News Update :

Πρόεδρε, σ' ευχαριστούμε!

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τον Κώστα Μιχαηλίδη δεν έτυχε να τον γνωρίσω από κοντά. Η άποψη μου διαμορφώθηκε από την παρακολούθηση της πορείας του όλο αυτό το διάστημα ως Πρόεδρος της αγαπημένης μας ομάδας. Η ανάληψη της Προεδρίας ήταν μια έκπληξη, καθώς λίγοι γνώριζαν ποιος ήταν. Σταδιακά απέδειξε ότι δεν ήταν μία από τα ίδια. Ο Πρόεδρος ήταν διαφορετικός! Ξεχώριζε, όχι μόνο για το… ύψος του, αλλά και για το ήθος του!



Ο Μιχαηλίδης έφερε άλλο αέρα στα διοικητικά, πιο πολιτισμένο. Διέφερε από τον «παραδοσιακό Κύπριο παράγοντα» στην αντίληψη που είχε για το άθλημα. Ενδεχομένως, εάν ήταν Πρόεδρος άλλης ομάδας, απ’ αυτές που μονοπωλούν την προσοχή των ΜΜΕ, να απολάμβανε τεράστιας δημοσιότητας. Ίσως και να τον βράβευαν. Θέλησε, όμως, να ηγείται μιας ομάδας που πάντα προσπαθεί να αναπτυχθεί μέσα από συμπληγάδες. Αγωνιστικές και κυρίως εξω-αγωνιστικές. Για παράδειγμα η εκκωφαντική και συνειδητή σιωπή του μπροστά στις διαιτητικές σφαγές που δεχόταν η ομάδα, ήταν κάτι που τον χαρακτήριζε. Πάντοτε είχε έτοιμη μια απάντηση για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Κλασική του φράση: "οι διαιτητές κάνουν ανθρώπινα λάθη". Δεν χωρεί αμφιβολία ότι διαιτητές και αντίπαλοι παράγοντες θα κρυφογελούσαν με νόημα ακούγοντας κάθε φορά τις δηλώσεις του. Από την άλλη, οι παράγοντες των υπολοίπων ομάδων, ακόμα και όταν ευνοούνταν, έβγαιναν και φώναζαν για σφαγές, εντεταλμένες υπηρεσίες, Τρωικούς πολέμους και άλλα φαιδρά. Η ΑΕΚ ως διαχρονικό θύμα του παρασκηνίου, σιωπούσε, απουσίαζε η φωνή της. Ίσως αυτός να ήταν και ο κυριότερος λόγος που οπαδοί της ομάδας τον κατηγορούσαν για τη στάση του «καλού παιδιού». Όμως, είτε κάποιος συμφωνεί, είτε διαφωνεί, οφείλει να του αναγνωρίσει ότι με την πολιτισμένη του συμπεριφορά έδειχνε το δρόμο και στους άλλους παράγοντες. Εάν οι υπόλοιποι αποδείχθηκαν ανεπίδεκτοι μαθήσεως είναι δικό τους πρόβλημα! Ο Πρόεδρος στάθηκε στο ύψος του!



Ένα άλλο στοιχείο που τον χαρακτήριζε ήταν ότι γνώριζε τα όρια του. Φαίνεται πως είχε επίγνωση ότι μια ποδοσφαιρική ομάδα για να αναπτυχθεί χρειάζεται τους επαγγελματίες να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά που ξέρουν να κάνουν. Ποτέ δεν έπεσε στην παγίδα να κάνει τον Πρόεδρο-Προπονητή. Όχι, μόνο, άφηνε την προπονητική στους ειδικούς, αλλά τους στήριζε μέχρι τελικής πτώσης! Τόσο, που προτίμησε να φύγει ο ίδιος παρά να αναλάβει τον άχαρο ρόλο της αποδέσμευσης του προπονητή. Τουλάχιστον, αυτή την εικόνα εξέπεμπε.

Ο Κώστας Μιχαηλίδης φεύγει με το κεφάλι ψηλά, πλην όμως προδομένος. Προδομένος από την ομάδα που τόσο πολύ εμπιστευόταν, προδομένος, ίσως, και από ορισμένους ΑΕΚτζήδες που για διάφορους λόγους δεν τον στήριζαν. Όπως και να ‘χει, η θητεία του Κώστα Μιχαηλίδη στην Προεδρία της αγαπημένης μας ομάδας ήταν θετική. Φυσικά και έκανε λάθη (π.χ. με τις περίεργες αποχωρήσεις, με τα οικονομικά κ.ά.), όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έφερε πιο κοντά την ιδέα ενός γηπέδου, υλοποίησε το πλάνο Κρόιφ με αποκορύφωμα την είσοδό μας στους ομίλους του Europa, έφτιαξε ένα καλό όνομα της ομάδας στο ποδοσφαιρικό παζάρι, έκανε την ΑΕΚ μόδα και της προσέδωσε ευρωπαϊκό και πολιτισμένο αέρα! Αναμφίβολα υπάρχουν πολλοί λόγοι να θυμόμαστε τον Πρόεδρο!

Κάθε τέλος, όμως, μια νέα αρχή! Η ΑΕΚ ξέρει! Ο βασιλιάς απέθανε, ζήτω ο Νέος Βασιλιάς!
Πρόεδρε, σ' ευχαριστούμε!

Η ΑΕΚ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ!
   
Share this Article on :

7 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ η νέα μας διοίκηση, να έχει ένα αδιαπραγμάτευτο χαρακτηριστικό.

ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανώνυμος είπε...

Και οι επιτυχίες συνεχίζονται, ο Βαν Νταικ είπε ότι θα φύγει!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το άρθρο. Σε ευχαριστούμε πρόεδρε.

Ανώνυμος είπε...

paidia oso apagoiteumeni kai namste fetos prepei sta epomena 2 paoxnidia pou exoume na kanoume kati me to fantaik na to timisoume. itan enas apo tous kaliterouw ksenouw pou perasan apo AEK. 3 xronia itan o korifaios paiktis panta epeze gia ti omada kai panta itan to varometro. autos itan enas apo autous pou maw odigisan stin europi. PREPI NA TO TIMHSOUME

Ανώνυμος είπε...

στα δυο επομενα 90λεπτα πρεπει να αποθεωσουμε τον μεγαλο Γκρεκορ οπως τους αξιζει. 90 λεπτα να φωναζουμε ενα συνθημα της ΑΕΚ και μετα αποθεωση για τον ιδιο.να το θυμαται για παντα

Ανώνυμος είπε...

Pietkia prepei na timisoume to arxigo. Exei ti pio megali sinisfora ksenou sti omada mas. Kante kati

Ανώνυμος είπε...

OMADA MONDELO TIN KANATE MPOURDELO. O TELEFTEOS NA KLISI TIN PORTA MALAKES DIOIKOUNTES AXRISTOI SPAGGORAMENOI. BARTE TA RIALIA SAS TZAME POU KSERETE AXARISTOI TZE OUTE POU TO SOMATEIO NA ME KSANAPATISETE GIATI THA ERTHEI I STIGMI POU THA TIMORITHITE GIA TA KAKA POU KAMNETE TZE PALI TIS AGAPHMENHS MAS, MAS, MAS OMADAS, GIATI DEN EINAI DIKH SAS OMADA ESEIS APLOS EKAMETE TIN KAVLA SAS TZE FEKETE SKATENOI

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.