News Update :

ανόρθωση - ΑΕΚ: 3-1: ΜΕΓΑΛΟ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ.

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Σε ένα δικό μας παιχνίδι καταφέραμε να χάσουμε από την Ανόρθωση μέσα στο Παπαδόπουλος. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο δεν κινδυνέψαμε σχεδόν καθόλου, καταφέραμε στο 2ο μέρος να δώσουμε το παιχνίδι στην αντίπαλο ομάδα. Το 2ο μέρος ήταν ένα από τα χειρότερα ημίχρονα της ΑΕΚ των τελευταίων χρόνων. Ομάδα άνευρη, χωρίς πάθος, ποδοσφαιριστές να βγαίνουν πάντα δεύτεροι στην μπάλα και με τον προπονητή μας να προβαίνει σε κινήσεις ενώ είχε ήδη χαθεί το μομέντουμ του παιχνιδιού. Πραγματικά, εγώ προσωπικά τουλάχιστον, δεν περίμενα σε καμία περίπτωση τέτοια εξέλιξη στο 2ο μέρος.

Ο προπονητής μας κατέβηκε με ένα 4-2-3-1 και τους Πάμπλο κάτω από τα δοκάρια, Σορία-Μοϊσοφ-Καταλά-Τέτε 4άδα στην άμυνα με τους Τρουγιόλ-Λαμπάν αμυντικά χαφ και τους Ακοράν-Λαρένα-Τομάς μπροστά τους. Μοναδικός προωθημένος ο Φλοριάν. Ο σχηματισμός αυτός άλλαζε όταν κάναμε άμυνα με τον Λαρένα να μένει πιο ψηλά κοντά στον Φλοριάν και να γυρίζει το σύστημα σε ένα 4-4-2.

Η τακτική του προπονητή μας στο 1ο μέρος δούλεψε άψογα. Μόλις στο 2ο λεπτό καταφέραμε να προηγηθούμε στην 1η μεγάλη φάση που δημιουργήσαμε η οποία ήταν προϊόν της πίεσης που έβαζε η ομάδα μας ψηλά και με τον Τομάς να εκμεταλλεύεται την ασιστ του Φλοριάν. Ο προπονητής μας έδωσε εντολές στους 2 αμυντικούς μας χαφ να παίζουν ψηλά τον Βίκτωρ ούτως ώστε να μην μπορεί να πάρει την 1η μπάλα και να την περάσει στον Ράγιος βγάζοντας με αυτόν τον τρόπο και τους 2 εκτός παιχνιδιού. Μέχρι και την στιγμή του τραυματισμού του Τομάς η ομάδα δούλευε ρολόϊ. Από εκεί και πέρα όμως η Ανόρθωση ανέβηκε και μετέφερε το παιχνίδι στα άκρα, ιδιαίτερα στο δεξί επιθετικό της άκρο, με τον Αράζ να βρίσκεται σε μεγάλη μέρα και να βάζει δύσκολα στον πολύ κακό Τέτε. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Ανόρθωση δημιούργησε καταστάσεις από στημένα και ιδιαίτερα με κόρνερ, χωρίς όμως να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.

Ενώ φαινόταν η κακή βραδιά του Τέτε αλλά και το γεγονός ότι ο Τομάς δεν μπορούσε να προσφέρει μετά τον τραυματισμό του, η ομάδα κατέβηκε στο 2ο μέρος με τους ίδιους 11. Η Ανόρθωση στο 52ο λεπτό ευτύχησε να ισοφαρίσει με τον Βίκτωρ μετά από σοβαρό λάθος του Τέτε ( σημειώνω ότι είχε προηγηθεί καθαρό φάουλ του Καμαρά πάνω στον Τρουγιόλ) και εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Αράζ. Στην φάση αυτή όλη η αμυντική μας συμπεριφορά ήταν κακή με τον Σορία να χάνει τον Βίκτωρ ενώ Μοϊσοφ-Καταλά βρίσκονταν εντελώς εκτός θέσης. Ο προπονητής μας βλέποντας τα κακώς έχοντα και ενώ η ομάδα δεν μπορούσε να ανέβει, πέρασε στο γήπεδο στο 64ο λεπτό τον Νέλσον και αφαίρεσε από την ομάδα τον Τομάς με τον Τέτε να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Στο 73ο λεπτό είχαμε από μία αλλαγή για κάθε ομάδα με τον Χέφελ να παίρνει την θέση του ανύπαρκτου Λαρένα και  ο Καρλίτος του Καμαρά. Στην αμέσως επόμενη φάση η Ανόρθωση σκόραρε με τον Γκάντζιεφ μετά από 2η ασιστ του Αράζ και κακή άμυνα από όλη την ομάδα μας. Στο 76ο λεπτό ο προπονητής μας απέσυρε τον Τρουγιόλ και πέρασε στο γήπεδο τον Ρουσιά χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στην πορεία του αγώνα παρά μόνο να πετύχει ακόμα 1 γκολ η Ανόρθωση με τον Σισέ μετά από κάθετη πάσα του Ράγιος.

Όπως είπα και στον πρόλογο μου το παιχνίδι χάθηκε στο πάθος και την θέληση της αντίπαλης ομάδας για τους 3 βαθμούς της νίκης κάτι που εμείς δεν είχαμε στο γήπεδο. Οι ποδοσφαιριστές μας δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στο σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων. Ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να κυλήσει και δεν τιμώρησε σκληρά μαρκαρίσματα της αντίπαλης ομάδας στο 1ο μέρος αλλά και στο 2ο. Οι ποδοσφαιριστές μας αντί να αντιδράσουν και να βάλουν περισσότερο πάθος στο παιχνίδι τους, απλά χάθηκαν από το γήπεδο. Χωρίς πάθος, δύναμη και πείσμα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Οι Ευθύνες βαραίνουν όλους και θα πρέπει να αντιδράσουν άμεσα αρχής γενομένης με το παιχνίδι του Σαββάτου. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον και όπως έχουν έρθει τα πράγματα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να νικήσουμε Αρη και Αποέλ αν θέλουμε να μπούμε δυνατά στην τελική ευθεία.

Δεν θα επεκταθώ άλλο και δεν θέλω να γίνω κουραστικός. Απλώς σημειώνω ότι η ΑΕΚ του 2ου μέρους δεν πρέπει να εμφανιστεί ξανά στο γήπεδο αν θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν είναι ΑΕΚ αυτό που είδαμε αλλά κάτι άλλο. Επίσης, θα ήθελα να σημειώσω ότι ο προπονητής μας θα πρέπει να είναι πιο ήρεμος στον πάγκο και να προσπαθεί να το περάσει αυτό στους ποδοσφαιριστές μας. Δεν γίνεται να βγαίνει αυτός εκτός ελέγχου. Αν γίνεται αυτό τι να περιμένουμε από τους ποδοσφαιριστές μας? Αντιλαμβάνομαι ότι είχε παράπονο από το σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου το οποίο έμεινε ατιμώρητο αλλά ο ίδιος τι έκανε για αυτό? Εν πάσει περιπτώσει, θα πρέπει και ο ίδιος να δει πώς θα αντιμετωπίζει καλύτερα αυτές τις καταστάσεις γιατί δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά του στο τέλος. Αυτή είναι η άποψη μου.

Ραντεβού λοιπόν στην Αρένα το Σάββατο και ώρα 19:00 απέναντι στον Άρη Λεμεσού. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης και αυτό αναμένω να γίνει!!

Υ.Γ.1: 800 Αεκτζήδες βρέθηκαν στο γήπεδο. Δυστυχώς μόνο αυτοί πήγαν όμως γιατί οι ποδοσφαιριστές μας ήταν εξαφανισμένοι.
Υ.Γ.2:  Δεν έχω κανένα θέμα με τον διαιτητή και τον τρόπο που χειρίστηκε το παιχνίδι. Σίγουρα θα μπορούσε να κρατήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού αν τιμωρούσε τα πρώτα σκληρά μαρκαρίσματα των ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Οι ποδοσφαιριστές μας θα πρέπει να βάλουν περισσότερο πάθος στο παιχνίδι τους. Είναι απλό.
Υ.Γ.3: Οι διακριθέντες στο παιχνίδι ήταν ελάχιστοι. Θα ξεχώρισα τον Τομάς στα πρώτα 20 λεπτά, τον Φλοριάν ο οποίος πάλεψε σαν θηρίο ως επίσης και τον Λαμπάν. Οι άλλοι δεν πήγαν καλά.
Υ.Γ.4: Αναμένω την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή επιπέδου και στυλ παιχνιδιού Ακοράν ως επίσης και ενός ακόμα επιθετικού. Πλησιάζει ο καιρός που θα ανακοινωθούν!
  
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΠΑΜΠΛΟ: Ο Παπίτο δεν μπορούσε να κάνει κάτι στα 2 πρώτα γκολ που δέχθηκε. Στο 3ο γκολ δεν έκλεισε την γωνία του δεχόμενος το γκολ από την κλειστή γωνία πολύ εύκολα. Είχε καλές επεμβάσεις στο 1ο μέρος αλλά δέχθηκε εν τέλει 3 γκολ. Δεν ήταν από τις καλύτερες του εμφανίσεις ούτε με τα πόδια. Μέτρια θα χαρακτήριζα την εμφάνιση του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΣΟΡΙΑ: Κράτησε καλά την θέση του και έδειξε ότι έχει καλά στοιχεία. Στο 1ο ημίχρονο δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στους Σισέ-Πράνιτς ενώ και στο 2ο μέρος τα πήγε καλά με εξαίρεση 2 λάθη. Στο 1ο γκολ αυτός χάνει τον Βίκτωρ ο οποίος βγαίνει στην πλάτη του ενώ στο 3ο γκολ δεν μπορεί να σταματήσει την κάθετη του Ράγιος. Δεν είναι κάτι σούπερ αλλά έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει όταν χρειαστεί και θα πρέπει να τον βοηθήσουν μέσα στην ομάδα να εξελιχτεί.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΜΟΪΣΟΦ: Πολύ μέτρια εμφάνιση από τον Ντάνιελ. Στο 1ο μέρος είχε καλά μαρκαρίσματα στα στημένα και προσπάθησε να ανεβάσει την ομάδα όποτε μπορούσε. Στο 2ο μέρος ήταν κακός και ιδιαίτερα στο 1ο γκολ ήταν εντελώς εκτός θέσης. Δεν ήταν εμφάνιση επιπέδου Μοϊσοφ αυτό που είδαμε και αναμένω την αντίδραση του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΚΑΤΑΛΑ: Ενώ στο 1ο μέρος ήταν πάρα πολύ καλός, στο 2ο μέρος υπέπεσε σε σοβαρά λάθη με αποκορύφωμα το 2-1 όταν η μπάλα περνάει κάτω από τα πόδια του. Είναι ο αρχηγός μας και από αυτόν περιμένουμε πάρα πολλά ενώ δέχθηκε και την 4η κίτρινη του κάρτα στο πρωτάθλημα. Φαίνεται ότι ο Καταλά πρέπει να αγωνίζεται συνεχώς για να έχει ρυθμό. Πάντα μετά από αποχή δεν κάνει καλές εμφανίσεις. Τον αναμένω να ανεβάσει απόδοση.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΤΕΤΕ: Στο 1ο μέρος και όταν η ομάδα ανέβαινε στην επίθεση, ο Τομάς του άνοιγε χώρο για να ανέβει την γραμμή. Σε καμία φάση όμως δεν διεμβόλησε την αντίπαλη άμυνα και σε κανένα σημείο δεν ήταν επικίνδυνος. Στα αμυντικά του καθήκοντα δε, ιδιαίτερα μετά το 30ο λεπτό, ήταν πολύ κακός. Στο 2ο μέρος ήταν ακόμα χειρότερος και από 2 δικά του λάθη ξεκίνησαν τα πρώτα 2 γκολ της Ανόρθωσης. Η χειρότερη φετινή εμφάνιση του μικρού γίγαντα της ομάδας. Σκιά του εαυτού του, άνευρος και χωρίς καθαρό μυαλό. Δέχθηκε την 4η κίτρινη του κάρτα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1/10

ΛΑΜΠΑΝ: Προσπάθησε πάρα πολύ ο Λαμπάν και ιδιαίτερα στο 1ο μέρος ήταν καταπληκτικός. Στο 2ο μέρος έπεσε και αυτός σε απόδοση και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα. Από την άλλη όμως αυτός πάλεψε και έδωσε μάχες στο γήπεδο βάζοντας το πόδι του στην φωτιά. Για μένα από τους καλύτερους μας ποδοσφαιριστές.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΤΡΟΥΓΙΟΛΣ: Στο 1ο μέρος ήταν αρκετά καλός και δέχθηκε και την 1η κίτρινη κάρτα του παιχνιδιού φτάνοντας τις 2 στο πρωτάθλημα. Στο 2ο μέρος χάθηκε και αυτός ενώ πριν το 1ο γκολ της Ανόρθωσης του έγινε καθαρό φάουλ από τον Καμαρά. Δεν νοείται να παίζει όμως τόσο νωχελικά. Μπορεί για καλύτερες εμφανίσεις και πιο παθιασμένες και αυτός. Αυτό το αργό, χωρίς πάθος παιχνίδι δεν μου αρέσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΛΑΡΕΝΑ: Δεν κατέβηκε να αγωνιστεί. Ο χειρότερος ποδοσφαιριστής όλου του γηπέδου. Τραγική εμφάνιση από τον Χόρχε. Αν συνεχίσει έτσι δεν πάμε πουθενά. Τίποτα άλλο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1/10

ΤΟΜΑΣ: Μέχρι το 20ο λεπτό ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου. Από την ώρα που του άνοιξε το κεφάλι ο Σισέ δεν μπόρεσε να επανέλθει και το γεγονός ότι έμεινε στο γήπεδο μέχρι το 64ο λεπτό είναι λάθος του προπονητή μας. Θα έπρεπε να αποχωρήσει στο ημίχρονο αφού φαινόταν ότι δεν μπορούσε να προσφέρει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΑΚΟΡΑΝ: Ξεκίνησε εντυπωσιακά με την πάσα στον Φλοριάν πριν το 1ο γκολ της ομάδας μας. Στην συνέχεια έπαιξε με την ψυχολογία του ο Πράνιτς και τον έβγαλε εκτός παιχνιδιού. Δέχθηκε την 2η κίτρινη του κάρτα στο πρωτάθλήμα και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην συνέχεια. Δεν ήταν ο γνωστός Ακοράν αφού δεν είχε καθαρό μυαλό στο παιχνίδι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΦΛΟΡΙΑΝ: Πάλεψε όσο μπορούσε και τα έδωσε όλα. Είχε ακόμα μία ασιστ σε γκολ της ομάδας μας αλλά ούτε μπάλες πήρε ούτε βοήθειες είχε από τους υπόλοιπους. Χρειάζεται βοήθειες ο Φλοριάν ειδικά όταν έχει αντιπάλους τόσο δυνατούς αμυντικούς. Θα επανέλθει στα γκολ με τον Αρη!  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΝΕΛΣΟΝ: Μπήκε στο 64ο λεπτό και προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα. Στην φάση του 2ου γκολ φέρει ευθύνη τόσο αυτός όσο και ο Καταλά με το χαλαρό τους μαρκάρισμα. Για να είμαι ειλικρινής τον περίμενα στο γήπεδο στο ημίχρονο και αυτό θα έπρεπε να γίνει. Το έχω πει ξανά ο Νέλσον μπορεί να βοηθήσει την ομάδα φτάνει να βρει ρυθμό.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΧΕΦΕΛ:  Πέρασε και δεν ακούμπησε ο νεαρός. Επέστρεψε μετά από αποχή αλλά τίποτα το ουσιαστικό στο παιχνίδι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/10

ΡΟΥΣΙΑΣ:  Τα ίδια ισχύουν και για τον Ονησίφορο. Τίποτα ουσιαστικό, καμία τελική προσπάθεια στο παιχνίδι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Στο 1ο μέρος κερδίζει στην τακτική τον αντίπαλο. Όπως είπα και πιο πάνω έβγαζε 1 από τους αμυντικούς χαφ πάνω στον Βίκτωρ βάζοντας πίεση στο ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης ο οποίος σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια παίρνει την 1η μπάλα. Μέχρι το 30ο λεπτό η Ανόρθωση ήταν ακίνδυνη αλλά από εκεί και πέρα ο Λέβι μετάφερε το παιχνίδι στα άκρα βάζοντας πίεση ιδιαίτερα πάνω στον Τέτε.

Με την λήξη του ημιχρόνου θεωρούσα σίγουρο ότι θα γίνει κίνηση για να έχει βοήθειες ο Τέτε ή να ανέβει ο Τέτε πιο ψηλά και να περάσει ο Νέλσον στο γήπεδο κρατώντας πιο πίσω τον Σιβού ο οποίος βοηθούσε συνέχεια στα ανεβάσματα τον Αράζ. Τίποτα όμως δεν έγινε με αποτέλεσμα στο 52ο λεπτό να έρθει το 1-1 μετά από λάθος του Τέτε και η 1η αλλαγή έγινε στο 64ο λεπτό με τον Τομάς να φεύγει για να περάσει ο Νέλσον στο γήπεδο. Όταν έκανε την 2η του κίνηση με την έξοδο του Λαρένα και την είσοδο του Χέφε, ήρθε καπάκι το 2ο γκολ με νέο λάθος του Τέτε και κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας. Η αλλαγή Τρουγιόλ-Ρουσιά δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα στην ομάδα και το παιχνίδι κάπου εκεί κρίθηκε.

Θεωρώ μεγαλύτερη αδυναμία του την διαχείριση του ρόστερ της ομάδας. Θα το γράφω συνεχώς ότι αυτή η ομάδα έχει αρκετές λύσεις που θα πρέπει να τύχουν σωστού χειρισμού από τον προπονητή. Όταν βλέπω τον Λαρένα τόσο τραγικό και να μένει στο γήπεδο για 74 λεπτά σημαίνει ότι ο Νάτσιο δεν μπορεί να βοηθήσει αυτή την ομάδα. Ο προπονητής μου αυτό λέει με αυτή την κίνηση. Φέραμε ποδοσφαιριστή από Πριμέρα για να μην αγωνίζεται όταν ο Λαρένα δεν βλέπετε; Είναι πραγματικά άξιον απορίας. Αν ο προπονητής δεν τους πιστεύει θα πρέπει να συνεννοηθεί με τον Τσιάβι για να βρεθεί άμεσα η λύση. Δεν μπορώ να φέρω το μυαλό μου κάτι άλλο. Φέραμε 6 ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι και κανείς δεν υπολογίζεται σοβαρά πέραν του Αντωνιάδη. Κανείς. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό και θα πρέπει να βρεθεί η μέση λύση ΑΜΕΣΑ!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/10


Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Βρε φιλε Σταυρο Κομοτηνη. Ειναι απλα τα πραγματα και το λεω απο περσι. Πρεπει να φυγουν ο Ροκα πρωτιστα αλλα και ο Ιντιακεθ. Καποιοι με παροπυδες σιγουρα δεν τους αρεσει αυτο που γραφω, αλλα αυτη ειναι η μονη αληθεια!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.