News Update :

αποελ - ΑΕΚ: 0-0: ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Πριν αναφερθώ στο παιχνίδι της Λευκωσίας, να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην μπασκετική ΑΕΚ η οποία έφερε το 2ο συνεχόμενο κύπελο στην Λάρνακα με την νίκη της 86-80 απέναντι στην ΕΘΑ στο Ελευθερία. Αυτή η ομάδα φέρνει συνέχεια χαρές στην Λάρνακα μας και κρατά τα λάβαρα ψηλά εδώ και πολλά χρόνια. Τεράστια ομάδα, με υγεία και εξαιρετικούς καλαθοσφαιριστές. Τα καλύτερα έπονται και είμαι κάτι περισσότερο από βέβαιος ότι θα έρθει και το πρωτάθλημα στην Λάρνακα!!


Σε σχέση με το παιχνίδι στην Λευκωσία, θα έλεγα ότι μας άφησε μία γλυκόπικρη γεύση. Το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν είναι κακό στην έδρα του Αποέλ από την άλλη όμως ο παθητικός μας ρόλος σε ολόκληρο σχεδόν το 90λεπτο μας προβληματίζει. Μετά την εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Ανόρθωση και το άδικο 2-2 περιμέναμε σαφώς καλύτερη εμφάνιση από τους ποδοσφαιριστές μας στην Λευκωσία. Εκεί που ο Πάμπλο στο παιχνίδι με την Ανόρθωση μας στέρησε στην ουσία τους 3 βαθμούς της νίκης, ήρθε στο ΓΣΠ να πραγματοποιήσει τεράστια εμφάνιση και να δώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα μας. Πέραν του εξαιρετικού τερματοφύλακα μας, μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Μοϊσοφ-Καταλά ενώ πολύ καλά πήγαν και τα 2 ακραία μπακ μας με Νέλσον-Αντωνιάδη να διατηρούνται σε ψηλά επίπεδα. Από εκεί και πέρα, οι ποδοσφαιριστές του μεσοεπιθετικού χώρου είτε δεν ήταν καλοί με τον Γιάννου να μην μπορεί να κερδίσει μονομαχία από τον Καρλάο ενώ και ο Ακοράν έκανε το χειρότερο του παιχνίδι με την φανέλα της ομάδας μας από την ημέρα που ήρθε στην Κύπρο.

Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με 4-2-3-1 και τους Πάμπλο στο τέρμα, Νέλσον-Μοϊσοφ-Καταλά-Αντωνιάδη 4άδα στην άμυνα, Νάτσιο-Λαρένα στον χώρο του κέντρου με τον Τομάς σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και τους Ακοράν στο αριστερό άκρο και Τρίσκο στο δεξί να πλαισιώνουν τον μοναδικό επιθετικό μας Γιάννου.

Από την αρχή του αγώνα το Αποέλ έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού και πίεζε συνεχώς για να σκοράρει. Ο Αντωνιάδης στο 14ο λεπτό δέχθηκε την 1η κίτρινη κάρτα του παιχνιδιού ενώ η ομάδα μας δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν το γεγονός ότι η μπάλα επέστρεφε συνεχώς στον Πάμπλο ο οποίος είχε πάρα πολλές επαφές με την μπάλα, δείγμα της κακής μέρας που βρέθηκαν οι κεντρώοι μας ποδοσφαιριστές. Χωρίς να κρατάς μπάλα δεν μπορείς ούτε να δημιουργήσεις. Σε τουλάχιστον 4 περιπτώσεις ο Πάμπλο είχε εκπληκτικές αποκρούσεις ενώ την κίτρινη κάρτα του Αντωνιάδη ακολούθησαν κίτρινες κάρτες στον Νικόλα Ιωάννου στο 32ο λεπτό, στον Κάσες στο 35ο λεπτό, στον Μοϊσοφ στο 38ο λεπτό και στον Φαρίας στο 40ο λεπτό. Μοναδική καλή ευκαιρία για την ομάδα μας στο 1ο μέρος στο 43ο λεπτό με τον Κάσες να συνεργάζεται με τον Τρίσκο και με εξαιρετικό φαλτσαριστό αριστερό πλασέ να στέλνει την μπάλα μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πέρεζ.

Το 2ο μέρος ξεκίνησε με την ομάδα μας να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και τον διαιτητή να χαρίζεται στον Φαρίας ο οποίος υπέπεσε σε καθαρό φάουλ για κίτρινη κάρτα που θα ήταν και η 2η του. Η φάση αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική αφού αν ο διαιτητής έδειχνε την 2η κίτρινη κάρτα όλα θα άλλαζαν ενώ  στο 51ο λεπτό δέχθηκε κίτρινη κάρτα και ο Καταλά. Με την είσοδο του Ποτέ στην θέση του Σαλάϊ στο 59ο λεπτό, το Αποέλ ανέκτησε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα και δημιουργούσε συνεχώς προϋποθέσεις για να πετύχει γκολ. Στο 65ο λεπτό ο Ακοράν απώλεσε πολύ καλή ευκαιρία για την ομάδα μας και από εκεί και πέρα μόνο το Αποέλ είχε τελικές προσπάθειες για γκολ. Στο 67ο λεπτό είχαμε διπλή αλλαγή για το Αποέλ με τους Ορ και Αλωνεύτη να παίρνουν την θέση των Ντελατόρε και Μοράϊς ενώ η 1η κίνηση για την ομάδα μας ήρθε στο 72ο λεπτό με τον Χέφελ να παίρνει την θέση του Τομάς. Στο 75ο και 76ο λεπτό ο Πάμπλο σταμάτησε με μεγάλες αποκρούσεις τον Νσούε ενώ στο 81ο λεπτό ο Λαμπάν πήρε την θέση του Νάτσιο και στο 85ο λεπτό ο Μουρίγιο την θέση του Αντωνιάδη με την ομάδα μας να πηγαίνει σε ένα 3-4-3 με τον Χέφελ να έρχεται αριστερά και τον Νέλσον να πηγαίνει δεξιά και τους Ακοράν-Τρίσκο πίσω από τον Γιάννου. Στο 89ο λεπτό ο Χέφελ με ωραίο κτύπημα φάουλ βρήκε τον Μοϊσοφ στο 2ο δοκάρι ο οποίος με κεφαλιά ανάγκασε τον Πέρεζ να αποκρούσει σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού.

Όταν δούμε όλο το παιχνίδι σίγουρα το ισόπαλο αποτέλεσμα αδικεί κάπως τον αντίπαλο μας. Αυτό ίσχυε και στην περασμένη αγωνιστική στο παιχνίδι Αεκ- Ανόρθωση στο οποίο σίγουρα δεν αξίζαμε τίποτα άλλο από τους 3 βαθμούς. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Το θετικό είναι ότι δεν είχαμε διαιτησία Μασιά, όπως είχαμε στο 3-1 του ΓΣΠ που μας έβγαλε και εκτός πρωταθλήματος, και το παιχνίδι πήγε στο 50-50 έστω και με κάποια λάθη που έγιναν στον πειθαρχικό έλεγχο. Σίγουρα μπορούμε για καλύτερες εμφανίσεις αλλά και το Αποέλ έκανε ίσως την καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Κρίνω ιδιαίτερα θετικά τους Νέλσον-Κάσες και θεωρώ ότι οι εμφανίσεις τους στα τελευταία 2 παιχνίδια δεν δικαιώνουν σε κανένα σημείο τον προπονητή μας ο οποίος τους είχε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας σε όλη την χρονιά. Ιδιαίτερα ο Νέλσον, πέραν των κάποιων αμυντικών του αδυναμιών, είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και μαζί με τον Ακοράν θα έκαναν μεγάλα πράγματα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως.

Επόμενο παιχνίδι και πάλι στην Λευκωσία απέναντι στην πληγωμένη Ομόνοια τo Σάββατο 17/03/2018 και ώρα 16:00. Ελπίζω και εύχομαι να ακολουθήσουν οι οπαδοί μας για να βοηθήσουμε την ομάδα να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης. Σίγουρα δεν υπάρχει πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς μας στο πρωτάθλημα αλλά θα πρέπει να στηρίζουμε την ομάδα παντού και πάντοτε. Συνεχίζουμε δυνατά και στόχος πλέον η κατάκτηση του κυπέλου!

Υ.Γ.1: Τα ΖΩΑ συνεχίζουν να δίνουν δυνατά το παρών τους σε όλα τα γήπεδα της Κύπρου! Τελικά το μηχανοκίνητο όχημα ετοιμάζεται για το κύπελο!
Υ.Γ.2:  Νέλσον-Νάτσιο μετρούν 21 και 19 συμμετοχές αντίστοιχα στο πρωτάθλημα εκ των οποίων μόνο 11 και 8 αντίστοιχα στο βασικό σχήμα. Κρίμα και άδικο θα έλεγα. Ο προπονητής μας αδίκησε και τον εαυτό του και την ομάδα.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΠΑΜΠΛΟ: Τεράστια εμφάνιση από τον τερματοφύλακα μας και θεωρώ ότι είναι ο 1ος λόγος που φύγαμε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Λευκωσία. Δέχθηκε δριμεία κριτική στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, δικαίως θα σημείωνα, αλλά στο παιχνίδι της Λευκωσίας ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ και πρέπει να του αναγνωριστεί. Ο Πάμπλο δεν είναι τυχαίος τερματοφύλακας και θεωρώ πολύ άδικο το ότι μηδενίζεται τόσο εύκολα από όλους. Έκανε τα λάθη του αλλά σε ένα μαραθώνιο 27 αγωνιστικών με εξαίρεση τα παιχνίδια με Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος και Ανόρθωση στην Αρένα, η παρουσία του είναι πάρα πολύ καλή. Η ισοπέδωση δεν με βρίσκει σύμφωνο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΝΕΛΣΟΝ: Πολύ καλή εμφάνιση από τον Νέλσον με σωστά μαρκαρίσματα και καλά ανεβάσματα. Προσπάθησε να συνεργαστεί με τον Τρίσκο αλλά δεν θεωρώ ότι έχουν τόσο καλή συνεργασία όσο έχει με τον Ακοράν. Όποτε αγωνίστηκε πίσω από τον Ακοράν έκαναν μεγάλα παιχνίδια και θα πρέπει να τους βάζει στην ίδια πλευρά ο προπονητής μας. Πάρα πολύ καλός και εύχομαι να συνεχίσει έτσι. Κουβαλά τόνους εμπειρίας και αυτό φαίνεται.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΟΪΣΟΦ: Τρομερό παιχνίδι και αλάνθαστο. Βασιλιάς στον χώρο του, ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ! Σταμάτησε τα πάντα και όποτε μπορούσε ανέβαζε και την μπάλα από την άμυνα. Κάνει απίστευτη χρονιά και μαζί με τον Καταλά έχουν συνθέσει ένα πολύ δυνατό δίδυμο όπου ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Του χρόνου θα είναι εκ των αρχηγών της ομάδας γιατί του αξίζει! Δέχθηκε την 2η κίτρινη του κάρτα στα Play Off και θα πρέπει να είναι προσεκτικός γιατί στην 3η θα χάσει το επόμενο παιχνίδι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΚΑΤΑΛΑ: Με την χρονιά που κάνει, προσωπική μου άποψη, δικαιούται και ανανέωση αν ο ίδιος νιώθει δυνατός  να συνεχίσει ακόμα 1 χρόνο. Με εξαίρεση το παιχνίδι απέναντι στην Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!! ΑΡΧΗΓΟΣ με όλη την σημασία της λέξης. Στο παιχνίδι της Λευκωσίας τα έκανε όλα για ακόμα μία φορά. Μεγάλε Νταβίντ!! Δέχθηκε επίσης την 2η του κίτρινη κάρτα στα Play Off.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Ο Μάριος κάνει πάρα πολύ καλή χρονιά και είμαι της άποψης ότι ιδιαίτερα στα ντέρμπι θα πρέπει να βρίσκεται στην αρχική 11αδα. Είχε πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά στο παιχνίδι αλλά στο επιθετικό κομμάτι δεν συμμετείχε πολύ. Είχε κάποια προβλήματα προς το τέλος αλλά σε γενικές γραμμές ήταν πάρα πολύ θετικός. Δέχθηκε την 1η κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι ενώ έγινε άλλαγή στο 85ο λεπτό για να επιτεθούμε από την πλευρά του στα εναπομείναντα λεπτά. Πάρα πολύ καλός!   
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΛΑΡΕΝΑ: Μετά την τεράστια εμφάνιση απέναντι στην Ανόρθωση είχε πολύ μέτρια απόδοση στην Λευκωσία. Οι κεντρώοι του αποελ κέρδισαν τις μονομαχίες και δεν τον άφησαν να κάνει το παιχνίδι του. Έτρεξε όμως, προσπάθησε και δεν άφησε φάση από το να μην την παλέψει. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και μπορεί με μία κίνηση του να αλλάξει ολόκληρο παιχνίδι. Ελπίζω όμως στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος να πάρει την ομάδα στους ώμους του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΝΑΤΣΙΟ: Δεν ήταν τόσο καλός όσο στο παιχνίδι με την Ανόρθωση αλλά δημιούργησε και έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία της ομάδας στο παιχνίδι. Ξέρει κιλά μπάλας, είναι αργός χωρίς αυτήν, αλλά σε γενικές γραμμές δείχνει ότι μπορεί και πρέπει να βοηθήσει. Δεν είναι τυχαίος και με αυτόν στο γήπεδο αποκτούμε ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια. Δεν πρέπει να βγει ξανά από την 11άδα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΤΟΜΑΣ: Κακή εμφάνιση από τον Τομάς μετά το μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση. Όλη την χρονιά είναι μία πάνω και μία κάτω και αυτό δεν βοηθάει την ομάδα. Είναι πάρα πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής αλλά έχει χάσει από την δυναμική του. Χωρίς τον καλό Τομάς δεν έχουμε πολλές πιθανότητες. Πρέπει να σταθεροποιηθεί σε ψηλές αποδόσεις.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΑΚΟΡΑΝ: Το χειρότερο του παιχνίδι από την ημέρα που φόρεσε την φανέλα της ομάδας μας. Πάρα πολύ κακός, δεν κέρδισε σχεδόν μονομαχία, δεν βοήθησε στα μαρκαρίσματα και στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν δεν ήταν έτοιμος. Σίγουρα προσπάθησε και έκανε ότι μπορούσε αλλά το παιχνίδι δεν του βγήκε. Με τον Ακοράν τόσο πίσω δεν μπορείς να σκοράρεις εύκολα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Κέρδισε πολλές μονομαχίες από τον Ιωάννου και πάλεψε με τους αντίπαλους αμυντικούς. Γενικά όμως έκανε ακόμα μία μέτρια εμφάνιση. Ο Τρισκόφσκι σε όλη την χρονιά δεν έκανε την διαφορά και δεν πρέπει να είναι κανείς ευχαριστημένος από την απόδοση του. Από αυτόν περιμένουμε περισσότερα και σίγουρα μέχρι στιγμής δεν τα προσφέρει. Γκολ με την Πάεεκ και τον Άρη δεν λεν κάτι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΓΙΑΝΝΟΥ: Πάρα πολύ κακός. Τον έσβησε ο Καρλάο και δεν θυμάμαι να κέρδισε καμία μονομαχία στο παιχνίδι. Σίγουρα ο Γιάννου χρειάζεται τον χρόνο του για να βρει τα πατήματα του από την πολύμηνη αποχή που είχε αλλά θα πρέπει να βοηθήσει άμεσα όσο μπορεί. Είναι πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής και περιμένω πολύ περισσότερα στην συνέχεια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/10

ΧΕΦΕΛ: Έδωσε τρεξίματα αρχικά ως δεκάρι και στην συνέχεια ως αριστερό φουλ μπακ. Μετά τον τραυματισμό του έμεινε λίγο πίσω αλλά θεωρώ ότι σιγά σιγά θα δίνει τις βοήθειες στην ομάδα. Θέλει πολλή δουλειά ακόμη για να φτάσει σε καλύτερα επίπεδα αλλά έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΛΑΜΠΑΝ:  Πέρασε στην θέση του Κάσες για 10 λεπτά και βοήθησε πολύ στα μαρκαρίσματα. Είχε μία λάθος παράλληλη πάσα που ευτυχώς δεν μετουσιώθηκε σε γκολ από τον αντίπαλο. Θα χρειαστεί και αυτός στην συνέχεια.   
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -/-

ΜΟΥΡΙΓΙΟ:  Έπαιξε ως δεξιός κεντρικός αμυντικός. Βοήθησε και αυτός στο να κρατήσουμε το 0 παθητικό.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -/-


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Η ομάδα πήρε ότι άξιζε από το παιχνίδι. Ο προπονητής μας κράτησε το ίδιο σχήμα, πολύ σωστά, μετά την τελευταία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Ανόρθωση. Όπως είπα και πιο πάνω είμαι της άποψης ότι θα μπορούσε να αλλάξει τους ακραίους του μέσα στο παιχνίδι τόσο στο παιχνίδι της Λευκωσίας αλλά και σε πολλά άλλα φέτος. Δυστυχώς δεν προβαίνει σε αυτή την κίνηση. Προφανώς έχει τους δικούς του λόγους και αυτός ξέρει καλύτερα αλλά είναι θεωρώ ξεκάθαρο ότι Ακοράν-Νέλσον όταν παίζουν μαζί μπορούν να κάνουν τα πάντα από το δεξί άκρο.
Οι αλλαγές του μέσα στο παιχνίδι ήταν σωστές ενώ και η 3η αλλαγή βοήθησε την ομάδα να κερδίσει κάποια μέτρα και να μην δεχθεί άλλη μεγάλη φάση στο τελευταίο 10λεπτο του παιχνιδιού. Είναι καλός προπονητής αλλά τώρα που τελειώνει και το πρωτάθλημα θα πρέπει να μέμφεται πρωτίστως τον εαυτό του για το ότι έχασε τεράστια ευκαιρία να παίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η άποψη μου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10


Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μια φορά. Το καλοκαίρι πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις. Χρειαζόμαστε ικανο τερματοφύλακα, νεαρό κεντρικό αμυντικό ( γιατι όχι κούσουλλος) που θα παίξει από την αρχή βασικός δίπλα από τον μοίσοφ και μεγάλο φρεσκάρισμα στη μεσαία γραμμη όπου θα κρατούσα μόνο τον λαμπάν. Και αυτό χωρίς να μηδενίζω την προσφορά των τομάς και λαρένα αλλα πιστεύω ότι έκλεισε ο κύκλος τους στην ΑΕΚ. Φυσικά ο πρώτος που πρέπει να φύγει είναι ο προπονητής. Δυστυχώς έχουμε καταντήσει ομάδα με δημοσιουπαλληλική νοοτροπία.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.