News Update :

ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Αρχή με τρίποντο για την ομάδα μας απέναντι στον κακό μας δαίμονα την Σαλαμίνα. Μία πολύ σημαντική και μεγάλη νίκη η οποία δίνει ψυχολογία στην ομάδα μας αλλά και σημαντικό χρόνο για την συνέχεια. Αποτελεί γεγονός ότι δεν είμαστε σαν ομάδα στα ψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας ενώ έχουμε και νέες μεταγραφές που δεν πρόλαβαν καλά καλά να προπονηθούν με τους συμπαίκτες τους. Περαιτέρω αναμένουμε και τις τελευταίες πινελιές του τεχνικού μας διευθυντή για σκοπούς ολοκλήρωσης του ρόστερ της ομάδας. Δεν ήταν από τα καλύτερα μας παιχνίδια και οι σημαντικές αποκρούσεις στην γραμμή  τέρματος του Μικέλ σε 2 περιπτώσεις έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο να καταφέρουμε εν τέλει να πάρουμε τους 3 βαθμούς της νίκης στο Παπαδόπουλος.

Με το άκουσμα της 11άδας σίγουρα οι πλείστοι οπαδοί απορήσαμε. Βλέποντας τον Τάντη να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης, θέση την οποία ουδέποτε αγωνίστηκε στην καριέρα του και ούτε και μπορεί να υποστηρίξει, υπήρξε μία έντονη ανησυχία. Το 4-3-3 του Κανέδα δεν το είδαμε στην προετοιμασία σε κανένα παιχνίδι ενώ και η 11άδα με τον Τρουγιόλ στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Τάντη στο δεξί άκρο της επίθεσης ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη. Το 4-3-3 του Κανέδα, όταν η ομάδα βρισκόταν σε φάση άμυνας, άλλαζε σε 4-1-4-1 με τον Σπόλιαριτς να παίζει το ρόλο του αμυντικού χαφ και τους Σπιρόφσκι - Αμπραχαμ να υποστηρίζουν την αμυντική προσπάθεια της ομάδας. Δεν θα σημειώσω περισσότερα σε σχέση με την πορεία του παιχνιδιού αλλά θεωρώ ότι οι 2 αποκρούσεις στην γραμμή τέρματος του Μικέλ αλλά και η κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της Σαλαμίνας καθόρισαν και το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα μας κρατούσε την μπάλα, έλεγχε το παιχνίδι όμως η Σαλαμίνα ειδικά στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου μέρους μπορούσε ανά πάσα στιγμή να σκοράρει κάτι που έπραξε. Η κόκκινη κάρτα άλλαξε τις ισορροπίες και με το τρομερό γκολ του παιχταρά Άμπραχαμ δεν υπήρχε πλέον επιστροφή στο παιχνίδι για την αντίπαλο μας.

Δεν πρέπει να μας ξεγελά το τελικό αποτέλεσμα και ούτε να επαναπαυόμαστε. Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι με το αποερλ στην Λάρνακα, στο σπίτι μας, μπροστά στον κόσμο μας. Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι στο οποίο απαγορεύονται τα λάθη. Επιβάλλεται να γίνει σωστή αξιολόγηση του αντιπάλου και να μην δούμε παρόμοια πειράματα από τον προπονητή μας όπως είδαμε στο παιχνίδι με την Σαλαμίνα. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα φαίνεται να έχει καλή φυσική κατάσταση κάτι που μας στοίχισε ιδιαίτερα την περσινή χρονιά με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουμε όλα εκείνα τα προβλήματα τα οποία εύχομαι να αποτελούν παρελθόν. Επίσης το γεγονός ότι ο Χέϊτλι θα έχει περισσότερες προπονήσεις στα πόδια του είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή κλειδί στην πορεία της ομάδας μας.

 

Θα προχωρήσω με ανάλυση της παρουσίας των ποδοσφαιριστών μας στο παιχνίδι και θα κλείσω με κάποια υστερόγραφα. Ειδικότερα:


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

ΤΕΟΥΝΚΕΝΣ: Πολύ καλός και σταθερός σε όλο το 90λεπτο. Τον παρακολούθησα και στο φιλικό με την Αελ στην Αρένα και θεωρώ ότι είναι ένας τερματοφύλακας που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και να βάλει δύσκολα στον Τόνιο. Ο Τόνιο χρειάζεται ένα βασικό ανταγωνιστή για να τον κρατά σε εγρήγορση και να τον ανεβάζει και θεωρώ ότι ο Κόντε πέτυχε διάνα με την επιλογή του. Γρήγορος, ελέγχει την περιοχή του, καλός με τα πόδια και σταθερός στις εξόδους του. Μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΤΡΟΥΓΙΟΛΣ: Ο Τρουγιόλ αποτελεί μια σταθερή δύναμη σε αυτή την ομάδα. Όπου και αν αγωνιστεί θα δώσει τα πάντα και θα κάνει την διαφορά. Έκανε μία πολύ καλή και μεστή εμφάνιση σε όλο το 90λεπτο και απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα μας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΟΙΣΟΦ: Καλή εμφάνιση από τον BOSS. Θετικό πρόσημο σε όλο το παιχνίδι ενώ έχασε μόνο 3 μονομαχίες στο παιχνίδι από τις 12 που συμμετείχε. Στον αέρα καθάρισε τα πάντα ενώ προσπάθησε να προωθήσει και την μπάλα για να ξεκινήσουμε τις επιθέσεις μας. Τον έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη, τον πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι όσο περνούν τα παιχνίδια θα γίνεται καλύτερος! THE BOSS IS BACK!!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΙΚΕΛ: Μέχρι και το 70ο λεπτό έκανε τρομερή εμφάνιση. Ανέκοψε την μπάλα 2 φορές πάνω στην γραμμή τέρματος ενώ ηγήθηκε όλης της ομάδας στα μετόπισθεν. Τα πρώτα 70 λεπτά παρουσίας του αποτελούν το καλύτερο παιχνίδι που έκανε με την φανέλα της ομάδας μας. Μετά το 70ο λεπτό υπέπεσε σε 2 πολύ σοβαρά λάθη πουλώντας στην ουσία την μπάλα στον αντίπαλο χωρίς όμως αυτό να στοιχίσει στην ομάδα. Η περσινή χρονιά του Μικέλ ήταν πάρα πολύ κακή και περιμένω φέτος να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10


ΘΩΜΑΣ: Περιμένω πολύ περισσότερα από τον Θωμά γιατί τον πιστεύω. Έχει όλα τα προσόντα που χρειάζονται για την θέση, είναι γρήγορος, ανεβαίνει την γραμμή, πολλά τρεξίματα και καλή σέντρα αλλά κάπου χάνεται στο παιχνίδι. Έδωσε την ασιστ στο γκολ του Τρίσκο με υπέροχη κεφαλιά αλλά από εκεί και πέρα είχε και κακές στιγμές μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και να πιστέψει επιτέλους ότι σε αυτόν στηρίζεται αυτή η ομάδα! Πάμε Θωμά!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΑΤΙΑΣ: Δεν βλέπω όσα περίμενα να δω από τον Ματίας. Το να βλέπω ένα ποδοσφαιριστή να παίζει στην θέση 6 και να γυρίζει την μπάλα στα 3 μέτρα σε συμπαίκτη του δεν μου λέει κάτι. Πόσο δε όταν αυτό γίνεται συνεχώς προς τα πίσω. Ο Ματίας έχει κάποια καλά στοιχεία τα οποία θα πρέπει να τα εμφανίσει στα παιχνίδια. Έχει καλή πρώτη πάσα, είναι καλός στον αέρα ενώ και τα στημένα του είναι εξαιρετικά. Είχε την περισσότερη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας όμως δεν έδωσε αυτά που περίμενα ότι θα δώσει. Εστιάζω στον Ματίας γιατί είναι ένα παιδί που ήρθε με πολλές προσδοκίες στην ομάδα μας. Το γεγονός ότι δεν έχει ταχύτητα τον αφήνει εκτεθειμένο ιδιαίτερα σε ανεβάσματα των αντιπάλων όταν η ομάδα δεν είναι οργανωμένη. Στο γκολ της Σαλαμίνας δεν υπάρχει πουθενά αφού βγαίνει στο επιθετικό μισό της ομάδας για να κόψει την πρώτη πάσα ενώ όσες φορές μας έπαιξαν στην πλάτη δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Θεωρώ ότι δεν είναι αυτές οι δυνατότητες του και είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει περισσότερα στην ομάδα και αυτό θα πρέπει να δουλέψει στην συνέχεια. Σαν αμυντικό χαφ όμως δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΣΠΙΡΟΦΣΚΙ: Παρών- απών ο Σπιρόφσκι. Δεν κατέβηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο και ήταν πραγματικά εκτός παιχνιδιού. Δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα, πολύ μικρή συμμετοχή στο παιχνίδι και για τα 59 λεπτά που αγωνίστηκε δεν τον ένιωσε η αντίπαλη ομάδα. Δεν είναι αυτές οι δυνατότητες του. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει πάρα πολλά στην ομάδα και δεν επιτρέπεται να επαναλάβει παρόμοια εμφάνιση. Περιμένω την αντίδραση του.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

 

ΑΜΠΡΑΧΑΜ: Παιχταράς από τους λίγους. Έχω πολύ καλή άποψη για αυτό τον παιχταρά και θεωρώ ότι ακόμα τίποτα δεν είδαμε. Δεν είναι μόνο το γκολ που πετυχαίνει αλλά η όλη ηγετική παρουσία του. Μπορεί στο 1ο μέρος να μην ήταν πολύ καλός όμως στο 2ο μέρος το πήρε πάνω του. Βλέπει γήπεδο και προωθεί την μπάλα και αυτό δίνει το κάτι διαφορετικό στην ομάδα μας. Έδωσε την νίκη και τους 3 βαθμούς με την γκολάρα που έβαλε και θεωρώ ότι δεν βρίσκεται στο νησί μας για διακοπές αλλά για να κατακτήσει τίτλους! Τρομερός.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΑΝΤΗ: Προσπάθησε ο τίμιος ινδός, το αλάνι μας. Δυστυχώς όμως δεν είναι δεξί εξτρεμ ούτε θα γίνει πότε. Έκανε ότι μπορούσε, πάλεψε, κέρδισε μπάλες και βοήθησε μεσοαμυντικά τον Τρουγιόλ. Το παιδί είναι δεξί μπακ και θεωρώ ότι μπορεί να αγωνιστεί και στα στόπερ. Σίγουρα όμως δεν έχει την θέση του εξτρεμ και δεν μπορεί να αγωνίζεται εκεί. Περιμένω ότι θα βοηθήσει όποτε χρειαστεί να αγωνιστεί στην φυσική του θέση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Μπήκε στην 11άδα και πήρε την ευκαιρία του. Προσπάθησε, έτρεξε, έδωσε βοήθειες στον Θωμά και έβαλε δύσκολα στους αντιπάλους. Περίμενα όμως ακόμα περισσότερα από αυτόν και να βάλει περισσότερη πίεση στους αντιπάλους. Αυτές τις ευκαιρίες δεν πρέπει να τις χάνει ο Νίνος και θα πρέπει να δουλεύει συνέχεια για να καταφέρει να καθιερωθεί. Περιμένω πολύ περισσότερα από εκείνον.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΤΡΙΣΚΟ: Ότι και να πεις για αυτό τον παιχταρά είναι λίγο. Είναι ο ηγέτης μας και ο άνθρωπος που κουβαλά αυτή την ομάδα στα δύσκολα. Εδώ και 2 χρόνια μας πήρε στους ώμους του και μας κουβαλά όλους. Δεν θα πω κάτι άλλο για τον Τρίσκο πέραν από το ΣΕΒΑΣΜΟ στον Αρχηγό μας. Η κίνηση του για τον Νικόλα δε αφήνει περιθώρια για να σχολιαστεί οτιδήποτε άλλο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΑΚΟΡΑΝ: Αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι ότι καλύτερο είδα στην Αεκάρα μετά από Χόρχε και Τρίσκο τα τελευταία 5 χρόνια. Αυτό αποτελεί προσωπική μου άποψη αλλά πραγματικά τον απολαμβάνω. Είτε μπορεί να αγωνιστεί 20 λεπτά είτε να βγάλει ολόκληρο το παιχνίδι είναι τέτοια η ποιότητα που διαθέτει που αμέσως κάνει την διαφορά. Κέρδισε 4 φάουλ σε 45 λεπτά εκ των οποίων το ένα απέφερε την κόκκινη του αντιπάλου, έβαλε δύσκολα στον αντίπαλο μπακ ενώ βοήθησε και με τις επιστροφές του. Είναι μεγάλο κεφάλαιο ο Ακο και αν μείνει μακριά από τραυματισμούς και η διαχείριση που θα του κάνει η ομάδα είναι σωστή, μπορεί να δώσει πάρα μα πάρα πολλά στην ομάδα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΧΕΪΤΛΙ: Αποτελεί ποδοσφαιριστή-κλειδί για την ομάδα μας. Είναι αυτός που θα παίξει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Ποδοσφαιριστής με εμπειρία πρωταθλητισμού, καλός με την μπάλα στα πόδια, βλέπει γήπεδο και πολύ καλός στο ανασταλτικό κομμάτι. Είναι ακόμα λίγο βαρετός και είναι λογικό αλλά μόλις μπει φουλ στην ομάδα όλοι θα εντοπίσετε την διαφορά. Πολύ καλός ποδοσφαιριστής και περιμένω να δώσει το κάτι παραπάνω σε ένα χώρο που πέρσι είχαμε σημαντικό πρόβλημα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΦΛΟΡΙΑΝ: Μπήκε στο γήπεδο, κράτησε μπάλα, έδωσε πολλές μάχες και έκανε αυτό που ξέρει καλά να κάνει. Είναι ποδοσφαιριστής που τον έχουμε τεράστια ανάγκη και θα πρέπει να πάρει παιχνίδια και να σκοράρει γκολ. Ένας καλός Φλοριάν σημαίνει αυτόματα ένα επίπεδο πάνω όλη η ομάδα. Τον περιμένω να δώσει πολλά στην φετινή χρονιά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας αγωνιστήκαμε με το 4-4-2 και κάποιες παραλλαγές στην διάρκεια των παιχνιδιών. Πήγαμε στο παιχνίδι με την Σαλαμίνα και αγωνιστήκαμε με το 4-3-3 και με τον Τάντη δεξί εξτρεμ και τον Νίνο αριστερά, 2 παιδιά που στο τελευταίο φιλικό της ομάδας δεν αγωνίστηκαν καν. Επειδή έχω μάθει πάντα να λέω την άποψη μου και αυτό που πιστεύω, προσωπικά δεν μου άρεσε αυτό που έπραξε ο προπονητής και στην ουσία άφησε εκτεθειμένο ένα ποδοσφαιριστή που πάντα δίνει ότι έχει και δεν έχει στα παιχνίδια ( βλέπε Τάντη). Δεν γνωρίζω τον λόγο που έπραξε κάτι τέτοιο ούτε τι σκέφτηκε στο μυαλό του αλλά περιμένω στο παιχνίδι με το αποερλ να δούμε κάτι ορθολογιστικό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

Υ.Γ. 1. Η ομάδα θεωρώ ότι χρειάζεται περισσότερη ταχύτητα. Δεν έχουμε ταχύτητα σαν ομάδα και ίσως αυτό μας στοιχίσει στην πορεία. Αναμένω φυσικά και την είσοδο του Ναράνχο ο οποίος είναι εξαιρετικά ποιοτικός ποδοσφαιριστής αλλά και την απόκτηση ακόμα 2 ποδοσφαιριστών που θα μπορούν να κάνουν την διαφορά. Η ομάδα θεωρώ ότι χρειάζεται ένα αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό και ακόμα ένα ποδοσφαιριστή μεσοεπιθετικό που θα μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα της επίθεσης και θα διαθέτει ταχύτητα με ή χωρίς την μπάλα.

Υ.Γ. 2 Το αντίο στον Νικόλα δόθηκε από πλήθος κόσμου. Ο Γιώργος Θεοδότου υπήρξε ένα κόσμημα των κυπριακών γηπέδων και είναι ένα άτομο που χαίρει εκτίμησης και σεβασμού σε όλη την Λάρνακα αλλά και ανά το παγκύπριο. Μπορεί να μην γνώριζα τον Νικόλα αλλά νιώθω ότι έφυγε από την ζωή ένας δικός μας άνθρωπος, ένα παιδί με δύναμη, ένας αγωνιστής της ζωής που έδωσε τα πάντα αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Αιωνία σου η μνήμη Νικόλα μου και εύχομαι από καρδιάς δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια σου!!



Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.