News Update :

ανόρθωση - ΑΕΚ: 1-1: ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Το παιχνίδι του Παπαδόπουλος ήταν η ιδανική ευκαιρία της ομάδας μας για να κάνει το μεγάλο βήμα. Με νίκη στο ντέρμπι με την Ανόρθωση θα άνοιγε διάπλατα ο δρόμος για να μπορέσουμε με το πέρας της 16ης αγωνιστικής να βρισκόμαστε στην 1η θέση της βαθμολογίας. Μέχρι τότε έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Αγία Νάπα στο ΓΣΖ, Απόλλωνα εκτός, Ερμή-Πάφο-Δόξα εντός και μετά το Αποέλ στην Λευκωσία. Όπως πολύ εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό, μέχρι το παιχνίδι με το Αποέλ η ομάδα μπορεί να μαζέψει το λιγότερο 13 βαθμούς. Για αυτό τον λόγο θεωρώ ότι θα έπρεπε το ψεσινό παιχνίδι να κερδηθεί. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε τον αντίπαλο, ο οποίος ήταν και εξακολουθεί να είναι μία μεγάλη ομάδα και μέσα στο γήπεδο του σίγουρα αποκτάει μεγαλύτερη δυναμική. Ο βαθμός της ισοπαλίας σε ένα ντέρμπι, πόσο δε όταν είναι εκτός έδρας, είναι πάντοτε εντός προγράμματος αλλά με νίκες επί μεγάλων αντιπάλων μεγαλώνεις και ως ομάδα.

Στα θετικά καταγράφω το γεγονός ότι η ομάδα μας έδειξε ότι είναι μεγάλη ομάδα πλέον και δίκαια θεωρείται ως η βασική ανταγωνίστρια ομάδα του Αποέλ για τον φετινό τίτλο. Προσπάθησαν πολύ οι ποδοσφαιριστές μας και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Θεωρώ ότι ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο μέχρι και το 65ο λεπτό αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τελικές ευκαιρίες και να σκοτώσουν το παιχνίδι. Από το 65ο λεπτό και μετά, αδικαιολόγητα για ακόμα μία φορά, δώσαμε χώρο στον αντίπαλο με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει μετά από ακόμα ένα μεγάλο λάθος του Μαρτσίνιακ, μετά και το παιχνίδι με την Ομόνοια, και σίγουρα κινδυνέψαμε στο τέλος με ήττα. Η διαχείριση που έγινε από τον πάγκο θεωρώ ότι δεν ήταν καθόλου καλή και ιδιαίτερα η αλλαγή του Άλβες με τον Κάντε ήταν εντελώς άστοχη. Επίσης, η αλλαγή στο 93ο λεπτό δεν ξέρω σε τι αποσκοπεί και πραγματικά μου κίνησε την απορία. Η ομάδα φώναζε ότι είχε πρόβλημα στον άξονα και ο προπονητής μας δεν προχώρησε με μία αλλαγή στο κέντρο κρατώντας την ομάδα ως είχε μέχρι και το 93ο λεπτό, σημείο στο οποίο όπως εγώ το αντιλήφθηκα πέρασε τον Μιντίκκη για να ροκανίσει το χρόνο. Το μόνο που με λυπεί σε σχέση με την κίνηση αυτή είναι το γεγονός ότι δείχνει την νοοτροπία του προπονητή μας η οποία δυστυχώς δεν είναι αυτή που ο ίδιος επιθυμεί να είναι και σίγουρα δεν είναι νοοτροπία νικητή. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και την έχω πει επανειλημμένως από πέρσι. Θα επεκταθώ περισσότερο στην ανάλυση του προπονητή.

Ο προπονητής μας κατέβασε την ομάδα με τον Τόνιο στο τέρμα και τους Ορτίθ- Σεράν- Καταλά-Μαρτσίνιακ από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Αμυντικά χαφ οι Μπόλιεβιτς- Λαμπάν με τον Τομάς μπροστά τους και τους Τέτε αριστερά και Μοντέϊρο δεξιά ως ακραίους επιθετικούς. Μοναδικός προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης ο Άλβες.

Στο 1ο ημίχρονο το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και παρά το γεγονός ότι η ομάδα μας κρατούσε την μπάλα και φαινόταν πιο επικίνδυνη δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Μόλις στα 30 δευτερόλεπτα ο Άλβες έκλεψε από τον Λαϊφη και μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά όπως επιτίθετο η ομάδα μας, με τον αμυντικό της Ανόρθωσης να τον ρίχνει κάτω μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή όμως να δείχνει παίζεται.
  • Στο 5ο λεπτό είχαμε την 1η κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι στον Άλβες για χέρι και 1η του στο πρωτάθλημα ενώ στο 22ο λεπτό, ο Λαϊφης και πάλι μετά από σέντρα του Μαρτσίνιακ κατέβασε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της Ανόρθωσης με τον διαιτητή για ακόμα μία φορά να κλείνει τα μάτια στην καθαρή παράβαση του αμυντικού της Ανόρθωσης.
  • Στο 25ο λεπτό ο Μπόλιεβιτς με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόπριβετς ενώ στο 43ο λεπτό ο Λαμπάν δέχθηκε την 3η κίτρινη του κάρτα στο πρωτάθλημα.
  • Τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν για την ομάδα μας με τον Μοντέϊρο να μπαίνει από δεξιά μετά από κάθετη πάσα του Τομάς αλλά το γύρισμα του δεν ήταν καλό με τον Κόπριβετς να απομακρύνει σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
  • Το 2ο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία της Ανόρθωσης στο 48ο λεπτό, με τον Κάλβο να μπαίνει από δεξιά και να σουτάρει πάνω στον Τόνιο ενώ υπήρχαν ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης μέσα στην περιοχή της ομάδας μας.
  • Στο 50ο λεπτό ο Σβέχλεν της Ανόρθωσης δέχθηκε κίτρινη κάρτα ενώ στο 55ο λεπτό ο Καταλά με μακρινή διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Μοντέϊρο και αυτός τον Μπόλιεβιτς, με τον Μαυροβούνιο να επιχειρεί μία θαυμάσια συρτή σέντρα λουκούμι στον Άλβες ο οποίος από κοντά δεν λάθεψε κάνοντας το 0-1 για την ομάδα μας.
  • Στο 60ο λεπτό ο Βίκτορ με κεφαλιά μετά από κτύπημα φάουλ του Μαρτίνες έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τόνιο ενώ στο 61ο λεπτό ο Λαϊφης δέχθηκε κίτρινη κάρτα για φάουλ έξω από την περιοχή της Ανόρθωσης.
  • Στο 62ο λεπτό ο Κουλούρης πήρε την θέση του Αβραάμ ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Εγγλέζου πήρε την θέση του Μοντέϊρο. Στο 70ο λεπτό είχαμε από μία κίτρινη κάρτα σε Μπόλιεβιτς, με την οποία συμπλήρωσε 4 και δεν παίζει με Αγία Νάπα, και Τζανακάκη της Ανόρθωσης.
  • Στο 72ο λεπτό όμως, ο Μακρής αφού εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Μαρτσίνιακ, έβγαλε την σέντρα από δεξιά πάνω στο κεφάλι του Κολούρη ο οποίος αφού νίκησε τον Σεράν την έστειλε στα δίκτυα του Τόνιο ισοφαρίζοντας σε 1-1.
  • Στο 76ο λεπτό είχαμε την 2η αλλαγή για την ομάδα μας με τον Κάντε να παίρνει την θέση του Άλβες ενώ στο 78ο λεπτό είχαμε την 4η κίτρινη κάρτα στο πρωτάθλημα στον Τομάς και ως εκ τούτου ούτε αυτός θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Αγία Νάπα.
  • Στο 80ο λεπτό είχαμε κίτρινη κάρτα στον Αμπουρχάνια ενώ 3 λεπτά αργότερα άφησε την θέση του στον Πελέ.
  • Στο 85ο λεπτό είχαμε το φάουλ και την 3η κίτρινη κάρτα στο πρωτάθλημα στον Μαρτσίνιακ. Με την εκτέλεση του φάουλ και αφού έδιωξαν οι αμυντικοί μας, η μπάλα στρώθηκε στον Πελέ ο οποίος με ένα δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Τόνιο.
  • Στο 90 + 1, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πελέ, ο Λαμπάν έδιωξε με το χέρι την μπάλα ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σεράν ανέτρεψε τον Λαϊφη με τον διαιτητή του αγώνος να μην δείχνει τίποτα όμως. Στο φάουλ που προηγήθηκε δέχθηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία ο Σεράν φτάνοντας τις 2 στο πρωτάθλημα.
  • Στο 90 + 3, ο προπονητής μας έκανε την αλλαγή του αιώνα βγάζοντας τον Τέτε και βάζοντας τον Μιντίκκη για να κρατήσει το ισόπαλο αποτέλεσμα. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού.


Θα ήθελα να κάνω μία αναφορά και σε ότι έχω ακούσει για την διαιτησία από πλευράς Ανόρθωσης. Πολύ σωστά η αντίπαλη ομάδα διαμαρτύρεται για 2 καθαρά πέναλτι, όχι 1, σε μία φάση. Η φάση του 90+1 ήταν καθαρό πέναλτι και θα έπρεπε να δωθεί στην ομάδα της Αμμοχώστου. Από την άλλη όμως, γιατί ρε παιδιά δεν λέτε ότι ο διαιτητής του αγώνος έκλεισε τα μάτια και σε 2 καθαρά πέναλτι της Άεκ; Γιατί δεν λέτε ότι το φάουλ το οποίο κέρδισε ο Κουλούρης και από το οποίο δημιουργήθηκε η φάση του πέναλτι ήταν ανύπαρκτο; Η Άεκ γενικά έχει αλλάξει πολιτική όσον αφορά την διαιτησία και για εμένα είναι σεβαστή απόφαση. Δεν μιλάει κανένας από την ομάδα μας γιατί έτσι έχουν αποφασίσει. Αλλά όχι να λέμε και ότι θέλουμε ρε παιδιά. Δηλαδή η Ανόρθωση κατασφαγιάστηκε στο ψεσινό παιχνίδι γιατί έμεινε η τελευταία γεύση από την τελευταία φάση του αγώνα; Αν δεν μπορείτε να είστε αντικειμενικοί αφήστε το καλύτερα.

Τώρα, όσον αφορά την ομάδα μας, η αμυντική μας γραμμή εξακολουθεί να προβληματίζει και να υποπίπτει σε λάθη. Ακόμα ένα λάθος από τον Μαρτσίνιακ, 2ο στην σειρά, σε ακόμα ένα ντέρμπι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτηκε να κάνει στην φάση εκείνη. Μπορούσε πολύ άνετα να διώξει την μπάλα ή ακόμα και να την καλύψει και ξαφνικά βρίσκεται στο έδαφος. Ο Σεράν επίσης μαρκάρει με τα μάτια τον Κουλούρη και γενικά όλη η αμυντική γραμμή βρίσκεται εκτός θέσης. Τα άκρα της επίθεσης δεν λειτούργησαν καλά στο χθεσινό παιχνίδι με εξαίρεση κάποιες εξάρσεις του Μοντέϊρο. Από αριστερά ο Τέτε δεν φάνηκε καθόλου ενώ ο Τομάς όποτε πήρε μπάλα φάνηκε απειλητικό αλλά η αντίπαλη ομάδα προσάρμοσε την άμυνα της πάνω του. Ο Άλβες θεωρώ ότι ήταν επικίνδυνος και δεν έπρεπε να βγει από το παιχνίδι ενώ ο Λαμπάν ήταν πολύ νευρικός με αποτέλεσμα να χάσει ολόκληρη την ηρεμία της η ομάδα στον άξονα.

Τέλος, αφού ρε κόουτς μου, δεν έχουμε ποδοσφαιριστές που αξίζουν στον πάγκο, γιατί δεν στέλνεις τα παιδιά στην 2η ομάδα να παίζουν κανέναν παιχνίδι; Διάβαζα την Πέμπτη ότι ο Ντε Βινσέντι έπαιξε με την 2η ομάδα του Αποέλ στην νίκη επί του Θόϊ Λακατάμιας. Γιατί εμείς παίρνουμε τους Κυπριανού-Χατζηγιαννακού και Καστάνα στην αποστολή της 1ης ομάδας, αφού δεν θα παίξουν ποτέ τα παιδιά? Πραγματικά απορώ πόσο χειρότεροι θα είναι από τον Τέτε ή από τον Κάντε ή από τον κάθε Τέτε και τον κάθε Κάντε που αγωνίζεται. Στείλε τους στην 2η ομάδα να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους αν μη τι άλλο. Πρωτάθλημα με 15 ποδοσφαιριστές δεν βγάζεις κόουτς.  


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΤΟΝΙΟ: Δεν χρειάστηκε σε πολλές φάσεις και στο γκολ δεν φέρει καθόλου ευθύνη αφού τον εκτέλεσε από κοντά ο Κουλούρης. Έπαιξε σωστά με τα πόδια όποτε χρειάστηκε και η καλύτερη του στιγμή στο παιχνίδι ήταν η απόκρουση στο σουτ του Κάλβο στο 48ο λεπτό. Ελπίζω να σταθεροποιηθεί σε καλά επίπεδα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΟΡΤΙΘ: Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από τον Αβραάμ και γενικά σε όλο το 90λεπτο δεν βγήκε καμία φάση από την πλευρά του! Μοναδική εξαίρεση το φάουλ στο 90+1 το οποίο μόνο ο διαιτητής είδε, φάση από την οποία ξεκίνησε το πέναλτι της Ανόρθωσης. Δεν βοήθησε πολύ επιθετικά αφού δεν ανέβηκε την γραμμή. Από τις ελάχιστες φορές που τον είδα τόσο πίσω στο γήπεδο, δηλαδή να μην ανεβαίνει. Φαίνεται ότι έτσι ήταν οι οδηγίες του και τις ακολούθησε πιστά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΣΕΡΑΝ: Αυτό που κάνει σε κάθε παιχνίδι που τρέχει να διαμαρτυρηθεί και να πουλήσει τσαμπουκά θα πρέπει κάποιος μέσα στην ομάδα να του το κόψει. Δεν αντιλαμβάνεται κανείς μέσα στην ομάδα ότι κάνει κακό ο Σεράν πρώτα στην ομάδα και μετά στον εαυτό του? Πόσες φορές να κάνει το ίδιο πράγμα. Κάθε παιχνίδι μα κάθε παιχνίδι η ίδια συμπεριφορά. Όσον αφορά τον αγώνα, οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης τον άφησαν να κατεβάζει μπαλα. Δεν ήταν κακός, έδωσε αρκετές σωστές πάσες αλλά δεν εμπνέει ασφάλεια. Στα μαρκαρίσματα ήταν καλός με εξαίρεση το γκολ της Ανόρθωσης στο οποίο χάνει τον Κουλούρη και στην φάση του πέναλτι στο 90+1 στο οποίο παίζει εντελώς απρόσεχτα. Υπάρχει πρόβλημα στην θέση αυτή και ελπίζω αν επιστρέψει ο Μουρίγιο, να μπορεί να προσφέρει σύντομα αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΚΑΤΑΛΑ: Τον έκλεισαν οι αντίπαλοι επιθετικοί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει παιχνίδι από πίσω. Είχε καλά μαρκαρίσματα πάνω στον Ντλοβού και προσπάθησε στο 2ο ημίχρονο να πάρει περισσότερο μπάλα. Από δική του προσπάθεια ξεκινάει το 0-1 για την ομάδα μας ενώ στην φάση του 1-1 βγαίνει στο αριστερό άκρο να καλύψει το λάθος του Μαρτσίνιακ με αποτέλεσμα να χαθούν τα μαρκαρίσματα μέσα στην περιοχή. Δεν είναι ο περσινός Καταλά και δεν τον βλέπω να ανεβαίνει. Εύχομαι ολόψυχα να πάρει μπρος από το επόμενο παιχνίδι και να μείνει σε ψηλά επίπεδα απόδοσης.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

ΜΑΡΤΣΙΝΙΑΚ: Δεν ανέβηκε πολύ την γραμμή ούτε αυτός και αναλώθηκε περισσότερα στα αμυντικά του καθήκοντα. Έκανε ένα τεράστιο λάθος από το οποίο ξεκίνησε το 1-1 ενώ δέχθηκε και την 3η κίτρινη κάρτα του στο πρωτάθλημα. Χάνει την συγκέντρωση του στα τελευταία 2 παιχνίδια και αυτό του στοιχίζει και στην συνέχεια του παιχνιδιού. Είναι παικταράς και δεν σημαίνουν τίποτα 2 λάθη αλλά θα πρέπει να βρει τα πατήματα του.  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΜΠΟΛΙΕΒΙΤΣ: Φέτος είναι η χρονιά του και φροντίζει να το δείχνει σε κάθε παιχνίδι. Έπαιξε δίπλα από τον Λαμπάν σε φάση άμυνας και όποτε η ομάδα έβγαινε στην επίθεση ανέβαινε δίπλα στον Τομάς. Πολύ καλή εμφάνιση με καλά στημένα τα οποία όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν οι ποδοσφαιριστές μας. Η ασιστ του στο γκολ ήταν εξαιρετική και πραγματικά ο Μπόλιεβιτς κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις φέτος. Η απώλεια του στο παιχνίδι με την Αγία Νάπα είναι μεγάλη και ελπίζω να αναπληρωθεί επάξια από οποιονδήποτε κληθεί να τον αντικαταστήσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9,5/10

ΛΑΜΠΑΝ: Κάποιες φορές γίνεται πολύ σκληρός στο παιχνίδι του και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την ομάδα. Έκανε πολλά και σκληρά φάουλ μέσα στο παιχνίδι και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Έπαιξε πολύ καλά τον Μαρτίνες και τον κράτησε σε αρκετές περιπτώσεις. Από το 70ο λεπτό και μετά όμως δεν ήταν καλός και προσωπικά περίμενα να τον κάνει αλλαγή ο προπονητής μας με τον Λαρένα. Έμεινε ως το τέλος και είχε ενεργό συμμετοχή στην φάση του πέναλτι της Ανόρθωσης. Μπορεί για πολύ καλύτερα και πρέπει να είναι πιο ήρεμος στο παιχνίδι του. Άλλο το παίζω δυνατά και άλλο το παίζω σκληρά. Έφθασε τις 3 κίτρινες κάρτες στο πρωτάθλημα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΤΟΜΑΣ: Προσπάθησε πάρα πολύ και έτρεξε πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο. Τον έπαιξαν πολύ στενά στον χώρο του κέντρου και δεν τον άφησαν να πάρει μπάλα. Κατάφερε σε μία περίπτωση να απελευθερωθεί και έβγαλε εξαιρετική ασιστ στον Μοντέϊρο. Είναι παίκτης βαρόμετρο για την επιθετική λειτουργία της ομάδας και εφόσον αυτός δεν πήρε μπάλα τότε δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες. Θα τον στερηθούμε στο παιχνίδι με την Αγία Νάπα λόγω καρτών.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10

ΤΕΤΕ: Επανήλθε στο γνωστό ανούσιο παιχνίδι του. Περιμένεις να μπει στο 1 με 1, να ντριμπλάρει και να βρει συμπαίκτη του αλλά ακόμα περιμένουμε. Στα παιχνίδια με Εθνικό και Ομόνοια είπα από μέσα μου ότι τώρα είναι η ευκαιρία του να ανέβει, να βρει ρυθμό και να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα. Στο παιχνίδι του Παπαδόπουλος όμως πάλι δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου. Λίγα πράγματα από τον ακραίο επιθετικό μας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΜΟΝΤΕΪΡΟ: Δεν έκανε σούπερ παιχνίδι αλλά δεν ήταν και άσχημος. Ειδικά στο σημείο που αποχώρησε ήταν καλύτερος από τον Τέτε. Θα μπορούσε να έβγαινε ο Τέτε και να περνούσε ο Εγγλέζου. Δεν γνωρίζω αν τραυματίστηκε ή αν ένιωσε ενοχλήσεις και έγινε αλλαγή αλλά θα έπρεπε να μείνει στο παιχνίδι. Βοήθησε επιθετικά περισσότερο από τον Τέτε, είχε συμμετοχή στο 1-1 και βοηθούσε και αμυντικά τον Ορτίθ. Στο παιχνίδι με την Αγία Νάπα θα κινηθεί στον άξονα και ελπίζω να πιάσει μεγάλη απόδοση.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7,5/10

ΑΛΒΕΣ: Θεωρώ ότι έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με πολύ καλό κράτημα όποτε του δόθηκε η μπάλα και ένα εξαιρετικό γκολ. Δικαιούταν πέναλτι στα 30 δευτερόλεπτα και σίγουρα μα σίγουρα δεν έπρεπε να βγει από το γήπεδο. Η μπάλα δεν πήγαινε κοντά του για να φανεί απειλητικός και το πρόβλημα δεν ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Ο προπονητής θα με κάνει να πιστέψω ότι δεν μπορούν να βγάλουν 90λεπτο οι επιθετικοί μας. Κάθε αγωνιστική μα κάθε αγωνιστική όποιος παίζει κορυφή γίνεται αλλαγή. Πολύ καλός ο βραζιλιάνος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

ΕΓΓΛΕΖΟΥ: Μπήκε στο γήπεδο στο 63ο λεπτό στην θέση του Μοντέϊρο και πήγε στο δεξί άκρο της επίθεσης. Μπήκε δυνατά και προσπάθησε να δημιουργήσει αλλά μετά χάθηκε στο παιχνίδι. Αμυντικά βοήθησε τον Ορτίθ αλλά δεν τον ένιωσαν οι αμυντικοί της Ανόρθωσης. Αν αγωνιζόταν από αριστερά θα μπορούσε να γίνει πιο επικίνδυνος. Είναι κλασικό αριστερό εξτρεμ ο Νικόλας και έχει δείξει ότι από αριστερά είναι πολύ πιο επικίνδυνος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

ΚΑΝΤΕ:  Πέρασε και δεν ακούμπησε. Δεν μπορεί να βοηθήσει σε έτσι είδους παιχνίδια. Ο Κάντε δεν είναι επιπέδου πρωταθλητισμού ούτε είναι ο ποδοσφαιριστής που θα κάνει την διαφορά. Αυτή είναι η άποψη μου και το επιβεβαιώνει κάθε αγωνιστική. Ο Κάντε θα έπρεπε να δωθεί δανεικός σε ομάδα που θα αγωνίζεται βασικός, να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και μετά να επιστρέψει στην ομάδα. Από την ώρα που μπήκε στο γήπεδο δεν τελείωσε μία φάση σωστά. Δεν φταίει ο ποδοσφαιριστής όμως.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10

ΜΙΝΤΙΚΚΗΣ:  Όπως είπα και πιο πάνω η αλλαγή του αιώνα. Τίποτα άλλο. Ασέβεια προς τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: -/-

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Μοναδική αλλαγή από τον προπονητή μας ο Λαμπάν στην θέση του Εγγλέζου με τον Μοντέϊρο να πηγαίνει στο δεξί άκρο της επίθεσης, τον Τέτε αριστερά και τον Λαμπάν στον άξονα ως κόφτης.

Στο 1ο ημίχρονο οι 2 προπονητές ουσιαστικά αλληλοεξουδετερώθηκαν. Η ομάδα μας με καλό μαρκάρισμα πάνω στον Μαρτίνες, δεν άφησε την Ανόρθωση να δημιουργήσει ενώ η Ανόρθωση από την πλευρά της έκλεισε σωστά τον Τομάς. Παρόλα αυτά, είμασταν πιο επικίνδυνοι και δικαιούμασταν 2 πέναλτι. Θα μπορούσε ο Μοντέϊρο να τελειώσει καλύτερα την τελευταία φάση του 1ου ημιχρόνου και τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Στο 2ο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε και η ομάδα μας απάντησε στην μεγάλη ευκαιρία της Ανόρθωσης με εξαιρετικό γκολ τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση. Μετά το γκολ, για ακόμα μία φορά, δεν πιέσαμε για να τελειώσουμε το παιχνίδι ενώ στο 63ο λεπτό είχαμε την 1η αλλαγή με τον Εγγλέζου στην θέση του Μοντέϊρο. Τελικά ισοφαριστήκαμε στο 72ο λεπτό και η απάντησε του προπονητή μας ήρθε στο 76ο λεπτό με τον Κάντε αντί του πολύ καλού Άλβες. Ενώ η ομάδα δεν στεκόταν σωστά στο γήπεδο και υπήρχε πρόβλημα στον άξονα, ο προπονητής μας αποφάσισε να κάνει αλλαγή στο 90+3 για να κρατήσει το σκορ. Αυτά τα πράγματα δεν χωρούν σε αυτή την ομάδα και θα πρέπει να το καταλάβει κάποια στιγμή και ο ίδιος.

Έχω πει τις απορίες μου και πιο πάνω. Αλλά ρε παιδί μου δεν μου κάθεται αυτό που γίνεται. Δεν έχω παράπονο από την ομάδα μου, αντιθέτως θεωρώ ότι έχουμε ομαδάρα και ότι μπορούμε και για αυτόν ακόμα τον τίτλο. Δεν γίνεται όμως κάθε βδομάδα να βλέπουμε τα ίδια. Δεν γίνεται. Είτε νικάμε είτε χάνουμε πάντοτε οι ίδιες αλλαγές και πάντοτε οι ίδιοι ποδοσφαιριστές. Γιατί τους έχουμε στον πάγκο τους υπόλοιπους δηλαδή; Ο Κάντε στο ψεσινό παιχνίδι χρειαζόταν; Εκεί ήθελε η αλλαγή η ομάδα κόουτς; Έγινες πολύ προβλέψιμος και αυτό είναι το θέμα μου. Τα γράφω από την αρχή της χρονιάς είτε νικήσουμε είτε χάσουμε. Δεν ασκώ κακόπιστα κριτική, κάθε άλλο.

Το παιχνίδι με την Αγία Νάπα θα πρέπει να κερδηθεί καθαρά από την ομάδα. Όταν εννοω καθαρά, εννοώ στο 1ο γκολ να πιέσουμε και για 2ο. Αν γίνεται να πιέσουμε και για 3ο. Δεν γίνεται κάθε παιχνίδι να φοβόμαστε και να αγχωνόμαστε μέχρι το 90ο λεπτό. Και ρε κόουτς μου κάνε και κάτι διαφορετικό μία φορά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

Share this Article on :

10 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

kyzas είπε...

file exeis apolyto dikio. Pou einai o Kyprianou kai Xatxigannakou.....autoi den einai dexia winger? Giati den toys dinei tis eukairies tous ....mipos epeidei ta paidia den exoun Ispanika passport?

kyzas είπε...

file bravo s les ta pragmata me to onoma tous. Me auti tin omada kai persi kai fetos mporoume na maste protathlites. Dystyxos omos eno exoume 2 dexious winger pou einai anerxomena talenta....Kyprianou kai Xatzigiannakou epeide den exoun Ispanika passport den paizoun

kyzas είπε...

file bravo s les ta pragmata me to onoma tous. Me auti tin omada kai persi kai fetos mporoume na maste protathlites. Dystyxos omos eno exoume 2 dexious winger pou einai anerxomena talenta....Kyprianou kai Xatzigiannakou epeide den exoun Ispanika passport den paizoun

XRISTOS είπε...

File Stavro efxaristoume gia tin poli kali analisi tou agona. Ithela na grapso polla alla me kalipses 100%. Idika eki pou grafis oti protathlima den vgeni me 15 pextes. Me to aniparkto rotation tou kristiansen, tora pou arxisan i timories logo karton tha exoume megalo provlima.
I fones tis anorthosis ine ekino pou leme fonazi o kleftis na foithi o nikotziris.
Ke kati akoma. Ta sinthimata "sfira kala p... gie" ke "Skapoulli dile p... gie" pou fonazan ta kato ton 12 xronon pedakia tis anorthosis dixni oti o xouligkanismos stin kipro tha exi mellon. Sigxaritiria stin anorthosi. Meta trexoun ke kanoun enstasis.

Ανώνυμος είπε...

agapitoi sintrofoi tis aek

elpizo na min theoritho airetikos tziai elpizo na min katigoritho os mi opados tis aek. O proponitis mas den kamnei.... oi emmones tou katastrefoun tziai tin psixologia alla kai tous idious tous paiktes. Persi exasame olokliro protathlima logo ton lanthasmenon tou epilogon, ton argon tou allagon, kai ton emmonon tou na xrisimopoia panta tous idious paiktes. fetos vlepoume ta idia kai xeirotera se epanalipsi. na exoume 8 - 0 sta corner, oi paiktes na trexoun opos ta mixanakia gia na ektelesoun ta plagia out kai ta corners kai o idios na kanei allagi sto 93 gia na kratisei to score kai o mintikkis mpainnontas mesa na deixnei stous simpaiktes tou me ti xaraktiristiki kinisi tou xeriou na kamnoun kathisterisi kai na iremisoun gia na kratisoun to score. Exoume paiktes nikites ... paiktes igetes ... anti na tous kinitopoiisi kai na tous anapsei to aisthima tou nikiti , to feeling tis nikis aftos san na tous leei na katsoun tin mappa xame kai na stamatisoun na oneirevontai. exoume ton xeirotero isos termatofilaka tou protathlimatos. Den thimamai oute kai mia entiposiaki apokrousi toy Tonio. o anthropos en paploma.. oti tou kamnoun einai mesa. kofkei mono ekeina ta opoia en pano tou. oi antipaloi idi ekatalavan to paignidi tou. fetos tin diafora kamnei tin o eksairetikos bolevic tziai o poli anevasmenos tomas. ti tha ginei otan oi ipoloipes omades mas tous markaroun opos eprakse xthes i anorthosi? stereotipos tropos paignidiou, enas ceran polo kindinos thanatos, enas katala poli pesmenos, o lamban oullo nevra tziai faouls, o marsiniak me 2 sinexomena lathi pou fagame 2 goal kai na men mporei na fkalei sentres, o tete enas kontostouppis pou voura anousia. pou einai o persinos larena, o kiprianou, ninou, ilias xaralampus etc... giati na min dokimasei esto kai mia fora kati to diaforetiko? marciniak kai katala, katala kai ninou, marciniak kai ninou kentro aminas... na valei kai llio mesa ton ilia me tis farmakeres tou sentres, na dokimasei kai deksia ton kiprianou kai paei legontas. Afou oulloi kseroume tziai tin endekada, tziai tes allages tou prin kan tes skeftei o idios. Kai an einai toso provlepsimos se mas fantasteite gia tous antipalous.

Ανώνυμος είπε...

Ektos kai an theorei oti o marathonios tha vgei mono me 13 - 14 paiktes. kai sas to leo apo tora min dierotaste ti endekada tha katevasei me agia napa me dedomenes apousies tomas kai bolevic. tha anakiklosei tous idious paiktes. monteiro sto kentro, egglezou kai tete deksia kai aristera, alves epithesi kai larena sti thesi tou bolevic. allages den tha kamei kata tin diarkeia tou paignidiou dioti den empistefketai kanenan allo. tha allaksei mono ton alves me ton kante. Ektos kai an proigithoume grigora kai noiksei to score....isos...isos na dosei kai kamia efkairia stous kiprious paiktes mas. alla xlomo to vlepo dioti akoma kai an proigithoume tha paiksei na kratisei to so 1 - 0 opos ekame mexri simera se ola anaikseretos ta matches. sas to leo oti apo tixi kai mono tixi kratisame ta mexri tora scores. sta monadika match pou vrethikame piso (i.e. omonoia kai eidika me salamina) itan faneri i ellipsi plan B alla kai i mi ikanotita tou na skeftei kati to diaforetiko. me tin omonoia meta to 2 -1 pali mas eixe stin priza os to 93'. makari na eimai pantelos lanthasmenos, kai makari na einai telika proponitaras, alla to mono pou ksero einai oti kathe match eimaste oloi me to zanin... oi paiktarades pou exoume mporoun na paiksoun kai xoris kathodigisi... tziai i ikanotita tou proponiti fainetai kai apo tin allagi psixologias ton paikton... i.e. katala, larena, lamban., ceran polo, tete... einai oloi tous aparadektoi. eimaste fetos ekei pou eimaste logo ortith, tomas, bolevic, monteiro. oi ipoloipoi einai eksisou paiktoures alla tous leipei to aggigma tou proponiti. gia tous ipoloipous den mporo na po tipota i.e. tous paggites, dioti apla o idios o kristiansen tous axristepse kai tous perithoriopoiise . den mporo kan na fantasto se ti asximi psixologiki katastasi tha vriskontai oi anthropoi. einai pragmatika krima.... makari na sinexisei na nika i omada kai makari na diapsefto panigirika gia tin apopsi pou exo gia ton kristiansen. omos opos eipe kai o arthrografos mas den vgainnei to protathlima me 15 paiktes.....

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΙΚΗΤΗ. ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΣ. ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ. ΟΜΩΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΟΥΤΣΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΔΥΝΑΜΟΣ. ΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΝΑ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝ Ή Ο ΚΑΑΝΕΝ ΘΑ ΠΙΑΝΝΑΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΠΑΤΗΤΟΙ ΠΕΡΣΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΡΟΤΕΙΣΙΟΝ ΤΟΥ, ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

XRISTOS είπε...

100% sostos o filos.
Me agia napa tha peksoume me monteiro, larena ke lamban sto kentro, aristera tete ke deksia egglezou. An pai kala to match proti allagi cante sti thesi tou alvez. An stravosi to match egglezou i tete ekso mesa o mintikkis na pai o ortiz mbrosta.
Tha me xaropiouse idietera an evgaze tis paropides ke ksekinouse ton Ilia aristera sti thesi tou marciniak ke an xrisimopiouse esto ke gia deka lepta ton kyprianou i ton hatzigiannakou alla touta ine extreme sports gia ton kristiansen.

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχήν είμαι Ανορθωσιάτης, που όμως δεν θεωρώ την ΑΕΚ ως αιώνιο αντίπαλο. Πάντα θεωρούσα ότι αυτή η κόντρα βόλευε πολλούς και ιδιαίτερα τους χωραίτες διότι σπέρνωντας τη διχόνοια σε κάθε άλλη πόλη είχαν την ευκαιρία πολύ πιο εύκολα να κάνουν τις βρωμιές τους. Σε κάθε περίπτωση χαίρομαι που η ΑΕΚ ανεβαίνει επίπεδα και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του πρωταθλήματος.
Όσον αφορά τη διαιτησία του μεταξύ μας αγώνα, νομίζω όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Ανορθωσιατών ότι η αποστολή του Σκαπούλλη ήταν να έρτει Χ το παιχνίδι. Και γι αγτό φωνάξαμε. Δεν ήρθε να παίξει ούτε ΑΕΚ ούτε Ανόρθωση. Ήρτε αποκλειστικά να παίξει Αποέλ. Και η απόδειξη δεν ήταν μόνο τα 2 πέναλτι της αεκ. Η απόδειξη ήταν ότι ο ίδιος δήλωσε αμέσως μετά το πέρας του αγώνα πως ο Λαίφης εβούττησε. Έτσι βουτιά εν εξαναείδε, είπε. Και ερωτώ αγαπητοί Αεκτζήδες, αν είδε βουτιά Λαίφη γιατί εν την ετιμώρησε με κίτρινη κάρτα που θα ήταν και η 2η του? Εδιερωτηθήκατε ποτέ? Αφού ο νόμκς εν ξεκάθαρος για το θέατρο. Το προχθεσινό σας παιχνίδι με τον Απόλλωνα εν μια ακόμα απόδειξη ότι φοβούνται ΑΕΚ και Ανόρθωση. Εν θέλουν κανένα μέστα πόδια τους. Καλή συνέχεια, καλές επιτυχίες και μακάρι να μείνουμε και οι 2 μέστα πόδια του Αποέλ και να το προσπεράσουμε. Να μεν το πιάν εκείνοι και τί στον κόσμο

ΣΩΤΟΣ είπε...

exoume ton xeirotero isos termatofilaka tou protathlimatos. Den thimamai oute kai mia entiposiaki apokrousi toy Tonio. o anthropos en paploma.. oti tou kamnoun einai mesa. kofkei mono ekeina ta opoia en pano tou. oi antipaloi idi ekatalavan to paignidi tou.
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ 3:14 ΝΑ ΜΑΣ ΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝΙΟ ΤΩΡΑ.ΕΦΚΗΚΕΣ ΤΖΙΑΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΗΝ ΤΣΙΟΦΤΑ ΣΟΥ ΤΖΙΑΙ ΚΡΥΨΕΣ ΜΕΣ ΤΑ ΠΕΤΣΙΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ.Ο ΤΟΝΙΟ ΕΔΕΙΞΕ ΤΖΙΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΣΗ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.