News Update :

ΑΕΚ investments

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Πού ξέρεις, μπορεί να βγει ο MVP της ομάδας! Μπορεί να βάζει γκολ με τη σέσουλα και βγει πρώτος σκόρερ! Μπορεί να μείνει για χρόνια και να βγει πρώτος σε συμμετοχές! Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, αφού... κανείς δεν τον ξέρει! Δεν με απασχολεί όμως τώρα αυτή η πτυχή. Αυτό που με απασχολεί είναι η «καραμέλα» που πλασάρεται συνέχεια περί... «επένδυσης»!

Καλές οι επενδύσεις αρκεί να φέρνουν και το προσδοκούμενο κέρδος. Τι ποσοστό όμως των λεγόμενων επενδύσεων αποφέρει τελικά κέρδος; Η εμπειρία αποδεικνύει ότι μόνο λίγες επενδύσεις φέρνουν τα ποθητά αποτελέσματα. Ας θυμηθούμε και τα προηγούμενα παραδείγματα παικτών-επενδύσεων.

Η νέα ΑΕΚ απ’ ότι φαίνεται χτίζεται με το μοντέλο των «επενδύσεων». Αυτό σημαίνει πως θα αποκτούνται ή θα προωθούνται νεαροί ποδοσφαιριστές με την ελπίδα ότι κάποιοι από αυτούς θα αποδειχθούν «λαχεία». Αν η λέξη «λαχεία» ερμηνευτεί κυριολεκτικά σημαίνει ότι ο στόχος της ομάδας είναι να τους πωλήσει σε μεταγενέστερο στάδιο, άρα γεμίζουμε με παίκτες «for sale». Αν η λέξη «λαχεία» ερμηνευτεί μεταφορικά σημαίνει ότι ο στόχος της ομάδας είναι να βρει μέσα σε μια πλειάδα νεαρών ποδοσφαιριστών κάποιους (ελάχιστους εκ των πραγμάτων) που θα αποδειχθούν παικταράδες, άρα η ομάδα θα λειτουργεί ως «boot camp».

Η ομάδα μας έχει αποκτήσει το νεαρό Καβαλάρη ως επένδυση. Διαθέτει επίσης τους νεαρούς Κούλλη, Μιχαήλ, Φωτίου, Ξενοφώντος, Καστάνα, Γεωργίου ως επενδύσεις. Επιπλέον θα προωθήσει αρκετά παιδιά από την επιτυχημένη ομάδα U21 πάλι ως επενδύσεις. Αν υπολογίσεις τους παίκτες – επενδύσεις βγάζεις μια ενδεκάδα! Τι ποιο ωραίο από το να αγωνίζονται νεαροί σε μια ομάδα, θα αναλογιστεί κανείς! Απολύτως σωστός ο συλλογισμός, τονίζω! Αλήθεια, όμως, σε ποιους παίκτες θα βασιστούμε και ποιοι θα σηκώσουν την ομάδα από το σημείο που έφτασε, όταν η πλειοψηφία των παικτών θα είναι... «επενδύσεις»; Έχω την άποψη ότι η ομάδα χρειάζεται να εντάξει οπωσδήποτε στο δυναμικό της ΚΑΙ παίκτες έτοιμους με εμπειρία και προσωπικότητα!!! Μια ομάδα γεμάτη «επενδύσεις» αφενός είναι ρίσκο και αφετέρου θα χρειαστεί 2-3 χρόνια για να αποδώσει! Συνεπώς οι αρμόδιοι οφείλουν να ξεκαθαρίσουν αν ονειρεύονται μια ομάδα που θα επανέλθει δυνατή στην Α’ κατηγορία μετά από 3 χρόνια, μέχρι να «ψηθούν» οι επενδύσεις, ή όχι; Η επένδυση εξαργυρώνεται είτε θετικά είτε αρνητικά με το πέρασμα του χρόνου. Η ΑΕΚ δεν έχει χρόνο! Χρειάζεται άμεσα ομάδα ανόδου!!!

Η ΑΕΚ απ’ ότι φαίνεται ως τώρα, προχωρά σ’ ένα πρωτόγνωρο πείραμα για τα δεδομένα της Κύπρου. Παίρνει ένα κρίσιμο ρίσκο χαμηλώνοντας το μέσο όρο ηλικίας και δίνοντας ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες. Ευχή μας φυσικά είναι όλα να πάνε κατ' ευχήν και το πείραμα να πετύχει, συνδυάζοντας το νεανικό θράσος με τα θετικά αποτελέσματα!!!




.
Share this Article on :

9 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Σταματάτε να κατηγοράτε ακόμα ο Μάης δεν ετέλειωσε.Περιμένετε να κλείσει το ρόστερ και μετά βγάζουμε συμπεράσματα. Είδατε στο γήπεδο τον Καβαλλάρη και τον κατηγοράτε; Ούτε εγώ τον γνωρίζω αλλά προτιμώ να έχω 10 σαν αυτούς και ας βγούν οι 9 σκάρτοι παρά να έχω τα μεγαλά ονόματα τύπου Μεσίκα που μας καταστρεψαν.

Ανώνυμος είπε...

re pedia akoma exoume 20 tou mai. dld to protathlima mas en na arkepsi se 3-4 mines kai esis asxoliste me tin laspologia tis omadas mas? kai einai sosto na fernoume pextes epedisis i oxi? afiste na 3ekinisi to protathlima kai meta na arke4ete na lalite an petixe to "pirama". afiste na siplirothi to puzzle kai meta na vgalete ta simperasmata sas.
afou den petixe to pirama 30+ dld megalis ilikias pextes alla me empiria as efarmosoume to pirama 18-24 dld niata me ore3ei (mixanoues tou gipedou dld) kai oti fgei.
aektzis ospou na li4i i gi

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ζαπατίστα καλές οι σκέψεις σου. Αφού δοκιμάσαμε τα πάντα και τελικά αποτύχαμε, ας κάνουμε και κάτι διαφορετικό. Πιστεύω ότι το πείραμα θα πετύχει. Τόσα χρόνια μόνο κρέατα ακριβοπληρωμένα έφερναν που μόνο οικονομικό κόστος μας απέφεραν. Ας δοκιμάσουμε και αυτό. Εγώ είμαι υπέρ της ιδέας αυτής και για χρόνια έλεγα ότι μόνο με δικά μας παιδιά θα πάμε μπροστά. Η Ομόνοια έδωσε τόσα εκατομύρια σε "ονόματα" και τίποτε δεν έκανε. Αποκλείστηκε από την Πέγεια στο κύπελλο, ομάδα χαμηλού κόστους και με παίχτες απλήρωτους!!! Ίσως να χρειάζονται 2-3 παίχτες έμπειροι για να βοηθούν τους μικρούς. Αλλά και πάλι αυτό είναι υποκειμενικό. Οι παίχτες που μας βγήκαν δεν ήταν ονόματα, αλλά παίχτες που είχαν όρεξη να παίξουν μπάλα

El Skaliotis

Ανώνυμος είπε...

Γιατι σαν οπαδοι δεν μπορουμε να περιμενουμε να ολοκληρωθει ο προγραμματισμος και μετα να αρχισουμε την κριτικη. Λιγη υπομονη χρειαζετε, ακομη ειναι Μαιος, το πρωταθλημα στην 2η κατηγορια ξεκινα Σεπτεμβριο.
Ακομη επισημα 1 μεταγραφη ανακοινωσε το σωματειο.

Οσον αφορα τον Steve, τον Καβαλαρη ο πορταρης οπως λαλει τον ειδε με τα ματια του και οχι απο το u-tube οπως εγινετουν περσι. Τον ετνιλσον εξεχασεν τον, που μας εκατσε 120,000 ευρω, τουλαχιστο τουτος θα ειναι σημαντικα πιο κατω.

kokos

Ανώνυμος είπε...

Η παραμονη Βειγα που ξαφνιασε τους παντες με την αποδοση του και το παθος του δεν παει αντιθετα με αυτα που λες? εκλεισε για 2 + 1.
Ο εμπειρος και ικανοτατος τερματοφυλακας Νεγκρι δεν παει αντιθετα με τα λεγομενα σου?
Απο την αλλη ο Ευθυμιου που θα μας ξαφνιασει ολους ξερει τη σημαινει Β κατηγορια και ειναι ενα καλος ποδοσφαιριστης.
Κατα τα αλλα φιλε ναι....καπως συμφωνω μαζι σου, θελουμε και μερικους εμπειρους παιχτες αλλα αν δεν κανω λαθος, το πρωταθλημα Β κατηγοριας αρχιζει Σεπτεβρη (?) αρα σιγουρα εχουμε αρκετο καιρο.
Ας περιμενουμε ακομα κανενα μηνα και μετα να αρχισουν τα σχολια για το υλικο της ομαδας!
ΠΑΝΤΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΑΡΧΙΚΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΟΥΠΟΤΕ!

ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΙΤΡΙΝΟΠΡΑΣΙΝΟ

Ανώνυμος είπε...

File koko kai egw symfwnw mazi sou gia ton entnilson kai gia ta alla kseata pou hrtan persi giayto briskomaste sth b' kathgoria. alla na fernw paikth apo d' e8nikh ths elladas kai na pairnei kai th 8esh koinotikou einai poly megalo risko. makari na bgw lan8asmenos kai 8a eimai o prwtos pou 8a ton xeirokrothsei. an htan d' kathgoria agglias tote oi pi8anothtes na einai kalos einai perissoteres.

steve

Ανώνυμος είπε...

epanalambanw auti i dioikisi den kseri pia omada exi analabei..gia na katalabetai kanenas enefkike na pei oti stoxos ma seine mono ke mono to double..ferni ta moraaa ke kamei oikonomiessssss..persi anteksame fetos oxiii..aek an den erthi pano dsimenei ke to telos tis laranatiotikis omadae,,apofasiste ti tin thelete tin aek komparso ke stin b katigoria,apisteuto rialia en bastate ke pianete mia olokliri omada

Ανώνυμος είπε...

o christos ilia meta to pexnidi me ton ethniko exase tin thesi tou stin 1 ke 2 katigoria ke sfirouse 3 ke 4 simera ematha oti exase ke tin doulia tou, Na to akousoun i ipolipi malakes me ta mavra ke na xeroun oti afou den sevonte tin AEK tora prepi na tin fovounte.

Ανώνυμος είπε...

gia ton x. ilia to akousa kai ego...
bravo se aytous pou tou ekanan ton polemo
kai ston syndemsmo omos pou vgike dimosia kai ton reziulepse kai afton...kai tin etairia pou ton ergodotei

enomenoi den fovoumaste kanenan!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.