News Update :

ομόνοια - ΑΕΚ: 1-3: ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ...

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Μετά από 7 εκτός έδρας αναμετρήσεις με τις ομάδες της 1ης εξάδας, καταφέραμε να πάρουμε το 1ο μας τρίποντο. Με λίγα λόγια, την φετινή χρονιά η ομάδα έχει 1 στα 7 με τις ομάδες της 1ης εξάδας. Έχουμε 4 ήττες από Απόλλωνα-Αποελ-Ανόρθωση-Ομόνοια, 2 ισοπαλίες με Αποέλ-Αελ και 1 νίκη με την Ομόνοια. Αυτή είναι και η ουσία της φετινής χρονιάς. Εκεί που τις προηγούμενες χρονιές τα πηγαίναμε εξαιρετικά στα ντέρμπι και χάναμε βαθμούς από τις λεγόμενες μικρές ομάδες, την φετινή χρονιά έχει γίνει ακριβώς το αντίθετο. Έχουμε φυσικά 1 ήττα και 2 ισοπαλίες με τις λεγόμενες μικρές ομάδες αλλά το μεγαλύτερο θέμα είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια με τους μεγάλους. Σε 13 παιχνίδια ντέρμπι εντός και εκτός έδρας μαζέψαμε μόλις 17 βαθμούς. Πολύ χαμηλή συγκομιδή για ομάδα που είχε στόχο τον τίτλο και αυτό αντικειμενικά κυνηγούσε μέχρι και το παιχνίδι με το Αποέλ στην Λευκωσία στο οποίο ο Μασσιάς μας έβγαλε εκτός διεκδίκησης τίτλου. Από εδώ και πέρα η ομάδα θα πρέπει να προετοιμαστεί για το κύπελο το οποίο ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κατακτήσει. Σε περίπτωση μη κατάκτησης του κυπέλου η χρονιά θα είναι πλήρως αποτυχημένη και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος της αποτυχίας.


Στο παιχνίδι τώρα, εγώ θα εστιάσω σε 2 σημεία τα οποία θεωρώ ότι αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού. Το 1ο σημείο είναι ότι στο 1ο ημίχρονο, αγωνιστήκαμε σαν ΑΕΚ, ήμασταν σοβαροί και θα μπορούσαμε να πάμε στα αποδυτήρια με σκορ πολύ μεγαλύτερο από το 1-2. Μία αδράνεια της ομάδας έφερε το 1-2 της Ομόνοιας και σίγουρα προβληματίζει όλους μας αυτό για ακόμα μία φορά. Το 2ο σημείο είναι ότι στο 2ο ημίχρονο δεν ήμασταν σοβαροί αλλά ούτε και πειθαρχημένοι και οι ευκαιρίες που χάθηκαν από Τρισκόφσκι-Τέτε δείχνουν το πόσο χαλαροί ήμασταν στο γήπεδο. Πέραν αυτού, αν ο βοηθός δεν έδινε λανθασμένα σε θέση offside τον Ντάρμπισάϊαρ, στο τελευταίο 10λεπτο θα είχαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις και αυτό δεν τιμά ούτε τους ποδοσφαιριστές μας αλλά ούτε και το τεχνικό μας επιτελείο όταν απέναντι μας είχαμε μία αποδεκατισμένη Ομόνοια η οποία αγωνιζόταν και με 10 ποδοσφαιριστές. Η εμφάνιση ειδικά του τελευταίου 20λεπτου ήταν πάρα πολύ κακή και δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Πιστεύω ότι αρκετοί θα διαφωνήσουν και θα πουν ότι το παιχνίδι το ελέγχαμε πλήρως και με 17 τελικές προσπάθειες που είχαμε μόνο από καθαρή αστοχία δεν έφτασε το σκορ σε απίστευτα ύψη. Εγώ θα επιμείνω όμως και αυτά που γράφω είναι όπως τα έζησα μέσα από το γήπεδο και την εικόνα που μου έδωσε η ομάδα. Δεν νοείται να τελειώνουμε με τόση νωθρότητα φάσεις απέναντι στο αντίπαλο τέρμα και σίγουρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όταν ο αντίπαλος αγωνίζεται με 10 ποδοσφαιριστές να δυσκολευόμαστε να σκοτώσουμε το παιχνίδι. Η δε αλλαγή του Μουρίγιο με τον Τρισκόφσκι στο 86ο λεπτό, η οποία θα γινόταν από το 76ο λεπτό αλλά πρόλαβε τον προπονητή μας ο τραυματισμός του Νέλσο, αποδεικνύει την κακή λειτουργία της ομάδας. Βάλαμε τον Μουρίγιο κόφτη στα τελευταία 10 λεπτά για να μην αντιμετωπίσουμε αμυντικά οποιοδήποτε πρόβλημα. Αυτό θεωρώ απαντά στα όποια ερωτήματα μπορεί να θέσουν κάποιοι για το γεγονός ότι το τελευταίο 20λεπτο δεν υπήρχε καμία σοβαρότητα από την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Κάτι άλλο που θα κρατήσω, και αυτό σημειώνεται στα θετικά, είναι η για ακόμα μία φορά εξαιρετική συνεργασία Νέλσον-Ακοράν. Οι 2 τους συνεργάζονται με κλειστά μάτια και από δική τους συνεργασία ξεκινάει το 0-2 (σε μία φάση στην οποία ο Χέφελ ξεκινάει από καθαρή θέση offside) και από δική τους συνεργασία ξεκινάει και το 1-3. Είναι 2 εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές στο επιθετικό μισό και για ακόμα μία φορά θα σημειώσω ότι η ομάδα στερήθηκε αυτή την δημιουργία επιθετικά για λόγους που αφορούν τον προπονητή μας. Αυτός ξέρει καλύτερα, αυτός βλέπει τους ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις κάθε βδομάδα αλλά το δείγμα που είχαμε με Νέλσον-Ακοράν ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικό για το τι πραγματικά μπορούν να προσφέρουν οι 2 τους όταν αγωνίζονται μαζί στο δεξί άκρο. Να θυμίσω ενδεικτικά το παιχνίδι με την Αλκή στην Αρένα όπου Νέλσον-Ακοράν στο 2ο μέρος έκρυψαν την μπάλα ή ακόμα το Αεκ-Απόλλωνας στην Αρένα όπου με την είσοδο του Νέλσον στο 2ο μέρος απογειώθηκε η απόδοση του Ακοράν. Δυστυχώς, η ομάδα στερήθηκε την συνεργασία αυτών των 2 ποδοσφαιριστών και στα προηγούμενα παιχνίδια στα οποία ο προπονητής μας αποφάσισε να φέρει τον Τρίσκο μπροστά από τον Νέλσον και όχι τον Ακοράν. Θα τα σημειώνω ξανά και ξανά γιατί η συγκεκριμένη περίπτωση βγάζει μάτια.

Επόμενο παιχνίδι στην Λάρνακα με τον Απόλλωνα στις 31/03, ημέρα Σάββατο στις 19:00. Ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι στο οποίο επιβάλλεται να πάρουμε τους 3 βαθμούς της νίκης. Θεωρώ ότι είναι ένας στόχος για την ομάδα να κρατήσει αήττητη την έδρα μας μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Πρέπει να προσπαθήσουμε για συνεχόμενες νίκες οι οποίες θα μας εξασφαλίσουν και μαθηματικά την 4η θέση ούτως ώστε να μην υπάρχει κανένας άλλος στόχος πέραν της κατάκτησης του κυπέλλου. Το πιστεύω πάρα πολύ και είμαι κάτι περισσότερο από βέβαιος ότι με την επιστροφή του Φλοριάν και το συνεχές ανέβασμα του Γιάννου, στα κρίσιμα παιχνίδια του κυπέλλου η ομάδα θα κάνει το καθήκον της. Όλοι μαζί, ενωμένοι δίπλα στην ομάδα για την τελική ευθεία!!

Υ.Γ.1: 300 Αεκτζήδες βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα και βοήθησαν και αυτοί με την σειρά τους για το 1ο εκτός έδρας τρίποντο την φετινή χρονιά.
Υ.Γ.2:  Η στήριξη της ομάδας στην εκλογή Κούμα για προεδρία της ΚΟΠ αφαιρεί πλέον και το όποιο δικό μας επιχείρημα για κατεστημένο του Αποέλ το οποίο δεν αλλάζει. Ενώ είχαμε την ευκαιρία για κάτι διαφορετικό αποφασίσαμε την πεπατημένη και ως εκ τούτου δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε για στημένα πρωταθλήματα, κακές διαιτησίες ή για διορθώσεις στην βαθμολογία!!!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΠΑΜΠΛΟ: Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ αφού ολόκληρη αμυντική γραμμή παρακολουθεί τον Εκίθα να πετυχαίνει ανενόχλητος με κεφαλιά το γκολ. Από εκεί και πέρα όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών και απόκρουσε τόσο την φάση του Χριστοφή στο 1ο μέρος όσο και την προσπάθεια του Τζιαϊλσον στο 2ο. Το έγραψα ξανά, είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και από αυτόν θα εξαρτηθούν πολλά στην συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΝΕΛΣΟΝ: Επιθετικά είχε συμμετοχή στα 2 από τα 3 γκολ και έδειξε τα εξαιρετικά του επιθετικά χαρίσματα. Αμυντικά έχει τα προβληματάκια του και στην φάση του γκολ χάνει την κεφαλιά από τον πολύ πιο δυνατό και ψηλό Εκίθα όπως την έχασε και από τον Αράζ στο παιχνίδι με την Ανόρθωση στην Αρένα. Δυστυχώς τραυματίστηκε και ελπίζω να μην έχει κάτι σοβαρό γιατί έχει σταθεροποιήσει τις εμφανίσεις του σε ψηλό επίπεδο και σε αυτό το σημείο τον έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη. Πολύ καλός ποδοσφαιριστής, εξαιρετικός σε τεχνική.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΟΪΣΟΦ: Πάντα πρώτος στην μπάλα, κέρδισε πάρα πολλές μονομαχίες και όποτε χρειάστηκε ανέβασε και την ομάδα. Από δική του μακρινή μπαλιά βγαίνει ο Ακοράν στο άκρο στο 1-3 ενώ και σε όλο το παιχνίδι είχε σωστές τοποθετήσεις και κερδισμένες μπάλες στον αέρα. Κάνει μεγάλη χρονιά, είναι εξαιρετικός και δικαίως θεωρείται ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στο νησί!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΚΑΤΑΛΑ: Είχε κάποιες κακές στιγμές σε μαρκαρίσματα στο 1ο μέρος ενώ και στο 2ο μέρος έχασε αντιπάλους σε 2 περιπτώσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα. Δεν ήταν από τις καλύτερες του εμφανίσεις αλλά θέλω να σημειώσω ότι κάνει μία καταπληκτική χρονιά και ελπίζω να συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος. Είναι ο φυσικός αρχηγός αυτής της ομάδας και θα πρέπει να ηγηθεί της προσπάθειας για κατάκτηση του κυπέλου!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Δεν έκανε από τα καλύτερα του παιχνίδια ο Μάριος. Ειδικά στο 2ο μέρος δεν ήταν καλός. Στην φάση του offside του Ντάρμπισαιαρ αυτός καλύπτει τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχε τις απαιτούμενες βοήθειες ούτε από τον Χέφελ ούτε από τον Τέτε που πέρασε στο 2ο μέρος στο παιχνίδι. Μπορεί για καλύτερες εμφανίσεις ο Μάριος ο οποίος δικαίως έχει κερδίσει θέση στην 11άδα της ομάδας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΛΑΡΕΝΑ: Μέχρι την στιγμή που κουράστηκε ήταν εξαιρετικός. Μετά το 70ο λεπτό έχασε μονομαχίες και δεν βοήθησε στο ανασταλτικό κομμάτι ενώ και επιθετικά δεν μπόρεσε να περάσει τις κάθετες του πάσες. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και σίγουρα θα πρέπει να τύχει σωστής διαχείρισης για να τον έχουμε φρέσκο στα μεγάλα παιχνίδια που έπονται. Στο 1ο γκολ από δικό του κλέψιμο ξεκινούμε την προσπάθεια μας. Σίγουρα είναι αρκετά καλύτερος από ότι 2 μήνες πριν.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΝΑΤΣΙΟ: Μέτρια εμφάνιση από τον Νάτσιο χωρίς καλές τοποθετήσεις και χωρίς καλά ανεβάσματα. Περιμένω πολλά από αυτόν γιατί έδειξε ότι μαζί με τον Λαρένα μπορούν να συνθέσουν ένα πολύ καλό δίδυμο στον άξονα. Χρειάζεται ρυθμό και δεν πρέπει να βγει από την 11άδα στα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να αγωνιστεί και είμαι σίγουρος ότι θα ανεβάζει απόδοση συνέχεια. Δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΧΕΦΕΛ: Μέτρια εμφάνιση από τον Χέφελ. Είχε κάποιες καλές προσπάθειες όπως την ασιστ στο 1ο μέρος στον Ακοράν και την ασιστ στο 2ο στον Γιάννου. Στο αμυντικό μισό όμως δεν τα πήγε καλά και δικαίως έγινε αλλαγή από τον προπονητή μας. Ίσως να μην μπορεί να αποδόσει το ίδιο στο αριστερό άκρο και να του στερεί σημαντικό μέρος από την δυναμική του. Θα πρέπει να βελτιώνεται μέσα από τα παιχνίδια και να μην μένει στάσιμος. Δέχθηκε την μοναδική κίτρινη κάρτα για την ομάδα μας.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΑΚΟΡΑΝ: Ο Ακο πέτυχε μία γκολάρα και έχασε άλλες 4 ευκαιρίες για γκολ εκ των οποίων οι 3 ήταν ξεκάθαρες. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής, ιδιαίτερα με την μπάλα στα πόδια, θα πρέπει όμως η τελική του προσπάθεια να είναι καλύτερη. Χάνει αρκετές ευκαιρίες εκ των  οποίων κάποιες είναι άχαστες ενώ τελειώνει με επιτυχία φάσεις αρκετά δυσκολότερες. Είναι με διαφορά ο καλύτερος μας ποδοσφαιριστής μαζί με Φλοριάν από την αρχή της χρονιάς και αν καταφέρει να βελτιώσει το τελείωμα του δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Πέτυχε 1 γκολ, προσπάθησε, έτρεξε, είχε κάποιες καλές προσπάθειες και 1 χαμένη ευκαιρία στο 2ο μέρος. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Δεν είναι δημιουργικός μέσος ούτε θα γίνει κάτι τέτοιο από εδώ και πέρα. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τον Τρίσκο και θα το γράφω συνέχεια. Πολύ μέτρια παρουσία για ακόμα μία φορά. Έγινε αλλαγή στο 86ο λεπτό με τον Μουρίγιο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΓΙΑΝΝΟΥ: Εξαιρετικό παιχνίδι και το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ. Η φάση που κερδίζει τον Γουϊλιαμ στην προσωπική τους μονομαχία στο 2ο μέρος και δίνει μισό γκολ στον Τρίσκο ήταν μία φάση που αντικατοπτρίζει την όλη εικόνα του στο παιχνίδι. Θέλει ρυθμό και παιχνίδια και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται καλύτερος. Θέλω να τον δω δίπλα στον Φλοριάν ή λίγο πίσω του γιατί πιστεύω ότι οι 2 τους θα κάνουν μεγάλα πράγματα!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΕΤΕ: Έκανε την δουλειά του πετυχαίνοντας το γκολ που καθάρισε το παιχνίδι. Έχασε όμως και μία ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται και κάπου εκεί σταμάτησε να τρέχει. Δεν ξέρω αν δεν ήταν έτοιμος ή αν ένιωσε οποιοδήποτε πρόβλημα στο πόδι αλλά γενικά δεν έτρεχε στο γήπεδο παρά μόνο έμεινε ψηλά. Είναι μεγάλη απώλεια ο Τέτε και τον χρειαζόμαστε υγιή και δυνατό για την συνέχεια. Ως αριστερό εξτρεμ μπορεί να κάνει την διαφορά και ελπίζω να τον καθιερώσει εκεί ο προπονητής.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΣΟΡΙΑ:  Πέρασε στο 76ο λεπτό στην θέση του τραυματία Νέλσον και αγωνίστηκε ως δεξιός ακραίος αμυντικός. Ο Σορία δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και δεν θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει σε δύσκολα παιχνίδια. Εν πάσει περιπτώσει όμως κράτησε την θέση του και προσπάθησε να ανέβει χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία.   
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΜΟΥΡΙΓΙΟ:  Έπαιξε λίγο για να κριθεί ως αμυντικός χαφ, μία θέση στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του και αγωνίστηκε για μία 4ετια στην Μπιλμπάο, κάνοντας τα βασικά. Η αλλαγή του Μουρίγιο θα γινόταν πιο γρήγορα αλλά τον πρόλαβε ο τραυματισμός του Νέλσον. Είναι πολύ σημαντικό το ότι επιστρέφει και ο Μουρίγιο και σιγά σιγά αναμένουμε όλους τους τραυματίες πίσω.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -/-


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Στο 1ο μέρος η ομάδα κέρδισε κατά κράτος την Ομόνοια και με συνεχείς πλαγιοκοπήσεις δημιουργούσε καταστάσεις. Το κλέψιμο του Λαρένα στο 0-1 δείχνει και την προσέγγιση του παιχνιδιού με την ομάδα μας να ανεβάζει ποδοσφαιριστές στο γήπεδο της Ομόνοιας και να κλέβει μπάλες. Πετύχαμε και 2ο γκολ στο 1ο μέρος ενώ στην 2η τελική προσπάθεια της Ομόνοιας δεχθήκαμε γκολ.
Στο 2ο μέρος και με την κόκκινη του Εκίθα, η ομάδα χαμήλωσε ταχύτητες αντί να ανεβάσει και μέχρι την αλλαγή του Τέτε είχαμε προβλήματα. Στο 15λεπτο μέχρι το 75ο λεπτό πετύχαμε το 1-3 και εκεί σβήσαμε τις μηχανές έχοντας κακές επιλογές και καθόλου καθαρό μυαλό να πετύχουμε και άλλα γκολ για να καθαρίσουμε το παιχνίδι. Η επιλογή του να περάσει τον Μουρίγιο στο γήπεδο ήταν και μία έμμεση παραδοχή για την κακή λειτουργία της ομάδας η οποία επέτρεψε στον αντίπαλο να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ.

Η φετινή χρονιά είναι ένα καλό μάθημα και για τον ίδιο. Είχε στα χέρια του ένα τρομερά ποιοτικό ρόστερ και έχει καταφέρει να πάρει εκτός έδρας τρίποντο για 1η φορά μετά από 7 εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν είναι προπονητής που φοβάται, αυτό όσα και να του καταλογίζονται δεν θα του το καταλογίσω ποτέ, αλλά έχει μία φιλοσοφία ότι σκοράρω και μετά προσπαθώ να διαφυλάξω το σκορ και αν καταφέρω να πετύχω 2ο γκολ. Αυτό το έχει περάσει στην ομάδα και με εξαίρεση το παιχνίδι με την Ανόρθωση στην Αρένα δεν έχουμε δει την Αεκ φέτος να πετυχαίνει γκολ και να ψάχνει με μανία και το 2ο για να σκοτώσει το παιχνίδι. Αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα το οποίο αφορά τον προπονητή μας. Σημειώστε ότι αυτό δεν είναι φόβος αλλά προσέγγιση των παιχνιδιών κάτι το οποίο με βρίσκει αντίθετο. Ελπίζω και εύχομαι μέχρι το τέλος της χρονιάς να κάνει αυτό που πρέπει και να φέρει το κύπελο στην Λάρνακα!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10



Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.