News Update :

Ψηφοφορία

Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Επιτέλους συμμετοχή!

Σκόπιμα επεκτείναμε τη ψηφοφορία μας για δύο εβδομάδες (αντί της καθιερωμένης εβδομαδιαίας), ελπίζοντας ότι η συμμετοχή θα αυξηθεί. Το θέμα ήταν πολύ σημαντικό. Από πού προέρχονται τα λάθη των διαιτητών. Τεράστιο κεφάλαιο. Σίγουρα ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Κάποιοι (υποστηρικτές των ευνοούμενων ομάδων) λένε ότι τα λάθη των διαιτητών δεν είναι καθοριστικά και δεν πρέπει να τους δίνουμε μεγάλη σημασία. Απεναντίας, οι υπόλοιποι οπαδοί μένουν άναυδοι με τα λάθη που βιώνουν κάθε εβδομάδα.

Για να δούμε πώς ψήφισαν οι φίλοι του blog…

Τα λάθη των διαιτητών προέρχονται από:

Ανθρώπινα λάθη όπως κάνουν όλοι 0 ψήφοι
Χρηματισμό εκ μέρους των παραγόντων 6 ψήφοι
Ανικανότητα και ελλιπή κατάρτιση 16
Προσωπικές συμπάθειες σε ομάδα/ες 10 ψήφοι
Φόβο που προέρχεται από τους οπαδούς 5 ψήφοι
Εντολές εκ των άνωθεν 23 ψήφοι

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι κανένας δεν επικαλείται το φυσιολογικό «ανθρώπινο λάθος» ως την αιτία της κατάντιας. Η προκατάληψη, η οποία με τα συνεχόμενα διαιτητικά λάθη πάει να γίνει βεβαιότητα, καλά κρατεί!
Η πλειοψηφία πιστεύει ότι υπάρχουν εντολές εκ των άνωθεν (βλ. Κ.Ο.Π.) για να ευνοηθεί ή να αδικηθεί μια ομάδα. Πρόκειται για ένα σκοτεινό, υποχθόνιο σενάριο όπου όλα κρίνονται πίσω από κλειστές πόρτες κι όχι μέσα στο γήπεδο. Ίσως και να υπάρχει μια δόση αλήθειας εδώ.
Ακόμη, ένα σημαντικό ποσοστό υποστηρίζει ότι το πρόβλημα είναι η ανικανότητα και η ελλιπής κατάρτιση των διαιτητών. Αυτό είναι οφθαλμοφανέστατο. Οι διαιτητές έμειναν στάσιμοι και δεν ακολούθησαν την πρόοδο των ποδοσφαιριστών. Έχω την άποψη ότι και οι διαιτητές ως επαγγελματίες, ή αν προτιμάτε ως εργαζόμενοι που πληρώνονται αδρά, πρέπει να επιμορφώνονται! Πρέπει να μελετούν, να προπονούνται, να έχουν φιλοδοξίες, να έχουν στόχο να γίνουν οι καλύτεροι! Αντ’ αυτού προσπαθούν να γίνουν τα παιδιά για όλα τα θελήματα και φυσικά να κάνουν και κάθε Σαββατοκύριακο την... αρπακτή.
Ακόμα και οι ίδιοι με έμμεσο τρόπο παραδέχονται ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Τρανό παράδειγμα είναι ότι στη Γ’ φάση τους αγώνες θα διαιτητεύσουν ξένοι διαιτητές. Εάν οι ίδιοι οι διαιτητές θεωρούσαν ότι είναι ικανοί και ότι θα μπορούσαν να διαιτητεύσουν αμερόληπτα δεν θα δέχονταν να παραγκωνιστούν σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος. Εάν μπορούσαν θα ήταν εδώ. Επειδή δεν μπορούν δεν είναι εδώ.

Μέχρι την επόμενη ποδοσφαιρική «σφαγή»... ψυχραιμία!

*Πατήστε εδώ για ένα προηγούμενο μικρό άρθρο για τη διαιτησία.



.
Share this Article on :

2 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Aν του χρόνου έρθει ένας προπονητής ο οποίος θα αφήσει τα μεγάλα αλλά νεαρά ταλέντα μας στο πάγκο ή σπίτι τους, αν αφήσει τον καλίτερο μας ίσως παίκτη \"Κάσιο\" στον πάγκο, αν
> αρχίσει να διώχνει παίκτες που εμείς αγαπάμε φέρνοντας άλλους 10-12 νέους παίκτες αμφιβόλου ποιότητας, πόση υπομονή θα κάνουν οι φιλάθλοι μας όσπου να ξαναστηθεί μια ομάδα από την αρχή? δεν θα αρχίσουν όλοι να φωνάζουν μετά από 1-2 ήττες? τι φταίει ο Κλίγκερ αν ο Βόουτερ δεν ήθελε να παίζει πάνω απο ένα ημίχρονο? όλοι τον βλέπαμε να ζητάει αλλαγή από το 50-60 λεπτό όταν ξεκινούσε ενδεκάδα και να προσποιήται τον τραυματία, ή ότι ο κος Ρέυ έστηνε παιχνίδια παρασύροντας και τον Γκονζάλεζ 3-4 παιχνίδια φέτος. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ? Φταίει ο Κλινγκερ αν παρέλαβε μια ομάδα ανέτοιμη? παίκτες βαρετούς που δεν εβγαζαν ένα ημίχρονο? Ή αν έπρεπε να χάσουμε σε ορισμένα παιχνίδια γιατι έπρεπε να ξοφλήσουμε παλιές υποχρεώσεις? Άστε τον άνθρωπο να κάνει την δουλειά του, είναι κι αυτός προδομένος από παίκτες που δεν σέβονται τα λεφτά που παίρνουν από τις τσέπες μας, ΄οσο για τον Μ.Νεοφύτου, ο άνθρωπος είναι μεγάλος παίκτης αλλά έχει πολλά κιλά παραπάνω και έχει μείνει πολύ πίσω από ταχύτητα και εκρηκτικότητα, ο προπονητής μας δεν είναι αρχάριος, ξέρει τι κάνει, αν μείνει του χρόνου και δεν πάμε καλά που το αποκλείω τότε να κατηγορούμε...ΥΠΟΜΟΝΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ..

Ανώνυμος είπε...

ego r file pistefko oti en oulla mazi. 8elo na po, oi dietites mas en ena xali mavro apoti ediksan. makari simera na diksoun ton pragmatiko tous eafto ke o kaliteros as nikisi

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.