειώσει το παιχνίδι και θα μπορέσουν όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν από το σπίτι τους τα παιχνίδια της... δεύτερης τους αγαπημένης ομάδας, τα οποία θα μεταδίδονται απευθείας από την τηλεόραση.

Ντύσιμο

Κάτι μου λέει πως ο σκόρος θα οργιάσει στις ντουλάπες μας φέτος. Κασκόλ, φανέλες, τζάκετ και φόρμες της ομάδας μας θα μείνουν στο ράφι για ένα χρόνο, καθώς η κερκίδα μας θα ξεθωριάσει όπως θα ξεθωριάζει και η εικόνα της ΑΕΚ αγωνιζόμενης στην πρώτη κατηγορία. Σίγουρα υπάρχουν οι λίγοι που προς τιμή τους δε θα ντραπούν, δε θα διστάσουν και θα τιμούν το κιτρινοπράσινο χρώμα εβδομαδιαίως, αλλά κατά κύριο λόγο πιστεύω πως η Λάρνακα δε θα θυμίζει ΑΕΚ το χρόνο αυτό.

Σωματείο

Κάτι που ίσως να μην αλλάξει καθόλου με την πτώση της ομάδας μας είναι η εικόνα του σωματείου μας, κι αυτό γιατί οι θαμώνες του είναι μεσήλικες και υπερήλικες, που αγαπούν την ομάδα και την έζησαν τα διπλάσια χρόνια από εμάς, σαν ΕΠΑ ή σαν ΠΟΛ. Το take away των σουβλακιών ίσως να έχει μείωση στις πωλήσεις του αλλά πού να βρεις την όρεξη...

Χρήμα

Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ που πάντα οι υπεύθυνοι φροντίζουν να μείνει σκοτεινό. Είναι τυχαίο νομίζετε που ποτέ δε μάθαμε στα σίγουρα το μπάτζετ των ποδοσφαιρικών περιόδων που πέρασαν; Οι παράγοντες ποτέ δε μαρτύρησαν τα οικονομικά του σωματείου, αλλά με τη σιωπή τους αυτή μαρτύρησαν πως κάτι...πάει λάθος. Φέτος λοιπόν το οικονομικό άνοιγμα της ΑΕΚ θα είναι πολύ περιορισμένο γιατί εκτός του ότι θα αγωνιζόμαστε στη μικρή κατηγορία, το ταμείον είναι μείον, δυστυχώς, εδώ και καιρό. Αλήθεια, πλήρωσαν τα ενοίκια του Τικίνιο ή ακόμα;

Αυτές θα είναι κάποιες από τις αλλαγές της καθημερινότητας του ΑΕΚτζή, ο οποίος οφείλει να τις υποστεί, να μείνει κοντά στην ομάδα και να τη βοηθήσει υπομονετικά να επανέλθει στα μεγάλα σαλόνια, εκεί δηλαδή όπου ανήκει.





.
Share this Article on :

10 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Min fovasai re file kai tou xronou tha pigenoume oloi me ta prasinokitrina mas sta gipeda pou tha agonizetai i AEKARA!

Ανώνυμος είπε...

re pedia inta proti inta 2 katigoria?
i AEK mia einai. i idia mia einai. opou kai an vriskete i aek emeis en na tin akolouthoume en mes sto DNA mas i aek den mproreis na tin vgalis. tha tin kouvaloume gia panta tzai sta 100 pale men tin aek en na eimai opou kai na einai.. AEK kai hard bread. ΑΕΚ until is lost the sea
aionios pistos AEKTZIS

Ανώνυμος είπε...

''Μετα απο παρενβαση του Προεδρου Μαριου Ελληνα ο Βειγα μαλλον παραμενει στην ΑΕΚ'' λεει Κερκιδα.

Στην απόκτηση του 21χρονου (02/03/1988) Ελλαδίτη επιθετικού, Θανάση Καβαλάρη, προχωρεί η ομάδα της ΑΕΚ Λάρνακας. Ο ποδοσφαιριστής θα αποκτηθεί ως... επένδυση.

Να λειπουν που αρχιζουν σιγα σιγα και οι προσθηκες!

Αφου εφυγαν ολα οι.....λεγομενοι ποδοσφαιριστες αν μπορουμε να τους πουμε ποδοσφαιριστες....που μας πηραν β κατηγορια αρχιζουν οι προσθηκες!

Υπομονη.
ΑΕΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

exis dikeo re file ma eides prosthiki pou ekamame..foberos podosferistissssss..thelo autografoooooo

Ανώνυμος είπε...

entaxei re file ti thelis na mas feroun to Raul dld??

an den to katalavete en stin b katigoria tis kiprou pou ena paizoume.

kai pisteuo kala kamoun na feroun paiktes mitsious kai fisika na proothisoun tous dikous mas kai ena ta pame perifana tou xronou.
toulaxiston ena paizoun atoma 'dika mas'.

xerete pote arkeukei to protathlima??
kyriakos - uk

Ανώνυμος είπε...

Ειρωνεύεσαι δηλαδή φίλε μου?
Τόσο καταλάβεις τόσα μπορεί να πεις.

Αυτόγραφο πήραμε όλοι (ο λόγος το έχει) όχι μόνο εσύ, όλοι μας (αφού μας πήρε χοντρά χοντρά και έφυγε με την ησυχία του) από τον Μεγάλο Μεσικα......το ΑΣΤΕΡΙ του Ισραελ όπως λεγόταν τότε που έγινε δήθεν πανικός στο Ισραελ πως αυτός ο παίχτης ήρθε Κύπρο!!! Ούτε για τα ΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΚΑΜΝΕ!

Αυτόγραφο σου έδωσε ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ με το αποελ.....Δημήτρης Δασκαλακης......θυμάμαι που ήταν πρωτοσέλιδο στην Σημερινή όταν τον πήρε η ομάδα μας και τελικά ήταν εντελώς μα εντελώς ξοφλημένος!

Αυτόγραφο από μόνος του ήταν ο ΜΑΓΚΝΟ ΜΟΣΕΛΙΝ!!
Αυτόγραφο με μελανή ξεγραμμένο!

Αυτόγραφο σου έδωσε και ο Πετροφ....μεγάλο όνομα στην Βουλγαρία.....αφού επιτέλους ξεπέρασε τους τραυματισμούς του.....μας πούλησε με τον Ατρόμητο.

Τον ΚΙΝΓΣΛΕΥ τον ήξερες πριν έρθει Κύπρο?
Τον Κάσιο (που για μένα είναι μεγάλος παίχτης) τον ήξερες?

Αν εσύ θες αυτόγραφα......πήγαινε αεροδρόμιο φίλε και θα έρθουν πολλά ονόματα σύντομα ή καλύτερα πήγαινε Ηλίας Πουλος στα μεγάλα ονόματα της ομόνοιας που δεν πήραν τίποτε φέτος.

Ναι ρε φίλε θα ήταν πολύ καλά να φέρναμε κανένα όνομα και να μας έπαιζε τουλάχιστον το 50% του ποδοσφαίρου που μας έπαιξε ο ΜΑΓΟΣ ΚΙΝG αλλά φαίνεται εσύ νομίζεις ότι δεν έχει καθόλου συνμασια για ένα ποδοσφαιριστή σε πια κατάσταση βρίσκεται μια ομάδα. Νομίζεις όπως ήμαστε τώρα είναι πολύ οι παίχτες που θέλουν να παίζουν στην ΑΕΚ της Β κατηγόριας?
Και εσύ περιμένεις ονόματα και υπογραφές!?

Το ότι ξεκαθάρισαν και αποζημίωσαν τα τόσα περσινά ΚΡΕΑΤΑ σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα δεν το θεωρείς θετικό? Το θεωρείς εύκολο?

Εγώ βλέπω κάποιο έργο, έστω μια προσπάθεια από κάποιους ανθρώπους που ανάλαβαν μια ομάδα στην πιο δύσκολη περίοδος μακριά από δημοσιότητες και μακριά μεγάλες δηλώσεις!

Τώρα το έργο τους θα το κρίνουμε μετά και θα τους κατακρίνουμε με τα αποτελέσματα!

Ανώνυμος είπε...

i dioikisi dixnei digmata grafeis, thelete en thelete merikoi oi anthropoi tis dioikisis kamnoun oti mporoun.

xriastoumaste konta sto miso ekatomirio gia xrei..eshete ta na ta dokete eseis pou mourmourate ?
pia onomata thelete na feroun diladi kai me pia leuta?
an ishe protathlima mourmouras polloi pou esas ena isastan pou ta favori, 3eftiles...

aiste re ta pedkia tis dioikisis na doulepsoun opos nomizoun en to pio sosto.

kai kati allo. OFILW NA XIROKROTISW TIN DIOIKISI GIA TIN KINISI POU EKAME NA DE3IOSEI TOUS PROTATHLITES U21 KAI MAZI NA TOUS DOSEI KAI ENA PRIM PARA TES POLLES OIKONOMIKES DISKOLIES.

AEK sta eukola AEKARA sta diskola


aekaras

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ...Απλά βάλε και κανένα ψευδόνυμο έτσι για να απευθυνόμαστε σε κάποιον. Συμφωνώ με ΟΛΑ όσα είπες και ήταν και λίγα. Έπρεπε να πείς και άλλα. Δηλαδή τι θέλουν ορισμένοι από την Διοίκηση; Να φέρουν τον Τζέραντ; Η διοίκηση φαίνετε να δουλεύει αθόρηβα. Θα κτίσει ομάδα με νεαρούς παίχτες και το κυριότερο οι παίχτες θα είναι από της ακαδημίες μας. Είναι καιρός να εκμεταλευτούμε τα νεαρά ταλέντα μας που την θέση τους την έπαιρναν διάφορα ΚΡΕΑΤΑ, μάλιστα ακριβοπληρωμένα και ΟΝΟΜΑΤΑ. Τόσα χρόνια που έρχονταν ξένοι στην ΑΕΚ ξέρετε κανένα ΟΝΟΜΑ που έπαιξε μπάλα; Είναι καιρός να σταματήσουμε την κριτική και ας τους αφήσουμε να δουλέψουν. Φτάνει πια κρέατα, παίχτες πάνω από 34. Χρειαζόμαστε μικρούς παίχτες που θα τρέχουν στο γήπεδο πάνω κάτω και να έχουν όρεξη να παίξουν μπάλα και ευτυχώς στης ακαδημίες μας έχουμε μπόλικους. Είναι καιρός να σταματήση η γκρίνια και ας στρωθούμε στην δουλειά.

El Skaliotis

Ανώνυμος είπε...

Ontws poly kalh kinhsh!! epaize ston 8o omilo ths d' kathgorias ths elladas! mias poly aneptygmenhs podosfairika xwras! pou ton anakalypse o portarhs?

steve

Ανώνυμος είπε...

steve η ομαδα που επεξε ανηκει καπως στην ΑΕΚ αθηνων και το παιδι ειναι καπου 20 χρονων και απο οτι διαβασα λεγεται ειναι ανερχομενο ταλεντο. δεν σου ειπε κανεις οτι ειναι πολυ καλη κινηση οπως λες οτι ειπαμε...εμεις λεμε οτι αν ειναι οντως ταλεντο τοτε σε 2 3 χρονια μπορει να ειναι βασικοτατος στην ΑΕΚ ΜΑΣ και μαζι με τους νεαρους μας, τον Κασιο και αλλους να παιζουν στην μεγαλη ΑΕΚ που θελουμε!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.