News Update :

GRACIAS XAVI!!!

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018



Το άρθρο αυτό γράφεται κάτω από αλλιώτικες συνθήκες. Δεν είναι το ίδιο όπως όλα τα άλλα. Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα και δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού στην Λεμεσό. Το γεγονός της ολοκλήρωσης του κύκλου του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΤΣΙΑΒΙ ΡΟΚΑ στην ομάδα μας θεωρώ ότι επισκιάζει όλα τα άλλα. Ενός ανθρώπου που άλλαξε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και που μαζί με την διοίκηση και τον πρόεδρο μας καθιέρωσαν την ΑΕΚ στα υψηλά δώματα της βαθμολογίας βάζοντας την με τον πλέον επίσημο τρόπο στους «μεγάλους» του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ένας άνθρωπος στον οποίο χρωστάμε πολλά σαν ΑΕΚ, με τα λάθη του και με τα καλά του, ο οποίος δούλεψε επαγγελματικά, με αγάπη και αφοσίωση για αυτό που κάνει και που θεωρώ ότι αποχωρεί από την ομάδα πλήρως ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ!!

Ο Τσιάβι, από το 2014 μέχρι και σήμερα που είναι τεχνικός διευθυντής της ομάδας μας, έχει δει την ΑΕΚΑΡΑ να συμμετάσχει σε 175 επίσημα παιχνίδια με τα στατιστικά της ομάδας να είναι 102 νίκες, 44 ισοπαλίες και μόλις 29 ήττες. Τα στατιστικά αυτά αφορούν όλους τους αγώνες της ομάδας σε Πρωτάθλημα, Κύπελο και Ευρώπη με τις 5 ήττες να είναι στην Ευρώπη από Μπορντό, Σλόβαν Λίμπερετς και Βικτόρια Πίλσεν. Το ποσοστό νικών της ομάδας μας αγγίζει το 60% ενώ το ποσοστό ηττών μόλις στο 16%. Μπορεί να μου πει κάποιος εντάξει ρε φιλαράκι τι σημασία έχουν όλα αυτά μπροστά στο ότι δεν έχουμε κατακτήσει κάποιο τίτλο μέχρι και σήμερα; Η απάντηση είναι απλή. Η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο με αυτόν τον άνθρωπο στην συγκεκριμένη θέση και ο ίδιος έχει προετοιμάσει το έδαφος για τον επόμενο που θα αναλάβει ούτως ώστε να πετύχει ακόμα περισσότερα και να φέρει τίτλους στην Λάρνακα. Περαιτέρω, η φετινή χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και είμαστε εντός του στόχου κατάκτησης του κυπέλου τον οποίο θεωρώ ότι είναι καθόλα εφικτός στόχος και επιβάλλεται όλοι να παλέψουν για αυτόν προσφέροντας στον Τσιάβι το ιδανικό τέλος στην συνεργασία του με την ομάδα μας.

Όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας του Τσιάβι με την ομάδα μας, του ασκήθηκε έντονη κριτική για τις επιλογές του ως επίσης αποθεώθηκε για πολλές άλλες. Ο Τσιάβι έφερε στην ομάδα τους Λαρένα, Ορτίθ, Τέτε, Τόνιο, Ακοράν, Φλοριάν, Μπόλιεβιτς, ποδοσφαιριστές άγνωστους στο κυπριακό κοινό οι οποίοι αγαπήθηκαν και πρόσφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν πάρα πολλά στην ομάδα μας. Είχε σε αυτά τα χρόνια τις αποτυχίες του σε κάποιες επιλογές αλλά το ποσοστό επιτυχίας των επιλογών του είναι αρκετά μεγαλύτερο και η αλήθεια είναι ότι όποιος δουλεύει θα κάνει και τα λάθη του. Θεωρώ ότι αδίκησε περισσότερο την ομάδα και κατ’ επέκταση τον εαυτό του την περυσινή χρονιά με την επιλογή του να μην φέρει 2ο επιθετικό πίσω από τον Άλβες αλλά ούτε και εναλλακτική επιλογή πίσω από τον Τομάς ενώ επέλεξε να φέρει τον Γκαρίδο σε μία θέση που μπορούσαν να προσφέρουν αρκετοί άλλοι ποδοσφαιριστές μας. Για μένα προσωπικά αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος του Τσιάβι από την 1η μέρα παρουσίας του στην ομάδα μας το οποίο κόστισε την περσινή χρονιά στην προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη πάντοτε την οποία εξέφρασα και την περσινή χρονιά και την σημειώνω ξανά.

Σε σχέση με την φετινή χρονιά και το τι έχει πετύχει η ομάδα σίγουρα τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περιμέναμε τόσο εμείς όσο και ο ίδιος ο Τσιάβι. Ευθύνη έχει και ο ίδιος αλλά και εδώ θα σημειώσω την δική μου άποψη για τις επιλογές τις οποίες έκανε σε σχέση με την στελέχωση της ομάδας. Το καλοκαίρι έφερε 6 νέους ποδοσφαιριστές και ειδικότερα τους Αντωνιάδη-Νέλσον-Κάσες-Σορία-Πάνκοφ και Ρουσιά. Από αυτούς τους 6 όλοι γνωρίζαμε ότι για την 11άδα προορίζονταν οι 3 πρώτοι ενώ Σορία-Πάνκοφ και Ρουσιάς έρχονταν ως εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να προσφέρουν όποτε τους ζητηθεί από τον προπονητή. Η ομάδα το καλοκαίρι αριθμούσε 25 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι πλείστοι ήταν πρώτης γραμμής και μπορούσαν να δώσουν λύση ανά πάσα στιγμή. Δεν υπήρχε κενό σε καμία γραμμή της ομάδας με πολλές επιλογές για να αγωνίζεται ο προπονητής μας με το αγαπημένο του 3-4-3 και το 4-2-3-1 το οποίο αποτελούσε το εναλλακτικό του πλάνο. Η στελέχωση της ομάδας ήταν ικανοποιητική, με σωστό πλάνο στην βάση του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας. Το ότι ο Ιντιάκεθ αποφάσισε να διαχειριστεί το ρόστερ του με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να καταλογίζεται μεγαλύτερη ευθύνη στον Τσιάβι από ότι έχει ο προπονητής μας. Θα μπορούσε, θα ήθελα να το σημειώσω αυτό, να βοηθήσει την ομάδα με ακόμα 1 μεταγραφή τον Ιανουάριο ποιοτικού ποδοσφαιριστή στο μεσοεπιθετικό κομμάτι αλλά δεν το έπραξε. Θα μπορούσε να λάβει αυτή την απόφαση αλλά δεν θεωρώ ότι είναι η στελέχωση του ρόστερ που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να μείνουμε 12 βαθμούς σήμερα μακριά από τον στόχο του πρωταθλήματος αλλά κυρίως η κακή διαχείριση του ρόστερ από τον προπονητή μας.

Κάτι άλλο που θα πρέπει να σημειωθεί για τον Τσιάβι είναι η επιλογή του να πορευτεί με ποδοσφαιριστές σε προχωρημένη ηλικία όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι της άποψης ότι η ηλικία δεν παίζει μπάλα και αυτό θα υποστηρίζω πάντα. Από την άλλη όμως χρειάζεσαι και τον ενθουσιασμό του νεαρού ποδοσφαιριστή ο οποίος θα σου δώσει το κάτι περισσότερο εκεί που θα το χρειαστείς και ειδικά τις περισσότερες σωματικές δυνάμεις. Θα μπορούσε να φτιάξει καλύτερο μείγμα νέων και μεγάλων σε ηλικία ποδοσφαιριστών που θα βοηθούσε την ομάδα στην πορεία των παιχνιδιών αφού η αλήθεια είναι ότι κάθε Ιανουάριο παρατηρείτε μείωση στην απόδοση των ποδοσφαιριστών μας και αυτό δεν είναι τυχαίο. Εν πάσει περιπτώσει όμως το γεγονός ότι μας έφερε ποδοσφαιριστές σαν τους Λαρένα και Ορτίθ σε προχωρημένη ηλικία μόνο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μπορούμε να του λέμε. Ειδικά για τον ισπανό αρτίστα ο οποίος είναι, αν όχι η καλύτερη, μία από τις καλύτερες μεταγραφές που έγιναν ποτέ στην Κύπρο τα τελευταία 10 χρόνια.

Δεν θα μακρηγορήσω άλλο για τον Τσιάβι. Ο κάθε ένας μπορεί να έχει την άποψη του για το έργο του τεχνικού μας διευθυντή και όλες οι απόψεις είναι σεβαστές. Κανείς όμως δεν μπορεί να μην πει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τα όσα πρόσφερε στην ομάδα μας τα οποία δεν πρέπει να λησμονούμε. Με τον Τσιάβι ήρθαμε για 3 συνεχόμενες χρονιές στην 2η θέση του πρωταθλήματος ενώ αποκλειστήκαμε 2 φορές στα play- off του Europa League με αντιπάλους πολύ δυνατές ομάδες με 10πλάσιο μπάτζετ από το δικό μας. Η φετινή χρονιά θα πρέπει να κλείσει με την κατάκτηση του κυπέλου γιατί είναι κάτι που το αξίζει και θα πρέπει να αποχωρήσει από την ομάδα τροπαιούχος. Είμαι ένας εκ των οποίων θαυμάζουν την δουλειά του, με περιορισμένο μπάτζετ σε σύγκριση με αυτούς που συναγωνιζόμαστε τα τελευταία χρόνια και τον θεωρώ εξαιρετικό γνώστη του αντικειμένου. Του εύχομαι από καρδιάς ότι καλύτερο στην συνέχεια της καριέρας του και πάντα επιτυχίες!! HASTA QUE NOS ENCONTREMOS DE NUEVO!!!


Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Σταυρο πολύ ωραία η ανάλυση σου. Σίγουρα ο άνθρωπος έκανε λάθη, αλλά να μην ξεχνάμε που ήταν η ΑΕΚ πριν λιγα χρόνια και που έχει τώρα φθάσει.Όταν η μικρή μας ΑΕΚ έχει απασχολήσει τα Ισπανικά Αθλητικά ΜΜΕ, αρκετές φορές τότε πρέπει να είμαστε περήφανοι. Ελπίζω ο νέος που θα αναλάβει να είναι ισαξιος και να πάρει την ΑΕΚ πιο ψηλά. Πάντα απολαμβάνω τις αναλύσεις σου.Ηλίας

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.