News Update :

ΑΕΚ - πάφος: 2-0: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!!

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Με διάλειμμα μίας αγωνιστικής η ομάδα μας επέστρεψε ξανά στην θέση που της αρμόζει. Η φετινή ΑΕΚΑΡΑ είναι για μεγάλα πράγματα και φροντίζει να το δείχνει κάθε αγωνιστική και ειδικότερα στις μέτριες βραδιές της. Μετά από ένα κακό 1ο ημίχρονο, στο 2ο ημίχρονο η ομάδα ανέβασε ρυθμούς και τρομερός Γκόργκα Φλοριάν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γκουλόν και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα μας. Από εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους. Σε όλο το 90λεπτο δεν είχαμε την πολύ μεγάλη φάση από τον αντίπαλο με ελάχιστες καλές ευκαιρίες και από τις 2 ομάδες στο 1ο ημίχρονο. Στο 2ο μέρος επικρατήσαμε ολοκληρωτικά και δίκαια φτάσαμε σε ένα ακόμα τρίποντο και στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ο δρόμος είναι μακρύς και ιδιαίτερα δύσκολος και έχουμε μπροστά μας ακόμα 23 παιχνίδια. Στόχος το πρωτάθλημα και αυτό ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να φέρουν στην Λάρνακα οι ποδοσφαιριστές μας και το τεχνικό μας επιτελείο. Η ομάδα έχει ωριμάσει και φέτος είναι η χρονιά μας.
  
Στα του παιχνιδιού τώρα, ο Ιντιάκεθ κατέβασε την ομάδα με 3-4-3 και τους Πάμπλο στο τέρμα, Μουρίγιο-Μοϊσοφ-Καταλά 3άδα στην άμυνα, Τέτε-Λαμπάν-Λαρένα-Ακοράν 4άδα σε ευθεία μπροστά από τους αμυντικούς, Τρίσκο-Τομάς 2άδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Φλοριάν.

Το παιχνίδι στο 1ο μέρος δεν έφτασε σε ψηλά επίπεδα απόδοσης. Η ομάδα μας δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά, ιδιαίτερα από τον άξονα, ενώ η Πάφος έβαλε πίεση ψηλά και με πολλά τρεξίματα στον αγωνιστικό χώρο κράτησε τους επιθετικούς μας μακριά από την περιοχή του Κόπριβετς. Με εξαίρεση μία καλή προσπάθεια του Φλοριάν μετά από σέντρα του Τέτε και μία καλή ευκαιρία από την Πάφο, δεν είχαμε τίποτα άλλο αξιοσημείωτο το 1ο μέρος. Θα έλεγα ότι ήταν ιδιαίτερα κακό το θέαμα στο 1ο μέρος και αυτό οφείλετο στην κακή ανάπτυξη της ομάδας μας.

Στο 2ο μέρος ξεκινήσαμε με μία αλλαγή με τον Τρουγιόλ να παίρνει την θέση του Μουρίγιο. Η ομάδα μπήκε δυνατά και ο Φλοριάν είχε 2 τρομερές ευκαιρίες με τον Κόπριβετς να αποκρούει εντυπωσιακά. Ότι έχασε προηγουμένως το πέτυχε όμως στο 58ο λεπτό εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Γκουλόν και καρφώνοντας την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κόπριβετς. Ο προπονητής της Πάφου προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα περνώντας στο γήπεδο τους Σταύρου και Χριστοδούλου στις θέσεις των Κοβαλένκο και Φυλακτού, χωρίς όμως να αλλάζει κάτι στην πορεία του παιχνιδιού. Στο 71ο λεπτό ο εξωγήινος Λαρένα με ένα εξαιρετικό σουτ από τα 25 μέτρα κάρφωσε την μπάλα για 2η φορά στα δίκτυα του Κόπριβετς και τελείωσε το παιχνίδι. Στο 75ο λεπτό ο Αντωνιάδης πήρε την θέση του Τέτε ενώ στο 79ο λεπτό ο Σικόρσκι πήρε την θέση του Χόριτς. Η ομάδα μας συνέχισε να πιέζει και να προσπαθεί για το 3ο γκολ με τον Κάσες να παίρνει την θέση του Τρίσκο στο 89ο λεπτό και τον Λαρένα σε χρόνο καθυστερήσεων να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κόπριβετς με τον τελευταίο να αγγίζει την μπάλα την τελευταία στιγμή και να της δίνει πορεία προς το δοκάρι.

Είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις τους 3 βαθμούς της νίκης ακόμα και σε μία μέτρια βραδιά. Η ομάδα δείχνει χαρακτήρα και είναι πιο ώριμη από ποτέ. Παρά το κακό 1ο μέρος δεν κινδυνέψαμε από την πολύ καλή Πάφο και στο 2ο μέρος πετύχαμε 2 γκολ που μας έδωσαν και τους 3 βαθμούς της νίκης. Στα θετικά η εξαιρετική εμφάνιση του Τρίσκο μετά από αρκετό καιρό ενώ και ο Λαρένα δείχνει να ανεβαίνει μετά από κάποια κακά παιχνίδια που έκανε. Ο Μουρίγιο από την άλλη δεν ήταν σε καλή μέρα και δεν συνέχισε από εκεί που έμεινε με τον Εθνικό, ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου. Γενικά όμως θα έλεγα ότι στο 1ο μέρος δεν είχαμε σωστή ανάπτυξη από τον άξονα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε εύκολα να ανέβουμε στην επίθεση πέραν των μακρινών μπαλιών από την άμυνα. Στο 2ο μέρος οι γραμμές μας ήρθαν πιο κοντά και εκμεταλλεύτηκε η ομάδα τον τρομερό Φλοριάν. Είναι σημείο αναφοράς αυτός ο παικταράς και δεν ξέρω που θα σταματήσει το κοντέρ του φέτος. Μισή φάση χρειάζεται για να σκοτώσει τον αντίπαλο.

Μπροστά μας τώρα έχουμε ένα μεγάλο ντέρμπι με την Ομόνοια στην Αρένα την Δευτέρα και ώρα 19:00. Χρωστούν πολλά στην Ομόνοια οι ποδοσφαιριστές μας και επιβάλλεται να πάρουν πίσω το αίμα τους. Το δίκαιο για τον αντίπαλο 5-2 του 1ου γύρου έχει πληγώσει όλους στην ομάδα και θα πρέπει να δώσουν τα πάντα για την νίκη στο παιχνίδι αυτό. Είναι υποχρέωση τους προς τους οπαδούς της ομάδας αλλά και προς τους ίδιους τους εαυτούς τους. Αν δεν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα θα πάμε πλήρεις απέναντι στον αντίπαλο και προσδοκώ σε μία ακόμα μεγάλη νίκη της ομάδας!

Υ.Γ.1: Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η ομάδα έχει δεχθεί μονάχα ένα γκολ από στημένο σε όλο το πρωτάθλημα και αυτό από αυτογκόλ του Μοϊσοφ. Ένας τομέας που είχαμε μεγάλο πρόβλημα πέρυσι φαίνεται να έχει διορθωθεί κατά πολύ την φετινή χρονιά. Από την άλλη σκοράρουμε με στημένα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Υ.Γ.2:  Ελπίζω και εύχομαι να μην έχουμε νέο σήριαλ στην σχέση Μυτίδη- Αεκ. Δεν αξίζει σε κανέναν παιδιά. Αν δεν χρειάζεται η ομάδα τον Νέστορα να τον αφήσει να φύγει από την ομάδα όπως του αρμόζει και όπως αρμόζει και στην ίδια την ομάδα. Με το να μένει εκτός αποστολής για αγωνιστικούς λόγους και να δημιουργείται ξανά θέμα δεν βοηθά κανέναν. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.
Υ.Γ.3: Τρίσκο-Φλοριάν-Τέτε και έπονται αρκετοί. Ο προγραμματισμός τρέχει και νομίζω θα έχουμε έναν ιδιαίτερο Γενάρη την φετινή χρονιά!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΠΑΜΠΛΟ: Έχει αφήσει πίσω του τις κακές εμφανίσεις ολοκληρωτικά και δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι πόσο μεγάλος κήπερ είναι. Εκεί που χρειάστηκε επενέβηκε και καθάρισε φάσεις ενώ με τα πόδια είναι εκπληκτικός. Μακάρι να συνεχίσει έτσι ο ΠΑΠΙΤΟ!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΜΟΥΡΙΓΙΟ: Στο αμυντικό σκέλος είχε κάποια προβλήματα από τον Κοβαλένκο. Μεγαλύτερο θέμα όμως ήταν η επιθετική ανάπτυξη με αρκετές λανθασμένες μπαλιές. Δεν είχε βέβαια αρκετές βοήθειες από Λαρένα και Λαμπάν ενώ και ο Ακοράν μαρκαρίστηκε πολύ στενά. Ήταν από τις μέτριες του βραδιές αλλά δεν παύει από το να είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ομάδα. Πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΜΟΪΣΟΦ: Αλάνθαστος σε ακόμα ένα παιχνίδι, καλές τοποθετήσεις και τρομερό πάθος. Εξαιρετική χρονιά από τον Ντάνιελ και φέτος δείχνει πόσο έχει ωριμάσει στο παιχνίδι του. Έχει αφήσει πίσω του τα περσινά λάθη και επιπολαιότητες και ως λίμπερο στην 3άδα της άμυνας ηγείται των μετόπισθεν. Εξαιρετικός πραγματικά!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΚΑΤΑΛΑ: Φέτος κάνει καλύτερη χρονιά από πέρσι. Με εξαίρεση το παιχνίδι με την Σαλαμίνα σε όλα τα άλλα κινήθηκε σε ψηλά επίπεδα η απόδοση του. Πραγματικά πολύ πολύ καλός. Συγκεντρωμένος, με πολύ καλή αντίληψη του χώρου και εξαιρετικά μαρκαρίσματα. Οι οπαδοί μας δεν μπορούν να αντιληφθούν το πόσο σημαντικός είναι αυτός ο ποδοσφαιριστής μέσα στην ομάδα. Πραγματικά και στα 37 του δείχνει πόσο τεράστια προσωπικότητα είναι. Μακάρι να συνεχίσει έτσι με τις απαραίτητες ανάσες που θα πρέπει να πάρει. Τεράστιος!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΕΤΕ: Αυτό τον ποδοσφαιριστή δεν γίνεται να μην τον σέβεσαι όταν παίζει ποδόσφαιρο. Ακόμα και στην κακή του μέρα θα τα δώσει όλα και θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις. Στο 2ο μέρος τα έδωσε όλα και από αυτόν ξεκινάει το 2-0. Μεγάλος ποδοσφαιριστής ο Τέτε και είναι μεγάλη μέρα η σημερινή αφού ανανέωσε μέχρι το 2020. Αυτόν τον ποδοσφαιριστή τον έκρινα πολύ αυστηρά μόλις πρωτοήρθε και θεωρώ ότι με έχει διαψεύσει πλήρως και πρέπει να το αναγνωρίσω. ΣΠΙΝΤΥ ΓΚΟΝΖΑΛΕΖ!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΛΑΜΠΑΝ: Μεσοαμυντικά ήταν εξαιρετικός και στο 2ο μέρος ανέβασε απόδοση και από την μέση και πάνω. Στο 1ο μέρος όμως ήταν χαμένος. Μεσοεπιθετικά αργεί πολύ την ανάπτυξη της ομάδας και αυτό είναι τεράστιο θέμα όταν έχουμε μικρούς αντιπάλους οι οποίοι αμύνονται μαζικά. Στο 2ο μέρος έπαιξε πιο γρήγορα με την μπάλα και κερδίσαμε μέτρα. Είναι εξαιρετικός σε όλη την χρονιά και δίνει τα πάντα αλλά σε αυτό το σημείο θεωρώ ότι υστερεί. Στα ντέρμπι όμως είναι υπερπολύτιμος!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΛΑΡΕΝΑ: Ο εξωγήινος στο 1ο ημίχρονο ήταν παρών-απών. Στο 2ο μέρος βρισκόταν παντού. Πέτυχε μία γκολάρα με τα γνωστά του σουτ έξω από την περιοχή ενώ κράτησε και την μπάλα σωστά. Θα πρέπει να τύχει σωστής διαχείρισης από τον προπονητή μας. Δεν πρέπει να πηγαίνει σε γεμάτα 90λεπτα συνεχώς. Από την άλλη όμως πώς να βγάλεις τέτοιο ποδοσφαιριστή από την 11άδα? Πραγματικά μπαλαδόρος από τους λίγους.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΑΚΟΡΑΝ: Σταθερά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ από πέρυσι. Είναι αδιανόητο το ότι κρατάει τον ίδιο ρυθμό από το 1ο λεπτό μέχρι και το 90ο λεπτό στα 35 του. Πραγματικά δεν έχω δει ξανά τέτοιο ποδοσφαιριστή. Πάντα μέσα σε όλες τις φάσεις και εξαιρετικές προσπάθειες. Τι να πω άλλο για τον Ακοράν? Για μένα είναι ο MVP της ΑΕΚ από πέρυσι. Συνεχίζει ακάθεκτος!  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΤΟΜΑΣ: Δεν είναι ο Τομάς που όλοι ξέρουμε αυτό που βλέπουμε. Είναι πίσω, πολύ πίσω από τα γνωστά στάνταρτ απόδοσης του. Ο προπονητής τον στηρίζει και του δίνει λεπτά συμμετοχής αλλά θα πρέπει σε κάποια στιγμή να κάνει την έκρηξη του. Είναι τεράστιος ποδοσφαιριστής αλλά δεν νοείται να κινείται συνεχώς σε μέτριες εμφανίσεις. Αυτή την κάθετη που διαθέτει δεν την έχει άλλος ποδοσφαιριστής στην Κύπρο και έφτασε ο καιρός να δώσει τις απαντήσεις του.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Πάρα πολύ καλό παιχνίδι από τον Τρίσκο. Ανεβαίνει παιχνίδι με παιχνίδι και τον βλέπω στο παιχνίδι με την Ομόνοια να σκοράρει. Πέρασε μία περίοδο στην οποία δεν ήταν σε καλή κατάσταση αλλά τόσο στο παιχνίδι με τον Εθνικό όσο και με την Πάφο ήταν πάρα πολύ καλός. Θα κάνει το μπαμ του και εύχομαι να είναι με την Ομόνοια.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΦΛΟΡΙΑΝ: Παικταρά μου! Παλικάρι στο γήπεδο και τρομερός γκολτζής. Πέτυχε την γκολάρα του και καθάρισε για την ομάδα. Δεν ξέρω που θα σταματήσει φέτος αλλά πραγματικά αν συνεχίσει έτσι θα με κάνει να ξεχάσω τον λατρεμένο μου Γκόργκα Πιντάδο. Δεν έχω δει ξανά τόσο σπουδαίο σέντερ φορ με την φανέλα της ομάδας μας. Πραγματικά ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Ναι, δεν υπερβάλλω καθόλου.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΡΟΥΓΙΟΛ: Εκεί πιστεύω είναι η θέση που του αρμόζει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Ήρεμος, καλή πρώτη πάσα και εξαιρετικά μαρκαρίσματα. Ο Τρουγιόλ σου δίνει την εντύπωσει ότι θα ανακόψει τον αντίπαλο ότι και αν προσπαθήσει να κάνει αυτός. Ιδιαίτερα στο δεξιό άκρο ανταποκρίνεται πολύ πολύ καλά. Νομίζω θα τον δούμε πολύ σε εκείνη την θέση στην πορεία της χρονιάς.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ:  Κράτησε σωστά την θέση του και είχε και μία καλή ευκαιρία να σκοράρει με το κεφάλι. Ο Μάριος είναι σταθερά καλός και όποτε κληθεί να βοηθήσει το κάνει με μεγάλη συνέπεια. Τον περιμένω ακόμη καλύτερο στην συνέχεια!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΚΑΣΕΣ:  Επαιξε ελάχιστα για να κριθεί.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -/-

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Η ομάδα στο 1ο μέρος δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά και οι γραμμές μας ήταν πολύ μακριά. Ο Φλοριάν έδωσε πολλές μάχες αλλά ηταν πολύ δύσκολο με αυτές τις μακρινές απέναντι σε ψηλά παιδιά να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Στο 2ο μέρος απέσυρε τον κακό Μουρίγιο και έβαλε στην θέση του τον Τρουγιόλ ενώ οι γραμμές μας ήρθαν πιο κοντά. Με το 1-0 από τον Φλοριάν όλα τελείωσαν και στο 2-0 του Λαρένα πέρασε στο γήπεδο τον Αντωνιάδη στην θέση του Τέτε. Η 3η του αλλαγή έγινε στο 89ο λεπτό με τον Κάσες να παίρνει την θέση του Τρίσκο.

Το μόνο που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι γιατί αργεί τόσο πολύ με τις αλλαγές. Στο παιχνίδι με τον Εθνικό νικούσαμε 3-0 και έκανε 2 αλλαγές στο τελευταίο 10λεπτο ενώ στο παιχνίδι με την Πάφο κάναμε 3η αλλαγή στο 89ο λεπτό. Για μένα είναι παραφωνία αυτό και δείχνει, όπως το έχω γράψει πάρα πολλές φορές, ότι δεν πιστεύει σε όλο το ρόστερ του. Αυτό θα είναι πρόβλημα στην πορεία αν δεν αλλάξει. Ίσως δούμε μεγάλες αλλαγές τον Ιανουάριο με βάση αυτά που βλέπω. Θα δείξει η πορεία όμως.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10


Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.