News Update :

Η απάντησή μας

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Έχουμε λάβει (5-5-08) ένα ανώνυμο σχόλιο για το τελευταίο Persona grata kai Persona non grata από κάποιο φίλο οπαδό της Ανόρθωσης. Επειδή το θεωρήσαμε σημαντικό και σε πολλά σημεία προσβλητικό το αναρτούμε ως άρθρο με τις οφειλόμενες μας απαντήσεις.

*Έχουμε «μεταφράσει» αυτολεξεί το σχόλιο από τα greeklish που ήταν γραμμένο στα ελληνικά, ώστε να καταστεί ευανάγνωστο.


Φίλε Φοινικούδα νομίζω η γλώσσα που χρησιμοποιείς στα άρθρα σου δείχνει τις πραγματικές σου προθέσεις. Το blog αυτό δηλώνει πως ο σκοπός του είναι ο πολιτισμένος διάλογος. Εγώ ρωτώ: Πολιτισμένος διάλογος μεταξύ ποιων; Μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ; Δεν θα θέλατε να υπάρχει διάλογος και με οπαδούς άλλων ομάδων; Εάν αυτός ο δικτυακός χώρος θέλει να χαρακτηρίζεται ως σοβαρός είμαι σίγουρος πως η φωνή φιλάθλων άλλων ομάδων είναι ευπρόσδεκτη εφόσον εκφράζουν απόψεις που δεν είναι προσβλητικές. Εγώ είμαι οπαδός της Ανόρθωσης και κατοικώ στη Λάρνακα. Η ΑΕΚ θα έπρεπε κανονικά να είναι η δεύτερη ομάδα μου, ήμουν μάλιστα παρόν και στα μεγάλα παιχνίδια της ΑΕΚ για να υποστηρίξω την ομάδα της πόλης μου, όμως μετά την ανάρτηση του γνωστού πανό (σκουλήκια κτ.λ) σταμάτησα να θεωρώ την ΑΕΚ ως δεύτερή μου ομάδα.
Εγώ σε ρωτώ. Εφόσον όλοι θέλουν να προαχθεί ο πολιτισμένος διάλογος και κατ’ επέκταση η μη βία στον αθλητισμό γιατί γράφονται άρθρα με εκφράσεις όπως «οι κύριοι»; Γιατί υπερτονίζεται πως η συμπεριφορά των παιχτών αντίπαλης ομάδας ήταν επιθετική; Γιατί υπονοείται πως η συμπεριφορά αυτή υφίστατω λόγω οδηγιών του προπονητή της Ανόρθωσης; Εγώ πιστεύω πως ο οποιοσδήποτε θέλει να προσδώσει κύρος στον εαυτό του, στην ομάδα του ή στο blog του δηλώνοντας πως υποστηρίζει τον πολιτισμένο διάλογο και τη μη βία στα γήπεδα οφείλει να λειτουργεί πυροσβεστικά και όχι να βάζει ξύλα στη φωτιά. Δυστυχώς οι εκφράσεις που χρησιμοποίησες στη στήλη σου έκαναν ακριβώς αυτό, έβαλαν ξύλα στη φωτιά καθώς αυτά που γράφονται εδώ δεν διαβάζονται μόνο από φίλους της ΑΕΚ.
Τελειώνοντας θα ήθελα να απαντήσω σε ένα ερώτημα που είχατε θέσει προς ψηφοφορία πριν λίγο καιρό. Το πώς θα φέρει η ΑΕΚ περισσότερους οπαδούς στο γήπεδο. Κατ’ αρχάς η ΑΕΚ θα πρέπει να αυξήσει τον αριθμό των οπαδών της. Η Λάρνακα μαζί με τα περίχωρα είναι μια πόλη όπου αριθμητικά οι πρόσφυγες υπερτερούν σε αριθμό. Άρα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν πολλοί οπαδοί προσφυγικών σωματείων. Αυτούς τους ανθρώπους που γεννήθηκαν εδώ δεν θα έπρεπε η ΑΕΚ να τους έχει στο πλευρό της; Πώς όμως; Εάν διαιωνίζεται το κλίμα «ΑΕΚ εναντίον όλων» και «ΑΕΚ εναντίων προσφύγων», εάν μπαίνουν υποδαυλίζεται το κλίμα με εκφράσεις του τύπου «οι κύριοι» και με υπονοούμενα εναντίων προπονητών πώς θα έρθουν και άλλοι οπαδοί στην ΑΕΚ; Εκτός φυσικά αν πιστεύεις πως η ΑΕΚ είναι μόνο για τους Λαρνακείς.
Περιμένω την απάντησή σου στα σχόλια μέσω του blog και ελπίζω ο «πολιτισμένος διάλογος» που υποστηρίζει το blog να μην λογοκριθεί. Εάν αυτό συμβεί τότε αυτό το blog είναι πολύ απλά «μια από τα ίδια» αγαπητέ Φοινικούδα (που τόσο σου αρέσουν οι εκφράσεις).



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΟΥΔΑ

Φίλε ανώνυμε,

καταρχήν θα ήταν καλό να γράφεις το όνομα ή το ψευδώνυμό σου για να ξέρω σε ποιον απευθύνομαι. Είναι κρίμα τόσο εμπεριστατωμένες απόψεις, που σου πήραν σίγουρα αρκετή ώρα για να τις διατυπώσεις, να στέλλονται ανώνυμες. Καταρχήν σε ευχαριστούμε ιδιαίτερα που διαβάζεις το blog της ΑΕΚ, έστω κι αν δεν είσαι Αεκτζής. Όταν λέμε πως όλοι οι φίλαθλοι είναι ευπρόσδεκτοι το εννοούμε. Εξάλλου θα διαπίστωσες και μόνος σου πως υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες στήλες που δεν αναφέρονται αποκλειστικά στην ομάδα.
Γι’ αυτό και δε δέχομαι την άποψή σου ότι οι φίλαθλοι των άλλων ομάδων δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο ιστολόγιό μας. Να ‘σαι σίγουρος πως πολιτισμένες απόψεις με επίπεδο, σαν και τις δικές σου, δημοσιεύονται αν και μέχρι τώρα μόνο ελάχιστα υβριστικού περιεχομένου σχόλια λάβαμε από οπαδούς άλλων ομάδων, γι αυτό άλλωστε και δε δημοσιεύτηκαν. Σχόλια υβριστικού και προσβλητικού περιεχομένου υπήρχαν αρκετά σε πληροφορώ ΚΑΙ για την ομάδα σου, προφανώς από Αεκτζήδες. Αλλά απορρίφθηκαν άμεσα, ακριβώς λόγω του ότι δε συνάδουν με τις αρχές και το επίπεδο που θέλουμε να κρατήσουμε το ιστολόγιο. Το γεγονός ότι κάνεις υποθέσεις για τη λειτουργία και τις αρχές του blog χωρίς να έχεις αποδείξεις ευθύνεται ίσως για την κάπως επιθετική σου στάση.

Πολιτισμένος διάλογος. Αυτός είναι πράγματι ο στόχος μας όπως ορθά ανέφερες και οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να συμμετέχει. Το αν είναι σοβαρή ή όχι η δουλειά που κάνουμε το δείχνει η τρίμηνη παρουσία μας στο χώρο και ο καθένας ας μας κρίνει με τα δικά του κριτήρια…

Όσο για το λεξιλόγιο που χρησιμοποιώ πρέπει να γνωρίζεις πως αυτό που κάνει ξεχωριστά τα blog παγκόσμια, είναι το γεγονός ότι εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους με ύφος ή τρόπο έκφρασης που οι ίδιοι επιθυμούν. Θα ήταν παράλογο να συμφωνούν όλοι οι αναγνώστες με τις απόψεις των συγγραφέων ενός blog - ακόμα και ομοϊδεάτες - γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει η δυνατότητα απάντησης, ανταλλαγής ιδεών κλπ. Το ότι το blog μας δεν το διαβάζουν μόνο οι Αεκτζήδες το γνωρίζουμε, αλλά χαίρομαι που το διαπιστώνεις κι εσύ.

Αν θεωρείς τα σχόλιά μου ερειστικά, ειρωνικά ή απολίτιστα, καλό θα ήταν να επισκεφτείς κάποια στιγμή τα forum άλλων ομάδων, ακόμα και της δικής σου, και θα διαπιστώσεις από μόνος σου τη διαφορά επιπέδου. Πάντως φαίνεσαι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις εκφράσεις που χρησιμοποιώ αν κρίνω από το τελευταίο σου παρενθετικό-σαρκαστικό σχόλιο. Δεν μπορώ να αλλάξω δυστυχώς τον τρόπο που εκφράζομαι, είτε αυτός εμπερικλείει ειρωνικά σχόλια, σπόντες, λογοπαίγνια ή οτιδήποτε άλλο έχεις εντοπίσει.

Όσον αφορά το θέμα των πανό, των υβριστικών συνθημάτων μεταξύ των δύο ομάδων και γενικά του κλίματος αντιπαράθεσης που επικρατεί εδώ και δύο χρόνια δε θα σχολιάσω κάτι. Αν το κάνω, ίσως να βάλω και πάλι…«λάδι στη φωτιά» όπως λες κι εσύ γι’ αυτό προτιμώ να ακολουθήσω τη συμβουλή σου και να δράσω… «πυροσβεστικά».

Ευχαριστούμε για την παρέμβαση.





ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑ

Φίλε συμπολίτη,

κατ’ αρχάς σε ευχαριστούμε πολύ που μας επισκέπτεσαι και σε ευχαριστούμε ακόμα περισσότερο που άφησες το σχόλιό σου.

Αποφάσισα να γράψω και τη δική μου απάντηση διότι είμαι κι εγώ μέλος αυτού του blog κι όλες αυτές οι ανύπαρκτες σκιές που άφησες με αγγίζουν κι εμένα. Μας αδικείς κατάφωρα με τις υποθέσεις που έκανες σχετικά για το διάλογο και τη σοβαρότητα του blog. Χωρίς να ξέρεις αφήνεις προσβλητικούς υπαινιγμούς και αυτό δεν είναι σωστό. Εμείς παρεμπιπτόντως νιώθουμε περήφανοι για την πορεία του blog και για το επίπεδο που κρατάμε. Μόνο μια μικρή περιήγηση στα blog θα σε πείσει. Διάλογος γίνεται με όσα άτομα αφήνουν σχόλια (καλή ώρα όπως γίνεται μαζί σου!). Να μην έχεις αμφιβολίες για αυτό.

Πολιτισμένος διάλογος κατά τη γνώμη μου δεν είναι η ωραιοποίηση ούτε η αποσιώπηση. Φυσικά θα κάνουμε κριτική εάν δεν τηρείται το fair play. Αυτό άλλωστε υποστηρίζουμε.
Ακόμα και σε ποδοσφαιριστή δικό μας (Ράνεμ) κάναμε κριτική όταν δέχθηκε κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι με την Ομόνοια
(διαβάστε το άρθρο). Δεν θα έπρεπε κανονικά να σε προβληματίσει σοβαρά το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας σου δεν τήρησαν το fair play; Κι αν δεν είναι οδηγίες του προπονητή τότε ποιανού είναι; Κι αφού αυτοαποκαλούνται «Κύριοι» δεν πρέπει πάντοτε να συμπεριφέρονται ως τέτοιοι; Και οι παίκτες και ο προπονητής και οι οπαδοί φυσικά.

Όσον αφορά την αύξηση των οπαδών της ΑΕΚ που αναφέρεις ευελπιστώ ότι η ΑΕΚ θα μπορέσει να αυξήσει εν μέρει τους οπαδούς της διατηρώντας το ήθος και το fair play. Υπάρχουν φίλαθλοι που συμπαθούν την ΑΕΚ επειδή προσπαθεί για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου και επειδή διαχρονικά αδικείται.

Το κλίμα έντασης μεταξύ ΑΕΚ και Ανόρθωσης δυστυχώς υπάρχει. Όπως πολύ ορθά διαμαρτύρεσαι για το περιβόητο πανό, πρέπει κανονικά να διαμαρτυρηθείς και για τα πολλαπλάσια πανό που αναρτούνται μέχρι σήμερα στο Αντ. Παπαδόπουλος. Επίσης, πρέπει να υψώσεις κι εσύ τη φωνή με όλους τους πολίτες που σηκώθηκε η τρίχα τους όταν είδαν τουλάχιστον 3 ιστορικά μνημεία της πόλης, του τόπου, του πολιτισμού και της ιστορίας μας βεβηλωμένα με μπλε σπρέι!!! Έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό τύφλωσης και φανατισμού που ακόμα και την πολιτιστική κληρονομιά της Λάρνακας (που ανήκει σε όλους!) την καταστρέφουν. Όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι αυτής της πόλης πρέπει να σταθούν ασπίδα σ' αυτή την απολίτιστη λαίλαπα! Όλα κι όλα, αλλά τα μνημεία αντικατοπτρίζουν τον πολιτισμό μας και τα βεβηλωμένα μνημεία αντικατοπτρίζουν την παρακμή μας! Δεν συμφωνείς;


Για τα υβριστικά συνθήματα κατά της Λάρνακας που ακούγονται με λύσσα και πάθος από τους οπαδούς της Ανόρθωσης τι να πούμε; Το οξύμωρο είναι ότι τα φωνάζουν άτομα που γεννήθηκαν στη Λάρνακα, ή κατοικούν εδώ και 34 χρόνια στη Λάρνακα, ή παντρεύτηκαν Σκαλιώτισσα ή αγόρασαν σπίτι για να ζήσουν για πάντα στη Λάρνακα! Με άλλα λόγια οι δεσμοί των προσφύγων με τη Λάρνακα είναι ισχυροί! Κι αυτό δεν είναι κάτι κακό όπως πολλοί νομίζουν. Ζούμε στην ίδια πόλη, είμαστε συμπολίτες, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, έχουμε τις ίδιες έγνοιες. Όμως κάποιοι προσπαθούν να περάσουν στους φιλάθλους της Ανόρθωσης ότι ο «εχθρός» είναι η ΑΕΚ και η Λάρνακα. Αλήθεια, πώς είναι να ζει κάποιος σε έναν τόπο που μισεί;

Η ίδια η ζωή ένωσε τους πρόσφυγες με τους Λαρνακείς. Κάποιοι οπισθοδρομικοί επιμένουν ακόμα να τους διαχωρίζουν και να τους διχάζουν. Προσπαθούν την ποδοσφαιρική υποκουλτούρα της αντιπαράθεσης να την μεταφέρουν και στην καθημερινή ζωή και στους δρόμους και στα μνημεία. Ο αθλητισμός όμως πρέπει να ενώνει και να ψυχαγωγεί κι όχι να στέκεται η αφορμή για έχθρες κι αντιπαλότητες. Το fair play που προβάλλεται και ως παιχνίδι με ΙΣΟΤΙΜΟΥΣ όρους για ΟΛΕΣ τις ομάδες πρέπει να μας καθοδηγά όλους.

Παρόλα αυτά χαίρομαι ιδιαίτερα που επέλεξες τον εποικοδομητικό διάλογο και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσεις να επισκέπτεσαι το blog και να σχολιάζεις. Ελπίζω ότι με αφορμή το σχόλιό σου θα ξεκινήσει ένας διάλογος και με άλλους φίλους.



Share this Article on :

2 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Filoi sinagonistes eimai apo tous opadous tis omadas pou den trefo antipathia se kamia alli omada apla eimai AEKTZIS me kefalaia..to na diavazo apo ena anorthosiati epikritika sxolia gia otidipote legete apo aektzides sto blog, to theoro akairo,axriasto kai oute kan endiaferon..pragmatika tha ithela o sigkekrimenos anonimos na mas pi poses fores pige gipedo se pexnidi aek-anorthosi kai den evrise tin aek kai tin larnaka..pragmatika thimame kai mou sikonete i trixa 7000 anorthosiates sto anorthosi-aek 3-1 sto papadopoulos me to goal tou datorou na vrizoun en xoro tin aek kai ti larnaka..thimame tous anorthosiates na apokaloun ton proedro mas rifi,na apokaloun tous eavtous tous afentika tis polis,na misoun tin aek perissotero apo oti agapoun tin omada tous!! Mesa apo ta xronia avto exoun afisi na fani..exo pollous filous anorthosiates kai pragmatika otan mpeni i aek stin kouventa xinizoun..giati arage? Mipos i diikisi tis omadas tous tous emathe etsi? Mipos o proponitaras(pextaras kata ta alla) Ketspagia etsi exi mathi tous pextes tou? As stamatisoun pleon oi anorthosiates na exoun avto to complex..kai filoi sinagonistes i AEKARA exi megalosi..tou xronou tha einai i xronia mas!! Stavros Komotini PROUD TO BE AEK!!!

Ανώνυμος είπε...

entaxei re allo lio na mas laloun na grafoumen mes to blob mas oti theloun kai na men graphoume jina pou prepei kai tes apopseis mas.
kani olan
na mas afikoun isixous - emis se sigrisi me jina pou graphoun jinoi gia emas en ipamen tipote - mono tin alithkia- kai touta peri 2 omadas mestin kipro allou - en san na mas lali oti kapios pou en ano kai meni leukosia en kai apoel-
emis theloume opadous pou agapoun tin omada kai tin poli mas kai an imaste 300 i 500 as minoume tosoi
skaliotis

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.