News Update :

Αγία Νάπα - ΑΕΚ: 1-3: ΕΥΚΟΛΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν αγχώθηκα. Μπορεί η μπάλα να μην πήγαινε στα δίκτυα αλλά το πράγμα φαινόταν ρε παιδιά. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάναμε βαθμούς σε αυτό το παιχνίδι. Η ομάδα μας ήταν ανώτερη σε όλο το παιχνίδι και οι 26 τελικές προσπάθειες μαρτυρούν την καλή επιθετική ανάπτυξη και νοοτροπία της ομάδας μας μέσα στο παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές της Αγίας Νάπας πάλεψαν όσο μπορούσαν αλλά ως εκεί. Η ομάδα δεν χρειάστηκε να σπαταλήσει πολλές δυνάμεις και έστω και αν το 1-2 ήρθε κάπως αργά μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του τεράστιου Λαρένα και επίσης εξαιρετικό τελείωμα του πολύ Τρισκόφσκι, δεν θεωρώ ότι ήταν ιδιαίτερα αγχωτική η νίκη για την ομάδα μας. Κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητες του και τις δυσκολίες του. Έτσι ήταν και αυτό με την Αγία Νάπα το οποίο θα ξεχαστεί γρήγορα αφού η ομάδα έχει μπροστά της ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην κατ’ εμένα καλύτερη ΟΜΑΔΑ του πρωταθλήματος μετά από την δική μας. Μπορεί το Αποέλ να υπερέχει σε ποιότητα από εμάς και τον Απόλλωνα αλλά Απόλλωνας και Άεκ είναι ομάδες με όλη την σημασία της λέξης. Αυτό το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κομβικό για την συνέχεια αφού με ενδεχόμενη νίκη προβλέπω να μπαίνουμε 1οι στα Play Off.

Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με τον Τόνιο στο τέρμα και τους Ορτίθ- Μουρίγιο- Καταλά-Χαραλάμπους από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Αμυντικό χαφ ο Μπόλιεβιτς με τους Τομάς-Λαρένα μπροστά του και τους Τέτε αριστερά και Τρισκόφσκι δεξιά ως ακραίους επιθετικούς. Μοναδικός προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης ο Άλβες.

  • Μόλις στο 2ο λεπτό μετά από σέντρα του Τέτε από αριστερά ο Τρισκόφσκι από κοντά απώλεσε την 1η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας.
  • Κόντρα στην ροή του αγώνα, στο 6ο λεπτό ο Σκόπλιακ με κεφαλιά μετά από αδράνεια ολόκληρης της ομάδας μας πέτυχε το 1-0 για τους γηπεδούχους.
  • Στο 13ο λεπτό ο Τέτε με σουτ δεν ανησύχησε τον Πριντιγκάρ ενώ στο 15ο λεπτό ο Άλβες μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπόλιεβιτς με προβολή έστειλε την μπάλα έξω.
  • Στο 25ο λεπτό ο Μπόλιεβιτς με μακρινό ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα μόλις έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πριντιγκάρ ενώ στο 32ο λεπτό ο Τομάς με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Πριντιγκάρ σε δύσκολη απόκρουση.
  • Στο 36ο λεπτό ο Χαραλάμπους μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπόλιεβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του τερματοφύλακα της Αγίας Νάπας ενώ στο 41ο λεπτό η τάξη αποκαταστάθηκε με τον Τετέ να ντριμπλάρει όποιο βρίσκει μπροστά του από αριστερά και με συστημένη σέντρα βρήκε το κεφάλι του Καταλά ο οποίος από κοντά έγραψε το 1-1 και έστειλε τις 2 ομάδες με το ισόπαλο αποτέλεσμα στα αποδυτήρια.
  • Το 2ο μέρος ξεκίνησε με την ομάδα μας να έχει και πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού και να ψάχνει μετά μανίας το 2ο γκολ που θα τελείωνε και τον αγώνα.
  • Στο 50ο λεπτό ο Άλβες μετά από κάθετη πάσα του Τρισκόφσκι με σουτ έστειλε την μπάλα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πριντιγκάρ ενώ ο Τρισκόφσκι στο 52ο λεπτό ο Τρισκόφσκι με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Αγίας Νάπας.
  • Στο 58ο λεπτό ο Λαρένα με δυνατό σουτ ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Αγίας Νάπας σε ακόμα μία δύσκολη απόκρουση ενώ στο 60ο λεπτό ο Λαρένα με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Τρισκόφσκι μέσα στην περιοχή της Αγίας Νάπας με τον τελευταίο να εκτελεί υπέροχα και να γράφει το 1-2 για την ομάδα μας.
  • Στο ίδιο λεπτό είχαμε την 1η αλλαγή για την Αγία Νάπα με τον Κατσιατή να παίρνει την θέση του Μάρκου ενώ στο 60ο λεπτό ο Τομάς με κάθετη πάσα βρήκε τον Τρισκόφσκι μέσα στην περιοχή της Αγίας Νάπας με τον σκοπιανό να επιχειρεί με διπλή προσπάθεια να σκοράρει χωρίς όμως επιτυχία.
  • Στο 63ο λεπτό όμως ο Τέτε κέρδισε πέναλτι με τον Άλβες να το εκτελεί εύστοχα και να τελειώνει το παιχνίδι σημειώνοντας το 1-3 για την ομάδα μας.
  • Στο 68ο λεπτό ο Εγγλέζου πήρε την θέση του Τρισκόφσκι ενώ στο 72ο λεπτό ο Μυτίδης την θέση του Τομάς και στο 74ο λεπτό ο Μουλαζίμης την θέση του Ηλία Γεωργίου για την Αγία Νάπα.
  • Στο 77ο λεπτό ο Μυτίδης με ωραία κίνηση και σουτ ανάγκασε τον Πριντιγκάρ σε δύσκολη απόκρουση ενώ στο 79ο λεπτό ο Ρόσα πήρε την θέση του Τέτε.
  • Η ομάδα μας επιδίωξε μέχρι και το τέλος να πετύχει και 4ο γκολ χωρίς όμως επιτυχία με αποτέλεσμα το παιχνίδι να τελειώσει 1-3.


Όπως είπα και στον πρόλογο μου δεν αγχώθηκα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Η ομάδα έπαιξε σωστά και παρά το γεγονός ότι μείναμε πίσω στο σκορ δεν χάσαμε την συγκέντρωση μας σε κανένα σημείο. Δεν πήγε πολύ καλά ο Ορτίθ σε αυτό το παιχνίδι αλλά ούτε και ο Τομάς αλλά οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές μας στάθηκαν πολύ καλά. Σημαντικό λάθος κάνει ο αρχηγός στο 1-0 αφού ο Σκόπλιακ ήταν υπό την επιτήρηση του αλλά το διόρθωσε αργότερα με το γκολ που βάζει. Τα άκρα μας πλέον βγάζουν φωτιές με τον Τέτε να συνεχίζει να ταϊζει τους επιθετικούς μας και τον Τρισκόφσκι να φροντίζει κάθε αγωνιστική να δείχνει τις εκτελεστικές του ικανότητες. Όσον αφορά το δίδυμο του άξονα Λαρένα-Μπόλιεβιτς τα λόγια είναι περιττά. Ο Άλβες πέτυχε 1 γκολ έστω και από το σημείο του πέναλτι κάτι που θα τον βοηθήσει στην δύσκολη συνέχεια. Όσον αφορά τον Ηλία Χαραλάμπους, φροντίζει να δείχνει στο γήπεδο ότι κρατούν γερά τα κότσια του ακόμα και θα παίξει μεγάλο ρόλο στους αγώνες που έπονται.

Επόμενο παιχνίδι λοιπόν την Κυριακή 28/02 και ώρα 16:00 με τον Απόλλωνα στο ΓΣΖ. Ένα παιχνίδι που η ομάδα μας πρέπει πάση θυσία να κερδίσει και που προσωπικά το θεωρώ πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Με νίκη της ομάδας πιστεύω ότι θα τερματίσουμε 1οι το πρωτάθλημα μέχρι την 26η αγωνιστική κάτι που σημαίνει πλεονέκτημα στα Play off σε σχέση με το πρόγραμμα. Ελπίζω η ομάδα να είναι έτοιμη και να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει. Υπενθυμίζω ότι στο όριο βρίσκονται οι Άλβες και Νίνου με 3 κάρτες, οι Καταλά-Μαρτσίνιακ με 5 και ο Τομάς με 7. Επίσης στα Play Off οι κίτρινες κάρτες μηδενίζονται επομένως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα 2 παιχνίδια που έπονται με Απόλλωνα και Ερμή.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΤΟΝΙΟ: Στο γκολ δεν κάλυψε σωστά την κλειστή του γωνία αλλά δεν είχε και καλή οπτική επαφή με την μπάλα. Από εκεί και πέρα δεν χρειάστηκε σε κανένα σημείο και πέρασε ένα εύκολο απόγευμα. Το παιχνίδι που έπεται με τον Απόλλωνα είναι αρκετά δύσκολο και απαιτείται η καλή, δική του παρουσία.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6,5/10

ΟΡΤΙΘ: Κακό παιχνίδι από τον ισπανό παικταρά. Δεν έπαιξε με πάθος και δεν βγήκε πολλές φορές στην πλάτη του Τρισκόφσκι. Όποτε το έκανε δημιουργήθηκαν φάσεις αλλά έδειξε να κρατάει δυνάμεις για την συνέχεια. Είμαι σίγουρος ότι στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα θα είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του γηπέδου!  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΜΟΥΡΙΓΙΟ: Το 1ο 90λεπτο του ισπανού μετά την επιστροφή του είναι γεγονός. Σίγουρα θα θέλει κάποια παιχνίδια για να μπει στον ρυθμό των αγώνων αλλά είναι τέτοια η ποιότητα του που αμέσως δένει με τον Καταλά. Είχε κάποια μικρολαθάκια αλλά δείχνει ότι αυτό που χρειάζονται είναι μόνο αγωνιστικό ρυθμό. Μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα μας αλλά και πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΚΑΤΑΛΑ: Στο γκολ που δεχόμαστε φέρει ευθύνη αφού χάνει τον Σκόπλιακ. Από εκεί και πέρα ήταν αλάνθαστος και πέτυχε το 2ο προσωπικό του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα με ωραία κεφαλιά. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και ο ηγέτης της ομάδας μας. Τα μεγάλα παιχνίδια έχουν πλησιάσει επικίνδυνα και εδώ θα δείξει την ηγετική του φυσιογνωμία. Αναμένω μεγάλα παιχνίδια στην συνέχεια από τον αρχηγό.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Όπως έχω γράψει πολλάκις, σε παιχνίδια με τέτοιου είδους ομάδες είναι υπερπολύτιμος για την ομάδα. Ανέβαινε συνεχώς την γραμμή και είχε εξαιρετική συνεργασία για ακόμα μία φορά με τον Τέτε. Είχε πολλές καλές σέντρες μέσα στην περιοχή του αντιπάλου και προσπάθησε να σκοράρει με το κεφάλι στα στημένα. Κανένα πρόβλημα αμυντικά και εύχομαι να τον δω στην 11άδα και με τον Απόλλωνα. Τεράστιος ποδοσφαιριστής με εξαιρετικές ποδοσφαιρικές ικανότητες.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ: Έκανε το παιχνίδι του όπως αυτός ξέρει καλύτερα. Κράτησε μπάλα και κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα στο γήπεδο. Έκλεισε χώρους όποτε χρειάστηκε και τα στημένα του ήταν πολύ καλά. Θα έπρεπε να έχει ήδη ανανεώσει με την ομάδα μας ο Μαυροβούνιος ο οποίος είναι η ήρεμη δύναμη στον άξονα. Τρομερά ποιοτικός ποδοσφαιριστής και ένα σύγχρονο αμυντικό χαφ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΛΑΡΕΝΑ: Η πάσα που βγάζει στον Τρισκόφσκι είναι για σεμινάριο. Είναι σταθερά σε κάθε παιχνίδι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου και δείχνει ότι κρατούν γερά τα πόδια του ακόμη. Τεράστια εμφάνιση, αρχηγική για ακόμα μία φορά με εξαιρετικές ασιστ και πολύ καλά τελειώματα. Καλύπτει και τον Τομάς ο οποίος είναι κάτω σε απόδοση και από τα δικά του πόδια θα περάσει όλο το παιχνίδι της ομάδας μας απέναντι στον Απόλλωνα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΟΜΑΣ: Είχε κάποιες καλές στιγμές στον αγώνα αλλά σε γενικές γραμμές ήταν αρνητικός. Κακή εμφάνιση, χωρίς καλές μεταβιβάσεις και πολλά λάθη. Προσπάθησε όμως και έτρεξε πολύ, βάζοντας τα πόδια του στην φωτιά όποτε χρειάστηκε. Είναι πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη της ομάδας και ελπίζω να σταθεροποιηθεί σε καλές αποδόσεις στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10

ΤΕΤΕ: Ακόμα μία ασιστ για τον ισπανό γίγαντα και ακόμα ένα κερδισμένο πέναλτι. Έκανε μεγάλο παιχνίδι ξανά και βοήθησε όποτε μπορούσε και τον Χαραλάμπους στα αμυντικά του καθήκοντα. Πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, έδωσε το κάτι παραπάνω εκεί που χρειάστηκε. Πολύ καλός ο Τέτε και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει στα ίδια επίπεδα στην συνέχεια!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10

ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ: Πέτυχε το 1-2 στο πιο κρίσιμο σημείο και απείλησε αρκετές φορές την αντίπαλη εστία. Δεν είχε αρκετές βοήθειες από τον Ορτίθ, ειδικά στο 1ο μέρος, αλλά έκανε αισθητή την παρουσία του σε 68 λεπτά που αγωνίστηκε. Ο Τρισκόφσκι δίνει στην ομάδα ταχύτητα, καλή σέντρα και πολύ καλά τελειώματα είτε με τα πόδια είτε με το κεφάλι. Έχει ανεβάσει επίπεδο τα άκρα μας και σίγουρα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη προοπτική. Μπορεί να δώσει πολλά και θα δώσει πολλά ο σκοπιανός.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΑΛΒΕΣ: Πέτυχε γκολ από το πέναλτι που σίγουρα θα τον βοηθήσει ψυχολογικά για την συνέχεια. Ήταν μέσα στις φάσεις και προσπάθησε να σκοράρει πιο γρήγορα χωρίς επιτυχία. Είναι μεγάλος επιθετικός και θα επιστρέψει στα μεγάλα γκολ άμεσα από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα!!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ: Πέρασε στην θέση του Τρισκόφσκι και αμέσως έκανε αισθητή την παρουσία του με ανεβάσματα και προσπάθειες για γκολ. Δεν μπόρεσε να σκοράρει αλλά έδειξε ζωηράδα και είχε πολύ καλές προσπάθειες στο γήπεδο. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής ο Νικόλας και θα πρέπει να είναι συνεχώς έτοιμος να βοηθήσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΜΥΤΙΔΗΣ:  Πέρασε και αυτός με όρεξη στο γήπεδο και επιχείρησε να σκοράρει στο 77ο λεπτό χωρίς όμως επιτυχία. Δείχνει σε καλή κατάσταση και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα βρεθεί στην 11άδα. Ο Μυτίδης μπορεί να πετύχει κρίσιμα γκολ στην συνέχεια και οι εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα ενθαρυντικές.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΡΟΣΑ:  Προσπάθησε να βοηθήσει αλλά το παιχνίδι είχε τελειώσει στο σημείο που πέρασε στο γήπεδο. Ήταν θετικός και στο παιχνίδι που έπεται με τον Απόλλωνα, αν περάσει στο γήπεδο, ίσως να θέλει να δώσει τις δικές του απαντήσεις. Καλός ποδοσφαιριστής ο βραζιλιάνος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με τον Μουρίγιο στην θέση του Λαμπάν σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στην Ανόρθωση και τους Καταλά- Τέτε- Τομάς στις θέσεις των Μοϊσοφ- Εγγλέζου και Ρόσα.

Παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, η ομάδα έδειξε την ποιότητα της και με υπομονή στο παιχνίδι της έφερε τα κάτω πάνω και πήρε στο τέλος μία εύκολη νίκη. Έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο που δεν καταλάβει από απουσίες και όποιος παιρνάει στο γήπεδο αγωνίζεται το ίδιο καλά με τους υπόλοιπους. Οι αλλαγές του έγιναν περισσότερο για φρεσκάρισμα και για να δώσει ρυθμό στα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο.

Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, η δική του συμμετοχή θα είναι πολύ μεγάλη. Ο Απόλλωνας διαθέτει μία πάρα πολύ καλή ομάδα και έναν πολύ καλό προπονητή και ο προπονητής μας θα πρέπει να τον διαβάσει καλά. Άς μην ξεχνάμε το παιχνίδι του 1ου γύρου όπου δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ και ελπίζω αυτή την φορά να καθαρίσουμε αν γίνεται τον αγώνα. Τα πάει αρκετά καλά ο προπονητής μας και ελπίζω να συνεχίσει έτσι μέχρι τέλους!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10



Share this Article on :

0 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.